anasta87 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 εγω αναγκαζομουν να κλεισω τις ενδιαμεσες πορτες το βραδυ.... επισης ειχε προτιμησεις.. απο τη ξηρα τροφη που του βαζα στο μπολακι του, ετρωγε ουτε το μισο, γιατι ξεδιαλεγε και ετρωγε μονο αυτα που του αρεσαν.. !!!! καλομαθημενος.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sami21 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Καλησπέρα σας! Εχουμε 5 τσίντσιλα, 2 αρσενικα 1 γκρι κ 1 ασπρο κ 3 θηλυκα γκρι. Σε ξεχωριστα κλουβια. Λογω μετακομισης αναγκαζομαστε να τα πουλησουμε. Εαν ενδιαφερεται καποιος ας στειλει pm ή e-mail [email protected]. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fullon Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 εχει ψωνισει κανεις απο αυτο το pet shop ? επισης εχει κανεις υποψη του καποιον κτηνιατρο που να ειδικευεται στα εξωτικα ζωα? ( στην περιπτωση μας τα τσιντσιλα ) για Αθηνα ε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tablet Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 http://www.cheapet.gr/catalog/product_info.php/products_id/197 Kαλα ρε παιδιά έριξα μια μάτια στο συγκεκριμένο site.Tι εμπόριο είναι αυτό? Μα καλά είναι δυνατόν να πουλάει καγκουρό για κατοικίδιο? Το έχουμε χάσει το μυαλό μου φαίνεται? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Blacktan Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Γεια σας παιδια , ειχα καιρο να μπωστο Θεμα , θα απαντησω σκορπια σε διαφορες ερωτησουλες , Τα chinchilla ( τσιντσιλα ) ως τρωκτικα ειναι νυχτοβια ζωα και γενικα τους αρεσει να "παιζουν" την νυχτα ... μετα απο σχεδον ενα χρονο συμβιωσης με το αρσενικο και 6-7 μηνες ταυτοχρονα με το θηλυκο μπορω να πω πως τελικα δεν ειναι ευκολο να ζευγαρωσουν γιατι δεν εχω κανενα δειγμα εγκυμοσυνης , εκτος και αν χρειαζεται να περασουν καποια ηλικια , θεωρητικα και τα 2 δεν ειναι πανω απο 14-16 μηνων .... Γενικα τα chinchilla λατρευουν τα σκοτεινα μερη , να βρισκονται ψηλα , να εχουν χωρο να χοροπηδηξουν , και να εχει κρυο (εστω δροσια) .. Ειναι εγκληματικο να εχεις ενα chinchilla μονιμα σε κλουβι (40χ40 cm ) να μην το βγαζεις εξω και να το εχεις και τοποθετημενο χαμηλα ... Εγω τα εχω σε εναν ειδικο χωρο (γραφειο) που δεν χρησιμοποιω εχω προστατευσει ΟΛΑ τα ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ καλωδια γιατι μασουλανε απιστευτα (ειδικα το θηλυκο) και χρειαζεται ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ μην προκαλεσουν ΒΡΑΧΥΚΥΛΩΜΑ (εως και πιθανη φωτια στον χωρο) ... *********** Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η στα Καλωδια ρευματος & chinchilla ********************** οταν δε , φευγω απο το γραφειο μου , τα φηνω ελευθερα στην τουαλετα (με κλειστο το καπακι βεβαια της λεκανης ) στην οποια εχω βαλει 2 κλουβια με ανοιχτες πορτουλες για φαγητο και νερακι καθως και καποια κομματια ξυλου , τα οποια λατρευουν να ροκανιζουν .... Η αμμος ειναι η λατρεια τους και καλο θα ειναι μια φορα την μερα να τους βαζετε ενα μεγαλο μπολ με αμμο (ουτως ωστε να μπορουν να περιστραφουν μεσα) και να τα αφηνετε στην ησυχια τους με την αμμο για μπολικο διαστημα (20-30 λεπτα) Θα κανουν μπανακι , οταν απαλλαχθουν απο παρουσια και θορυβους .... Τελος , ΠΡΟΣΟΧΗ στο νερο .. Τα τσιντσιλα ΑΠΕΧΘΑΝΟΝΤΑΙ το νερο και λογω του τριχωματος τους (πολυ πυνκο , για αυτο και ειναι απο τα πιο καθαρα και χωρις παρασιτα ζωακια) δεν πρεπει να ερχονται σε επαφη για κανεναν λογο , καθ οι εγκυμονουνται κινδυνοι για μυκητες ... Ελπιζω να βοηθησα ... ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟ Τ ΑΠΙΟ ΤΡΥΦΕΡΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑΚΙΑ !!!!!!!! ---------- Προσθήκη στις 15:09 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:04 ---------- Μην ξεχασω να σημειωσω πως ποτε ενα τσιντσιλα δεν θα μπορεσει πληρως να αντικαταστησει μια γατα η ενα σκυλο σε φιλικοτητα και χαδια ... Δεν ειναι τοσο εξοικειωμενα με τον ανθρωπο και απο τσιντσιλα σε τσιντσιλα (χαρακτηρα) διαφερει η επαφη που μπορει να εχει με εναν ανθρωπο ... Οταν το πιασω (μαλακα και ηρεμα , δεν θελει αποτομες κινησεις γιατι τρομαζει και αποβαλλει τριχες απο την γουνα του) το κρυβω μεσα στο φουτερ μου η μεσα στο μπουφαν μου για να ηρεμησει και μετα του χαιδευω τον σβερκο και τα αυτακια .. Το αρσενικο καθετε πολυ πιο ευκολα για να το προσεγγισω , ενω το θηλυκο ειναι πιο δυσκολο ... γενικα ακομη και τα τσιντσιλα απαιτουν χρονο και εκπαιδευση και η καλυτερη δεν μπορει να ειναι αλλη παρα μονο προσφερωντας του σταφιδες ... Με μια σταφιδα ανα χειρας , μπορεις να το κανεις να ερθει κοντα σου πολυ πολυ ευκολα ειδικα αν την εχεις σκισει στην μεση και μυριζει εντονα (για τα δεδομενα του) ... ΠΡΟΣΟΧΗ επισης και στο AVOCANDO ... Chinchilla & AVOCANDO = θανατος .... Εχει κατι τοξικο για τα εντερακια του που δεν το αντεχει ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tilemaxx Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Αν κατάλαβα καλά, Τσιντσιλά=Guinea Pig ή κάνω λάθος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Blacktan Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Oχι , guinea pig ειναι τα ινδικα χοιριδια στα Αγγλικα .. Chinchilla = Τσιντσιλα , εντελως ξεχωριστο ειδος τρωκτικων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elneuro Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Εμένα ο "chinchi" μου, βγάζει περιοδικά κάτι τσιριές , όταν τρομάζει. Αλλιώς οι ήχοι του είναι πολύ γλυκείς. Έχει παρατηρήσει κανείς κάτι παρόμοιο στο δικό του ζωάκι; Για να μην ανησυχώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
af8artos Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 καλησπέρα σας, μετά από 2 χρόνια που άνοιξα αυτό το θέμα θα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα πρόβλημα που έχει το chinchilla μου. τις τελευταίες μέρες δεν είναι ζωηρός όπως πριν , δεν πολυέτρωγε πχ φρυγανιές ή σταφίδες που του έδινα κάποιες φορές την εβδομάδα και άρχισε να έχει βρεγμένο τρίχωμα κάτω από το στόμα, να καθαρίζει συνεχώς τα χεράκια του με το στόμα, με αποτέλεσμα να η περιοχή μπροστά στα δάχτυλα να έχει αραιώσει από τρίχες και υπάρχει και μία παράξενη μυρωδία που βγαίνει από το στόμα του. το κακό είναι ότι το τελευταίο διάστημα σταμάτησε να τρώει ξύλα και μάλλον κάτι τρέχει με τα δοντάκια του. αυτές τις μέρες έτρωγε πιο πολύ από πριν, του πήρα και κάτι βιταμίνες που ρίχνο στο νερό και προσθάθησα να του δώσω να μασήσει πιο μικρά ξύλα? τι να κάνω? αύριο θα τον πάω σε ένα κτηνίατρο αλλά δεν ξέρουν πολλά από αυτά τα ζωάκια. φοβάμαι μην είναι το γνωστό πρόβλημα με τα δόντια που μεγαλώνουν οι ρίζες. αν δεν είναι αυτό και απλώς θέλει να μικρύνουν τα δόντια πως θα το κάνω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Blacktan Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Εμένα ο "chinchi" μου, βγάζει περιοδικά κάτι τσιριές , όταν τρομάζει. Αλλιώς οι ήχοι του είναι πολύ γλυκείς. Έχει παρατηρήσει κανείς κάτι παρόμοιο στο δικό του ζωάκι; Για να μην ανησυχώ! Ναι , ελαχιστες φορες τα εχω ακουσει , και αυτες ειναι "τσιριδες" ... εχω διαπιστωσει πως οι τσιριδες τους (3-4 φορες σε εναν χρονο) εχουν συμβει οταν για καποιο λογο τρομαζουν ... (dog visit etc) ---------- Προσθήκη στις 13:40 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:36 ---------- καλησπέρα σας, μετά από 2 χρόνια που άνοιξα αυτό το θέμα θα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα πρόβλημα που έχει το chinchilla μου. τις τελευταίες μέρες δεν είναι ζωηρός όπως πριν , δεν πολυέτρωγε πχ φρυγανιές ή σταφίδες που του έδινα κάποιες φορές την εβδομάδα και άρχισε να έχει βρεγμένο τρίχωμα κάτω από το στόμα, να καθαρίζει συνεχώς τα χεράκια του με το στόμα, με αποτέλεσμα να η περιοχή μπροστά στα δάχτυλα να έχει αραιώσει από τρίχες και υπάρχει και μία παράξενη μυρωδία που βγαίνει από το στόμα του. το κακό είναι ότι το τελευταίο διάστημα σταμάτησε να τρώει ξύλα και μάλλον κάτι τρέχει με τα δοντάκια του. αυτές τις μέρες έτρωγε πιο πολύ από πριν, του πήρα και κάτι βιταμίνες που ρίχνο στο νερό και προσθάθησα να του δώσω να μασήσει πιο μικρά ξύλα? τι να κάνω? αύριο θα τον πάω σε ένα κτηνίατρο αλλά δεν ξέρουν πολλά από αυτά τα ζωάκια. φοβάμαι μην είναι το γνωστό πρόβλημα με τα δόντια που μεγαλώνουν οι ρίζες. αν δεν είναι αυτό και απλώς θέλει να μικρύνουν τα δόντια πως θα το κάνω? Υπαρχουν κατι ειδικες πετρουλες , ασβεστιου , που εχουν τα petshop για τρωκτικα .. εμενα τις λατρευουν αυτες ... ηδη εχουν ξετιναξει μεσα σε ενα μην 2 απο αυτες και τωρα τους εβαλα και τριτη πετρα στο κλουβι τους .. ειναι αρκετα μεγαλη και κοστιζει περιπου 2.5 ευρω ... βαλτου μια τετοια , θα την λατρεψει νομιζω ... ---------- Προσθήκη στις 13:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:40 ---------- Ασχετο , οσοι εχετε τσιντσιλα να θυμαστε πως ειναι ζωακια με ΠΟΛΥ ΠΥΚΝΟ ΤΡΙΧΩΜΑ , που καταγωνται απο κρυες περιοχες (Ανδεις , Περου) .. Λατρευουν το κρυο και την δροσια .. Μιας και ειναι καλοκαιρι και ερχονται καυσωνες ΠΡΟΣΟΧΗ μεγαλη που τα εχετε ... Σε δροσερα μερη να τα βαζετα και οσο πιο σκοτεινα .. Τους αρεσει με τρελα το σκοταδι και η σκια ... Να το σπιτι που τους εχω αγορασει εγω ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tattoo8 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 φιλε ειμαι απο καβαλα και ενδιαφερομαι για το τσιντσιλα σου...6945928488.....παρε τηλ να μιλησουμε....κωστας ---------- Προσθήκη στις 15:56 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:54 ---------- θελω εγω να το αγορασω φιλε....6945928488... κωστας απο καβαλα....περιμενω τηλ να ερθω κομοτηνη.... ---------- Προσθήκη στις 15:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:56 ---------- παιδια καλησπερα...ενδιαφερομαι για τσιντσιλα...μπορει καποιος να βοηθησει?να πουλαει η να χαριζει?κωστας... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tattoo8 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2010 φιλε ειμαι απο καβαλα και ενδιαφερομαι για το τσιντσιλα σου...6945928488.....παρε τηλ να μιλησουμε....κωστας ---------- Προσθήκη στις 15:56 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:54 ---------- θελω εγω να το αγορασω φιλε....6945928488... κωστας απο καβαλα....περιμενω τηλ να ερθω κομοτηνη.... ---------- Προσθήκη στις 15:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:56 ---------- παιδια καλησπερα...ενδιαφερομαι για τσιντσιλα...μπορει καποιος να βοηθησει?να πουλαει η να χαριζει?κωστας... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris150 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Για σας ενδιαφέρομαι και εγώ να αγοράσω ένα τέτοιο ζωάκι αλλα θέλω να μάθω περισσότερες πληροφορίες για αυτό που μπορώ να βρώ πληροφορίες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chinchos_69 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 καλημέρα και καλώς σας βρήκα! έχω ένα λευκό τσιντσιλά 5-6 μηνών,στο πετ σοπ που το αγοράσαμε μας είπε ότι δεν εισάγουν θηλυκά για να μην γίνετε αναπαραγωγή εδώ! το θέμα είναι ότι τώρα τελευταία είχε φουσκώσει(χωρίς να είναι ιδιαίτερα εμφανές) και σήμερα το πρωί γέννησε 2 χαριτωμένα μικρούλια!! στο πετ σοπ μου είπαν ότι συμβαίνει και καμιά φορά τους ξεφεύγει κανένα θηλυκό γιατί όπως διαβάζω κι εδώ μοιάζουν τα γεννητικά τους όργανα! οι κτηνίατροι εδώ δεν ξέρουν και πολλά(μένω στην Σύρο) οπότε αν έχει κανείς να δώσει καμιά ιδιαίτερη πληροφορία για την γέννα κτλπ? κάθε πληροφορία που νομίζεται ότι είναι χρήσιμη βοηθάει! από ότι διαβάζω στο διαδίκτυο μέχρι στιγμής όλα έχουν πάει φυσιολογικά και έχω σκοπό να τα κρατήσω τα μικρά! ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Blacktan Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δυστυχως πλεον ο τσιτσος δεν εχει παρεα ... Ο Φιλος του (που νομιζα πως ηταν φιλη -Τσιτσα- ) μαλλον επαθε ηλεκτροπληξια , μασουλησε καποιο καλωδιο , και τον "χασαμε" δυστυχως ... Περασε ο μικρουλης καποια καταθλιψη αλλα βλεπω σιγα σιγα συνερχεται .... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα