Προς το περιεχόμενο

Μεγάλοι Έλληνες

Erwdios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Απόσπασμα από την διαθήκη του Αλεξάνδρου :

• The building of a road in northern Africa as far as the Pillars of Heracles, with ports and shipyards along it.

• The establishment of cities and the "transplant of populations from Asia to Europe and in the opposite direction from Europe to Asia, in order to bring the largest continent to common unity and to friendship by means of intermarriage and family ties." (Diodorus Siculus, Bibliotheca historia, XVIII)

Ήταν ο πρώτος που οραματίστηκε έναν κόσμο χωρίς φυλές και έθνη και χωρίς διαχωρισμούς. Πήγε κόντρα στον μέχρι τότε τρόπο σκέψης.

Αλλά οι περισσότεροι από μας δεν γνωρίζουν για τα μεγάλα πράγματα που έγιναν εκείνη την εποχή. Ο κόσμος άλλαξε δραματικά και θα άλλαζε πολύ περισσότερο αν ο Αλέξανδρός προλάβαινε να υλοποιήσει τις σκέψεις του.

Ο Αλέξανδρος εκτός από μέγας στρατηγός ήταν και μέγας πολιτικός. Αιώνες μπροστά από την εποχή του.

Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

ΤΟ 324 π.Χ.

ΣΤΗΝ ΩΠΗ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ

<< Σας εύχομαι, τώρα που τελειώνουν οι πόλεμοι, να ευτυχήσετε με την Ειρήνη.

Όλοι οι θνητοί, απ'εδώ και πέρα να ζήσουν σαν ένας λαός,

μονοιασμένοι για την κοινή προκοπή.

Να θεωρείτε την Οικουμένη Πατρίδα σας, με Κοινούς Νόμους, όπου θα κυβερνούν οι άριστοι, ανεξαρτήτως φυλής.

Δεν χωρίζω τους ανθρώπους, όπως κάνουν οι στενόμυαλοι, σε Έλληνες και Βαρβάρους.

Δεν με ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών, ούτε η ράτσα που γεννήθηκαν.

Τους καταμερίζω μ'ένα μόνο κριτήριο, την Αρετή.

Για μένα, κάθε καλός Ξένος, είναι Έλληνας

και κάθε κακός Έλληνας, είναι χειρότερος από Βάρβαρο.

Αν ποτέ σας παρουσιαστούν διαφορές, δεν θα καταφύγετε στα όπλα,

παρά θα τις λύσετε ειρηνικά.

Στην ανάγκη θα σταθώ εγώ διαιτητής σας.

Τον ΘΕΟ, δεν πρέπει να τον νομίζετε ως αυταρχικό κυβερνήτη,

αλλά ως κοινό ΠΑΤΕΡΑ όλων, ώστε η διαγωγή σας να μοιάζει με τη ζωή που κάνουν τ'αδέλφια στην οικογένεια.

Από μέρους μου, θεωρώ όλους, ΙΣΟΥΣ, λευκούς και μελαμψούς.

Και θα ήθελα να μην είστε μόνο υπήκοοι της κοινοπολιτείας μου,

αλλά μέτοχοι, όλοι συνέταιροι.

Όσο περνάει από το χέρι μου, θα προσπαθήσω να συντελεσθούν αυτά που υπόσχομαι >>.

Οποτε τον βλεπουν αυτον τον ορκο οι "πατριωτες" της Ελλαδας, βγαζουν σπυρια σε ολο τους το σωμα. :devil:

Τον ειχα ξαναδιαβασει καπου και εντυπωσιαστηκα αλλα μετα ξενερωσα απο αναλυσεις καποιων (βλεπε τους τυπους με μια "μεγααααλη ιδεα" και ενα μικροοοοο μυαλο) που τον θεωρουν πλαστο και μεταγενεστερο (ακομη και καποιοι ιστορικοι,).

• 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 332
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ε, όχι και Ωνάσης! "Μεγάλα" χρήματα είχε, μόνο.

Εγώ ψηφίζω:

Toufas

Αίσωπος (τόσο παραμύθι μασήσαμε μικροί)

Σωκράτης

Δημοσ.
τον θεωρουν πλαστο και μεταγενεστερο (ακομη και καποιοι ιστορικοι,).

Η αλήθεια είναι ότι βρωμάει από χιλιόμετρα.

Δημοσ.
Η αλήθεια είναι ότι βρωμάει από χιλιόμετρα.

Απο όσα έμαθα είναι πλαστός (βέβαια και μόνο που χρέθηκε αυτό το κείμενο στον Αλέξανδρο κάτι σημαίνει).

Πάντως πολύ θα γελάσω άμα βγει πρώτος.

Δημοσ.

Λατρεμένο μου αντικείμενο νεκροφιλίας, θα πρότεινα να ασχολείστε περισσότερο με το ποιους βγάζετε εσείς μεμονωμένα πρώτους εκεί πάνω και να αφήσετε τις νεκροθηρικές ψηφοφορίες στον πολιτισμένο νότο. =ρ

Δημοσ.

Ο Βύντρα,ο Ρεχάγκελ,ο Καπουτζίδης και ο Χατζηγιάννης και παίζει να είναι και ο Οφορίκουε.

Αν είδες την εκπομπή εκτός που είναι όποιος να 'ναι μέσα(Λαζόπουλος,Δήμας,Βουγιουκλάκη),για να είσαι στους 100 μεγάλους Έλληνες δεν είναι απαραίτητο να είσαι Έλληνας :lol:

Είναι Καραθεοδωρή χωρίς ς

Δημοσ.
Ο Βύντρα,ο Ρεχάγκελ,ο Καπουτζίδης και ο Χατζηγιάννης και παίζει να είναι και ο Οφορίκουε.

χα χα χα πολύ αστειο. Με έκανες και γέλασα βραδιάτικα. Πες και κανένα άλλο

Δημοσ.
Λατρεμένο μου αντικείμενο νεκροφιλίας, θα πρότεινα να ασχολείστε περισσότερο με το ποιους βγάζετε εσείς μεμονωμένα πρώτους εκεί πάνω και να αφήσετε τις νεκροθηρικές ψηφοφορίες στον πολιτισμένο νότο. =ρ

Το αντικείμενο νεκροφιλίας τι είναι?

Δημοσ.
Το αντικείμενο νεκροφιλίας τι είναι?

...εσύ.

Και για την ακρίβεια, εσύ-κατ'-επέκταση-του-άβατάρ-σου.

Πολλαπλών νοημάτων προσωποποίηση, εκ του ευφραδούς Lucifer.

Με μια φράση, συμβολίζει/εννοεί πολλά - και πιθανώς υποννοεί άλλα τόσα.

όχι, που νόμιζε ότι μόνο αυτός κάνει ανατομίες...teeth_smile_msn.gif

Δημοσ.

Ο ορκος του Μεγα Αλεξανδρου που παρατιθεται σε προηγουμενο μυνημα δεν υπαρχει σε κανενα κειμενο και φυσικα ειναι πλαστος.

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

(βέβαια και μόνο που χρέθηκε αυτό το κείμενο στον Αλέξανδρο κάτι σημαίνει).

Ας αποφασισουν αυτοι που ψευδως του αποδιδουν αυτο τον ορκο και οσοι νομιζουν οτι πραγματι τα ειπε ο Αλεξανδρος , αν τελικα ειναι "σφαγεας" η οπως παρουσιαζεται μεσα απο αυτα τα λογια .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...