stauros772000 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 xmmmm...η πτωση της ταχυτητας τις ωρες που αναφερεις,ειναι γιατι οι περισσοτεροι μπαινουν αυτες τις ωρες....και γονατανε τα διχτυα.... αλλα που ειναι το κακο να εχεις ελευθερο το wifi? εγω το εχω ελευθερο,και οποιος ειναι κοντα στο σπιτι μου,ειναι ελευθερος να μπει....ετσι...για να τον αποτρεψω απο το να κανει δικη του adsl συνδεση....και να μην παρει φραγκο ο ΟΤΕ.... απο την αλλη, δεν το εχω ανοιχτο 24/7....μην το καψω κιολας,μονο τις ωρες που ειμαι εγω μεσα,μπορει να μπει καποιος.... σαντμαν,σκεψου να ηθελες εσυ να κανεις ενα ντουσακι....δεν θα ητο ωραιο να μπορουσες να πας σε ενα αγν ωστο σπιτι και να ζητησεις να σε αφησουν????για ολα φταιει ο ΠΟΤΕ....
velerephon Δημοσ. 7 Μαΐου 2008 Δημοσ. 7 Μαΐου 2008 εγω θα ηθελα να σας ρωτησω αν γνωριζετε κανα κολπο να βαλω οριο download στο γειτονα , που του δωσα το κλειδι μου, αλλα μονο για να μιλαει msn. εχω ασυρματο speedtouch 680i
tmjuju Δημοσ. 7 Μαΐου 2008 Δημοσ. 7 Μαΐου 2008 εγω θα ηθελα να σας ρωτησω αν γνωριζετε κανα κολπο να βαλω οριο download στο γειτονα , που του δωσα το κλειδι μου, αλλα μονο για να μιλαει msn.εχω ασυρματο speedtouch 680i Κοίτα το manual του router σου εάν λέει κάτι για QoS (Quality of Service) γιατί δεν το γνωρίζω το συγκεκριμένο μοντέλο. Περισσότερο έπρεπε να ανησυχείς που έχεις δώσει πρόσβαση στον γενάτα στο τοπικό σου Δίκτυο! Και κατά συνέπεια στο PC σου. Ελπίζω γενικά να προσέχεις την ασφάλεια του PC σου. Να μην έχεις shares ανοιχτά, να κάνεις updates, να έχεις antivirus κ κάποιο firewall κ.ο.κ. Επίσης βάλε τον γείτονα να κάνει updates και βάλτου antivirus, anti-spyware etc.
Alxnks Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 Δημοσ. 9 Μαΐου 2008 κι εγω ετσι ακριβως ειμαι, κι οταν θελω να δουλεψω wireless ανοιγω το interface (και σε λειτουργια με κλειδι βεβαια) και μετα το κλεινω παλι
whiteman7 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Αν έχεις WEP κρυπτογράφηση σπάει πολύ εύκολα μέσα σε 5-10 λεπτά. Πλέον δν χρειάχεται να έχεις εγκατεστημένο Linux για να σπάσεις τον κωδικό WEP. Γίνεται και μέσω Windows Αυτό που είπε ο KAGE έχει δίκιο, αυτός που σπάει το WEP σου χρειάζεται να έχει και ειδικό chipset, αλλά αυτό είναι πολύ εύκολο αφού με 10-15 ευρώ αγοράζει το wireless chipset που χρειάζεται... Επίσης φροντίστε να αλλάξετε τα defaults ESSID από τους παρόχους... Προσωπικά όταν μετακινούμε και έχω το Laptop μαζί μου βρισκω συνεχώς ξεκλείδωτα ασυρματα δίκτυα (κυρίως connex και ontelecoms) με τα defaults keys και essid... Η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις MAC filtering. Πάντως πέρα από το να σου "κλέψει" λίγο πρόσβαση στο δίκτυο δεν νομίζω ότι μπορείς να φοβάσαι τόσο πολύ
danaos Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Έξω ήδη υπάρχουν αναφορές για ανθρώπους που βρήκαν το μπελά τους γιατί "τζαμπατζήδες" και απατεώνες χρησιμοποιούσαν ξεκλείδωτα ασύρματα για διακίνηση ουσιών... Άντε να αποδείξεις μετά ότι δεν είσαι ελέφαντας... (Δε θέλω να γίνω κακός και να ευχηθώ να ζήσουν μια τέτοια κατάσταση όσοι ειρωνεύτηκαν τον κανατοκέφαλο... )
100 010 00 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 οτι και να κανεις, εξαρταται απο το ποσο καλος ειναι αυτος, για να σε ξεκλειδωνει παντα, αν ειναι πολυ καλος.... δεν εχεις καμια ελπιδα η αν εισαι εσυ καλυτερος
mihalakis Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Τλκ ακόμα δεν επιβεβαίωσε ο κανατοκέφαλος αν όντως καποιος χρησιμοποιεί τη σύνδεσή της καλής του. Απλά μια υποψία έχει αλλά δεν μπήκε καν στο μενου του μοδεμ να δει αν οντως κάποιος είναι μέσα...το πιθανότερο είναι αυτό που ειπώθηκε,ήτοι να είναι φορτωμένο το δίκτυο κάποιες ώρες της ημέρας και να πέφτει η ταχύτητα.
ntrncx Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 wep κρυπτογραφήσει χρησιμοποιεί.καταλαβαίνω πως κάποιος είναι μέσα από την ταχύτητα τώρα τελευταία από τις 1 ηώρα μέχρι τις 2 το μεσημερι σέρνεται. επικοινώνησα με την ετετρια και μου είπανε πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην γραμμή . μου είπανε επίσης να δώσω κωδικό στο ασύρματο interet οποτε και να το εντόπιση κάποιος να θελη κωδικό για να μπαίνει μεσα. το έχει κάνει αυτό η κοπελια μου. αλλα με ενημερώσανε ότι αν κάποιος ξέρι καλά υπάρχουν κάποια προγράμματα που μπορούν να παρακαμσουν τον κωδικό. παιδιά θα δοκιμάσω να κάνω ότι μου είπατε αλλα δεν έχω και πολλές γνώσεις.απλά είναι μαλακια μα σε εκμεταλλεύονται. ξερι κανεις πως μπορεί να λέγεται αυτό το πρόγραμμα και αν ίππαρχοι κάποιο άλλο πρόγραμμα που να μπορεί να το σταματάει ποτε μα ποτε μην χρησιμοποιείτε WEP ότι κωδικό και να έχτε βάλει θέλει 10λεπτά για να σπάσει το πιο ασφαλές είναι WPA2.trust me έχω ασχοληθεί με το άθλημα Βάλε προστασία με MAC address +WEP και δεν θα ξαναμπεί. Χωρίς παρεξήγηση το να κρύψει την MAC address όπως και να κρύψει το το όνομα της σύνδεσεις είναι ότι πιο ανούσιο μπορεί να κάνει κάποιος. 1)το hide ssid(όνομα σύνδεσεις δεν κρυπτογραφέιτε)που σημαίνει πως 5λεπτά να αφήσει το capturing και να το όνομα χώρις να κάνει τπτ απολύτος. 2)για το MAC address αλλάζει πανεύκολα σε ότι θες...και εάν κάπιος ξέρει να σου σπάει τον κωδικό ξέρει και να αλλάζει το MAC address,και είναι πολύ εύκολο να δεί ποιος είναι συνδεμένος εκείνη τη στιγμή και απλά να αντιγράψει το MAC. και απλά μια συμβουλή για όλα τα καλά παιδία που έχετε ΟΤΕ CONNX, ίσως το μετανιώσω αλλά με έπιασε το καλό μου. O default κωδικός 12345*******3 δεν είναι default μόνο στο router σας...Άντε αλλάξτε τον και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
whiteman7 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 Δημοσ. 10 Μαΐου 2008 οπως και το 1010*****0 της ontelecoms btw σαν default τωρα νομίζω έχουν 313233343536*******33.... (connex)
kage Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 ποτε μα ποτε μην χρησιμοποιείτε WEP ότι κωδικό και να έχτε βάλει θέλει 10λεπτά για να σπάσει το πιο ασφαλές είναι WPA2.trust me έχω ασχοληθεί με το άθλημα . αν εχει το προγραμμα+το chipset. ssid σε τι βοηθαει να το αλλαξεις απο το να το χεις Default? ενταξει ρε παιδια οταν καποιος αποφασισει να βαλει wep,wpa key σιγουρα θα αλλαξει αυτα που εixe ετοιμα...οι πιθανοτητες ειναι λιγες να τον πετυχετε με default
Mystirios Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Αν κάποιος μπει στο ασύρματο δίκτυο μας και είναι περίεργος , μπορεί να σνιφάρει συνομιλίες μεσω msn , σε ποιές σελίδες μπαίνουμε , κωδικούς και διάφορα άλλα καλούδια. Η καλύτερη προστασία είναι μεγάλο και μη προβλέψιμο WPA κλειδί. Wep κλειδιά , η απόκρυψη του ssid και mac filtering σπάνε εύκολα. Για του λόγου το αληθές , αμα αφήσω λίγα λεπτά το παρακάτω πρόγραμμα να τρέχει , θα βρω το wep κλειδί του φίλου : http://img80.imageshack.us/my.php?image=snosj5.jpg
kanatokefalos Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 συγγνώμη παιδιά έχω πολύ καιρό να μπω αλλα χώρισα με την κοπέλα μου και δεν "ξανασκολιθικα" ίσος να ήτανε όντως φορτωμένη η γραμμή της,δεν ξέρω σας ευχάριστο πολύ όλους
whiteman7 Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 @ Mystirios Προφανώς από την pic που έβαλες νομίζω ότι μιλάς για το airsnort, αν δεν κάνω λάθος γιατί έχω καιρό να το χρησιμοποιήσω Το aircrack όμως είναι μακράν καλύτερο καθώς υποστηρίζει και wap encryption
kage Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Αν κάποιος μπει στο ασύρματο δίκτυο μας και είναι περίεργος , μπορεί να σνιφάρει συνομιλίες μεσω msn , σε ποιές σελίδες μπαίνουμε , κωδικούς και διάφορα άλλα καλούδια. με ποιο τροπο θα ξεπερασεις firewall ρουτερ ή pc?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.