MasterX Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Προχτες, Τρίτη πήρα ένα SEAGATE BARRACUDA 7200.11 ST3750330AS 750GB SATA2 (Δευτερα τον παραγγειλα, Τριτη που μου ήρθε έπεσε 18 ευρώ!! γκαντεμιά..) Τον τοποθέτησα μέσα σε αυτό το frame RAIDSONIC ICY BOX IB-169SK-B SATA που έχω για να αλλάζω εύκολα τους δίσκους μου και αρχισα να τον γεμίζω με αρχεία. Από την πρώτη στιγμή έκανε ένα θόρυβο, μηχανικό, σαν αν χτυπάει κάτι (σαν "κλακ κλακ").. Το κάνει συχνά, καθε 10-15-20 λεπτα, συνήθως ανα 2 χτυπήματα ή ανα 4 μερικές φορές.. Δεν μου φαίνεται σαν κανονική λειτουργία, καθώς έχω άλλους 7 SEAGATE, μικρότερους και κανεις δεν ακούγεται έτσι. Τι να κάνω λέτε? Δεν μπορώ να τον εμπιστευτώ για τα αρχεία μου. Να τον δώσω στο e-shop point για να τον στείλει για έλεγχο? με ποιο πρόγραμμα μπορώ να τον τεστάρω/στρεσάρω να δω αν θα τα παίξει?
soulnick Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 στο site της seagate υπαρχει ενα utility που λεγεται SEATOOLS. κατεβασε το και κανε ενα διαγνωστικο. long generic κατα προτιμηση. το ειχα κανει σε εναν 320 που μου ειχε χτυπησει στο 12μηνο και το ειπα στο μαγαζι. σε λιγες μερες ειχε αντικατασταθει.
silencer51 Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Προχτες, Τρίτη πήρα ένα SEAGATE BARRACUDA 7200.11 ST3750330AS 750GB SATA2 (Δευτερα τον παραγγειλα, Τριτη που μου ήρθε έπεσε 18 ευρώ!! γκαντεμιά..)Τον τοποθέτησα μέσα σε αυτό το frame RAIDSONIC ICY BOX IB-169SK-B SATA που έχω για να αλλάζω εύκολα τους δίσκους μου και αρχισα να τον γεμίζω με αρχεία. Από την πρώτη στιγμή έκανε ένα θόρυβο, μηχανικό, σαν αν χτυπάει κάτι (σαν "κλακ κλακ").. Το κάνει συχνά, καθε 10-15-20 λεπτα, συνήθως ανα 2 χτυπήματα ή ανα 4 μερικές φορές.. Δεν μου φαίνεται σαν κανονική λειτουργία, καθώς έχω άλλους 7 SEAGATE, μικρότερους και κανεις δεν ακούγεται έτσι. Τι να κάνω λέτε? Δεν μπορώ να τον εμπιστευτώ για τα αρχεία μου. Να τον δώσω στο e-shop point για να τον στείλει για έλεγχο? με ποιο πρόγραμμα μπορώ να τον τεστάρω/στρεσάρω να δω αν θα τα παίξει? Είχα τον ίδιο ακριβώς δίσκο και το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Αν τσεκάρεις το SMART θα δεις οτι το read error rate ειναι σχεδόν στο όριο. Το SeaTools δε βγαζει κάποιο σφάλμα, ακόμα και σε full surface scan (long test). Το θέμα ειναι οτι με αυτούς τους 7200.11 έχει ξεφύγει η κατάσταση στη Seagate, αν ψάξεις στο google θα βρείς πάρα πολλά τέτοια περιστατικά... Κατα 99% ο δίσκος σου ειναι made in China. Οι "καλοί" ειναι made in Thailand. Με το eshop δύσκολα θα βγάλεις άκρη, δυστυχώς. Ίσως καλό θα ηταν να σιγουρευτείς οτι ο δίσκος ειναι χαλασμένος οταν τους τον πας...
oneofthem Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Δεν μου φαίνεται σαν κανονική λειτουργία, καθώς έχω άλλους 7 SEAGATE, μικρότερους και κανεις δεν ακούγεται έτσι. βάλε έναν από αυτούς μέσα στο icy box και δες αν κάνει τον ίδιο ήχο αφού τον αφήσεις λίγα λεπτά συνδεδεμένο στα windows και δεν κάνεις τπτ - δλδ ούτε να ανοίξεις φάκελο πρέπει να ξέρουμε για ποιον ήχο μιλάς, οι μισές από τις αναφορές στο internet αφορούν φυσιολογικούς ήχους τον οποίο δεν αναγνωρίζουν οι χρήστες
MasterX Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 βάλε έναν από αυτούς μέσα στο icy box και δες αν κάνει τον ίδιο ήχο αφού τον αφήσεις λίγα λεπτά συνδεδεμένο στα windows και δεν κάνεις τπτ - δλδ ούτε να ανοίξεις φάκελοπρέπει να ξέρουμε για ποιον ήχο μιλάς, οι μισές από τις αναφορές στο internet αφορούν φυσιολογικούς ήχους τον οποίο δεν αναγνωρίζουν οι χρήστες Εχω βάλει αλλους 4 μέσα στο icy box και κανενας δεν το εχει κάνει αυτό. αν μπορέσω θα ηχογραφήσω τον ηχο. Μαλλον θα είναι αυτό που λέει ο φιλος silencer51.. Θα κανω τα τεστ το βραδυ ή αυριο γιατι δεν εχω πολυ χρονο τωρα.
fsbmaniac Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 φιλε ο ηχος ειναι καθαρα προβλημα .Το κλακ κλακ που ακους ειναι αποτομες κινησεις τις κεφαλης .Πηγαινε τον πισω θα χτυπησει σιγουρα τωρα σε 1 μηνα η σε 10 θα γινει παντως.Να προσεξει να παρεις made in thailand.Καλη η εγγυηση τους αλλα τι να το κανεις αν ακουγονται τοσα πολλα προβληματα με δαυτους ?
StavrosD Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 Μερικοί δίσκοι τρέχουν κάθε 10-15 λεπτά μια ρουτίνα για ευθυγράμμιση των κεφαλών. Το έχω παρατηρήσει στον 200GB IBM που έχω βάλει στο XBOX, ενώ δεν κάνω τίποτα, κάθε τέταρτο περίπου κάνει έναν ήχο σαν να ψάχνει κάτι για μισό δευτερόλεπτο.
oneofthem Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 αυτό προσπαθώ να διαχωρίσω αν είναι η λειτουργία του seagate που κάνει κάθε τόσο και αν θυμάμαι καλά απενεργοποιείται ή αν κάνει κλακ κλακ δλδ όντως χτυπάει αλλά έκανα λάθος ερώτηση όταν το κάνει MasterX, το κάνει μόνο όταν δεν τον χρησιμοποιείς ή με το που ανοίξεις ένα φάκελο ή διαβάσεις κάτι σταματάει? αν όχι τότε δεν είναι φυσιολογική λειτουργία
MasterX Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 Λοιπόν έχω... 2 x 200GB Seagate Barracuda 7200.8 Product of Singapore (2005) 1 x 250GB Seagate Barracuda 7200.8 Product of China (2006) (τον πούλησα προχτές) 3 x 320GB Seagate Barracuda 7200.10 Product of Singapore (2007) 1 x 500GB Seagate Barracuda 7200.10 Product of (δεν θυμαμαι-θα το συμπληρωσω οταν ανοιξω το κουτί) 1 x 500GB Seagate Barracuda 7200.11 Product of Thailand (2008) και αυτος για τον οποιο συζητάμε τωρα: 1 x 750GB Seagate Barracuda 7200.11 Product of Thailand (2008) Μόνο ο τελευταίος κάνει αυτο το θόρυβο... Τον σύνδεσα σε αυτό SCYTHE SCUPS-1000 KAMA CONNECT USB2.0 IDE & SATA EXTERNAL ADAPTER και άνοιξα απλώς το ρευμα χωρίς να συνδέσω το USB καλώδιο στο φορητο. O δίσκος έκανε το θόρυβο μετα απο 5 λεπτά και ξανα μετά απο 5 και ξανα μετα από 3, 3, 3, 10, 1, 7, 6, 11, 3, 9, 2... Προσπαθησα να δω αν ειχε καποια περιοδικότητα, αλλά όχι. Τώρα που το σύνδεσα ειδα ότι επειδή τον βλέπει σαν USB δεν κάνει όλα τα τεστ. Θα πρεπει να τον βάλω παλι στο frame του desktop. Στο desktop πάντως το SMART test των SeaTools αποτύχαινε.. Τώρα που το έβαλα να κάνει το Long Generic test, μόνο μια φορά έκανε το θόρυβο πριν 25 λεπτά...
MasterX Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 To Long Generic test ολοκληρωθηκε με επιτυχία.. Μάλλον ισχύει αυτό που λεει ο φίλος fsbmaniac... Δεν ξέρω όμως αν είναι καλύτερα να κάνω αυτό που λέει ο φιλος silencer51: "να σιγουρευτείς οτι ο δίσκος ειναι χαλασμένος οταν τους τον πας"
R_Barrichello Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Εχω εναν Western Digital Scorpio 320GB ολοκαινουριο και εχει το ιδιο προβλημα...κανει κρακ κρακ ανα τακτα χρονικα διαστηματα, αλλα δεν το κανει καθε 10 λεπτα, το κανει καθε 2 λεπτα...Δεν πειραζει, backup τα παντα και οταν χτυπησει, χτυπησε. Στα 3 χρονια που τελειωνει η εγγυηση θα εχει χτυπησει σιγουρα! Παντως εκανα τωρα ενα S.M.A.R.T. test και μου εβγαλε οτι ο δισκος ειναι σε αριστη κατασταση με συνολικο health 94%...
MasterX Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 εμένα έχει 5 χρονια εγγύηση.. το θέμα είναι οτι τον συγκεκριμένο τον πηρα για να περασω πράγματα για τα οποια προσωρινα δεν θα ειχα αντιγραφο.. Εχω τους 2 διακοσαριδες σε RAID0, θα αντεγραφα τα δεδομενα τους καθως και αυτα που έχουν οι 3 320αρηδες για να μπουν αυτοι RAID0. Αλλά τωρα δεν το εμπιστευομαι τον 750 για τετοια δουλειά..
MasterX Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Μόλις είδα και αυτό στο site του e-shop: Πολιτική Επιστροφών Μη Ελαττωματικών Προϊόντων Λόγω της φύσης των ηλεκτρονικών αγορών είναι συχνό το φαινόμενο να μην καλύπτονται οι προσδοκίες του τελικού αποδέκτη από το προϊόν της επιλογής του, εξαιτίας της έλλειψης της φυσικής επαφής αυτού με το προς αγορά είδος. Η E-Shop.gr A.E. στηρίζοντας το Ηλεκτρονικό Εμπόριο σας δίνει τη δυνατότητα, μέσω της πληρότητας των περιγραφών των οποίων αναρτά στις σελίδες της, να απολαμβάνετε το προνόμιο της άμεσης επαφής με τα προϊόντα που διαθέτει από την οθόνη του υπολογιστή σας, γρήγορα και εύκολα. Θέλοντας όμως να καλύψουμε ακόμη περισσότερο τους πελάτες μας, ώστε να αναδείξουμε τα οφέλη της χρήσης του διαδικτύου στις καθημερινές μας αγορές, προσφέρουμε τη δυνατότητα επιστροφής των προϊόντων. Παρακάτω σας παραθέτουμε τους όρους και τους τρόπους επιστροφής μη ελαττωματικών προϊόντων. Όροι Επιστροφής 1. Η ημερομηνία παραλαβής της παραγγελίας σας με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για επιστροφή να μη ξεπερνάει τις 14 ημερολογιακές ημέρες. 2. Η συσκευασία να μην έχει παραβιαστεί και να βρίσκεται στην αρχική της (εργοστασιακή) κατάσταση. Κανει υποτίθεται αυτό που κανουν και αλλα καταστηματα, μόνο που αυτα δεν εχουν την παραγραφο: 2. Η συσκευασία να μην έχει παραβιαστεί και να βρίσκεται στην αρχική της (εργοστασιακή) κατάσταση.. Τι να το κανεις αφου πρεπει να εχεις ανοιξει το φακελακι για να δοκιμασεις το δισκο..Αυτοι στο e-shop εννοουν αν δεν σου κανει οπτικά το προιον..
R_Barrichello Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Βασικα εχω δωσει στο eshop πισω σκληρο δισκο με ανοιχτο φακελακι, επειδη δεν ηταν sata αλλα ata. Και μου εδωσαν πισω τα χρηματα μου. Οποτε αν θες, κανε μια προσπαθεια...
MasterX Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Ηταν δικό σου το λαθος, η δικό τους και το παραδέχτηκαν?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.