Προς το περιεχόμενο

Ελληνικό Firefox 2.0.0.14

danaos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1. Τι διανομή έχεις?

2. είδες αν υπάρχει στα repositories της διανομής σου?

3. αν δεν υπάρχει και ακόμα θες να τον βάλεις .... αποσυμπίεσε το αρχείο σε ένα σημείο στο home σου, μπες στο φακελλο και μαλλον θα έχει readme με οδηγίες για το installation. (Αν έχεις ήδη firefox... μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα, οπότε απεγκατέστησε τον άλλο.)

4.Βασικά αυτό που πρέπει να κανεις είναι να δωσεις τη μαγική τριάδα εντολών.

configure

make

(kai ws root)

make install

5. To να εγκαθιστάς software έξω από τον package manager της διανομής σου δεν ενδείκνυται γενικά, ειδικά όταν καποιος δεν είναι έμπειρος χρήστης, καθώς μπορείς να κανεις ζημιά στην εγκαάστασή σου.

Αυτά

Hasodikis

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παλιότερα που εγκαθιστούσα firefox έτσι, το tar.gz περιελάμβανε έτοιμη compiled έκδοση του browser. Αυτό που έκανα ήταν να βάλω το φάκελο μετά το extract στο /usr/local/share/firefox-version

και μετά δημιουργούσα ένα link στο /usr/local/bin

>
# ln -s /usr/local/share/bin/firefox /usr/local/bin/firefox

Αυτό πιστεύω κι εγώ ότι χρειάζεται να γίνει αλλά μου φαίνεται τουλάχιστον περίεργο να μην το κάνει αυτόματα το ίδιο το firefox όπως γινόταν μέχρι τώρα... Η σχετική επιλογή στο menu help είναι απενεργοποιημένη (έχω την 2.0.0.13)

Τοτε μαλλον το πακετο του ubuntu είναι πετσοκομμένο.

Κατεβασε το tar.gz εχει ενα φακελο firefox μεσα αντικατεστησε το .13 με το .14 στο συστημα σου. Συνηθως ειναι στο /usr/lib/firefox

γραψε στο bash 'whereis firefox' για να το βρεις.

Μετα θα μπορεις να κανεις και update με sudo.

Δεν υπάρχει δυνατότητα update μέσω του firefox αν τον έχεις εγκαταστήσει μέσω syanptic. Απλά περίμενε να ανεβάσουν τα πακέτα της νέα έκδοσης για να γίνει η αναβάθμιση.

Update με τον τρόπο που λέτε παραπάνω γίνετε μόνο αν έχεις κατεβάσει το συμπιεσμένο από το official site και τρέχεις τον firefox από το εκτελέσιμο που υπάρχει μέσα στον φάκελο μετά την αποσυμπίεση.

Εγω δεν μπορω να καταλαβω, ποιος ο λογος να τρεχεις linux, και να εισαι υποχρεωμένος να περιμενεις τα εκαστοτε repositories, για ενα απλο πακετο που δεν θελει καν compile και που στην προκειμενη περιπτωση αργησε αδικαιολόγητα τοσες μερες να μπει στα repos, σε μια διανομη με τοσους χρηστες και τοσους developers.

Κατα την ταπεινη μου αποψη, καποια στιγμη πρεπει να πεταξουμε τα δεκανικια και να αρχισουμε να περπαταμε, ουκ ολιγα λαθος πακετα εχουν ανεβει στα repos ολων των διανομων κατα καιρους, που κρεμανε το συστημα.

Σωστή σκέψη. Αυτό δεν προσπαθούμε όλοι να κάνουμε; (εμείς που δεν ξέραμε τίποτα από linux). Κρατάμε το σημειωματάριό μας, δοκιμάζουμε, ελέγχουμε και κρατάμε τις σημειώσεις μας μέχρι να μπορούμε να κάνουμε τις σχετικές διαδικασίες από μνήμης.

Αλλά, ακόμα και τα πραγματικά δεκανίκια τα πετάς μετά από ένα χρονικό διάστημα. Όχι αμέσως γιατί σπας πάλι τα μούτρα σου κι άντε φτου κι απ' την αρχή...

:)

Τα συγκεκριμένα προγράμματα μπορείς εύκολα να τα κατεβάσεις από το site τους και να τα τρέξεις χωρίς κάποιο πρόβλημα μέσα από τον φάκελο στο home σου. Πάντως για αυτό που λέτε το linux έτσι δουλεύει με έναν package manager. H πιο σωστή λύση θα ήταν να φτιάχνανε αυτά τα προγράμματα μια δικιά τους πήγη όπου θα ανεβάζουν τις ενημερώσεις για τα προγράμματα τους. Ηδη αρκετά προγράμματα το κάνουν στο linux.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...