pappous_soulis Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 Aπ'τη στιγμή που οι διπύρηνοι και οι τετραπύρηνοι υπερκαλύπτουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό χρήστη γιατί να προχωρήσουν στην ανάπτυξη ενός δωδεκαπύρηνου? Για να κάνω τα wma μου σε mp3 σε 30 δεύτερα λιγότερα? Ελάχιστοι είναι αυτοί που θα αγοράζαν τέτοιον επεξεργαστή,και το γνωρίζουν και οι ίδιοι οι υπεύθυνοι της AMD. Ασφαλώς και είναι μια κίνηση της εταιρίας για να δείξει πως την παλεύει ακόμα την κατάσταση,όταν όλα δείχνουν το αντίθετο. Άντε,να την εξαγοράσει καμιά IBM ή δεν ξέρω γω ποια μπας και δει λίγο ανταγωνισμό και η Intel.. (ΥΓ. ο Λιακόπουλος τα είχε προβλέψει όλα! Είχε πει για το τέλος της AMD!! ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
michael92 Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 Για λόγους οικονομίας.Το παραμικρό ίχνος σκόνης πάνω σε ένα τμήμα επεξεργαστή κατά την διάρκεια παραγωγής αρκεί για να τον καταστρέψει. Σκέψου δηλαδή να έχεις φτιάξει έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή, και ο ένας πυρήνας να χαλάσει. Προφανώς θα πήγαινε για πέταμα. Γι'αυτό αναπτύξαν τεχνολογία ώστε να μπορούν να απομονώσουν τον προβληματικό πυρήνα και να λειτουργούν κανονικά οι υπόλοιποι τρείς, ή οι δύο αν υπάρχουν δύο προβληματικοί. Έτσι έχουν λιγότερους σκάρτους στην γραμμή παραγωγής. Νομίζω δεν κατάλαβες αυτό που ρώτησα Εσύ μου είπες για παράδειγμα αν ένας πυρήνας από έναν τετραπύρηνο χαλάσει, τότε θα λειτουργούν οι τρεις. Εγώ ρώτησα γιατί φτιάχνουν τριπύρηνους επεξεργαστές σαν μοντέλο και όχι αν χαλάσει ο ένας πυρήνας αν θα γίνει τριπύρηνος ο επεξεργαστής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nicktgr15 Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 dodeka...κι ουτε ενα τηλεφώνημα... Εγω επεξεργαστή που τον λένε istanbul δεν παίρνω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaseto Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 Εγώ πάλι δε καταλαβαίνω τη δυσφορία πολλών με τους καινούργιους επεξεργαστες με πολλούς πυρήνες και τη δυσφορία όταν κάποιος πυρήνας "τεμπελιάζει". Αλίμονο αν δουλεύανε συνέχεια όλοι οι πυρήνες, μετά θα θέλατε επεξεργαστή με περισσότερους πυρήνες! Προσωπικά θέλω απεγνωσμένα να βγουν τετραπύρηνα φορητά γιατί το δικό μου διπύρηνο (macBook Pro) είναι πολλές οι φορές που το γονατίζω και ακόμα και η μουσική κολλάει (αν και σε αυτό πρέπει να ομολογησω ότι τις περισσότερες φορές συμβάλλει φιλότιμα ο firefox 3 beta 5 με τα άπειρα tabs )! Δε χρειάζεται να πω τι κόλαση ήταν όταν είχα το μονοπύρηνο σταθερό έτσι? Είμαι στην κατηγορία χρηστών που έχουν ένα σωρό προγράμματα ανοιχτά, servers να τρεχουν κλπ κλπ. Σίγουρα η πλειοψηφία των χρηστών δεν είναι σαν εμένα αλλά τότε αφού πλέον η ισχύς των υπολογιστών είναι υπεραρκετή για αυτή την πλειοψηφία των χρηστών να αγοράζουν τα οικονομικά μοντέλα και να αφήνουν τους άλλους να χαίρονται με αυτά τα νέα και "περιττά". Και στη τελική κατά τη γνώμη μου, είναι προτιμότερο ένα hardware "μίλια" μπροστά από το software και να περιμένουμε το κατάλληλο software παρά το αντίθετo (crysis κανείς ?). ΥΓ. Κακά τα ψέματα, ο ελάχιστος επεξεργαστής που πρέπει να έχει ένας απλός χρήστης ώστε να έχει απρόσκοπτη εμπειρία πλέον είναι ο διπύρηνος που ούτως η άλλος είναι o default στα νέα συστήματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StavrosD Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 Νομίζω δεν κατάλαβες αυτό που ρώτησαΕσύ μου είπες για παράδειγμα αν ένας πυρήνας από έναν τετραπύρηνο χαλάσει, τότε θα λειτουργούν οι τρεις. Εγώ ρώτησα γιατί φτιάχνουν τριπύρηνους επεξεργαστές σαν μοντέλο και όχι αν χαλάσει ο ένας πυρήνας αν θα γίνει τριπύρηνος ο επεξεργαστής. Φτιάχνουν τριπύρηνους για οικονομία και μόνο. Αυτό γίνεται και τώρα. Η γραμμή παραγωγής είναι σχεδιασμένη για να φτιάχνει ΜΟΝΟ τετραπύρηνους. Στην συνέχεια οι ελαττωματικοί πάνε σε διαλογή, ελέγχεται αν λειτουργούν καλά με 2 ή 3 πυρήνες ενεργοποιημένους, και αν ναι προωθούνται στην αγορά ως διπύρηνοι ή τριπύρηνου. Ίσως το ποσοστό των καλών τετραπύρηνων να μην είναι και τόσο καλό, οπότε προωθούν τους τριπύρηνους ώστε να μην έχουν πρόβλημα διαθεσιμότητας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sadman Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 Η ιντελ δεν εχει και τοσο πολυ να τρελενετε με τους "κολλημενους"τετραπυρηνους της. Χαλαει 1ς πυρηανς,μενουνε 2(γιατι ειναι κολλημενα pcb στην ουσια). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pappous_soulis Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 Προσωπικά θέλω απεγνωσμένα να βγουν τετραπύρηνα φορητά γιατί το δικό μου διπύρηνο (macBook Pro) είναι πολλές οι φορές που το γονατίζω και ακόμα και η μουσική κολλάει (αν και σε αυτό πρέπει να ομολογησω ότι τις περισσότερες φορές συμβάλλει φιλότιμα ο firefox 3 beta 5 με τα άπειρα tabs )! Δε χρειάζεται να πω τι κόλαση ήταν όταν είχα το μονοπύρηνο σταθερό έτσι? Είμαι στην κατηγορία χρηστών που έχουν ένα σωρό προγράμματα ανοιχτά, servers να τρεχουν κλπ κλπ. Μήπως,λέω μήπως,έχουν να κάνουν και τα ghz του επεξεργαστή,αλλά και ο σκληρός δίσκος? (βλ.5400rpm) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaseto Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 Φυσικά και παίζουν ρόλο όλα. Όσο για τον επεξεργαστή είναι από τους πιο δυνατούς (2,4) και έχω και 4 GB RAM και δε κολλώνει. Αλλά εγώ μιλάω για πολλές διεργασίες που τρέχουν ταυτόχρονα και απαιτούν όλες ένα μερίδιο του επεξεργαστή. Περισσότερο το έφερα ως παράδειγμα για το που είναι οφέλιμη η χρήση ενός πολυπύρηνου επεξεργαστή και ότι δεν είναι μόνο για προγράμματα που να τρέχουν πιο γρήγορα επειδή εκμεταλλεύονται και τους 2-3-4-χ πυρήνες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
michael92 Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 Φτιάχνουν τριπύρηνους για οικονομία και μόνο.Αυτό γίνεται και τώρα. Η γραμμή παραγωγής είναι σχεδιασμένη για να φτιάχνει ΜΟΝΟ τετραπύρηνους. Στην συνέχεια οι ελαττωματικοί πάνε σε διαλογή, ελέγχεται αν λειτουργούν καλά με 2 ή 3 πυρήνες ενεργοποιημένους, και αν ναι προωθούνται στην αγορά ως διπύρηνοι ή τριπύρηνου. Ίσως το ποσοστό των καλών τετραπύρηνων να μην είναι και τόσο καλό, οπότε προωθούν τους τριπύρηνους ώστε να μην έχουν πρόβλημα διαθεσιμότητας. Thnx, τώρα κατάλαβα οκ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
raven3x7 Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 Κάθε φορά που μπαίνουν μισό δις ευρώ μέσα, "διαρρέουν" νέα σχέδια για να φαίνονται βιώσιμοι... Η AMD έχει τελειώσει ως αυτόνομη και ανταγωνιστική εταιρεία. Ή θα συνεχίσει να υπάρχει ως άλλη Via ή θα εξαγοραστεί. Shangai μέσα στο 2008.... Ας γελάσω... Βζεις στοιχημα? Το Δεκεμβριο θα σκασουν μυτη. Ηδη τους ειχε επιδηξει η ΑΜΔ στη Cebit να κανουν video conversion. Φτιάχνουν τριπύρηνους για οικονομία και μόνο.Αυτό γίνεται και τώρα. Η γραμμή παραγωγής είναι σχεδιασμένη για να φτιάχνει ΜΟΝΟ τετραπύρηνους. Στην συνέχεια οι ελαττωματικοί πάνε σε διαλογή, ελέγχεται αν λειτουργούν καλά με 2 ή 3 πυρήνες ενεργοποιημένους, και αν ναι προωθούνται στην αγορά ως διπύρηνοι ή τριπύρηνου. Ίσως το ποσοστό των καλών τετραπύρηνων να μην είναι και τόσο καλό, οπότε προωθούν τους τριπύρηνους ώστε να μην έχουν πρόβλημα διαθεσιμότητας. Κοιτα ο Κ10 εχει ενα πολυ υψηλο ποσοστο κυκλωματων λογικης στον πυρινα του. Η cache παντα ενα μερος της ειναι redundant και ετσι αμα εχεις κποιο ελατωμα δεν αχρηστευετε ο πυρινας γιατι απλως απενεργοποιεις εκεινοτο κομματι χωρις να επιρρεασεις τη συνολικη cache(μιας και εχεις παραπανησια). Αμα ομως εχεις καποιο ελλατωμα στον πυρηνα ειναι ολος αχρηστος. Το οτι ο Κ10 εχει πολυ λογικη λοιπον εχει σαν αποτελεσμα να υπαρχουν αρκετα τσιπακια με ενα ελλατωματικο πυρηνα(ειτε με πυρηνα που δεν μπορει να πιασει τα επιθυμητά Ghz) και προφανως ειναι πιο λογικο για τη ΑΜΔ να τους πουλησει ως τριπυρηνους παρα να τους πεταξει. Το ιδιο μαλλον σκεφτοντουσαν να κανουν και με τους διπυρηνους Kuma αλλα μαλλον τα yields τους ειναι καλυτερα απ'οτι περιμεναν και δεν θα μπορουν να καλυψουν την αγορα χωρις να φτιαξουν πρωτα ξεχωριστη μασκα. Αναμενω οι Kuma να ειναι μιγμα αμιγως 2πυρινων και 4πυρηνων με απενεργοποιημενο πυρηνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timour21 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Γενικότερα, το να υπάρχουν εταιρείες σαν την AMD μόνο καλό μας κάνουν... αν κλείσει ή αν υπολειτουργεί, η Intel θα κάνει οτι θέλει μετά...οπότε μακάρι αυτή τη φορά να βγάλει τους επεξεργαστές στις ημερομηνίες που τους έχει προγραμματίσει...μπας και υπάρξει και λίγος ανταγωνισμός προς όφελός μας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
21century Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Η αλήθεια είναι ότι οι ανακοινώσεις είναι ευχάριστες απο την πλευρά του Μάρκετινγκ αλλά δεν αξίζει τον κόπο την στιγμή που δεν βλέπουμε 3πηρυνα και 4πηρυνα μοντέλα στην αγορά, οπότε μάλλον για 8πηρυνα μιλούν την στιγμή που θα τα δούμε στην αγροά απο του χρόνου. Αυτό δεν ειναι οξύμωρο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mercyful_Fate Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Η αλήθεια είναι ότι οι ανακοινώσεις είναι ευχάριστες απο την πλευρά του Μάρκετινγκ αλλά δεν αξίζει τον κόπο την στιγμή που δεν βλέπουμε 3πηρυνα και 4πηρυνα μοντέλα στην αγορά, οπότε μάλλον για 8πηρυνα μιλούν την στιγμή που θα τα δούμε στην αγροά απο του χρόνου. Αυτό δεν ειναι οξύμωρο? Ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν αυτά τα γράφει άνθρωπος ή υπάρχει κάποιο software-bot που έχει ένα τεράστιο pool από ελληνικές λέξεις, διαλέγει μερικές "σχετικές" με την είδηση και τις ποστάρει σαν μύνημα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GCMH Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν αυτά τα γράφει άνθρωπος ή υπάρχει κάποιο software-bot που έχει ένα τεράστιο pool από ελληνικές λέξεις, διαλέγει μερικές "σχετικές" με την είδηση και τις ποστάρει σαν μύνημα... Υπάρχουν δύο περιπτώσεις: Ή χρειάζεται αναβάθμιση... 3πηρυνα και 4πηρυνα αγροά Ή είναι τόσο εξελιγμένο που πετάει και κανά ορθογραφικό για ξεκάρφωμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_BASSstarlet_ Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Το αν χρειάζεται ο χρήστης 4 ή 44 πυρήνες,δεν θα το κρίνει ο ίδιος αλλά οι αλυσίδες καταστημάτων όταν(και άν)οι τιμές είναι συμφέρουσες για να μπουν στα έτοιμα συστήματα.. Η αλήθεια είναι ότι οι ανακοινώσεις είναι ευχάριστες απο την πλευρά του Μάρκετινγκ αλλά δεν αξίζει τον κόπο την στιγμή που δεν βλέπουμε 3πηρυνα και 4πηρυνα μοντέλα στην αγορά, οπότε μάλλον για 8πηρυνα μιλούν την στιγμή που θα τα δούμε στην αγροά απο του χρόνου. Αυτό δεν ειναι οξύμωρο? Αν δεν σταματήσεις το Spam,θα έρθω σπίτι σου και θα βιάσω το σκύλο σου με ομοίωμα πέους φάλαινας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα