panosvlass Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Φιλες και φιλοι χρειαζομαι την βοηθεια σας. Εχτες αλλαξα μητρικη και μετεφερα ολο το "παλιο" μου hardware στην καινουργια. Η παλια ηταν μια ASRock 4CoreDual Sata και η καινουργια Gigabyte P35-DS3. Αφου εκανα την αλλαγη μπηκα στα vista τα οποια μπηκαν κανονικα. Εσβησα παλιους drivers(οσους βρηκα) και περασα κανονικα τους καινουργιους. Μεχρι εκει ολα λειτουργουσαν κανονικα.Σαν να μην αλλαξε τιποτα. Πριν αρχισω τα πειραματα εκανα ενα prime95 να δω αν πανε ολα καλα με θερμοκρασιες στον cpu και μετα ενα 3dmark06 για να παρω μια αναφορα βαθμων. Το prime95 μετα απο 10λεπτα το σταματησα αφου ολα πηγαιναν μια χαρα. Οταν ετρεξα το 3dmark αρχισαν τα προβληματα. Περιεργα χρωματα σε καποια σημεια και τελος κολλαγε οπου και με απλο ESC εβγαινα στα vista και συνεχιζαν ολα νορμαλ. Το εσβησα το ξαναπερασα και παλι τα ιδια σε τυχαια χρονικα σημεια. Ανοιξα το BMW M3 Challenge Και ετρεχε κανονικα.Μεχρι και αγωνα ονλινε επαιξα. Ξανα 3dmark ξανα κολληματα. Σβηνω drivers GPU τους ξαναπερναω , τρεχω 3dmark παλι τα ιδια. Τρεχω Assassins Creed ολα καλα.εστω τα 5 λεπτα που ετρεχα γυρω γυρω. Βαζω Trackmania Nations Forever τρελα κολληματα με περιεργα γραφικα και εφαγα και ενα BSOD το οποιο δεν συγκρατησα τι ελεγε αλλα ξεκιναγε απο nv.... Τι να φταιει και τι μπορω να κανω? Σε περιβαλλον vista ολα λειτουργουν κανονικα.Και βιντεο και browsing κτλ. Αναφερω οτι εκανα BIOS update αλλα τα ιδια! Πριν την αλλαγη ολα παιζανε/τρεχανε κανονικα. Η GPU ειναι η gigabyte 9600gt και το υπολοιπο συστημα στην υπογραφη μου.Ολα σε stock ρυθμισεις.και οι θερμοκρασιες ειναι φυσιολογικες. Παρακατω και 3 φωτογραφιες απο τα περιεργα που μου εβγαλε.(οι 2 ειναι απο κινητο)
kosmasgr Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Εκανες format μετά την αλλαγή μητρικής ? Αμα δεν έκανες πρέπει να κάνεις
MrSeanKon Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 +1 κι απο εμενα. Ειδικα οταν στηνεις νεα μητρικη πρεπει να στηνονται ολα απο την αρχη. Οι απεγκαταστασεις ολο και καποια σκουπιδια αφηνουν.
panosvlass Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Δεν εκανα γιατι ελεγα μηπως το σωσω γιατι βαριεμαι.Πλεον δεν ειμαστε 15 και δεν εχουμε χρονο να τραβαμε 2 φορματ την μερα οπως εκανα παλια!! Με κανα repair των vista παιζει να την γλυτωσω?repair installation να κανω?Η σφαξιμο τελειως? Δηλαδη εχουν μπερδευτει τα παντα εκει μεσα ε?
kosmasgr Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Οχι. Ειναι μονόδρομος το φορμάτ μετά απο αλλαγή μητρικής. Μονο αν έβαζες την ίδια μητρική πάλι δεν θα χρειαζόταν
MrSeanKon Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Δε νομιζω να καταφερεις κατι κανοντας αυτο που λες αλλα προσπαθησε το δε χανεις και τιποτα οποτε αν αποτυχει η μονη λυση ειναι η επανεγκατασταση του λειτουργικου.
panosvlass Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Ευχαριστω αν και μου κανατε την καρδια περιβολι!!!! Θα δοκιμασω repair γιατι ποιος περναει ολα αυτα παλι?!? Θα ξεκινησω το απογευματακι που θα γυρισω απο δουλεια και θα σας πω τι εγινε, ελπιζω να παει καλα η φαση! Ασχετο αλλα ποιος παλια τραβαγε φορματ για την πλακα?Που την βρησκαμε την ορεξη?
MrSeanKon Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Καλα μην τρελλαινεσαι μαν. Ποση ωρα θα σου παρει αυτη η διαδικασια να τα στησεις απο την αρχη? Απο αυριο ειναι weekend ε δεν ειναι αναγκη να τα βαλεις ολα τα προγραμματα με τη μια γιατι δε νομιζω οτι ολοι μας τα χρησιμοποιουμε καθε μερα ολα. Στηνεις τα βασικα και μετα βαζεις και τα δευτερευοντα.
panosvlass Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Να κανω και μια αλλη ερωτηση. Παιζει να ειναι hardware error??? Να "Χτυπησε" τιποτα επανω στην μεταφορα? Αλλα αφου γενικα λειτουργει και σε μερικα παιχνιδια ειναι οκ αρα ειναι software problem, ε? Ρωταω για να ηρεμισω πιο πολυ! Γιατι ευτυχως το περισσοτερο H/W ειναι απο πλαισιο αλλα η Mobo ειναι απο e-shop:fear:
panosvlass Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Τα νεα απο το μετωπο δεν ειναι καλα. Μετα απο φρεσκο install των vista + sp1 + updates + drivers (mobo+gpu) περασα το 3dmark06 και το trackmania. Στην πρωτη δοκιμη του 3dmark κολλησε στο 5 τεστ κατα σειρα.Εβγαλε ενα error ποθ αναφεροταν στο dx9.Εκανα Update στο dx9 μηπως και αλλα δεν.... Στην πρωτη του trackmania ηταν οκ. Στην δευτερη του 3dmark δοκιμαζοντας κατευθειαν το 5 τεστ ξανακολλησε. Στην δευτερη του trackmania κολλησε και αυτο και εκανε τα ιδια με τις φωτογραφιες που εχω στο πρωτο ποστ. ΤΙ να φταιει ρε παιδια??? Βοηθεια για τι μενω και στον 4ο οροφο και ανετα το πεταω απο κατω... Αλλη μια φωτο πιο καινουργια!
panosvlass Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 Και επανερχομαι παλι μετα απο διαφορα τεστ. Το προβλημα συνεχιζει με τυχαια εμφανιση. Το orthos/prime παει κανονικα και δεν βγαζει προβληματα. Αυτο που ομως κολλαει σε τυχαια χρονικα διαστηματα ειναι το 3dmark 1 στις 5 μπορει να το βγαλει.Ολες τις αλλες κολλαει σε καποιο graphic test. Το cpu τεστ το περναει. Τι να δοκιμασω για να ξερω τι μπορει να φταιει? Να παω για rma την gpu? την μητρικη? Μια βοηθεια ρε παιδια..
panosvlass Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Και συνεχιζω να μιλαω μονος μου... Ενα update... H GPU δοκιμαστικε σε αλλο pc και επαιξε απροβληματιστα. Δοκιμαστικε μια 8500gt στο δικο μου και κρασαρε με τρελα στα 3dmark 05 και 06. Αρα το συμπερασμα ειναι οτι φταιει η μητρικη. Σωστα???? RMA? Εμπλεξα με τον κιτρινο πυρετο.... Ευχαριστω εστω τα παιδια που μπηκαν στον κοπο να μου απαντησουν. Case Closed και καλη μου τυχη στο rma!!!
Zerotronic Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Οπως πολυ σωστα συμπερανες και μονος σου η μητρική σου εχει προβλημα. Κανε RMA να στιν αλλαξουν
panosvlass Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Πηγα σημερα, την εδωσα και αυριο τηλ να μιλησω με τον τεχνικο. Για να δουμε ποσες μερες θα παρει!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.