katerina_a_86 Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Επιδίωξα να μετατρέψω κάτι κασσέτες σε mp3 με τον εξής τρόπο: Πήρα ένα καλώδιο σαν αυτο που έχουν τα συνήθη ακουστικά με βίσμα και απο τις δύο πλευρές (αρσενικό-αρσενικό) και συνέδεσα την έξοδο των ακουστικών ενός κασσετοφώνου με την είσοδο του μικροφώνου του pc.Ο ήχος έμπαινε στο pc και τον αποθήκευσα σε μορφή mp3 με ένα πρόγραμμα ηχογράφισης. Το προβλημα είναι το εξής: Ο καταγεγραμένος ήχος περιέχει πάρα πολύ θόρυβο, από τον ήχο του κασσετόφωνου που κινεί την κασσέτα.Δεν ξέρω γιατί πολλαπλασιαστηκε αυτός ο θόρυβος στο pc. Λύση? Ξέρετε κανέναν τρόπο να αποφύγω τον θόρυβο ή κανέναν εναλλακτικό τρόπο μετατροπής κασσέτας σε mp3?
vagpap Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Η κασσέτα είναι δύσκολο μέσο, και κουβαλάει από μόνο του θόρυβο αρκετό, ακόμα και με Metal κασσέτες. Προτεινόμενη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις την έξοδο tape-out/line-out ενός κασσετοφώνου (συνήθως τα rack σε HiFi έχουν τέτοιες εξόδους) στην line-in είσοδο και όχι στην mic της κάρτας ήχου. Από εκεί και πέρα, ρυθμίζεις τις στάθμες εγγραφής ώστε να μην τερματίζει ποτέ το VU (να μην γράφει τέρμα δυνατά και "πικάρει"), ενώ από προσωπική εμπειρία, μπορείς να ξεκινήσεις την ηχογράφηση λίγα δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσει το κομμάτι, ώστε να γράψεις και θόρυβο, τον οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις σαν sample σε πρόγραμμα επεξεργασίας που έχει αποθορυβοποίηση.
oneofthem Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Λύση?Ξέρετε κανέναν τρόπο να αποφύγω τον θόρυβο ή κανέναν εναλλακτικό τρόπο μετατροπής κασσέτας σε mp3? εάν γνωρίζεις τους τίτλους των τραγουδιών και έχεις σύνδεση για το internet τότε μπορείς να αποφύγεις εντελώς τη μετατροπή και να κατεβάσεις τα τραγούδια απευθείας σε mp3
katerina_a_86 Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Η κασσέτα είναι δύσκολο μέσο, και κουβαλάει από μόνο του θόρυβο αρκετό, ακόμα και με Metal κασσέτες.Προτεινόμενη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις την έξοδο tape-out/line-out ενός κασσετοφώνου (συνήθως τα rack σε HiFi έχουν τέτοιες εξόδους) στην line-in είσοδο και όχι στην mic της κάρτας ήχου. Από εκεί και πέρα, ρυθμίζεις τις στάθμες εγγραφής ώστε να μην τερματίζει ποτέ το VU (να μην γράφει τέρμα δυνατά και "πικάρει"), ενώ από προσωπική εμπειρεία, μπορείς να ξεκινήσεις την ηχογράφηση λίγα δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσει το κομμάτι, ώστε να γράψεις και θόρυβο, τον οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις σαν sample σε πρόγραμμα επεξεργασίας που έχει αποθορυβοποίηση. Δεν έχω hi-fi με έξοδο line-out. Ως προς το 2ο που λες,έχω το nerowave από το nero.Προσπάθησα να βγάλω τον θόρυβο αλλα δεν τα κατάφερα.Ξέρεις πως γίνεται?
accipio Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Όπως γράφει και ο vagpap, θα συνδέσεις την έξοδο ακουστικών του κασετοφώνου στην είσοδο line-in της κάρτας ήχου. Θα επιλέξεις από τις ιδιότητες της κάρτας ήχου ως πηγή ηχογράφησης τη line-in και θα ρυθμίσεις τη στάθμη του σήματος ώστε να μην είναι πολύ δυνατό και παραμορφώνει. Για αφαίρεση του θορύβου, δεν ξέρω αν έχει τέτοια δυνατότητα το NeroWave (νομίζω όχι). Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις προγράμματα όπως το εμπορικό Sony Sound Forge ή το δωρεάν Audacity.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Moderators Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Eχει tape hiss defusion ή καπως ετσι. Μια χαρα τη κανει τη δουλεια της και με το wave editor..
vagpap Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Στο Nero WaveEditor που έχω εγώ (έκδοση 2), φορτώνεις το αρχείο που έχεις ηχογραφήσει, βρίσκεις ένα σημείο που έχει μόνο θόρυβο (αρχή ή τέλος του κομματιού αν το γράψεις όπως σου είπα) και επιλέγεις με το ποντίκι την περιοχή αυτή. Με επιλεγμένη την περιοχή, από το μενού Enhancements επιλέγεις το Noise Analysis. Αφού τελείώσει, επιλέγεις όλο το κομμάτι (ctrl+a) και πάλι από το μενού Enchancements, επιλέγεις αυτή τη φορά Noise Reduction. Προσέχεις να είναι επιλεγμένο το Noise Print Mode και πατάς OK. Done!
1000 Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Easy Media Creator 10 Suite/convert LP'S and Tapes to digital format *(general/mute system sounds while recording)
vagpap Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Πηγή: Roxio Easy Media Creator 10 Suite List Price: $99.99 Your Price: $79.99 Αφού ήδη έχει λογισμικό που κάνει αυτή τη δουλειά, για ποιό λόγο να το αλλάξει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.