OXTROS Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 Έχω 2x500GB σε RAID 0 σε Asus Maximus Formula Mobo(ICH9R για RAID 0,1,5,10) και θέλω να κάνω μια ερώτηση: Μπορώ να βάλω τους 2 HDD μου να δουλεύουν σε RAID 0 ΑΛΛΑ και σε RAID 1? ΔΕΝ εννοώ RAID 10 με 4 HDD αλλα κάτι περίπου ανάλογο με 2 HDD!!! Με λίγα λόγια κάνω 2 partitions* στους 2 HDD :100MB+400MB, Τα 2 πρώτα partition (2x100=200MB)δουλεύουν σαν RAID 0 για λειτουργικό, και τα υπόλοιπα σε RAID 1 για DATA (2x400=400ΜΒ) Την έμπνευση την πήρα από εδώ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.304088 Οποιος ψαγμένος ξέρει ας με βοηθήσει λίγο.. ευχαριστώ.. *εδώ βρίσκετε και το πρόβλημα.. πως κάνω raid με partition ΚΑΙ όχι με ολόκληρους HDD.. ΕΠΊΣΗΣ να ρωτήσω αν μπορώ στο ίδιο mobo να κάνω RAID 0 σε 2 HDD ΑΛΛΑ μετά ξεχωριστό RAID 1 σε άλλους 2 HDD, αν με καταλαβαίνετε θέλω να βάλω 2x320ΜΒ σε RAID 0 για λειτουργικό ΚΑΙ ξεχωριστά 2x500ΜΒ σε RAID 1 για data.. Γινετε ???? tnx..
SL9S9 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Στο setup από το Bios (νομίζω) εχεις δυνατότητα να κάνεις: Create raid volume ή κατι τετοιο, ορίζεις τύπο raid 0 ή 1, ποιους δίσκους και χωρητικότητες. Μετα μπορείς να κάνεις και αλλο raid volume. Ψαξτο λίγο, δες οδηγίες στο motherboard, δεν θυμαμαι ακριβως τη διαδικασία.
OXTROS Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Ναι τελικά γίνετε και πολύ εύκολα RAID 0 και RAID 1 ξεχωριστά σε 4 HDD Η αρχική μου ερώτηση παραμένει.. RAID σε partitions από διαφορετικούς HDD ?
poulinos Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 οσο ξερω νο νο νο νο νο νο νο νο.η θα βαλεις αλλον εναν και θα κανεις raid 5 η θα κανεις raid 0 +1 αλλα σε κανεναν controller που εχω δει ως τωρα δεν μπορεις να κανεις κατι με partition αλλα μονο με δισκους.και το raid 5 ενω ειναι η πιο καλη επιλογη επειδη κραταει το parity αρα θες μονο ενα δισκο παραπανω και οχι 2 δισκους παραπανω απο την αλλη με τους default controllers δεν τραβαει τοσο πολυ διοτι αργουν να υπολογισουν το parity λιγακι.οι καλοι controllers φορανε μνημη για raid 5.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.