Προς το περιεχόμενο

Ωρα για αναβαθμιση

Gaara89

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χερετω το πληθος του Insomnia! μολις γραφτηκα στο forum και θελω να σας κανω μια ερωτησουλα για μια αναβαθμιση που σκοπευω να κανω μεσα στη βδομαδα...

εχω ενα PC με:

-Intel Pentium 4 @ 3,2Ghz

-ASrock 775VM800

-Ati Radeon X1650pro 512mb AGPx8

-1GB ram (2x512) 533Mhz Kingston

-HD 320GB (μαρκα θα σας γελασω)

-DVD RW LG

-Τροφοδοτικο 400W

-Windows XP profesional SP2

και σκεφτομαι να αλλαξω CPU,MOBO,RAM και εναν σκληρο...βασικα απο Intel λεω να παω σε AMD, για την ακριβεια εχω σταμπαρει τα εξης:

-AMD ATHLON 64x2 6400+ 3,2Ghz AM2 BOX.

-ASrock Alivedual_Esata2 (που υποστιριζει και AGPx8).

-TWINMOS 001-800-TWI DDR2 Twister CL5 1GB PC6400 800Mhz (τρεις τετοιες)

-SEAGATE BARRACUDA 7200.10 ST3250410AS 250GB SATA2

τα παραπανω τα ειδα απο το e-shop οποτε αν μπορειτε ριξτε τους μια ματια να μου πειτε τη γνωμη σας. θελω να μαθω κατα ποσο αυτα που θα κρατησω απο το τωρινο μου PC συνεργαζονται με αυτα που θελω να παρω επισης αν χρειαζομαι μεγαλυτερο τροφοδοτικο και μια γενικη ερωτηση: αν μπορω να εχω πανω στην mobo π.χ. 1gb ram στα 800mhz και 1gb ram στα 533mhz (δηλαδη αν θα πανε χαμενες οι ram που εχω τωρα 'η αν θα μπορεσω να τις εχω μαζι με αυτες που θα παρω) [διαθετω γυρω στα 300-350 euro]

ελπιζω να μην σας κουρασα. και ευχαριστω προκαταβολικα!! :-) :o

Δημοσ.

Δε θα κάνω κάποιο παραπάνω σχόλιο (ακόμα) αλλά ρίξε και μια ματιά εδώ αν ενδιαφέρεσαι για Vista.

Επίσης αν ανακατέψεις μνήμες με διαφορετικά timings/MHz, συνήθως οι γρηγορότερες πέφτουν στην ταχύτητα των πιο αργών.

edit: Επίσης ρίξε μια ματιά και στον C2D E8200. Είναι ~25? ακριβότερος, σε stock ταχύτητες έχει παρόμοιες ή λίγο καλύτερες επιδόσεις, είναι πιο "δροσερός", καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και έχει άφθονο χώρο για o/c.

edit2 : Μάλλον λίγο δύσκολα να βάλεις E8200 σε μητρική με AGP, οπότε εφόσον δεν αλλάζεις κάρτα, άκυρο το προηγούμενό μου edit.

Δημοσ.

χμμμ...να σου πω την αληθεια για Vista δεν ενδιαφερομαι ακομα (οταν με το καλο αλλαξω καρτα γραφικων, μετα το καλοκαιρι μαλλον, και παρω την ΑΤΙ HD3850 μπορει να σκεφτω για Vista) παντως απ' ο,τι κοιταξα αυτα που ειχα επιλεξει συνεργαζονται απλα θελω να το σιγουρεψω απο καποιον που ξερει (γιατι εγω δεν πολυ σκαμπαζω) οποτε οποιαδηποτε σχολια ειναι δεκτα :-) και αν μπορειτε σχολιαστε λιγο την καινουργια συνθεση του PC μου ετσι για να ξερω σε τι επιπεδα βρισκομαι. thnx για την πληροφορια οσο αφορα τις ram φιλε antonl :-)

Δημοσ.
χμμμ...να σου πω την αληθεια για Vista δεν ενδιαφερομαι ακομα (οταν με το καλο αλλαξω καρτα γραφικων, μετα το καλοκαιρι μαλλον, και παρω την ΑΤΙ HD3850 μπορει να σκεφτω για Vista) παντως απ' ο,τι κοιταξα αυτα που ειχα επιλεξει συνεργαζονται απλα θελω να το σιγουρεψω απο καποιον που ξερει (γιατι εγω δεν πολυ σκαμπαζω) οποτε οποιαδηποτε σχολια ειναι δεκτα :-) και αν μπορειτε σχολιαστε λιγο την καινουργια συνθεση του PC μου ετσι για να ξερω σε τι επιπεδα βρισκομαι. thnx για την πληροφορια οσο αφορα τις ram φιλε antonl :-)

edit:

βασικα τον πρωτο επεξεργαστη που ειχα σταμπαρει ηταν ο C2D E8200 και ανετα αγοραζα τον C2D E8400, αλλα η καρτα μου ειναι AGPχ8 και δεν εβρισκα καταληλη Mobo που να υποστιριζει AGP αλλα και να εχει 4 slots για ram....

edit2:

οποτε μενω σε AMD που εχω καταληξει και του κοτσαρω κι ενα ψυχτρακι και θα ειμαι κομπλε? παντως αυτα που ειπα παραπανω κοστιζουν γυρω στα 320-330 euro...με τα ιδια λεφτα δεν νομιζω να μπορω να κανω καλυτερο upgrade σε σχεση και με τα εξαρτηματα που 8α κρατησω (plz διωρθωστε με αν κανω λαθος) :-)

Δημοσ.
[...]με τα ιδια λεφτα δεν νομιζω να μπορω να κανω καλυτερο upgrade σε σχεση και με τα εξαρτηματα που 8α κρατησω (plz διωρθωστε με αν κανω λαθος) :-)

Απ τη στιγμή που δε θες να αλλάξεις κάρτα γραφικών τώρα, ούτε εγώ μπορώ να βρω κάτι καλύτερο :)

Αλλά ας πει και κανένας άλλος τη γνώμη του μπας και μας ξεφεύγει κάτι.

Δημοσ.

Δεν αξίζει τον κόπο να κάνεις αναβάθμιση κρατώντας υλικό από το υπάρχον Pc, που σε αναγκάζει να ψωνίσεις υβριδική μητρική με nforce chipset... (ζαλίζομαι μόνο που το σκέφτομαι)... :eek:

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πουλήσεις το παλίο σύστημα κάνα ~200ευρο, και μετά με 550ευρώ να πας κάτι γρηγορότερο, σταθερότερο και αξιόπιστο όπως-->

bv9u6jz73pqsc7axvlry.jpg

Δημοσ.

Στην παραπανω συνθεση μπορεις να πας σε 2160 και σε pxp35 albatron και εξοικονομεις και αλλα ~140ευρω.

Υ.Γ Κοιτα μονο οι μνημες να ειναι 800αρες.

Δημοσ.
Στην παραπανω συνθεση μπορεις να πας σε 2160 και σε pxp35 albatron και εξοικονομεις και αλλα ~140ευρω.

Toυ έβαλα τον 8200 για να έχει κάτι ανάλογο με τον amd που σκέφτεται να αγοράσει.

Όσον αφορά την μητρική, πιστεύω αξίζουν τα ~23ε παραπάνω της P5k.

Υ.Γ Κοιτα μονο οι μνημες να ειναι 800αρες.

Kαι εδώ ήμουν σε δίλημμα, έβαλα αυτές για να βγει πιο κοντά στα λεφτά του.

Δημοσ.

κατ' αρχας thnx για τις συμβουλες guyz! :-) αυτο που σκεφτομαι τωρα ειναι οτι αν θα καταφερω να πουλησω αυτον που εχω τωρα κανα 200ευρο οπως λες, γιατι τον σκληρο δεν γινετε να τον πουλησω...αν οντως βρω αγοραστη με 200ευρο τοτε εννοειτε πως θα επιλεξω τη συνθεση που μου εφτιαξες (γιατι κι εγω απο την αρχη για τον E8200 'η ton E8400 πηγαινα). Οσο για τις RAM δεν εχω προβλημα να δωσω 20ευρο παραπανω για να ειναι 800αρες...το PC που μπορω να το πουλησω για τα λεφτα που μου ειπατε(μια γενικη κατατοπηση για να εχω κατι στο νου μου)? επισης κοιταγα για καρτα την ATI HD3850 512MB που ειναι στα 151ευρο και για μητρικη την ASUS P5B SE στα 62ευρο...

Δημοσ.

Δεν ειναι ασχημο,αλλα εγω θα προτεινα να βαλεις καλυτερη καρτα γραφικων μια nvidia 9600(περιπου 20 ? παραπανω δλδ) και να βαλεις πιο πολυ μνημη ram τουλαχιστον 2 gb(ετσι κι αλλιως οι τιμες τους εχουν πεσει πολυ)

Δημοσ.
Δεν ειναι ασχημο,αλλα εγω θα προτεινα να βαλεις καλυτερη καρτα γραφικων μια nvidia 9600(περιπου 20 ? παραπανω δλδ) και να βαλεις πιο πολυ μνημη ram τουλαχιστον 2 gb(ετσι κι αλλιως οι τιμες τους εχουν πεσει πολυ)

Ψηλέ 3GB έβαλε το παληκάρι. Δες καλύτερα. Φιλικά.

Δημοσ.

δηλαδη η 9600 ειναι καλυτερη απο την HD3850? για την ακριβεια ποια 9600 μοθ προτινετε? την XFX GEFORCE 9600GT 512MB PVT94PYDF4 PCI-E RETAIL για παραδειγμα? επισης παιζει να κανω και κατι αλλο...θα αλλαξει ο πατερας μου στη δουλεια του PC και απ' ο,τι φαινετε θα 'κονομησω αυτο που εχει τωρα, βεβαια θα του αλλαξς επεξεργαστη και καρτα γραφικων αλλα θα μου ερθει ποιο φτηνα οποτε θα ειμαι κομπλε (γιατι δεν θα χρειαστω ουτε κουτι, ουτε mobo, ουτε RAM, ουτε σκληρο, ουτε τροφοδοτικο) οποτε υπολογιζω 300ευρο για CPU και καρτα γραφικων...επειδη ομως δεν ειναι σιγουρο αυτο κραταω το ενδεχομενο να πούλησω το "μπρικι" μου (που τοσο αγαπω :P) και να φτιαξω απο την αρχη ενα καινουργιο...

Δημοσ.

πφφφφ! πρωτη φορα εκατσα να κανω συνθεση PC και μου φαινετε λιγο λουκι το ολο θεμα :P (ευχαριστο λουκι βεβαια xD )...αν μπορειτε πειτε μου τη γνωμη σας για μια καρτα που κατεληξα, ειδα την ATI HD3870 512MB GDDR4 (Engine Clock: 777MHz. Memory Clock: 2250MHz). Θελω και μια διευκρινηση, ποια η διαφορα του GDDR3 και του GDDR4 και ποιο ειναι καλυτερο? thnx για τις μεχρι τωρα απαντησεις σας, και sorry για το πρηξιμο παιδες :-)

Δημοσ.

εφτιαξα κι αλλη μια προσφορα απο το e-shop αλλα με AMD 6400+ 64χ2 στα 3,2Ghz, για καρτα γραφικων την ATI HD3870 512MB GDDR4 και για μητρικη την SAPPHIRE PURE ELEMENT HDMI PE-AM2RS690MH. τα υπολοιπα (ram, σκληρος, τροφοδοτικο, κουτι) ειναι τα ιδια με αυτα που εβαλα στην προηγουμενη προσφορα...αν γινετε καποιος να μου εξηγησει γιατι ο Intel στα 2,66 ειναι γρηγοροτερος απο τον AMD στα 3,2 (διπιρινοι παντα) υπ' οψην εγω δεν ασχολουμαι με Overclocking...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...