Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα στην εγκατάσταση μνήμης Ram

taxiarchispan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά. Αγόρασα μια μνήμη ram με χαρακτηριστικά ίδια με αυτά της μνήμης που έχω ήδη εγκαταστημένη στον υπολογιστή... Οταν την τοποθετώ στη στην μητρική και ανάβω τον υπολογιστή τότε ναι μεν ξεκινάει (ελεγχει δισκους, περναει το ΒIOS) αλλά δεν φορτώνει το λειτουργικό. Πιο συγκεκριμένα βγάζει την οθόνη που σου δίνει τις επιλογές για κανονική λειτουργία, ασφαλής λειτουργια κτλ. και όταν πατήσεις κανονική λειτουργία για να ξεκινήσει βγάζει το λογότυπο των windows δειχνοντας οτι φoρτώνει και καποια στιγμή κολλάει βγάζοντας μερικές φορές μια οθόνη με χαρακτήρες οπου λεεί κατι για FAULT-NONPAGE.

Με την μνήμη που έχω ηδη λειτουργεί μια χαρα ο υπολογιστής...

Τοποθετώντας την καινούργια μνήμη είτε μόνη της στην μητρική και στα στα δύο σλοτ που έχει είτε μαζι με την παλιά κάνει τα παραπάνω που έγραψα...

Τι συμβαίνει εδώ? Αυτο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι αφου βλέπει την μνήμη (για να ξεκινάει) γιατι δεν φορτώνεται το λειτουργικό και βάζοντας παλι την παλιά λειτουργεί μια χαρά?

Σημείωση: Η ΄καινούργια μνήμη δεν πρέπει να έχει πρόβλημα γιατι έχει δοκιμαστεί και σε άλλον υπολογιστή και δουλεύει μια χαρά.

Μήπως χρειάζονται κάποιες ρυθμίσεις στο λετουργικό ή στο Bios για να δεχτεί και την καινούργια μνήμη?

Δημοσ.
[...]Αγόρασα μια μνήμη ram με χαρακτηριστικά ίδια με αυτά της μνήμης που έχω ήδη εγκαταστημένη στον υπολογιστή... [...]

Μήπως χρειάζονται κάποιες ρυθμίσεις στο λετουργικό ή στο Bios για να δεχτεί και την καινούργια μνήμη?

Εφόσον έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την παλιά δε θέλει κάποια διαφορετική ρύθμιση στο BIOS. Στο λειτουργικό δεν υπάρχει κάποια ρύθμιση που να πρέπει/μπορείς να κάνεις.

Το πιθανότερο είναι να είναι ελαττωματική (το error που αναφέρεις μάλλον κάτι τέτοιο σημαίνει -μεταξύ αρκετών άλλων-). Τρέξε ένα memtest.

Δημοσ.

και αν η καινουργια μνήμη είναι προβληματική γιατί ξεκινάει ο υπολογιστείς και φτάνει σε εκείνο το σημείο με το λογότυπο των windows? Και το άλλο είναι οτι την εχω δοκιμάσει σε άλλον υπολογιστεί και δουλευει μια χαρά.

Δημοσ.

Γιατί όταν bootάρει το pc δεν χρησιμοποιεί ολόκληρη τη μνήμη. Όταν πάει να φορτώσει τα win, πιθανόν να προσπαθεί να γράψει/διαβάσει από κατεστραμένο τμήμα αυτής.

Όσο το γιατί σε άλλο pc δουλεύει, δεν είμαι σίγουρος. Ίσως είχε περισσότερη μνήμη και δεν έτυχε να προσπαθήσει να προσπελάσει το τμήμα της μνήμης που ανέφερα πριν.

Προσωπικά, απλώς θα την πήγαινα πίσω χωρίς καν να τρέξω το memtest. Αν θες να βεβαιωθείς, τρέξτο.

Δημοσ.

το memtest τι κάνει ακριβώς? Και πώς λειτουργεί? Αν βάλω την μνήμη που δεν λειτουργεί πως να την κοιτάξω με αυτό το πρόγραμμα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...