wizzy Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Μετά από 2 αποτυχημένες προσπάθειες να πάρω απάντηση στο offtopic thread, θέτω την ερώτηση προς γνώστες σε ξεχωριστό θέμα: Για ενα Vespaκι Piaggio, 50cc, τετράχρονο, το οποίο αγοράστηκε καινούριο τον 09/2007 και μέχρι σήμερα έχει 1036χλμ, χωρίς χτυπήματα και εξωτερικές φθορές, πόσα θα ζητάγατε αν το πουλάγατε; Υ.Γ.: Τις πληροφορίες μου τις έδωσαν προφορικά, θα τις επαληθεύσω ιδίοις όμμασι αργότερα.
wizzy Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Παιδιά, ευχαριστώ για τις εκτιμήσεις και την ιστοσελίδα. Το μηχανάκι έχει διπλάσια χλμ από ένα αντίστοιχο στην ιστοσελίδα που πάει ?1100 (με 650 χλμ), οπότε, θεωρώ ότι ?1000 +- ?200 είναι λογική τιμή. Το παλικάρι που το πουλάει είναι φίλος, μου είπε να του κάνω προσφορά, αλλά δεν θέλω να τον ρίξω - μιας και είμαι άσχετος - για αυτό ρώτησα. Ευχαριστώ πάντως, θα περιμένω 1-2 γνώμες ακόμα πριν αποφασίσω.
kage Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Καλα ενταξει οποιος δωσει πανω απο 700ε για 50αρη 4τ ειναι ασχετος. καλυτερα να παρεις ποδηλατο παρα 50αρη τετραχονο.πιστεψε με σε ανηφορα το ποδηλατο παει καλυτερα
wizzy Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 @kage: το ότι είμαι άσχετος το δήλωσα, νομίζω. Μερικές φορές, ξέρεις, δεν είναι το παν η ταχύτητα - στην οποία υπερτερούν τα δίχρονα από τα τετράχρονα - το σημαντικό ζητούμενο, αλλά π.χ. η οικονομία στην κατανάλωση - στην οποία οι όροι αντιστρέφονται. Όσο για τα χρήματα, 700 Euro για μηχανάκι 9 μηνών με 1036 χλμ, που κάθεται εδώ και περίπου 2 μήνες διότι ο ιδιοκτήτης του δεν το χρησιμοποιεί πλέον, θεωρώ ότι είναι λίγα. Να είχε 8000 χλμ, που είδα κάποια, να πω ΟΚ, είναι καλά τα 700 Euro. Τι λες;
klainmaingr Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Αν βοηθάει κάπως, πρίν λίγο καιρό πήρα vespa 125 του 99 με 20000km 700?. Σε άριστη κατάσταση με καινούρια πλαστικά και βγαλμένη απο πλήρεστατο service (εξ'ου και τα 700). Το πήρα απο φίλο βέβαια οπότε ήξερα τί και πώς... Για αυτό που λές.. LX 50cc 4T απο ότι βλέπω έχει 2.370 καινούρια... Και 1.500 να σου πεί δίκιο θα έχει μιας και είναι σχεδόν καινούριο... Αν ρωτήσεις εμένα.. Βρές μια et4 παλιά με λίγα χιλιόμετρα και στα 125 και πάρτην στο 800ρι.. Απο κατανάλωση 0 και απο απόδοση άψογα.. Εγώ τουλάχιστον έχω να πώ τα καλύτερα.. Τα λεφτά θα είναι μάλλον αρκετά για 50ρι... Εξαρτάται τώρα αν σε καίει η χρηστικότητα ή η εμφάνιση κτλ.. Τώρα αν ο φίλος σου τό χει και κάθεται και θέλει να το σκοτώσει και στο δώσει κάνα 1000 νομίζω πως θα είναι Παρα πολύ καλά για σένα μιας και αύριο που λέει ο λόγος να το πουλήσεις μπορείς να το δώσεις παραπάνω.. Η δίκαιη κατανομή είναι κάπου στα 1000++ τουλάχιστον. Είναι λίγο περίεργη η κατάσταση με τα 50ρακια..
kage Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 αντε να το φτιαξω λιγο... εχεις οδηγησει ποτε 4τ 50αρη? ποσο χρονων εισαι-αν ειναι θεμα διπλωματος οκ αλλα υπαρχουν κ 2τ-κ για ποια χρηση το θες.. ενταξει ρε φιλε τι καταναλωση μ λες με 5-10ε γεμιζουν κ τα 2τ κ κανουν αρκετα κμ κ αυτα πιο αξιοπρεπεστατα.ουτε για ταξιδια να το περνες. δοκιμασε σε 1η φαση να ανεβεις μια ανηφορα κ δες αν θα την ανεβει μονος σου ή δικαβαλο.εκτος κ αν μενεις καπου κ δεν εχει ανηφορες κ δεν σε νοιαζει. ηξερα οτι 4τ 50αρη υπαρχει μονο το ζιπ κ σκεφτομουν για ποιο λογο μπορει να το βγαλαν...παντως αν η vespa που φαινετε κ πιο βαρια παει καλυτερα απο το ζιπ τι να σ πω.
wizzy Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 @kage: Καλημέρα, είμαι 28 χρονών και θέλω το Vespaκι για να πηγαίνω στη δουλειά μου, να μην γίνονται τα νεύρα μου τσατάλια από την πρωινή κίνηση και για να μειώσω τα έξοδα σε καύσιμα. Δεν με ενδιαφέρει το αν ανεβαίνει ή όχι ανηφόρες, διότι εδώ που μένω δεν έχει ανηφόρες. Ούτως ή άλλως, για την χρήση που το θέλω, χέστηκα αν θα ανέβαινε την ανηφόρα σε 1 ή 2 ή 3 λεπτά, αν θα αγκομαχούσε ή όχι. Όσον αφορά στην κατανάλωση, και 30χλμ να βγάζει παραπάνω το τετράχρονο σε σχέση με το δίχρονο, προσωπικά τα θεωρώ σημαντικά - είναι άλλη μία φορά πήγαινε έλα στη δουλειά. Πίστεψέ με, όταν δεν έχει ΜΜΜ για να πας στη δουλειά σου, μετράνε. @klainmaingr: ευχαριστώ για την συμβολή.
johnnyestia Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Αν δεν έχεις πρόβλημα με δίπλωμα κτλ. θα σου πρότεινα και εγώ να κοιτάξεις σε 125 cc. Τα 50αρια είναι τόσο αδύναμα που εκτός από σπαστικά καταντάνε και επικίνδυνα. Ασε που το 50αρι παίζει να καίει και περισσότερο αν σε αναγκάζει να το πηγαίνεις τάπα. Γενικά αφού το πρώτο σου μέλημα είναι η οικονομία στην μετακίνηση, ο μονόδρομος λέγεται παπί. Το βεσπάκι ότι σου γλυτώσει από βενζίνη θα σου τα φάει στο service.
wizzy Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Γενικά αφού το πρώτο σου μέλημα είναι η οικονομία στην μετακίνηση, ο μονόδρομος λέγεται παπί. Το βεσπάκι ότι σου γλυτώσει από βενζίνη θα σου τα φάει στο service. Αυτήν την παράμετρο δεν την είχα σκεφτεί. Σκέφτομαι όμως ότι δεν ξέρω να οδηγάω παπί (ούτε έχω δίπλωμα για παπί), χώρια του ότι το κόστος αγοράς θα ανέβει κατακόρυφα, σωστά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.