tzinos Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 λοιπον ξαφνικα το νοντ32 μου πεταξε μυνημα για ενα υιο, win32.adware.lastdefender και οταν πηγα να σκαναρο ενα φακελο που εχο ολα τα απς που κατεβαζω αρχισε να μου το βρισκει και σε αλλα. Το θεμα ειναι οτι απο λιγο που τσεκαρα στο νετ μοιαζει σαν να ειναι ψευτικος υιος που αρχισε να εμφανιζετε μετα το τελευταιο ypdate toy nod. Τι κανουμε τωρα??δεν θελω να σβησω τοσα αρχεια αν ειναι ενα fake warning. Επισης ειδα οτι ειναι συνδεδεμενο με trojan που σε πηγενει σε σελιδεσ να κατεβασεις το λαστ ντεφεντερ και το προγραμα φαινετε στο program files/The last defender. εγω δεν εχω αυτον τον φακελο ουτε με εχει πεταξει σε καμια σελιδα τετοια. Αλλα το νοντ συνεχιζει και θελει να μου κανει qyarantine αρχεια που λεει οτι εχουν τον αντντεφεντερ, με αποτελεσμα να το κλεισο για να μην σβησο ολα τα αρχεια μου!!!
tzinos Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 εκανα uninstall to nod32, διοτι αν το αφηνα θα μου εκανε quarantine το μισο πισι! Απο οτι διαβαζω μαλλον το τελευταιο update definitions ειχε σφαλματα και διορθονετε με το καινουριο 3035. Αλλα εγω μεσα στο πανικο μου κατεβασα 30day trial του καπερσκυ και το εχω τωρα και σκαναρει ολο το πισι. Μπορω να βρω καπου τα αρχεια που εκανε quarantine to nod??? Ακομα και μετα την απεγκατασταση?
1000 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Κάνε εδώ δωρεάν scan (χρησιμοποιεί 32 διαφορετικά προγράμματα για τον έλεγχο του αρχείου) ένα αρχείο σου που υποτίθεται πως είναι μολυσμένο και δες τι γίνεται σε πρώτη φάση. http://www.virustotal.com/ και με αυτό: http://virusscan.jotti.org/ (χρησιμοποιεί 21 διαφορετικά προγράμματα για τον έλεγχο του αρχείου)
tzinos Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 thx εκανα ηδη ενα σκαν με ενα προγραμα spy hunter nomizo, εφαγε ηδη σουτο. μονο κουκιες και 2 πειραγμενα dll βρηκε. Περιμενο τωρα να τελειωσει το σκαν του καπερσκυ, θα παρει καμποση ωρα. Αλλα μεχις στιγμης και αυτο δεν εχει βρει τιποτα. Ειμαι σιγουρος οτι ηταν false allerts, το λενε αλωστε και στο φορουμ του νοντ, αλλα φαντασου ποσοι θα την πατησανε και θα σβησανε καθαρα αρχεια!!! Και δεν σου αφηνε και επιλογη, σου πεταγε μυνημα οτι το ταδε αρχειο ειναι μολυσμενο και το εκανε quarantine. Αν δεν εκανα αλτ/κοντρολ/ντελ. για να κλεισω το νοντ απο εκει θα σνεχιζε, δεν εκλεινε αλλοιος! Μεγαλη ζημια εκανε η εσετ! Μολις επεσε στα ματια μου
1000 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 thx εκανα ηδη ενα σκαν με ενα προγραμα spy hunter nomizo, εφαγε ηδη σουτο. μονο κουκιες και 2 πειραγμενα dll βρηκε. Περιμενο τωρα να τελειωσει το σκαν του καπερσκυ, θα παρει καμποση ωρα. Αλλα μεχις στιγμης και αυτο δεν εχει βρει τιποτα. Ειμαι σιγουρος οτι ηταν false allerts, το λενε αλωστε και στο φορουμ του νοντ, αλλα φαντασου ποσοι θα την πατησανε και θα σβησανε καθαρα αρχεια!!! Και δεν σου αφηνε και επιλογη, σου πεταγε μυνημα οτι το ταδε αρχειο ειναι μολυσμενο και το εκανε quarantine. Αν δεν εκανα αλτ/κοντρολ/ντελ. για να κλεισω το νοντ απο εκει θα σνεχιζε, δεν εκλεινε αλλοιος! Μεγαλη ζημια εκανε η εσετ! Μολις επεσε στα ματια μου Το nod γενικότερα είναι mapa!!
antonl Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 [...]Μπορω να βρω καπου τα αρχεια που εκανε quarantine to nod??? Ακομα και μετα την απεγκατασταση? Τα αρχεία αυτά τα κρατάει σε κάποιο φάκελο "Program files\Eset\Infected". Πιθανόν όμως να πρέπει να το ξαναεγκαταστήσεις για να τα βγάλεις από το quarantine (νομίζω όταν τα βάζει εκεί τα "αλλάζει" με κάποιον τρόπο). Εννοείται φυσικά ότι δεν τα έσβησες σε περίπτωση που κατά το uninstall του σε ρώτησε τι να κάνει με αυτά τα αρχεία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.