Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με σκληρο,δεν ανοιγει με διπλο κλικ...

ed_hunter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον,

Επιτελους μετα απο τοοοσο καιρο καταφερα να κατσω στο δικο μου πισι....με καινουρια μητρικη πλεον,και με καινουριο σκληρο...εμεινε ομως ενας παλιος....και οι δυο wd 250ρηδες sata2...ο ενας σε δυο παρτισιον 100+135 ( win και diafora) Και ο αλλος ολοκληρος...

για αρχη προσπαθησα να βαλω τα vista home premium (αυθεντικα) και παντα πεταγε μπλε οθονη πριν αρχισει η εγκατασταση και δεν εμπαιναν....

τελικα αποφασισα να βαλω τα xp...αφου μπηκαν ετρωγε τρελα κοληματα,το αλλο προβλημα που μου εκαναν ηταν οτι στο υπολογιστης μου οταν εκανα διπλο κλικ για να ανοιξει καποιο σκληρο μου ανοιγε παραθυρο που ελεγε διαλεξε προγραμμα για να ανοιξει ο σκληρος..παταγα οκ στο i.e και ανοιγε σε παραθυρο κανονικα μονο του....λεω θα εχει ιο ο παλιος σκληρος....(τον ειχα βαλει σε ενος παιδιου το πισι που δεν ειχε αντιβαιρους..)

τελικα βαζω kaspersky βρησκει 120 αρχεια infected τα σβηνει ολα....

αλλα το "προβλημα" συνεχιστηκε...Υποθεσα οτι θα ειναι απο τα win πλεον...

Ξανααααααααα φορματ....να σου παλι το ιδιο προβλημα ..στον diafora και στον τροπικο να θελει να διαλεξω....

παταω να κανω διαμορφωση στον diafora κανει κανονικα ,και τωρα ανοιγει κανονικα....

το θεμα ειναι πως γινεται να αποφυγω το φορματ στον αλλο σκληρο αφου δεν εχω που να γραψω 200γιγα δεδομενα που εχει μεσα...καποιος τροπος θα υπαρχει...

μου εμφανιζει αυτο....:

problemlw4.th.jpg

Απλα να σχολιασω οτι το 2008 δεν μου εχει παει καλα....

Εχω καψει μια Αsus P5W dh deluxe , μια Asus P5E , δυο WD 250gb sata2 ,μια αντλια swiftech ,εχει σκουριασει η υπολοιπη υδροψυξη....αρα η κατασταση κρινεται δυσκολη:mad::mad::mad:

αν καποιος εχει καποια ιδεα,ας βοηθησει....

Θεωρητικα ειναι καθαρο απο ιους,ουτε το kaspersky βρηκε αλλον ,ουτε το nod32...

Δημοσ.

Scan με avast antivirus πριν μπει στα windows (Schedule boot-time scan). Antispyware scan.

Έχεις autorun.inf που μόλυνε τους σκληρούς σου και είναι κρυφό (hidden).

Οπότε έναρξη>εκτέλεση>cmd (start>run>cmd)

Στην κονσόλα, πας στο σκληρό σου με cd\ (Εδώ θα σε πάει στο C:\ .Για να πας στο d, γράφεις D:)

Γράφεις dir /ah ,για να εμφανίσεις τα κρυφά αρχεία και να δεις το επίμαχο autorun.inf

Γράφεις attrib -r -a -s -h c:\autorun.inf

Μετα το διαγράφεις με del autorun.inf

Κάνε τον έλεγχο σε όλους τους σκληρούς - partitions.

Μετά ξανά σάρωση για ιούς, antispyware,adware και είσαι μια χαρά

Δημοσ.

Πρώτα πήγαινε στις επιλογές φακέλων :

post-27579-129062965137_thumb.jpg

Μετά από εκεί απενεργοποίησε την απόκρυψη αρχείων συστήματος:

post-27579-129062965148_thumb.jpg

Μπές στο σκληρό με δεξί κλίκ -> άνοιγμα και σβήσε το αρχείο autorun.inf και τα συναφή .

Ελπίζω να βοήθησα :-)

Δημοσ.

ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΕΦΤΙΑΞΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ

Δημοσ.
χμ...το κανω και μου βγαζει το εξης:

problem2qr9.th.jpg

ευχαριστω για την βοηθεια παντως...

Βλέπω ότι έλυσες το πρόβλημα σου. :-)

Η λύση που έδωσα είναι σωστή. Απλώς εσύ, βάσει της εικόνας που μας έδωσες έχεις κάνει ορθογραφικό λάθος. Ενώ έχεις βρει το autorun.inf και προσπαθείς να του αλλάξεις τα χαρακτηριστικά, γράφεις autoran.inf αντί για autorun.inf και για αυτό σου βγάζει το μύνημα ότι δεν υπάρχει. Άσε που προσπαθείς να αλλάξεις το αρχείο στο C: και όχι στο D: που το έχεις βρει. Δηλαδή έπρεπε να γράψεις attrib -r -a -s -h d:\autorun.inf και όχι attrib -r -a -s -h c:\autorun.inf .Πάντως σε παροτρύνω να το κάνεις σε όλα τα partition.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Έχω ακριβός το ίδιο πρόβλημα

Παιδία καταρχήν καλή χρόνια σε όλους σας.

Λοιπόν θέλω τι γνώμη σας να με βοηθήσετε είμαι καινούριος. Και δεν πολύ γνωρίζω και πολλά με τα PC

Εγώ έχω ακριβός το ίδιο πρόβλημα που έχει και ο ed_hunter αλλά δεν γνωρίζω από τι είναι έχω κάνει τα πάντα από αυτά που λέτε πιο πανό αλλά δεν κατάφερα να το διορθώσω το πρόβλημα μου, και δεν μου ανοίγουν η σκληρή δίσκοι ούτε ο δίσκος του PC (120 gb) αλλά ούτε και ο εξωτερικός (είναι western digital 320gb) παρά μόνο με δεξή κλικ και εξερεύνηση (ελληνικά windows XP home edition). Έχω κάνει scan me panda, nod32 και με αυτό το avast βρήκαν κάποιους οίους αλλά δεν έγινε και τίποτα έκανα και αυτό. Στην κονσόλα, πας στο σκληρό σου με cd\ (Εδώ θα σε πάει στο C:\ .Για να πας στο d, γράφεις D:)

Γράφεις dir /ah ,για να εμφανίσεις τα κρυφά αρχεία και να δεις το επίμαχο autorun.inf

Γράφεις attrib -r -a -s -h c:\autorun.inf

Μετα το διαγράφεις με del autorun.inf

Αλλά τίποτα σας παρακαλώ βοηθήστε με δεν θέλω να χάσω τα αρχεία. Σας ευχαριστώ.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:27 ----------

το σαιτ του ed_hunter με το ιδιο προβλημα ειναι: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=249739 Μπορείτε να δείτε και από εκεί ευχαριστώ.

Δημοσ.

Εχεις τον ιο που επηρεαζει τα autorun. Συνηθως κολλαει μεσω usb sticks, η απο εξωτερικους σκληρους.

Πρεπει να κατεβασεις to autorun eater να κανεις ενα ελεγχο τους δισκους σου, και να το εχεις ενεργοποιημενο και να σκαναρεις και τα στικακια η τυχον εξωτερικους δισκους που εχεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...