Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για φροντιστήριο προγραμματισμού

evakilar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και εγώ ψάχνω για δάσκαλο προγραμματισμού αλλά δεν είναι και εύκολο να βρεις.Τώρα πρόσφατα πήρα βιβλία για να μάθω Visual Basic και java.Το βιβλίο για τη Visual Basic τελείως μάπα.Είμαι 14 χρονών και τα πιάνω εύκολα δεν έχω πρόβλημα πρόβλημα να μάθω μόνος μου απλά θα ήταν πολύ πιο εύκολο αν είχα ένα δάσκαλο να μου εξηγεί μερικά πράγματα....

Δημοσ.

Με την ίδια λογική μπορείς να μάθεις ΚΑΡΑΤΕ από βιβλίο :ο

εντιτ: Βασικά σημασία έχει το αν διαβάζεις ή μελετάς τα βιβλία.

εντιτ2: Πάντα είναι καλά να έχεις δάσκαλο αλλά εγω π/χ μαθαίνω ποιό γρήγορα από ότι διδάσκουν και βαριέμαι

Δημοσ.

Και εγώ διαφωνώ με τα φροντιστήρια...πρώτον φαντάζομαι ότι από όλους εδώ μέσα ελάχιστοι είναι αυτοδίδακτοι 100% με την έννοια ότι οι περισσότεροι θα έχουν ένα πτυχίο τουλάχιστον σε σχετική κατεύθυνση.

Δεύτερον ο προγραμματισμός είναι κάτι πολύ περιέργο με την έννοια ότι αυτός που μαθαίνει "κληρονομεί" πολλά πράγματα από τον δασκαλό του, κυρίως όσον αφορά το coding style (ονοματολογία μεταβλητών, κλπ). Οπότε είναι σημαντικό να έχεις καλό δάσκαλο, πράγμα που με οδηγεί στο τρίτο...

Από τη δικιά μου εμπειρία από τις σχολές μου, οι συμφοιτητές μου που κάναν μαθήματα σε φροντιστήρια, ΙΕΚ και δίνανε για ΑΣΕΠ, δεν ήταν αυτό που θα έλεγε κανείς τα καμάρια της σχολής και σε καμία περίπτωση δινοί προγραμματιστές. Οι πραγματικά καλοί έχουν καλές θεσούλες σε καλές εταιρίες. Συνεπώς δεν μπορεί να φανταστώ ότι θα βρεις κάποιον να σου διδάξει, ο οποίος μπορεί να σου προσφέρει περισσότερα από ένα καλό βιβλίο.

Και όσον αφορά καλά βιβλία για C, ΠΡΕΠΕΙ να έχεις το βιβλίο των K&R. Πιθανώς να πρέπει να πάρεις και κάτι πιο εισαγωγικό για αρχή αλλά αυτό το βιβλίο είναι must. Από την εμπειρία μου με τα βιβλία των Deitel & Deitel, είναι πολύ καλά και απλά, ΑΛΛΑ δεν είναι πλήρης, δλδ θα μάθεις να κάνεις εύκολα με παραδείγματα, κλπ, τα 5 πράγματα που λέει το βιβλίο αλλά δεν σου μαθαίνει ολοκληρωμένα μια γλώσσα και τις δυνατότητες της.

Δημοσ.
Και εγώ διαφωνώ με τα φροντιστήρια...πρώτον φαντάζομαι ότι από όλους εδώ μέσα ελάχιστοι είναι αυτοδίδακτοι 100% με την έννοια ότι οι περισσότεροι θα έχουν ένα πτυχίο τουλάχιστον σε σχετική κατεύθυνση.

Εγώ είμαι τελείως αυτοδίδακτος :)

Δεύτερον ο προγραμματισμός είναι κάτι πολύ περιέργο με την έννοια ότι αυτός που μαθαίνει "κληρονομεί" πολλά πράγματα από τον δασκαλό του, κυρίως όσον αφορά το coding style (ονοματολογία μεταβλητών, κλπ). Οπότε είναι σημαντικό να έχεις καλό δάσκαλο, πράγμα που με οδηγεί στο τρίτο...

Διαφωνώ. Αυτά εύκολα αλλάζουν.

Από τη δικιά μου εμπειρία από τις σχολές μου, οι συμφοιτητές μου που κάναν μαθήματα σε φροντιστήρια, ΙΕΚ και δίνανε για ΑΣΕΠ, δεν ήταν αυτό που θα έλεγε κανείς τα καμάρια της σχολής και σε καμία περίπτωση δινοί προγραμματιστές. Οι πραγματικά καλοί έχουν καλές θεσούλες σε καλές εταιρίες. Συνεπώς δεν μπορεί να φανταστώ ότι θα βρεις κάποιον να σου διδάξει, ο οποίος μπορεί να σου προσφέρει περισσότερα από ένα καλό βιβλίο.

Αλλα εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου. Δεν υπάρχει καλύτερος δάσκαλος από ένα βιβλίο. Μονο που πρέπει να ξέρεις πια βιβλία αξίζουν και πια είναι κοροϊδία.

Και όσον αφορά καλά βιβλία για C, ΠΡΕΠΕΙ να έχεις το βιβλίο των K&R. Πιθανώς να πρέπει να πάρεις και κάτι πιο εισαγωγικό για αρχή αλλά αυτό το βιβλίο είναι must. Από την εμπειρία μου με τα βιβλία των Deitel & Deitel, είναι πολύ καλά και απλά, ΑΛΛΑ δεν είναι πλήρης, δλδ θα μάθεις να κάνεις εύκολα με παραδείγματα, κλπ, τα 5 πράγματα που λέει το βιβλίο αλλά δεν σου μαθαίνει ολοκληρωμένα μια γλώσσα και τις δυνατότητες της.

Το K&R είναι ένα βιβλίο που εξηγεί όλη την C89 σε 300 σελίδες. Είναι ένα τρομερό κατόρθωμα, και μια πρόταση από το βιβλίο αξίζει όσο όλο το sams teach yourself series.

Αυτό που πρέπει να προσέξεις πολύ κατά την γνώμη μου είναι να μην κολλήσεις και φανατιστείς με την C. Υπάρχουνε και άλλες γλώσσες. Μετά από C, διάλεξε ένα βιβλίο για αλγοριθμους.

Algorithms in C είναι πληρέστατο.

Μετά πιάσε ένα πιο προχωρημένο θέμα, και διάβαζε...

Δημοσ.
Εγώ είμαι τελείως αυτοδίδακτος :)

Ε εντάξει, δεν ήταν το νόημα να αρχίσουμε γκαλοπ :-)

Διαφωνώ. Αυτά εύκολα αλλάζουν.

Συμφωνώ, αλλά α) γιατί να μάθεις κάτι για να το ξεμάθεις μετά?

β) Υπάρχουν και πιο σημάντικα θέματα που μπορεί να κολλήσει κανείς. Πχ εγώ δεν χρησιμοποίω συνήθως iterators για να έχω πρόσβαση σε vectors. Ξέρω ότι δεν είναι η βέλτιστη λύση αλλά έτσι με βολεύει (εν τέλει τα προγράμματα που γράφω βέβαια τα βλέπω μόνο εγώ συνήθως). Αν δίδασκα σε κάποιον θα του το μάθαινα πιθανότατα έτσι.

Αλλα εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου. Δεν υπάρχει καλύτερος δάσκαλος από ένα βιβλίο. Μονο που πρέπει να ξέρεις πια βιβλία αξίζουν και πια είναι κοροϊδία.

Ε αυτό είναι το θέμα να τον βοηθήσουμε τον άνθρωπο να βρει μια άκρη!

Το K&R είναι ένα βιβλίο που εξηγεί όλη την C89 σε 300 σελίδες. Είναι ένα τρομερό κατόρθωμα, και μια πρόταση από το βιβλίο αξίζει όσο όλο το sams teach yourself series.

Αυτό που πρέπει να προσέξεις πολύ κατά την γνώμη μου είναι να μην κολλήσεις και φανατιστείς με την C. Υπάρχουνε και άλλες γλώσσες. Μετά από C, διάλεξε ένα βιβλίο για αλγοριθμους.

Algorithms in C είναι πληρέστατο.

Μετά πιάσε ένα πιο προχωρημένο θέμα, και διάβαζε...

Συμφωνώ, άλλωστε πρακτικά πολύ λίγος κόσμος αναλογικά προγραμματίζει σε C/C++ πια. Απλώς είναι μια γλώσσα που είναι καλό να την έχεις υπόψη σου έστω σε κάποιο βαθμό.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά είμαι φοιτητής στο τμήμα Πληροφορικής και έχω μια εργασία προγραμματιστική σε ένα μάθημα που πρέπει να παραδοθεί αρχές Σεπτεμβρίου.Λόγω κάποιων εξετάσεων που έχω (εκτός σχολής) δεν προλαβαίων αλλά καίγομαι να παραδόσω την άσκηση για να ξεμπερδεύω με το μάθημα. Μήπως ξέρετε κάποιον που μπορεί να βοηθήσει? Φυσικά όχι τζάμπα.Όποιος μπορεί να βοηθήσει ένα pm παρακαλώ.

Δημοσ.

Και εγω απο θετικη κατευθηνση ημουν και οντως ειναι μεγαλο ζορι στην αρχη!!!

Και να φανταστεις δεν ειμαι και σε τμημα αμηγως πληροφορικης(Διοικησης Τεχνολογιας)

αλλα την παλευω οσο μπορω....αν και τα οικονομικα μαθηματα της σχολης μου τρωνε αρκετο χρονο....:shifty::shifty::shifty::shifty:

Για αλγοριθμους καιταξε στο ww3.algorithmdesign.net μηπως βρεις κατι καλο!

Το βιβλιο που εχω εγω για την c ειναι το "Η τεχνη και η επιστημη της c".

Καλο βιβλιο με πολλα παραδειγματα, αλλα αμα το παρεις πρεπει να πας στην σελιδα του ΠΑ.ΜΑΚ. και να κατεβασεις τις βιβλιοθηκες που χρησιμοποιει το βιβλιο!!!!

Ακομα μου αρεσε και το "Η γλωσσα c σε βαθος".

Και σιγουρα δεν χρειαζεται να κανεις φροντιστηριο, ενας συνφοιτητης σου που ξερει κατι παραπανω θα ηταν μια χαρα να σε βοηθησει και να σου δειξει τα βασικα....

Αλλα γιατι δεν ψαχνεις και κανενα tutorial!!!!

Δημοσ.
Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγώ που προσπαθώ να μάθω Java και μάλιστα με ένα "περίεργο" βιβλίο : Deitel Deitel "Java Προγραμματισμός 6η έκδοση ".Έχω σπαταλήσει ΠΑΡΑ πολύ ΧΡΟΝΟ για να καταλάβω βασικά πράγματα,πράγμα που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με έναν καλό δάσκαλο ή φροντιστήριο.Συμφωνώ πως μόνος σου θα μάθεις στην ουσία,αλλά η σωστή καθοδήγηση είναι πολύ σημαντική.Αυτήν ψάχνω κι εγώ..:-)

Αμαν με τα φροντιστηρια...

Τζαμπα λεφτα!

Το θεμα ειναι να τον καταλαβεις τον προγραμματισμο.

Ειναι σαν την Γεωμετρια , δεν μπορεις να λυσεις μια ασκιση ξεροντας μονο τους τυπους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...