Vatos_locos Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 όλες οι μητρικές ανθεκτικές είναι πια αν θες μητρική που δεν θα πάθει τίποτα στο χρόνο πάρε intel αυτές στις προτείνω γιατί τις ξέρω και τις 2 και είναι κάτι παραπάνω από καλές αλλά αν θες σε λιγότερα λεφτά κοίτα και αυτήν που έχω εγώ τώρα 4Gb μόνο από vista sp1 ή οποιοδήποτε 64bit λογισμικό αλλά δεν χρειάζεσαι ακριβές μνήμες 2Gb στα 667 για την χρήση που είπες σου φτάνουν και περισσεύουν για ανεμιστήρες τώρα να παραγγείλει έναν μόνο από έξω είναι λίγο χαζομάρα πάρε αυτόν καλύτερα http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=17&category=69976899&product=952680 Sata με IDE η μόνη διαφορά είναι στο καλώδιο που χρησιμοποιούν διαφορές σε ταχύτητες κλπ δεν θα δεις αλλά αφού πας για καινούρια πάρε sata για να ηρεμήσεις από τα καλώδια
kavouras Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Όντως η Abit Ip35 pro είναι πολύ καλή.Είδα είναι στην ίδια τιμή με την ds4.Προφανώς για να έχεις την abit τη θεωρείς καλύτερη?Οι άλλες δυο όντως ξεφεύγουν λίγο σε τιμή... Άρα σε μνήμη πάω στα 2 gb...Μάλλον σε 1 και 1 για dual channel. Τέλος κάποια γνώμη για tv tuner και κάρτας ήχου?
Vatos_locos Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 ναι μνήμες 2*1 καλύτερα από 1*2 για τις μητρικές τις giga απλά δεν τις χώνεψα ποτέ τώρα βέβαια εγώ έχω άλλους λόγους πχ δεν γούσταρα το ctrl+F1 για να ρυθμίσω τις μνήμες μου ούτε να μου λέει +0.χ τάση οπότε και μία giga που είχα την εποχή πού οι athlon Xp ήταν κορυφή την έστειλα αμέσως tuner δεν ξέρω να σου πω γιατί δεν το έχω ψάξει καθόλου Tv δεν βλέπω και radio που ακούω έχω ένα Technics σε έναν Yamaha καμία επαφή με το pc δλδ... κάρτα ήχου http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.540180 τίποτα πιο φθηνό από αυτή ότι και να πάρεις αλλά για εμένα κράτα αυτή που έχεις είναι καλή και άσε στον φίλο σου την onboard
kavouras Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Φίλε σε ευχαριστώ πολύ!!Άμεση ανταπόκριση σε όλα!! Χρωστάω χάρη!
liopyr Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Βέβαια να λέμε και όλη την αλήθεια, η DS-4 μπορεί να μην έχει το overclock-ability της IP35 pro, αλλά έχει δύο πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα για ένα Pc που θα δουλεύει πολλές ώρες. 1. (DES) Dynamic Energy Saver (σε αυτό νομίζω δεν έχει αντίπαλο). 2. (το αντιγράφω γιατί βαριέμαι να το μεταφράσω): Ultra Durable 2 motherboard features High Quality CPU Power design with Ferrite core chokes, Low RDS (on) MOSFET and Solid Capacitors. (σε αυτό οκ, έχει αντίπαλο νομίζω).
Vatos_locos Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 1) EPU της asus ίσως και καλύτερο τις Giga 2)πάνω κάτω όλες ίδια PWM έχουν σήμερα όλες έχουν πηνία φερίτη και πυκνωτές σταθεράς κατάστασης και mosfet χαμηλού θορύβου η όπως σκατά τα λένε δεν θυμάμαι ( πέρασαν και 2 χρόνια που τα είχαμε στο μάθημα τα μοσφετ ) αν και άμα παρατηρήσεις οι πιο πολλές μητρικές βασίζονται στο reference τις Intel για την τροφοδοσία του επεξεργαστή κοινώς τα μισά από όσα λένε όλοι οτι έχουν στα board τους είναι φούμαρα ΑΛΛΑ τι θα κερδίσεις αν χαραμίσεις τα σωστά ρεύματα για να καταναλώσεις 5-10 (?) Watt λιγότερα ?
liopyr Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 1) EPU της asus ίσως και καλύτερο τις Giga E, όχι . Από tweakdown: DES is similar to ASUSʼ EPU or Energy Processing Unit, but itʼs much more advanced and doesnʼt rely on an IC circuit as it has been done by an improved motherboard design in combination with a new range of PWM controllers from Intersil. What this allows GIGABYTE to do is to switch on and off power phases on the motherboard on the fly as needed. As an example, in idle mode the motherboards with DES will run as a three phase board since thereʼs no real power load and the CPU doesnʼt need much power. However, when you start a game, the DES will kick in and load up as many phases as needed, although this is dependent on the board you have so it can be anything between six and 12 phases. It might not load up the full amount even when youʼre playing a game, as the DES will sense how much power is needed and adjust how many phases should be switched on based on the load, and since very few games are using 100% of the CPU, maybe four or five are used, again depending on the board design. By using this kind of an approach you get a smoother transition than ASUSʼ EPU which only switches between four and eight phases. In addition it allows for better efficiency per step, as it will only enable as many power phases as needed which means less power draw from idle to full CPU usage. ***** ΑΛΛΑ τι θα κερδίσεις αν χαραμίσεις τα σωστά ρεύματα για να καταναλώσεις 5-10 (?) Watt λιγότερα ? H αλήθεια είναι πως έχουν αναφερθεί αστάθειες αν το χρησιμοποιείς σε clock-αρισμένη Cpu, οι οποίες έχουν λυθεί πλέον με νέα Bios. Σύμφωνα με την Gigabyte μπορεί να φτάσεις σε αυτά τα αποτελέσματα: (δεν ξέρω να τα μεταφράσω σε Watt)
Vatos_locos Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 οκ πάω πάσο δεν είχα διαβάσει τίποτα τέτοια αλλά και πάλι σαν ιδέα δεν μου αρέσει προτιμώ να έχω 8 phase συνέχεια να καίνε και να έχει συνέχεια την δύναμη που θέλει το cpu παρά κάτι τέτοιο σίγουρα είναι καλό για ένα pc που δεν θα benchάρει κάθε μέρα αλλά μέχρι εκεί...
kavouras Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Παιδιά μια απορία. Με έπεισε ο φίλος vatos_locos να πάρω την 8800gt αφου πλέον είναι αρκετά φτηνή. Βρήκα αυτή της sparkle http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.519053 με 179 ευρώ η οποία δεν έχει ανεμιστήρα πάνω.Απλά διάβασα στα διάφορα reviews και είδα οτι αναπτύσσει υψηλές θερμοκρασίες,εκτός και αν έχεις καλή ροή αέρα στο κου΄τι,ή της βάλεις με πατέντα κάποιον ανεμιστήρα να τη φυσάει. Υπάρχει και η 9600GT http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977735&product=1086170 η οποία είναι πάλι χωρίς ανεμιστήρα και κάνει 140 ευρώ. Οι απορίες είναι δύο. 1.Για 40 ευρώ αξίζει να πάρω την 9600GT? 2.Μήπως είναι τελικά υπερβολή οι δύο αυτές κάρτες και το μόνο που θα κερδίσω είναι να ζεσταίνω το εσωτερικό του κουτιού?(Να θυμίσω οτι δουλεύω σε dell 27 ιντσών με ανάλυση 1920χ1200,και γενικά σπάνια να παίξω παιχνίδια-κυρίως adventure).
kalimike Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Φίλε κάβουρα υπάρχουν και πιο φτηνές 8800gt και 9600gt. http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977735&product=1030361 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977735&product=1083074 Προτείνω την 8800gt γιατί η διαφορά στην τιμή είναι μόλις 10 ευρώ και έχει καλύτερες επιδόσεις
kavouras Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Έχεις δίκιο φίλε μου,απλα ψάχνω για κάποια αθόρυβη κάρτα.Γιαυτό είπα για αυτές τις δυο γιατι είναι με παθητική ψύξη.Αλλα απ' ότι διάβασα καλύτερα να πάρω την πιο φτηνή 8800 (αυτή που προτείνεις) και να βάλω πάνω της ενα αθόρυβο σύστημα ψύξης,το οποίο όμως θα κάνει εξαγωγή του αέρα έξω απο το κουτί-και δε θα ζεστένεται τσάμπα το εσωτερικό. Ποιό πιστεύετε οτι είναι το πιο αθόρυβο σύστημα ψύξης για μια 8800 GT? Ευχαριστώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.