Προς το περιεχόμενο

Αγορα καινουργιου διαμερισματος ....

axaxouxas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας .

Εχω δυο διαμερισματα, το ενα το πουλαω περιπου 70χιλιαρικα και το αλλο

θα το πουλησω στα 85χιλιαρικα ....

Καλως εχοντων των πραγματων λοιπον θα παρω περιπου 145-155 χιλιαρικα ενω εχω και 50 χιλιαρικα μετρητα

Σκεφτομαι λοιπον να αγορασω ενα καινουργιο αλλα με προβληματιζει η σημερινη κατασταση

στην αγορα ακινητων καθως υπαρχει πλεονασμα σε προσφορα με υπερβολικες τιμες

πχ 100 τμ = 230-250χιλιαδες

να σημειωσω οτι δεν θελω ΔΑΝΕΙΟ .

Θα ηθελα να μαθω αν προκειται να πεσουν οι τιμες στα ακινητα λογω ακριβως της υπερπροσφορας....

Αν μπορω να παζαρεψω την τιμη στον κατασκευαστη και σε τι βαθμο (ποσοστο ?%)

και αν συμφερει καποιον να αγορασει καινουργιο διαμερισμα ΤΩΡΑ η ΑΡΓΟΤΕΡΑ

Κατι μου ειπε ενας μεσιτης για διαμερισμα 106 τμ με 180χιλιαρικα 1ου οροφου 7ετιας

περιοχη Κορυδαλλου .... συμφερει ???

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Θα ξέρεις φαντάζομαι οτι το "συμφέρει" που ρωτάς είναι τρομερά σχετικό μιας και οτι τιμές ανα τετραγωνικό έχουν άμεση συνάρτηση με την περιοχή που βρίσκεται το κάθε διαμέρισμα...

Στη θεσσαλονίκη συγκεκριμένα υπάρχει μεγάλο απόθεμα σε κατοικίες αλλα απο την άλλη οι τιμές παραμένουν υψηλές. Το ίδιο απο τα λίγα που ακούω ισχύει και στην αθήνα μιας και οι εργολάβοι έχουν ξεφύγει σχετικά και παράλληλα με την σχετική οικονομική ανέχεια, το να αγοράσει κάποιος καινούριο σπίτι τον βάζει σε τρομερές διαδικασίες.

Σε εμάς καινούριες πολυκατοικίες ξεκινάνε απο 2000/τμ και καταλήγουν κάπου στα 3500 στις πιο "εμπορικές" περιοχές.

Ένα σπίτι 5-10 ετών είναι μάλλον η καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή μιας και τα χρόνια του σπιτιού είναι λίγα οπότε δεν χάνει άμεσα αγοραστική αξία και η τιμή του θα είναι λίίίίίγο πιο καλή απο ένα καινούριο.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι οτι όσο αυξάνεται το μέγεθος του σπιτιού τόσο μειώνεται η τιμή του τετραγωνικού (συνήθως).

Αυτό που λές παραπάνω έχει καλή σχέση τιμής/τμ/παλαιότητας αλλα μετά μπαίνουν άλλα πράγματα όπως αν χρειάζεται ανακαίνιση (ποτέ δεν ξέρεις), σε ποια περιοχή είναι, αν έχει θέα, αν έχει πάρκινγκ και δεκάδες άλλα..

Αν δεν σε προβληματίζει πολύ η παλαιότητα δεν θα ήταν άσχημα να πάρεις λίγο λιγότερα τετραγωνικά και να κρατήσεις το ένα σπίτι για εκμετάλευση ή να πάρεις μια γκαρσονιερούλα για να νοικιάζεις κοντά σε φοιτητική περιοχή.

Οι τιμές δεν αναμένεται να πέσουν όσο πεσμένη κ αν είναι η αγορά... Δυστυχώς η ευτυχώς οι τιμές των ακινήτων σχεδόν πάντα αυξάνονται και αυτή η στασιμότητα δεν θα οδηγήσει σε μείωση.

Η περίοδος αυτή είναι ουδέτερη για αγορά και μπορεί ακριβώς λόγω της κάμψης αυτής να βρείς κάποιον καινούριο εργολάβο που καίγεται και να πάρεις σπίτι σε πολύ καλή τιμή....

Αυτές τις ευκαιρίες να αναζητήσεις μιας και όλο και κάποιος θα έχει ανάγκη/βιάζεται να πουλήσει και μπορεί να βρείς εύκολα κάτι καλό...

Δυστυχώς είσαι απο αθήνα και δεν μπορώ να σε κατατοπίσω πληρέστατα για το τι και πώς μιας και δεν ξέρω τις περιοχές σας.. τιμές κτλ..

Δημοσ.

Βασικα με ενδιαφερει πολυ να εχω αμεση προσβαση σε ΜΕΤΡΟ - ΤΡΑΙΝΟ κοντα στην Αθηνα

με πρωτη επιλογη το ΑΙΓΑΛΕΩ.

Καθως επειδη δεν ξερω να οδηγαω και δεν με ενδιαφερει καθολου το αυτοκινητο

χαλαω ΠΕΡΙΠΟΥ 350-450 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΑ ΤΑΞΙΑ για τις οποιες μετακινησεις μου

επαγγελματικες κυριως .

Αλλα δεν με χαλαει και ο Κορυδαλλος

Δημοσ.

Εμενα προσωπικα ο Κορυδαλλος θα με χαλαγε παρα πολυ,ειδικα στα λεφτα που αναφερεις. Επισης αν δεν κανω λαθος, ο Κορυδαλλος ουτε τραινο,ουτε μετρο εχει. Το Αιγαλεω αποτελει σαφεστατα καλυτερη επιλογη.Κοιτα και Περιστερι επισης.

Δημοσ.
Εμενα προσωπικα ο Κορυδαλλος θα με χαλαγε παρα πολυ,ειδικα στα λεφτα που αναφερεις. Επισης αν δεν κανω λαθος, ο Κορυδαλλος ουτε τραινο,ουτε μετρο εχει. Το Αιγαλεω αποτελει σαφεστατα καλυτερη επιλογη.Κοιτα και Περιστερι επισης.

Εχει Μετρο εκει ???

Δημοσ.

Χμμμμμ ενδειαφερον ....

ποτε με το καλο ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ???

Διαβασα σε καποιο σαιτ εκ των ΡΟΥΣΟΥΝΕΛΟΣ-ΓΙΑΓΙΑΣ οτι δεχονται

και ΑΝΤΑΛΑΓΕΣ ΠΑΛΑΙΩΝ διαμερισματων .... (κατι σαν αποσυρση ?)

Γνωριζει κανεις τι παιζει με το ολο σεναριο αυτο ?

Δημοσ.

φιλε axaxouxa ξεχασες να αναφερεις οτι οι τιμες ειναι τραγικα υψηλες λογω των... αλβανων

αυτοι ερχονται και αγοραζουν τα σπιτια μας την ελληνικη γη μας :) :) :) :)

Δημοσ.
φιλε axaxouxa ξεχασες να αναφερεις οτι οι τιμες ειναι τραγικα υψηλες λογω των... αλβανων

αυτοι ερχονται και αγοραζουν τα σπιτια μας την ελληνικη γη μας :) :) :) :)

Να ομολογισω οτι αυτο δεν το σκεφτηκα καθολου ....

Δημοσ.
Χμμμμμ ενδειαφερον ....

ποτε με το καλο ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ???

Διαβασα σε καποιο σαιτ εκ των ΡΟΥΣΟΥΝΕΛΟΣ-ΓΙΑΓΙΑΣ οτι δεχονται

και ΑΝΤΑΛΑΓΕΣ ΠΑΛΑΙΩΝ διαμερισματων .... (κατι σαν αποσυρση ?)

Γνωριζει κανεις τι παιζει με το ολο σεναριο αυτο ?

Η σελίδα που σου έδωσα έχει πληροφορίες για τις σχεδιαζόμενες γραμμές. Τις κοίταξες;

Από εκεί και πέρα, δοκίμασες να πάρεις ένα τηλέφωνο τον Ρουσουνέλο και να ρωτήσεις; Κάτι μου λέει ότι θα ξέρει καλύτερα από όλους μας τι ακριβώς παίζει.

Δημοσ.
Η σελίδα που σου έδωσα έχει πληροφορίες για τις σχεδιαζόμενες γραμμές. Τις κοίταξες;

Από εκεί και πέρα, δοκίμασες να πάρεις ένα τηλέφωνο τον Ρουσουνέλο και να ρωτήσεις; Κάτι μου λέει ότι θα ξέρει καλύτερα από όλους μας τι ακριβώς παίζει.

εχεις δικιο ....

θα το κοιταξω αυριο κιολας

Δημοσ.

<<Θα ηθελα να μαθω αν προκειται να πεσουν οι τιμες στα ακινητα λογω ακριβως της υπερπροσφορας....>>

σε ποια περιοχη εχεις παρατηρησει να μενουν απουλητα διαμ/σματα?

ηξερα οτι περιμεναν ολοι να γλυτωσουν καποια εξοδα για οσους θα περναν 1η κατοικια.απο αρχες 08 πρεπει να αλλαξε αυτο.

απ οσο ξερω δεν τους ενδιαφερει να πουλησουν αμμεσα πεφτωντας σε τιμη ,αν εχουν βγαλει τα εξοδα της πολ/κιας.π.χ. να εχουν πουληθει τα μισα...

Δημοσ.

Αυτο το ερωτημα με βασανιζει

διοτι θα ηθελα να αγορασω ενα διαμερισμα μεχρι 100 τμ

εστω μεχρις 10 ετιας και μεχρι 180.000 ευρω

αλλα με προβληματιζει το γεγονος οτι ενω εχουν μεινει απουλητα

πολλες χιλιαδες ακινητα λογω ακριβως της υπερπροσφορας

και δεν πεφτουν οι τιμες

Ειναι παρα πολλα 230-270 χιλιαρικα για καινουργιο 100τμ ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΥΧΟΝ ΕΞΟΔΑ (ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΑ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ-ΜΕΣΙΤΗ(ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΜΕΣΙΤΗ)ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ-ΕΠΙΠΛΑ-ΚΤΛ)

Αν σκεφτουμε οτι εγω πουλαω δυο παλαιοτητος

τα οποια το πολυ να πιασουν 150.000 ευρω και αν πουληθουν .

Δημοσ.

Υπάρχει και μεγάλη διαφορά στην ποιοτητα κατασκευής. Εχω παρατηρησει οτι σε καποια καινούρια διαμερίσματα δεν εχουν ηχομόνωση. Ακούγονται τα βήματα από το γείτονα ή οι συζητήσεις. Ξερει κανείς τιποτα γι'αυτό; Πρεπει να υπαρχει διπλή τοιχοποιία ή κανενα καλό μονωτικό;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...