Προς το περιεχόμενο

tape to mp3

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επιδίωξα να μετατρέψω κάτι κασσέτες σε mp3 με τον εξής τρόπο:

Πήρα ένα καλώδιο σαν αυτο που έχουν τα συνήθη ακουστικά με βίσμα και απο τις δύο πλευρές (αρσενικό-αρσενικό) και συνέδεσα την έξοδο των ακουστικών ενός κασσετοφώνου με την είσοδο του μικροφώνου του pc.Ο ήχος έμπαινε στο pc και τον αποθήκευσα σε μορφή mp3 με ένα πρόγραμμα ηχογράφισης.

Το προβλημα είναι το εξής:

Ο καταγεγραμένος ήχος περιέχει πάρα πολύ θόρυβο, από τον ήχο του κασσετόφωνου που κινεί την κασσέτα.Δεν ξέρω γιατί πολλαπλασιαστηκε αυτός ο θόρυβος στο pc.

Λύση?

Ξέρετε κανέναν τρόπο να αποφύγω τον θόρυβο ή κανέναν εναλλακτικό τρόπο μετατροπής κασσέτας σε mp3?

Δημοσ.

Η κασσέτα είναι δύσκολο μέσο, και κουβαλάει από μόνο του θόρυβο αρκετό, ακόμα και με Metal κασσέτες.

Προτεινόμενη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις την έξοδο tape-out/line-out ενός κασσετοφώνου (συνήθως τα rack σε HiFi έχουν τέτοιες εξόδους) στην line-in είσοδο και όχι στην mic της κάρτας ήχου.

Από εκεί και πέρα, ρυθμίζεις τις στάθμες εγγραφής ώστε να μην τερματίζει ποτέ το VU (να μην γράφει τέρμα δυνατά και "πικάρει"), ενώ από προσωπική εμπειρία, μπορείς να ξεκινήσεις την ηχογράφηση λίγα δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσει το κομμάτι, ώστε να γράψεις και θόρυβο, τον οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις σαν sample σε πρόγραμμα επεξεργασίας που έχει αποθορυβοποίηση.

Δημοσ.
Λύση?Ξέρετε κανέναν τρόπο να αποφύγω τον θόρυβο ή κανέναν εναλλακτικό τρόπο μετατροπής κασσέτας σε mp3?

εάν γνωρίζεις τους τίτλους των τραγουδιών και έχεις σύνδεση για το internet τότε μπορείς να αποφύγεις εντελώς τη μετατροπή και να κατεβάσεις τα τραγούδια απευθείας σε mp3

Δημοσ.
Η κασσέτα είναι δύσκολο μέσο, και κουβαλάει από μόνο του θόρυβο αρκετό, ακόμα και με Metal κασσέτες.

Προτεινόμενη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις την έξοδο tape-out/line-out ενός κασσετοφώνου (συνήθως τα rack σε HiFi έχουν τέτοιες εξόδους) στην line-in είσοδο και όχι στην mic της κάρτας ήχου.

Από εκεί και πέρα, ρυθμίζεις τις στάθμες εγγραφής ώστε να μην τερματίζει ποτέ το VU (να μην γράφει τέρμα δυνατά και "πικάρει"), ενώ από προσωπική εμπειρεία, μπορείς να ξεκινήσεις την ηχογράφηση λίγα δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσει το κομμάτι, ώστε να γράψεις και θόρυβο, τον οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις σαν sample σε πρόγραμμα επεξεργασίας που έχει αποθορυβοποίηση.

Δεν έχω hi-fi με έξοδο line-out.

Ως προς το 2ο που λες,έχω το nerowave από το nero.Προσπάθησα να βγάλω τον θόρυβο αλλα δεν τα κατάφερα.Ξέρεις πως γίνεται?

Δημοσ.

Όπως γράφει και ο vagpap, θα συνδέσεις την έξοδο ακουστικών του κασετοφώνου στην είσοδο line-in της κάρτας ήχου. Θα επιλέξεις από τις ιδιότητες της κάρτας ήχου ως πηγή ηχογράφησης τη line-in και θα ρυθμίσεις τη στάθμη του σήματος ώστε να μην είναι πολύ δυνατό και παραμορφώνει.

Για αφαίρεση του θορύβου, δεν ξέρω αν έχει τέτοια δυνατότητα το NeroWave (νομίζω όχι). Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις προγράμματα όπως το εμπορικό Sony Sound Forge ή το δωρεάν Audacity.

Δημοσ.

Στο Nero WaveEditor που έχω εγώ (έκδοση 2), φορτώνεις το αρχείο που έχεις ηχογραφήσει, βρίσκεις ένα σημείο που έχει μόνο θόρυβο (αρχή ή τέλος του κομματιού αν το γράψεις όπως σου είπα) και επιλέγεις με το ποντίκι την περιοχή αυτή.

Με επιλεγμένη την περιοχή, από το μενού Enhancements επιλέγεις το Noise Analysis.

Αφού τελείώσει, επιλέγεις όλο το κομμάτι (ctrl+a) και πάλι από το μενού Enchancements, επιλέγεις αυτή τη φορά Noise Reduction.

Προσέχεις να είναι επιλεγμένο το Noise Print Mode και πατάς OK.

Done!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...