SOTIS Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Καλησπέρα στο forum Εχω μια απορία σχετικά με το vpn.Θέλω από ένα xp/pro , χρησιμοποιώντας το δικό τους vpn client ,να συνδεθώ ταυτόχρονα σε 4 vpn server(οι server έναι όλοι win2003 ρυθμισμένοι με το build in vpn service) Παρατηρώ ότι μόνο μια μια γίνονται οι συνδέσεις... Υπάρχει κάποιος τρόπος να παίξουν όλα μαζί? Επαναλαμβανω χρησιμοποιώ μόνο services των windows και όχι router Ευχαριστώ
nske Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Φρόντισε στις ρυθμίσεις της κάθε σύνδεσης να μην είναι ενεργοποιημένη η επιλογή για να προστίθεται αυτόματα default route προς το εκάστοτε VPN αυτόματα με τη σύνδεση. Η ρύθμιση είναι στα tcp/ip properties του VPN connection (αν δεν τη βρίσκεις δες εδώ). Κατά πάσα πιθανότητα τώρα δε μπορείς να συνδεθείς σε πάνω από μια επειδή η σύνδεση προς τον δεύτερο VPN server πάει να δρομολογηθεί από τον πρώτο, ο οποίος δε μπορεί να την εξυπηρετήσει. Πρόσθεσε στατικές routes προς τα υποδίκτυα τα οποία εξυπηρετούνται από κάθε VPN, με gateway την διεύθυνσή σου στο εκάστοτε VPN. Π.χ. αν το VPN1 εξυπηρετεί μόνο προορισμούς στο υποδίκτυο 10.1.0.0/24 και η διεύθυνσή σου στο VPN1 είναι η 10.1.0.2, θα δώσεις από cmd:>route add 10.1.0.0 mask 255.255.255.0 10.1.0.2 Αν η διεύθυνσή σου στο VPN1 (και στο κάθε VPN) είναι στατική (πάντα η ίδια), μπορείς να προσθέσεις την παράμετρο -p στην route για να κάνεις την route persistent, δηλαδή να εισάγεται πάντα αυτόματα στο routing table. Αν είναι δυναμική, θα πρέπει να αυτοματοποιήσεις κάπως την εισαγωγή της μετά την σύνδεση -αλλά δε ξέρω να σου πω σίγουρα πώς (λογικά με cmd Batch ή με VBScript). Απαραίτητη προϋποθεση για να υπάρχει σωστή δρομολόγηση και προς τα 4 VPN είναι τα υποδίκτυα τα οποία εξυπηρετούν να είναι διαφορετικά και να μην είναι ούτε μερικώς επικαλυπτόμενα (να μην έχουν κοινές διευθύνσεις). Αν κάθε VPN έχει DNS server για τους εσωτερικούς hosts του κι εσύ θέλεις να προσπελαύνεις τους hosts αυτούς μέσω hostnames, ο μόνος τρόπος για να το κάνεις είναι είτε να στήσεις έναν τοπικό DNS server που να κάνει relay στον DNS server του εκάστοτε VPN με βάση το TLD του προς resolution ονόματος (ο BIND μπορεί να το κάνει αυτό) είτε να περάσεις στατικά τις αντιστοιχίες στο αρχείο hosts των windows.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.