Προς το περιεχόμενο

Μεχρι πόσο μνημη μπορεί να ξοδέψει το ubuntu?

Technology fan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πριν ενα χρόνο περίπου ειχα την εκδοση 6.10 για μεγάλο χρονικο διάστημα και παρόλο που ειχα/εχω 2gb μνημη (για RAM μιλαμε ετσι...) δεν είδα ποτέ μου να χρησιμοποιεί περισσότερο απο 768ΜΒ κι αυτο με πολυ ζορι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι ξέρω οτι ειναι γαμάτο να χεις 40 παράθυρα ανοιχτά να ακους μουσική να ξεχνάς να το κλεισεις, να βλέπεις 3 ταινίες ταυτόχρονα και η μνήμη να ναι ατάραχη:P

Απλα επειδη σκέφτομαι να κάνω καμια αναβάθμιση καθώς δε ξέρω αν θα ναι το ιδιο με τη καινούργια εκδοση. (ubuntu 8.04), λέω να βάλω καμια μνήμη ακόμα!

Αχρηστη θα ναι?? Ή μαλλον Αχρείαστη ε??:-)

μάντεψε....η μάλλον ξανασκέψου το...

Όσα πιο πολλα ζητάς ...τόσα θα ξοδέψει...

Ναι σου λέω πως προσπαθούσα να την κάνω να ξοδέψει πολυ και δε μπόρεσα πάνω απο ένα σημειο!

Αχρηστη θα ναι?? Ή μαλλον Αχρείαστη ε??

Αχρείαστη δεν θα είναι...

Η κανούργια έκδοση χαρακτηρίζεται και απο την ταχύτητα(βασικό)

Ισως να εκπλαγείς στο γεγονός οτι θα πηγαίνει πιο γρήγορα και απo το 6.10,πράμμα που δεν νομίζω να συμβαίνει με τα οχι *NIX λειτουργικά σε αντοίστοιχες περιπτωσεις(ενοείται στο ίδιο συστημα).Απο τη μικρή εμπειριά που έχω ως χρήστης,διαπίστωσα οτι το Linux δεν εκμεταλεύεται τους πόρους ενός συστήματος αλλά τους αξιοποιεί,με τεχνολογία που κάθε μέρα εξελίσεται.

Τώρα αν θέλεις να το ζορίσεις ...πρεπει να βάλεις πιο απαιτητικα software-applications π.χ καποιο για επεξεργασία βιντεο και ήχου..λέω εγω τώρα...

Αυτό δεν εξαρτάται από την μνήμη σου όσο από τον ίδιο τον επεξεργαστή που έχεις.

Ποιό είναι το αυτό που λες??:rolleyes:

Πριν ενα χρόνο περίπου ειχα την εκδοση 6.10 για μεγάλο χρονικο διάστημα και παρόλο που ειχα/εχω 2gb μνημη (για RAM μιλαμε ετσι...) δεν είδα ποτέ μου να χρησιμοποιεί περισσότερο απο 768ΜΒ κι αυτο με πολυ ζορι...

Από που έβλεπες/βλέπεις πόση ram χρησιμοποιείται; Το linux απ'όσο έχω διαβάσει χρησιμοποιεί όλη τη διαθέσιμη ram που βρίσκει. Δηλαδή, πέρα από αυτή που χρειάζονται τα προγράμματα κάνει κρατάει και cache από το δίσκο. Για παράδειγμα, την πρώτη φορά που θα μπείς στο /home τα δεδομένα θα τα πάρει από το δίσκο. Αν ξαναμπείς μετά από λίγο τα δεδομένα θα έρθουν από τη μνήμη κάνοντας την προσπέλαση πιο γρήγορη. Προϋπόθεση για εκμετάλλευση όλης της μνήμης πάνω από 1gb είναι να έχει ενεργοποιηθεί η επιλογή HIGH_MEMORY_SUPPORT στον πυρήνα.

Γι'αυτό το λόγο, μου φαίνεται περίεργο που λες οτι πάντα έβλεπες μέχρι να χρησιμοποιούνται μέχρι 700 mb. Ίσως φταίει ο πυρήνας. Εμένα πάντα έβλεπα να είναι ελεύθερα γύρω στα 40-50mb ανεξάρτητα από τη ram που είχα.

Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ποσό μνήμης σαν ramdrive και να κάνεις εκεί mount διαδρομές που χρησιμοποιούνται συχνά, όπως π.χ το /tmp ώστε να επιταχύνεται το οποιοδήποτε πρόγραμμα χρησιμοποιεί το /tmp.

Χρήσιμη θα σου φανεί και αν τρέχεις κάποιο guest λειτουργικό, σε virtual μηχανή.

το 64 bit λογισμικο.

Εξαρτάται από τον επεξεργαστή και το λειτουργικό και όχι από την κύρια μνήμη.

Ναι Σορρυ λειτουργικο ήθελα να γραψω:fear:

Τι να πω θε θυμάμαι πως το έλεγαν απο κει που βλεπα ποση ram χρησιμοιειται, αλλα είχε ποσο τις εκατο χρησιμοποιούνταν ο επεξεργαστής και ταχύτητες download/upload και το βαζες σε καποια μπαρα!

2gb ram και 2 swap εχω.

δεν εχω δει ποτε την Ram πανω απ'το 40%

για μενα μην βαλεις παραπανω,δεν σου χρειαζεται.εκτος κι αν κανεις τιποτα σουπερ ντουπερ ουαου μ το ubuntu σου....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...