Προς το περιεχόμενο

τσιντσιλά (τρωκτικό όχι γάτα :) )

af8artos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 μήνες μετά...

Kαλημερα Παιδια , γραφτηκα και εγω στο φορουμ επειδη παρακολουθησα μια ενδιαφερουσα συζητηση για τους τσιντσιλαδες ...

με ενδιαφερει και εμενα ενας τσιντσιλακος , λευκου χρωματος ...

εχει καποιος και υπ`οψιν του ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα,

είχα chinchilla και θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι παρά το γεγονός ότι είναι πολύ συμπαθητικά ζωάκια, είναι πάρα πολύ ευαίσθητα. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν εξειδικευμένοι κτηνίατροι, ούτε καταστήματα με εξειδικευμένο εξοπλισμό. Τέλος δεν είναι κατάλληλα για το ελληνικό κλίμα, καθώς δεν μπορούν να ζήσουν σε θερμοκρασίες άνω των 25C.

Σίγουρα η συγκεκριμένη περίοδος είναι ό,τι χειρότερο για να αποκτήσει κάποιος ένα τέτοιο ζωάκι, το οποίο εκτός από το πρόβλημα προσαρμογής στο νέο περιβάλλον, θα έχει να αντιμετωπίσει και την ανυπόφορη ζέστη.

Πριν μια βδομάδα κατέβηκα κέντρο και δυστυχώς αντίκρισα σε ένα pet shop ένα μικρό κλουβί (προορισμένο προφανώς για κουνέλια), το οποίο ήταν γεμάτο chinchilla (είχε γκρι, λευκά και μπεζ) τα οποία ήταν παχύσαρκα και δεν είχαν καμία σχέση με τη συμπαθητική φυσιογνωμία που είχα σπίτι μου.

Όταν είχα πάει Μόναχο, είχα βρει pet shop με πολύ ψηλά κλουβιά, εξειδικευμένες τροφές, ειδικό εξοπλισμό και σε γενικές γραμμές στο εξωτερικό υπάρχουν κτηνίατροι οι οποίοι έχουν γνώσεις πάνω στις συνηθισμένες ασθένιες των chinchilla.

Οπότε κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι μαρτύριο για ένα τέτοιο ζωάκι να επιβιώσει στην Ελλάδα :rolleyes:

Καλησπέρα!!!! Πηρα χτεσ ενα λευκο τσιντσιλα....9 μηνών περίπου.... σε γενικεσ γραμμεσ ειναι φιλικοσ.... υπαρχουν ομωςσ στιγμες που πας να τον πιασω και "γαυγίζει"...εκτοσ αυτου και το βράδυ εκανε σχεδον συνέχεια αυτο τον ήχο.... ν ανησυχήσω???

Καλησπέρα!!!! Πηρα χτεσ ενα λευκο τσιντσιλα....9 μηνών περίπου.... σε γενικεσ γραμμεσ ειναι φιλικοσ.... υπαρχουν ομωςσ στιγμες που πας να τον πιασω και "γαυγίζει"...εκτοσ αυτου και το βράδυ εκανε σχεδον συνέχεια αυτο τον ήχο.... ν ανησυχήσω???

ποσο το πηρες αν επιτρεπεται;...

τελικα γαυγιζουν ή νιαουριζουν αυτα;:P

Γιατί ο κόσμος δεν παίρνει μια ωραία κοντότριχη γατούλα να της τραβήξει και μια στείρωση ωραιότατη και να την έχει για χρόνια να του κάνει παρέα με ελάχιστη φροντίδα (βάζεις άμμο πετάς άμμο) και πέρνει ότι ποντικοειδές του κατέβει?

Οι ηχοι που βγαζουν οι chicos , ειναι κατι σαν "γαυγισμα" ...

εμενα ο δικος μου (τον εχω πλεον 2 εβδομαδες) δεν εχω ακουσει ουτε κιχ απο το στοματακι του και ειναι Γ Λ Υ Κ Α Σ !

Ψαχνω πλεον και θηλυκο για να εχει παρεουλα , καθ οτι ειναι ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟΣ και πολυ ναζιαρης ...

μερα με την μερα εξοικιωνεται και περισσοτερο και εχει κλεψει τις καρδιες ολων μας ...

Ο λογος που αγορασα τον συγκεκριμενο (και οχι λευκο που εψαχνα ) ειναι γιατι και εγω τον ειδα σε ενα κλουβι πετ σοπ , στριμωγμενο και "στενοχωρημενο" ...

Με αγγιξε τοσο πολυ , που δεν σκεφτηκα καθολου την προτιμηση μου , αλλα αγορασα ευθυς αμεσως αυτον ...

Σιγουρα ειναι περισσοτερο ευτυχισμενος πλεον , με αρκετες ωρες ελευθεριας σε δικο του δωματιακι ....

;2736269'']H διαφορα στην τιμη του λευκου οφειλεται στο γεγονος οτι το λευκο εχει 32gb χωρητικοτητα.

Σωστα. Επισης το λευκο τσιντσιλα εχει καλυτερο επεξεργαστη απο οσο διαβαζω (τετραπυρηνο) ο οποιος επιδεχεται και overclocking πανευκολα.

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχθες το απογευμα ημουν σε ενα σπιτι κ εφτιαχνα κατι δουλιες...κ καθος εφευγα ειδα 3 γατες γύρο απο ενα τσιντσιλα... το καιμενο καθοταν κ δεν κουνιοταν καθολου κ ειχε παντου πλιγες τα πισω ποδια ηταν παράλυτα.. μάλωσα με τον ιδιοκτητη γιατι σουταρα της γατες... το μαζεψα το ζωακι το εφερα στο σπιτι κ αρχησα να ψάχνω για κτηνίατρο ..δυστιχος εκηνη την ωρα ηταν εκτος πολης κ πουθενα αλλου δεν μπορεσα να βρω.. οποτε του εβαλα μπεταντιν στης πλιγες οπως μου ειπε απο το τηλ ο κτηνιατρος του εδωσα λιγο να φαει του εκανα ενα προχειρο σπιτακι..... αλλα δυστυχος 5 το πρωι πεθανε στα χερια μου... η αληθεια ειναι οτι ποτε δεν ειχα κολληματα με ζωα ουτε κ θα ελεγα οτι ειμαι φιλοζωος αλλα αυτο που εγινε με εκανε κομματια εκτος οτι ηταν μια ψυχή τα τελευταια του λεπτα ηταν σαν άνθρωπος ..αλλο τσιντσιλα δεν θελω! για να μην ξαναζησω αυτο! αυτο που θελω να πω ειναι οτι ενταξει αγοραζουμε το ζωακι αλλα θα πρεπει κ να το προσεχουμε το τσιντσι που βρηκα μαλον τον πεταξανε ισως επαιζε κ απο λαθος πιασιμο του ιδιοκτητη του η οταν πηδηξε προσγεοθηκε καπος κ εκανε ζυμια στα ποδια του αλλα αυτο δεν σιμαινει οτι πρεπει να το πεταξουμε διαβασα τοσα αρθα για τα τσιντσιλα που ειχανε προβλημα στα ποδια κ γινανε καλα με πολυ φροντιδα κ ειναι αμαρτια να πεταχτει εξω σαν αχρηστω παιχνιδι τοσο χαριτομενο ζωακι. κ κατι τελευταιο.. δεν εχει σιμασια τι χρομα εχει η ποσο κοστηζει 20 χρονια ζωη εχει κ σιγουρα θα γινει σαν ενα μερος της οικογενιας γιαυτο αν εχετε σκοπω να το αγορασετε μονο για την πλακα σας καλυτερα να μην το κανετε .

Επεξ/σία από mad_greek

• 3 εβδομάδες αργότερα...

πολυ κριμα , πραγματικα ....

Διανυω ηδη 2 μηνες συμβιωσης με τον tsitso μου και το μονο που μπορω να πω ειναι πως ειναι τοσο γλυκος , μα τοσο γλυκος που δεν μπορεις παρα να μην τον αποχωριζεσαι ...

οσο περνανε οι μερες εξοικειωνεται και περισσοτερο μαζι μου , αλλα και με τον σκυλο μου (dogo argentino) ....

• 2 μήνες μετά...

γεια σας,

εδω και χρονια παιζω με την ιδεα του να παρω ενα τσιντσιλα αλλα επειδη ειχα ηδη μια γατα δεν προχωρησα ποτε σε αγορα. πριν απο ενα χρονο σχεδον πεθανε το γατακι μου κι ετσι θελω πλεον να παρω ενα μικρο τσιντσιλακο. αυτο ποθ θελω να ρωτησω ειναι αν ξερει κανεις σας που μπορω να βρω τσιντσιλα σε μικρη ηλικια. γιατι αυτα που βλεπω συνηθως στα pet shop ειναι ολα ηδη μεγαλα. θα ηθελα να το εχω απο μικρο ωστε να εκοικειωθει οσο περισσοτερο γινεται με εμενα και τους ανθρωπουσ γενικα. μπορει κανεις να με βοηθησει???

Πολύ μεγάλη προσοχή με τα τσιντσιλά. Συνήθως τα ασερνικά θέλουν τρία θηλυκά για να ζευγαρώσουν. Αν ζευγαρώσουν με μία πολλές φορές δεν τη βγάζει καθαρή...

εχω ενα ζευγαρι chinchilla και μπορω να πω οτι αγαπιονται σφοδρα ...

Τον αρσενικο τον εχω απο Μαιο την Κυρια του εδω και ενα μηνα περιπου ...

Ο αρσενικος ειναι ενος ετους (ζουνε σχεδον 20 χρονια) ενω το θηλυκο ειναι περιπου 8 μηνων ....

Γενικα θελουν εξοικειωση με τους ανθρωπους γιατι τρομαζουν και απαιτειται ενα 3 μηνο μεχρι να εκοικειωθει πληρως με τους οικειους του ....

baby chinchilla δεν εχω δει πουθενα να πωλουνται ...

Το δικο μου pet shop παντως μιας και το ειχα ψαξει πολυ τα ειχε στην πιο φθηνη τιμη που θα μπορουσα να βρω .. 70-80 ευρω / εκαστο

Είσαι πολύ τυχερός Blacktan. Συνήθως οι τιμές τους κυμαίνονται από 120-140 ευρό. :) Θέλουν πολύ προσοχή και εκτώς κλουβιού πάντα με επίβλεψη γιατί ως γνήσια τρωκτικά τρώνε τα πάντα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...