Προς το περιεχόμενο

Φάκελος και πρόβλημα διαγραφής....

mivas1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν το πρόβλημα λύθηκε με το Live CD των Linux το οποίο έβαλα και bootαρα από αυτό βρήκα μέσα στον σκληρό τον φάκελο που ήθελα να σβήσω τον έκανα delete....ένα restart και είναι όλα μια χαρούλα .

Σας ευχαριστώ όλους για τιν βοήθεια σας

Δημοσ.

Σήμερα που κάτι άλλο πήγα να κοιτάξω στον δεύτερο σκληρό βλέπω έναν νέο φάκελο μέσα με όνομα linux thrush και μέσα εκεί είναι ο "ανεπιθύμητος" φάκελος με όλα τα αρχεία του κανονικά

Άρα λοιπόν με το live cd των Linux δεν κάναμε τίποτα μένει μονο η λύση του live cd των Windows και βλέπουμε....

Δημοσ.
Σήμερα που κάτι άλλο πήγα να κοιτάξω στον δεύτερο σκληρό βλέπω έναν νέο φάκελο μέσα με όνομα linux thrush και μέσα εκεί είναι ο "ανεπιθύμητος" φάκελος με όλα τα αρχεία του κανονικά

Άρα λοιπόν με το live cd των Linux δεν κάναμε τίποτα μένει μονο η λύση του live cd των Windows και βλέπουμε....

Sorry για την απροσεξία μου παραπάνω έχω να προτείνω λίγο κάτι ...ακραίο μπορεί αλλά σίγουρα αποτελεσματικό....

Απ ότι είδα στη φωτό σου ο σκληρός δεν είναι αυτός που έχεις τα windows οπότε έχω να προτείνω το εξής :

Μετακίνησε όλα τα αρχεία απο το δίσκο σου σε κάποιον άλλο έτσι ώστε να αδειάσει και τότε κάνε μια διαμόρφωση (format) στο δίσκο μέσα απο τα windows δεξί κλικ και διαμόρφωση επιλέγεις πλήρης και το αφήνεις να τελειώσει .. όταν τελειώσει τότε θα έχει φύγει και το ενοχλητικό αρχείο.... και μετά επαναφέρεις τα αρχεία σου στο δίσκο :-)

Δημοσ.
Sorry για την απροσεξία μου παραπάνω έχω να προτείνω λίγο κάτι ...ακραίο μπορεί αλλά σίγουρα αποτελεσματικό....

Απ ότι είδα στη φωτό σου ο σκληρός δεν είναι αυτός που έχεις τα windows οπότε έχω να προτείνω το εξής :

Μετακίνησε όλα τα αρχεία απο το δίσκο σου σε κάποιον άλλο έτσι ώστε να αδειάσει και τότε κάνε μια διαμόρφωση (format) στο δίσκο μέσα απο τα windows δεξί κλικ και διαμόρφωση επιλέγεις πλήρης και το αφήνεις να τελειώσει .. όταν τελειώσει τότε θα έχει φύγει και το ενοχλητικό αρχείο.... και μετά επαναφέρεις τα αρχεία σου στο δίσκο :-)

Όπως βλέπω τα πράγματα μάλλον αυτή (παρόλο που δεν την συμπαθώ καθόλου) είναι η επικρατέστερη λύση που έχω, οπότε θα κοιτάξω μια δυο δυνατότητες που δεν δοκίμασα ακόμα και μετά Format για σίγουρο σβήσιμο....

Πάντως εμείς τουλάχιστον προσπαθήσαμε

Δημοσ.

Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις να bootάρεις από το CD των XP και να δεις μήπως σβήνονται από την εκεί command line.

Δημοσ.

Πάντως μια είναι η αλήθεια .... Μετά από κάθε είδους φορμάρισμα νιώθεις άλλος άνθρωπος.

Δεν γινότανε αλλιώς οπότε κατέφυγα στην αρχαιοτέρα των λύσεων (Format) και καθάρισα....

Thanks anyway όλους για τις πολύτιμες συμβουλές σας

Δημοσ.

Όχι για να είμαι ειλικρινής δεν είχα το Live cd των Windows και έτσι στην ουσία είχα πια μόνο αυτή την λύση ....αλλά δεν βαριέσαι καλά είναι κι έτσι

Δημοσ.

Απο περιεργεια.

Δοκιμασες να κανεις rename καποιο αρχειο και να δεις αν σβηνεται? Καποιος το συμβουλεψε στην αρχη.

Μπορεσες να τα κανεις rename η οχι?

Δημοσ.
Απο περιεργεια.

Δοκιμασες να κανεις rename καποιο αρχειο και να δεις αν σβηνεται? Καποιος το συμβουλεψε στην αρχη.

Μπορεσες να τα κανεις rename η οχι?

Δεν μετονομαζόταν με τίποτα φίλε μου κανένα από αυτά ....ούτε μέσω του Live cd των Linux γινόταν να μετονομαστούν αλλά ούτε και να σβηστούν.Αν ήταν τόσο εύκολο λες να κάναμε τόση φασαρία?

Δημοσ.

χμ... κοίτα... όταν το έκανες delete από το LiveCD (ubuntu), τότε αν πατούσες Cntrl+H, θα σου εμφάνιζε το φάκελο .trash , θα έμπαινες μέσα και θα τα έσβηνες εντελώς... αλλά άργησα να δω το threat για να σου το πω :)

Δημοσ.

τις περισσοτερες φορες, αν αλλαξεις τα ownerships του φακελου ή των αρχειων λυνεται το προβλημα.

αυτο γινεται μεσα απο το security tab και μετα advanced για ρυθμιση των special permissions... κανοντας απο εκει αλλαγη τον owner απο το αντιστοιχο tab μπορεις να σβησεις ανετα τον προβληματικο φακελο!

Δημοσ.

Αφου δεν γινονται rename και επισης δεν ειναι προβλημα με το ownership του αρχειου, μαλλον το ονομα τους εχει unprintable χαρακτηρες, π.χ. ενα κρυμμενο blank στην αρχη η στο τελος η κατι αλλο εκτος του normal character set.

Το κανουνε μερικα προγραμματα εσκεμμενα η απο λαθος.

Για να το σβησεις σε αυτη την περιπτωση, πρεπει να κανεις edit του ονοματος τους στο directory entry στον σκληρο δισκο. Δηλαδη να αλλαξεις κατ'ευθειαν το entry αντι να πας μεσω του Windows API.

Ευκολη αλλα επικινδυνη δουλεια αν δεν ξερεις τι κανεις.

Παλια, γινοταν ευκολα με τον Norton Disk Doctor. Δεν νομιζω πως κανει τετοια πλεον αλλα υπαρχει το WinHex η κατι παρομοιο που επιτρεπει direct disk editing.

Καλα ειναι να μην παιζετε με αυτα παντως. Μπορειτε ευκολα να χαλασεις το filesystem. Μονο σε ωρα αναγκης για να αποφυγετε το format.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...