Προς το περιεχόμενο

πως κανω partition για τα xp

chris2060

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια σας, καποιος να με διαφωτησει παρακαλω...

λοιπον εβαλα το linux ubuntu σε ολον τον δισκο νομιζω δηλαδη δεν υπαρχουν partitions. λοιπον πως θα γινει να κανω partition για να βαλω τα xp pro?

οταν εβαλα το cd με τα xp μου εδειχνε 2 partitions ενα με το Linux και ενα με το swap λογικα γιατι ηταν γυρω στο 1gb. οταν πηγα να πατησω το c για create (partition) μου εβγαλε οτι δεν γινεται γιατι περιεχει αρχεια συστηματος(κατι τετοιο) και οτι πρεπει να το διαγραψω και υστερα να κανω create...

καμια γνωμη? επισης απο xp προσπαθησα με το partitionMagic αλλα τιποτα...:fear:

τι να κανω σ αυτην την φαση? εχω linux σε ολο τον δισκο και θελω και τα xp...

ευχαριστω προκαταβολικα....:-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mε το partition Magic κάνεις resize το partition του linux και τον χώρο που θα μείνει ελεύθερος τον δίνεις στα windows αφού πρώτα με "C" δημιουργήσεις partition.

Aντί για partitionMagic μπορείς και με gparted σε linux.

Μετα την εγκατάσταση του windows ο grub θα εξαφανιστεί και γι'αυτό

θα πρέπει να τον ξαναεγκαταστήσεις , αλλιώς δεν θα μπορείς να μπείς στο linux.

Θα πρέπει μετά την εγκατάσταση των windows να ξαναφτιάξεις τον grub ώστε να υπάρχει το menu που επιλέγεις με ποιό λειτουργικό θέλεις να μπείς. Τα windows δεν μπορούν να δούν την εγκατάσταση του linux για να το κάνου. Για επιδιόρθωση του grub μετά την εγκατάταση των windows δες εδώ

http://www.e-pcmag.gr/forum/index.php?showtopic=28693

Πάντως κατά την εγκατάσταση υπάρχει επιλογή από τον installer του ubuntu να ορίσεις με μια μπάρα τον χώρο που θέλεις να πάρει η διανομή και φυσικά δεν πειράζει την εγκατάταστη των windows.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...