Προς το περιεχόμενο

BlueScreen VISTA

terle

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά...

Μου παρουσιαστηκε το εξής πρόβλημα...

Όταν κάνω τερματισμό το PC ''χτυπάει'' blueScreen... και γράφει IRQL_IS_EQUAL...

όταν εκκινει ξανά με ενημερώνει ότι το σύστημα επανήλθε απο ενα μη αναμενόμενο σφάλμα κτλ κτλ

ΚΩΔ ΣΦΑΛΜΑΤΟΣ

BCCODE: a

BCP1: 00000000

BCP2: 0000001b

BCP3: 00000000

BCP4: 81D00CBA

Λειτουργικό σύστημα έχω WINDOWS VISTA ULTIMATE SP1 ENGLISH VERSION

και οι τελευταίες αλλαγές σε HARDWARE ήταν ότι πρόσθεσα 2 GB Memory επιπλέον και συνολικά τώρα είναι στα 4 GB

Το σύστημα μου είναι

PSU -> 550 Watt

CPU -> Intel Core2quand Q6600 2.4 Ghz

MOBO -> Gigabyte G33M-DS2R

MEMORY -> 4 x 1 GB DDR2 800 Mhz

HD -> 1 x 250 WD SATA2 + 1 x 80 HITACHI SATA + 1 x 120 WD ATA

ROM -> 1 DVD-rw

απο extras έχω πάνω συνδεδεμένο

- 1 πολυμηχάνημα

- 1 external Hard Drive

- 1 usb hub

τα βήματα που έκανα εγώ είναι τα εξής..

1ον 'Εβγαλα τις μνήμες που εγκατέστησα πρόσφατα αλλά το πρόβλημα παρέμεινε

2ον Έκανα ξανά εγκατάσταση το Λειτουργικο αλλά το πρόβλημα παρέμεινε

3ον Άλλαξα θέσεις στις μνήμες και στα καναλια των δίσκων αλλά το πρόβλημα παρέμεινε

Για αρκετό καιρό λειτουργούσαν όλα μια χαρά χωρίς προβλήματα...έχει κανα 2 μήνες που αναβάθμισα το σύστημα μου...

Αν γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω να μου προτείνει να κάνω θα περιμένω κάθε πρόταση...

Και αν γνωρίζει κάποιος κάποιο tool ώστε να κάνω κάποιο έλεγχο το Hardware μου για τυχόν προβλήματα κάτι σαν το Sandra

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Αυτό που κάνεις όταν έχεις BSΟD είναι να γκουγκλάρεις τον κωδικό του σφάλματος. Για το συγκεκριμένο στη microsoft (http://support.microsoft.com/kb/314063) λέει ότι είναι ασυμβατότητα υλικού ή driver. Με περισσότερο ψάξιμο πολλοί αναφέρουν ότι παρόμοιο πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την εγκατάσταση μνήμης >3GB στα vista λύθηκε με την εγκατάσταση ενός update (http://support.microsoft.com/default.aspx/kb/929777)

Καλή τύχη.

Δημοσ.

Φαίνεται ότι το πρόβλημα αφορά ΄χτυπημένο' driver. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι μια ανάκτηση δεδομένων και μετά με safe mode να ελέγξεις τι ευθύνεται...

Δημοσ.

Και μενα μου εκανε το ιδιο προβλημα το pc μου και εφταιγε ο δισκος! Εβαζα το λειτουργικο σε ενα raptor 150gb και πετουσε συνεχως μπλε οθονες! Μεχρι που εβαλα τα windows σε αλλο δισκο και ηρεμησα! Για δοκιμασε να τα βαλεις σε αλλο δισκο.. μπας και δεις καμια ασπρη μερα...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

εχω περασει και το SP1 VISTA και παλι εχω bluescreen.

Δοκίμασα και εσβυσα τα prefetch και εχει σταματησει το προβλημα για αρκετο καιρο..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...