evakilar Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Γεια σας , θέλω να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει κάποιο καλό φροντιστήριο (πανεπιστημιακό) στη Θεσσαλονίκη για εκμάθηση προγραμματισμού κυρίως σε γλώσσα C .Η αλήθεια είναι βέβαια οτι δεν ενδιαφέρομαι για την εκμάθηση αυτής καθάυτής της γλώσσας αλλά για τις βασικές προαπαιτούμενες γνώσεις προγραμματισμού,( βασικά στοιχεία αλγορίθμων).Άλλωστε τη γλώσσα C τη διδάσκομαι στη σχολή(Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχ Η/Υ)αλλά λόγω του οτι δεν ήμουν τεχνολογική κατεύθυνση στο λύκειο έχω κένα που πρέπει να καλύψω....Όυσιαστικά θέλω μια κατεύθυνση από κάποιο αρμόδιο σχετικά με το τι πρέπει να διαβάσω,για να καλύψω αυτά που δεν έχω διδαχθεί.Οποιαδήποτε γνώμη είναι ευπρόδεκτη.Ευχαριστώ προκαταβολικά.
unre@l Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Προγραμματισμό ΔΕΝ θα μαθεις με "δάσκαλο". Προγραμματισμό θα μαθεις μόνος σου και ΜΟΝΟ. Επίσης με το ζορι ΔΕΝ μαθαίνεις προγραμματισμό. Πάρε ένα βιβλίο απο παπασωτηρίου και κάνε δουλειά σου! Τσάμπα τα λεφτά σου θα δώσεις στα φροντιστήρια. Καλή τύχη σου εύχομαι!
niknax Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγώ που προσπαθώ να μάθω Java και μάλιστα με ένα "περίεργο" βιβλίο : Deitel Deitel "Java Προγραμματισμός 6η έκδοση ".Έχω σπαταλήσει ΠΑΡΑ πολύ ΧΡΟΝΟ για να καταλάβω βασικά πράγματα,πράγμα που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με έναν καλό δάσκαλο ή φροντιστήριο.Συμφωνώ πως μόνος σου θα μάθεις στην ουσία,αλλά η σωστή καθοδήγηση είναι πολύ σημαντική.Αυτήν ψάχνω κι εγώ..
3c0r1z Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Γεια σας ' date='θέλω να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει κάποιο καλό φροντιστήριο (πανεπιστημιακό) στη Θεσσαλονίκη για εκμάθηση προγραμματισμού κυρίως σε γλώσσα C .Η αλήθεια είναι βέβαια οτι δεν ενδιαφέρομαι για την εκμάθηση αυτής καθάυτής της γλώσσας αλλά για τις βασικές προαπαιτούμενες γνώσεις προγραμματισμού,( βασικά στοιχεία αλγορίθμων)Άλλωστε τη γλώσσα C τη διδάσκομαι στη σχολή(Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχ Η/Υ)αλλά λόγω του οτι δεν ήμουν τεχνολογική κατεύθυνση στο λύκειο έχω κένα που πρέπει να καλύψω....Όυσιαστικά θέλω μια κατεύθυνση από κάποιο αρμόδιο σχετικά με το τι πρέπει να διαβάσω,για να καλύψω αυτά που δεν έχω διδαχθεί.Οποιαδήποτε γνώμη είναι ευπρόδεκτη.Ευχαριστώ προκαταβολικά.[/quote'] Και εγώ δεν είχα διαλέξει τεχνολογική κατεύθυνση αλλά ούτε απο το μυαλό μου πέρασε να πληρώσω για φροντηστίριο κάτι που μπορούσα να μάθω μόνος μου. Όταν γράφεις ότι θέλεις μια κατεύθυνση για να καλύψεις ότι δεν έχεις διδαχθεί τι εννοείς ακριβώς; Δομές δεδομένων ή συναρτήσεις, βρόγχους, δείκτες κτλ; Για το πρώτο ενδεικτικά ρίξε μια ματιά στο ακόλουθο βιβλίο να δεις τους αλγοριθμούς που χρειάζεται να μάθεις. Βέβαια η ύλη είναι τεράστια και θα σου πάρει πολύς χρόνος αλλά αυτό είναι το ίδιο όποιο βιβλίο και να πρωτιμήσεις. http://www.klidarithmos.gr/v2details.asp?prod=33005 Για το δεύτερο η καλύτερη λύση είναι το βιβλίο του kernighan και ritchie "Η γλώσσα προγραμματισμού C". Μια μικρή αναζήτηση στο forum θα σε πίσει. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγώ που προσπαθώ να μάθω Java και μάλιστα με ένα "περίεργο" βιβλίο : Deitel Deitel "Java Προγραμματισμός 6η έκδοση ".Έχω σπαταλήσει ΠΑΡΑ πολύ ΧΡΟΝΟ για να καταλάβω βασικά πράγματα,πράγμα που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με έναν καλό δάσκαλο ή φροντιστήριο.Συμφωνώ πως μόνος σου θα μάθεις στην ουσία,αλλά η σωστή καθοδήγηση είναι πολύ σημαντική.Αυτήν ψάχνω κι εγώ. Εφόσον έχεις την εντύπωση ότι το βιβλίο είναι περίεργο γιατί δεν διαλέγεις άλλο. Η ακόμα καλύτερα για δεν ξεκινάς με μια δομημένη γλώσσα προγραμματισμού ώστε να μάθεις τα βασικά, δηλαδή δείκτες, δομές, πίνακες, συναρτήσεις και μετά συνεχίζεις με την java;
akenaton Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Είμαι και εγώ της γνώμης οτι ο προγραμματισμός δεν είναι κάτι που μαθαίνεται κοντά σε έναν δάσκαλο. Ακόμη και γενικές αρχές προγραμματισμού θα ακούγονται αόριστες και χωρίς ουσία απ' αυτόν, αν μόνος δεν ασχοληθείς ώστε να ανακαλύψεις ο ίδιος κάποια πράγματα. Ένα καλό βιβλίο είναι ότι πρέπει στην περίπτωση σου. Για απορίες και διευκρινήσεις, υπάρχουν τα forum όπως αυτό και το web. Μη χαλάς τα λεφτά σου σε φροντιστήρια, και (σα φιλική συμβουλή) γενικά απέφυγέ τα και σε όλα τα μαθήματα της σχολής σου. Δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος που πρέπει να λειτουργείς στο πανεπιστήμιο. Διαφωνώ και με τα δυο βιβλία που προτείνει ο 3c0r1z. Το βιβλίο του Sedgewick προυποθέτει οτι έχεις κάποια γνώση της C, ενώ το πολύ καλό, κλασσικό των K&R δεν είναι για αρχάριους κατά τη γνώμη μου, ανεξάρτητα απο τα όσα λένε μερικοί. Τα βιβλία της σειράς Deitel που ανέφερε ο φίλος niknax είναι γενικά καλά και τα εξηγούν όλα τόσο αναλυτικά σε σημείο να γίνονται κουραστικά. Δεν μπορώ να προτείνω αυτή τη στιγμή συγγεκριμένο βιβλίο καθώς δεν τα έχω ψάξει (hint: checkare και ξενόγλωσσα, δες reviews στο amazon). Όσο αφορά στον φίλο niknax, δεν έχει παρά να δοκιμάσει ο ίδιος αυτό που σκέφτεται κάθε φορά και να δει "αν θα δουλέψει και πως συμπεριφέρεται". Αν εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει κάτι ας ρωτήσει εδώ.
evakilar Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Παιδιά συμφωνώ με όλους σας οτι οποιοδήποτε μάθημα δεν γίνεται κτήμα σου με τα φροντιστηριακά μαθήματα ,ή γενικότερα μα παρακολουθήσεις των μαθημάτων της σχολής αν δεν ασχοληθείςπροσωπικά και δεν αφιερώσεις χρόνο μόνος σου.Όσο για το φροντιστήριο δε θα το σκεφτόμουν αλλά με την ενασχόληση μου μέρες ολόκληρες με τη C διαπίστωσα οτι έχω πολλές ελλείψεις από βασικές έννοιες αλγορίθμων που δεν έχω διδαχθεί και το να πάρεις ένα βιβλίο και να διαβάζεις τα πάντα είναι χαωτικό!!!!Εγώ απλά ζητάω μια καθοδήγηση στο τι να διαβάσω και οχι μαθήματα για να τα καταλάβω,είμαι αναμφσβήτητα της ατομικής προσπάθειας,ίσως να μην έγινε αντιληπτό από το post μου. Πάντω ευχαριστώ για τα βιβλία που μου προτείνατε,για τη C βέβαια έχω τo "Μαθετε τη C++ από το μηδέν" Κλειδάριθμος και "Εγχειρίδιο της C "του Γκιούρδα τα οποία είναι πολύ καλά βιβλία ,αλλά με ενδιαφέρει περισσότεο κάτι σχετικό με τη δομή-σύνταξη αλγορίθμων
akenaton Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Για δομές και αλγόριθμους με υλοποίηση δες το βιβλίο στο link του 3c0r1z. Είναι από τα καλύτερα που κυκλοφορούν. Προϋποθέτει κάποια γνώση της C όμως. Καλή συνέχεια.
myle Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Βήμα 1: Ανοίγεις τον υπολογιστή σου. Μόνο έτσι μαθαίνεις προγραμματισμό όσα βιβλία ή δασκάλους και να έχεις Βήμα 2: Ανοίγεις έναν editor ή ένα απλό IDE. Βήμα 3: Αντιγράφεις ένα ένα τα παραδείγματα που έχει μέσα το βιβλίο σου και προσπαθείς με την βοήθεια του compiler να καταλάβεις τι γίνεται. Υπάρχει και το internet για να σε βοηθήσει σε αυτό το βήμα. Όσα κενά και να έχεις, σου εγγυόμαι, η αρχή θα είναι δύσκολη. Πρέπει να συνηθίσεις μια διαφορετική λογική. Όμως σιγά σιγά θα δεις πως θα τα καταφέρεις και θα νιώθεις πολύ ωραία μόλις βγάζεις δικά σου προγράμματα. Συμπέρασμα: Ψάχνεις ένα καλό βιβλίο (είτε σε ηλεκτρονική μορφή είτε τυπωμένο). Το έχεις δίπλα από τον υπολογιστή σου ανοικτό και διαβάζοντας το δοκιμάζεις ότι διάβασες. Μόνο έτσι μαθαίνεις. Αν ανοίξω βέβαια φροντηστήριο θα σου πω τα αντίθετα. Όμως έτσι θα μάθεις. Δεν είσαι πια στο λύκειο να σου δίνει ο άλλος μασημένη γνώση.
afentiko7 Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Γιατί δε ρωτάς κάποιο συμφοιτητή σου να σου δείξει τα βασικά? Οχι δομές δεδομένων δείκτες και λοιπά κουραφέξαλα. Λες και θα σου ζητήσει ποτέ κανείς να βρεις καινούργιο αλγόριθμο ταξινόμησης. Θα μάθεις δομές όπως if-else, for, while ή ακόμα και πιο βασικά με ποια εντολή διαβάζει ο υπολογιστής την είσοδο που θα το δίνεις κλπ. Δηλαδή πρώτα θα μάθεις την πρόσθεση. Μετά στην πρόσθεση σου θα βάλεις αυτά που προείπα παραπάνω. Μετά θα βρεις max αριθμών. Μετά αυτό το max θα το κάνεις συνάρτηση και θα το καλείς κάθε φορά που θες να βρεις max Και μην ξεκινάς με c. Ξεκίνα με quick basic που είναι και σε περιβάλλον dos. Και μετά πέρνα σε c και μετά όπου αλλού θες. Και κάτι άλλο. Αν δε θες να σχοληθείς και μετέπειτα σοβαρά με προγραμματισμό μην το πολυζορίζεις. Στη σχολή που είσαι έχεις πολλές εναλλακτικές
stanlee Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Προγραμματισμό ΔΕΝ θα μαθεις με "δάσκαλο". Προγραμματισμό θα μαθεις μόνος σου και ΜΟΝΟ. Επίσης με το ζορι ΔΕΝ μαθαίνεις προγραμματισμό. Πάρε ένα βιβλίο απο παπασωτηρίου και κάνε δουλειά σου! Τσάμπα τα λεφτά σου θα δώσεις στα φροντιστήρια. Καλή τύχη σου εύχομαι! I was just going to say!
worldcitizen Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Όλοι οι "αυτοδίδακτοι" θα είσασταν σε πολύ καλύτερο στάδιο αν είχατε παρακολουθήσει μαθήματα προγραμματισμού, αυτό είναι εγγυημένο. Μπορεί τα μαθήματα να μην σε κάνουν προγραμματιστή, αλλά σε αυτούς που "ρέπουν" προς το κακό τους βοηθάει. Έχω διδαχτεί και με έχει ανεβάσει πολλά μπόνους, εξοικονόμησε χρόνο κι ενέργεια, που μπορείς να τα δώσεις στο παραπάνω επίπεδο... Συμφωνώ πάντως με το afentiko7, και θα σου πρότεινα πριν από όλα να παρακολουθήσεις και το μάθημα που διδάσκεται στην σχολή σου αν δεν το κάνεις ήδη
PavelX Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Ένα φροντιστήριο θα βοηθούσε μόνο για να σου λύσει απορίες. Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι θέλει το φροντιστήριο για να ΣΤΑ ΜΑΘΕΙ. Δηλαδή, έτοιμη τροφή. Οπότε θα ήταν χαμένος χρόνος και χρήμα. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ξεκινήσεις να διαβάζεις με κάποιον φίλο/φίλη σου. Καλύτερο από αυτό δεν θα βρεις
alexandr0s Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Βασικά αν δεν έχεις να κάνεις κάποιο project δύσκολα θα μάθεις κάτι. Δηλαδή στη καλύτερη θα διαβάσεις και θα καταλάβεις. Αλλά αν θες να διαβάσεις και να καταλάβεις για να είσαι προετοιμασμένος να 'δεχθείς' ένα project θα σου πρότεινα να πάρεις ένα βιβλίο στα χέρια σου, να ξεκινήσεις να το διαβάζεις, να σημειώσεις που 'κολλάς' και να κάνεις με κάποιον ιδιαίτερα για να 'προσπερνάς' τα σημεία που κολλάς.
georgemarios Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 αν και ειναι αυτονοητο πως την γνωση την αποκτας με την προσωπικη σου προσπαθεια, ειναι νομιζω ευρεως γνωστο πως ενας καλος δασκαλος (οχι απαραιτητα πληρωμενος, μπορει να ειναι ενας φιλος που ξερει απλα περισσοτερα) μπορει να διευκολυνει πολυ τη διαδικασια, εξηγοντας τις εννοιες με τροπο που να ειναι καλυτερα κατανοητος στον μαθητη μεχρις στιγμης, εχω κανει ιδιαιτερα προγραμματισμου σε 2 παιδια (τα οποια με προσεγγισανε μεσω αυτου του φορουμ) Η μια, η οποια ειχε ηδη καποιες γνωσεις προγραμματισμου, και διαβαζε και τα επαιρνε ευκολα, απλα μαζευε ενα κατεβατο απο αποριες τις οποιες καθομασταν και τις λυναμε κανοντας συγκεκριμενα παραδειγματα Ο αλλος, αν και προσπαθουσε, δεν του καθονταν ουτε οι βασικες εννοιες (βροχοι, boolean λογικη etc) Επρεπε να του υπερ-αναπτυξω αυτα που ελεγε το βιβλιο του και να του μαθω τον τροπο με τον οποιο πρεπει να μελετα (λιγο-πολυ αυτα που ηδη αναπτυξατε εσεις παραπανω). Η μια ηταν περιπτωση που ηθελε να τελειοποιησει τις γνωσεις της, ο αλλος ηταν περιπτωση που απλα το "αυτοδιδακτο" δεν του καθοταν, δεν ειχε μαθει να δουλευει ετσι. Με αυτα, θελω να πω πως καλο θα ηταν να μην υποτιμαμε την εννοια της διδασκαλιας (οταν αυτη γινετε σωστα). Ναι, στο μεγαλυτερο ποσοστο ειμαστε αυτοδιδακτοι (αλλα μονο με την εννοια πως τη γνωση δε μας τη δινει ενα ζωντανο προσωπο απεναντι μας, γιατι καποιος εκατσε και εγραψε τα βιβλια και τα tutorials μας). Ωστοσο, ειδικα για τους αρχαριους, το "αυτοδιδακτο" εγκυμωνει κινδυνους για χοντρα ελλειμματα τα οποια ισως να διορθωθουν στη πορεια, ισως οχι. Και οταν λεω ελλειμματα εννοω πως .... τεσπα, οταν βρεθειτε αντιμετωποι με επαγγελματικο/εταιρικο κωδικα και τραβατε τα μαλλια σας και ουρλιαζετε "καλα, σε ταβερνα εμαθε να προγραμματιζει ο μ@λακας?" θα καταλαβετε τι εννοω.
Wincher Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 παιδιά η δική μου γνώμη ειναι να παρεις ενα βιβλιο καλό το ιδιο κανς κι εγω μπορω να σου προτεινω το δικό μου το οποιο ειναι για εκμαθηση τησ c αλλα δεν ξερω στην αρχή μου ήταν κατοητά και ευκολα αλλα τωρα που ειμαι γιγω στην 100 σελιδα ολα ειναι πολυ δυσκολα , μπερδεμένα και σύνθετα.Τα εχω κυριολεχτικά παιξει.Και εχω 1000δες απορίες για αυτο βασικό ειναι να διαλέξεις καλό βιβλίο και οχι ενα στην τυχη συμφωνα με τον τιτλο. το βιβλίο είναι (Μαθετε την C μέσα σε 24 μέρες)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.