diaitologos Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Γειά σας φίλοι του forum. Eίμαι καινούργιος και ευελπιστώ να αποκομίσω γνώσεις αλλά και να δώσω όταν χρειαστεί κάποιος Σαν αρχή θα σας διηγηθώ ένα περιστατικό και μετά θα χρειαστώ και την βοήθειά σας. Tις προάλλες λοιπόν, πήγα σ΄ένα κατάστημα P/C( και όχι μόνο) γνωστής μεγάλης αλυσίδας, για να αγοράσω ένα adaptor από usb σε σειριακό (RS232) για Laptop. Πήρα λοιπόν το καλώδιο (adaptor) και πήγα στο σπίτι για δοκιμή. Δυστυχώς δεν το αναγνωρίζει. Επιστρέφω στο κατάστημα για περαιτέρω πληροφορίες για Drivers. Ο πωλητής μου ρώτησε τι μάρκα Laptop έχω και τι Windows έχω. Αφού τον ενημέρωσα μου λέει. Τα Windows XP το καλώδιο αυτό το αναγνωρίζουν αυτόματα και δεν υπάρχει CD με πρόγραμματάκι. Γι αυτό καλό θα είναι να επικοινωνήσετε μου λέει με την Futz-Siemens μπορεί να έχει πρόβλημα το Laptop. Φεύγω και πάω σε φίλο μου που έχει ΗΡ Laptop. Το ίδιο πρόβλημα. Ξαναπηγαίνω στο κατάστημα και ζητάω ένα τεχνικό για πληροφορίες. Η απάντηση του νεαρού τεχνικού:Κύριε τα ΧΡ που φοράει το Laptop σας είναι ελλειπή!!!! Τώρα λοιπόν εγώ ποιον και τι να πιστέψω;. Πάντως εγώ πλήρωσα 16,24 ευρώ και η δουλειά μου δεν έγινε. Τώρα τι το χρειάζομαι; Αναβαθμίζω τον δορυφορικό μου δέκτη Ζητάω λοιπόν την βοήθειά σας για το τι πρέπει να κάνω Ευχαριστώ
kifinas Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Δοκίμασε αυτό http://www.gilsson.com/WinXP_drivers.zip Αν δεν δουλέψει, καλό θα είναι να δώσεις λεπτομέρειες για το μοντέλο που πήρες.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 κανονικά μπορείς να το πας πίσω και να ζητήσεις τα λεφτά σου επείδη απλά δεν σε ικανοποίησε το προϊόν αρκεί βέβαια να έχεις την συσκευασία και να μην έχουν περάσει 10 εργάσιμες μέρες από τότε που το αγόρασες... btw σε λάθος section postαρες...
diaitologos Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Θα δοκιμάσω του Kifinas και τα ξαναλέμε. Όσο για την συσκευασία που ανaφέρει ο ThReSh, είναι Fix πλαστική και αναγκαστικά καταστρέφεται με το άνοιγμα. Σας ευχαριστώ για το ενδειαφέρον σας
citizen Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 1) Φιλε καλως ηλθες. Οταν ζητας βοηθεια να γινεσαι οσο ποιο συγκεκριμμενος γίνεται. Αν εχει μαρκα το usb2serial ενημερωσε μας. Αν παλι δεν εχει , αναφερε ξεκαθαρα οτι δεν εχει. 2) Ενας φτηνός κατασκευαστης chip ελεγχου για τετοιες συσκευες είναι η prolific. To chip PL-2303 ειναι ενσωματομένο σε 3 κατασκευαστες που εχω υπ'οψη μου(belkin , equip, τον 3ο δεν τον θυμαμαι). Drivers για το PL-2303 θα βριες εδώ http://www.prolific.com.tw/eng/downloads.asp?ID=31 3) Επειδή οι αντάπτορες εχουν drivers για windows 98 συνήθως , αν ανοιξεις το ".inf" αρχειο θα δεις πληροφορίες που μπορεί να σε βοηθήσουν (κατσκευαστή chip , ταυτότητα συσκευης κλπ) 4) Τα windows xp δεν μου εχουν αναγνωρίσει εγγενως. Αλλά αν εχεις internet και του πεις να ψαξει οταν βρει το νεο hardware μπορεί κατι να γίνει ....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.