Προς το περιεχόμενο

DVD-> σκληρός-> μοντάζ-> DVD. Πώς;

FilipposMD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα! Λοιπόν, με βίντεο δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα. Κοίταξα λίγο στο φόρουμ, αλλά δεν είμαι σίγουρος, γι' αυτό ρωτάω. Κάτι παλιές κασετούλες βιντεοκάμερας τις έδωσα και μου τις μετέτρεψαν σε DVD. Αυτό που θέλω είναι να κάνω rip το βίντεο από τα DVD στον σκληρό, να το κόψω σε μικρότερα κομμάτια και μετά να φτιάξω 1-2 DVD με τα κομμάτια που αξίζουν. Με αυτά που διάβασα, νομίζω ότι μπορώ να μετατρέψω τα αρχικά αρχεία σε .avi ή κάτι τέτοιο, να τα επεξεργαστώ και μετά να τα κάνω DVD. Αυτό που με απασχολεί είναι μήπως με τις πολλές μετατροπές, χάσει σε ποιότητα, γιατί ήδη η ποιότητα δεν είναι και τόσο καλή. Υπάρχει κανένα πρόγραμμα, που να κάνει όλα αυτά, αλλά χωρίς μετατροπή format; Στο DVD είναι .vob. Εκτός αν δεν επηρεάζει την ποιότητα, οπότε να πάω μέσω Λαμίας...

Δημοσ.
Καλημέρα! Λοιπόν, με βίντεο δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα. Κοίταξα λίγο στο φόρουμ, αλλά δεν είμαι σίγουρος, γι' αυτό ρωτάω. Κάτι παλιές κασετούλες βιντεοκάμερας τις έδωσα και μου τις μετέτρεψαν σε DVD. Αυτό που θέλω είναι να κάνω rip το βίντεο από τα DVD στον σκληρό, να το κόψω σε μικρότερα κομμάτια και μετά να φτιάξω 1-2 DVD με τα κομμάτια που αξίζουν. Με αυτά που διάβασα, νομίζω ότι μπορώ να μετατρέψω τα αρχικά αρχεία σε .avi ή κάτι τέτοιο, να τα επεξεργαστώ και μετά να τα κάνω DVD. Αυτό που με απασχολεί είναι μήπως με τις πολλές μετατροπές, χάσει σε ποιότητα, γιατί ήδη η ποιότητα δεν είναι και τόσο καλή. Υπάρχει κανένα πρόγραμμα, που να κάνει όλα αυτά, αλλά χωρίς μετατροπή format; Στο DVD είναι .vob. Εκτός αν δεν επηρεάζει την ποιότητα, οπότε να πάω μέσω Λαμίας...

Filippe εγώ χρησιμοποιώ το ulead videostudio 10, με το οποίο βάζεις μέσα κλιπάκια από όπου θες (dvd, videocamera, tv tuner), κάνεις το κόψε ράψε, βαζεις τίτλους και transition effects και το σώζεις σε οτι φορμά θες - avi, mpg, mp4. Τώρα για την ποιότητα δεν είμαι αρκετά ειδικός να κρίνω, ΄΄αλλωστε χρησιμοποιώ τις default ρυθμίσεις (γιατί μια φορά που έπαιξα χάλασα τον ήχο!), νομίζω όμως οτι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Μια φορά είχα κάνει capture ένα κομμάτι απο dvd και το συνέδεσα με άλλο κομμάτι που είχα τραβήξει απο βιντεοκάμερα, όπου φοβόμουν οτι θα είχε διαφορά ποιότητας... το αποτέλεσμα στην τηλεόραση ήταν ΟΚ (ή έτσι μου φάνηκε μπορεί να υπήρχε διαφορά αλλά να μην την κατάλαβα σαν μέσος χρήστης).

Ελπίζω να σου έδωσα μια αρχική ιδέα, ότι άλλο θες εδώ είμαστε...

Δημοσ.

Με την μετατροπή από vob σε avi και ξανά σε vob θα έχεις σίγουρα απώλεια ποιότητας. Εγώ θα έκανα το εξής: θα αντέγραφα τα vob στον σκληρό μου, θα τα άνοιγα με το nero vision, με το οποίο μπορώ εύκολα να κόψω, να ράψω, να βάλω τίτλους, επικεφαλίδες, μουσική, μενού κλπ, και θα έσωζα το αποτέλεσμα σε dvd. νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα έχεις απώλεια ποιότητας, αφού δεν αλλάζεις φορματ πουθενά. Νομίζω όμως, ας πει κανένας σχετικότερος αν έχω δίκιο.

Δημοσ.

Αφού τα videos είναι σε DVD format, χρησιμοποίησε το TMPEGEnc DVD Author.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν κάνει επανακωδικοποίηση επομένως δεν θα έχεις απώλεια στην ποιότητα.

Επίσης μπορείς πανεύκολα να κόψεις, να ράψεις, να δημιουργήσεις κεφάλαια (chapters) να φτιάξεις menu και φυσικά να ξαναφτιάξεις DVD.

Δες τους οδηγούς "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ MENU ΣΕ DVD ΜΕ ΤΟ TMPEGEnc DVD Author" και "ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΥΠΟΤΙΤΛΩΝ ΣΕ DVD (χωρίς encoding)"από εδώ, θα σε βοηθήσουν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...