washcloud Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Έλα ρε Φραν, κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ;
antonisid Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Εγω ανεφερα ενδεικτικα καποια τρανταχτα ονοματα που ειναι παγκωσμιος γνωστα για να γινει κατανοητη η λογικη μου...για το πως θα πρεπε να "ψηφιζουμε" για τους πιο σημαντικους Ελληνες... Αν ειναι δυνατον καποιος ο οποιος οκ ,απλα βγαζει γελιο και κανει τρελλα νουμερα να ναι στους 5 πιο σημαντικους ολων των εποχων.Για κανα τηλεοπτικο βραβειο μεσα.... Αποψη μου επισης οτι δεν εχει ιδεα απο ιστορια καποιος,οταν τα πρωτα ονοματα που του ρχονται στο νου ειναι Χαρυ Κλιν,Λαζοπουλος κι αλλοι γελοτοποιοοι...
teo64x Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Να υπενθυμίσω απλά, για όσους κόλλησαν στο Λαζόπουλος, ότι κανείς εδώ δεν ξεκίνησε να λέει ότι θα ψηφίσει το Λαζόπουλο. Η Κατερίνα βγήκε αρχικά και το είπε αυτό, προς άλλο άτομο, ειρωνικά. Ξεκολλήστε, κανείς δε θα ψηφίσει όντως Λαζόπουλο.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Εγω ανεφερα ενδεικτικα καποια τρανταχτα ονοματα που ειναι παγκωσμιος γνωστα για να γινει κατανοητη η λογικη μου...για το πως θα πρεπε να "ψηφιζουμε" για τους πιο σημαντικους Ελληνες...Αν ειναι δυνατον καποιος ο οποιος οκ ,απλα βγαζει γελιο και κανει τρελλα νουμερα να ναι στους 5 πιο σημαντικους ολων των εποχων.Για κανα τηλεοπτικο βραβειο μεσα.... Αποψη μου επισης οτι δεν εχει ιδεα απο ιστορια καποιος,οταν τα πρωτα ονοματα που του ρχονται στο νου ειναι Χαρυ Κλιν,Λαζοπουλος κι αλλοι γελοτοποιοοι... το θεμα ειναι οτι αν με το ''μεγαλοι'' εννοουμε σε ποιοτητα ή σε αθλιοτητα, σε υψος ή σε βαθος. τωρα αν για καποιους στην ιδια μοιρα μπαινει ο κυριος της κυριας κεννεντι με τον παπανικολαου με προβληματιζει εξισου (μή σου πω και περισσοτερο) με τους γραφικους που προτεινουν λαζοπουλο για να σπασουν πλακα.
DeathBoy Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Καλά παιδιά τα έχουμε εκμηδενίσει όλα βγαίνει ένα τυχαίο πρόσωπο τώρα και λέει οτι είναι γελείο που προσθέθηκαν στην λίστα κάποια ονόματα και μάλιστα την ανέφερε,ομόματα όπως ο Δημήτρης Χόρν που πρόσφεραν πολλά στον πολιτισμό μας. Εσύ που τα θεωρείς γελοία βιάβαζε πρώτα την ιστορία του καθένα και μετά να μιλάς..........που αμφιβάλλω δηλαδή να ξέρεις καν τι ήταν ο Χόρν.
washcloud Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 ...ένας υπέροχος θεατράνθρωπος ήταν, και σίγουρα επηρρέασε τους του χώρου, αλλά κάποια "ιδιαίτερη" παρακαταθήκη δεν άφησε. So ; (τον Χορν τον λατρεύω, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει) Φραν, τον Λαζό τον πάω, αλλά από την άλλη εντάξει, όχι και με αντικειμενικά κριτήρια να τον χαρακτηρίσω ως must για μια τέτοια λίστα (όχι σ' ένα τοπ-τεν πάντως...) Κι απ' την παρα-άλλη, η λίστα από μόνη της ακούγεται τουλάχιστον γελοία ως ιδέα. Χεστήκαμε δλδ. Όμως, όχι ότι όποιος προτείνει Λαζό είναι απαραίτητα γραφικός και ο σκοπός είναι να σπάσει πλάκα ; ! Εκτός κι αν αναφερόσουν συγκεκριμένα...
BaLsAmoMenos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Ναι ρε μαγκες εγω ψηφιζω λαζοπουλο, γιατι ετσι γουρταρω... Και επειδη γουσταρω ψηφιζω και τους Παπαπαδοπουλους, και τον Γεωργιο και τον Σπυρο... και ξανα Υ.Γ 1 Ο Μεγας Αλεξανδρος ηταν διδακτορας, αν και τοτε λεγοταν αυτοκρατορας. Μην ξεχναμε οτι αυτος καταστρεψε την αθηναικη δημοκρατια... δεν προσπαθω να αποδειξω τιποτα.
DeathBoy Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 ...ένας υπέροχος θεατράνθρωπος ήταν, και σίγουρα επηρρέασε τους του χώρου, αλλά κάποια "ιδιαίτερη" παρακαταθήκη δεν άφησε. So ;(τον Χορν τον λατρεύω, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει) Φραν, τον Λαζό τον πάω, αλλά από την άλλη εντάξει, όχι και με αντικειμενικά κριτήρια να τον χαρακτηρίσω ως must για μια τέτοια λίστα (όχι σ' ένα τοπ-τεν πάντως...) Κι απ' την παρα-άλλη, η λίστα από μόνη της ακούγεται τουλάχιστον γελοία ως ιδέα. Χεστήκαμε δλδ. Όμως, όχι ότι όποιος προτείνει Λαζό είναι απαραίτητα γραφικός και ο σκοπός είναι να σπάσει πλάκα ; ! Εκτός κι αν αναφερόσουν συγκεκριμένα... Ναι αναφερόμουν σε συγκεκριμένο άτομο. Σε αυτό που είπε πως όλα αυτά τα άτομα που αναφέρονται στην λίστα είναι γελία..........για την λίστα συμφωνώ βλακεία σε όποιον σκέφτηκε να την κάνει γιατί σίγουρα δεν είναι μόνο αυτοί οι 5, 100 Έλληνες που πρόσφεραν είναι πολλοί περισσότεροι..........το γελία όμως για αυτούς που γράφτηκαν με πείραξε πολύ........
washcloud Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 εγώ να διευκρινίσω ότι το περί συγκεκριμένου ατόμου που διερωτόμουν πήγαινε στη Φραντσέσκα
katerina_a_86 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 πολυ θαθελα να μαθω τί ''πολιτισμο'' αφησε πισω του ο ωνασης παντως! Ο Ωνάσης πέτυχε κάτι πολύ μεγάλο στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Κανείς άλλος Έλληνας δεν ήταν τόσο πετυχημένος σε αυτό τον τομέα. Ο διαγωνισμός δεν προϋποθέτει πως πρέπει να αφήσει κάτι πίσω του. Ήταν όμως σίγουρα πολύ μεγάλη προσωπικότητα. Άρα του αξίζει μια θέση στην 100άνταδα. .Αν ειναι δυνατον καποιος ο οποιος οκ ,απλα βγαζει γελιο και κανει τρελλα νουμερα να ναι στους 5 πιο σημαντικους ολων των εποχων.Για κανα τηλεοπτικο βραβειο μεσα.... Αποψη μου επισης οτι δεν εχει ιδεα απο ιστορια καποιος,οταν τα πρωτα ονοματα που του ρχονται στο νου ειναι Χαρυ Κλιν,Λαζοπουλος κι αλλοι γελοτοποιοοι... +10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 Να υπενθυμίσω απλά, για όσους κόλλησαν στο Λαζόπουλος, ότι κανείς εδώ δεν ξεκίνησε να λέει ότι θα ψηφίσει το Λαζόπουλο. Η Κατερίνα βγήκε αρχικά και το είπε αυτό, προς άλλο άτομο, ειρωνικά. Ξεκολλήστε, κανείς δε θα ψηφίσει όντως Λαζόπουλο. ΟΧΙ. Δεν το είπα τυχαία. Το είπα γιατί ο Λαζόπουλος έχει ήδη ψηφιστεί για την 100αντάδα. Δηλαδή το όνομά του φιγουράρει δίπλα στου Αριστοτέλη, του Σωκράτη, του Αρχιμήδη και του Μ.Αλεξάνδρου. Ιεροσυλία το λιγότερο... Καλά παιδιά τα έχουμε εκμηδενίσει όλα βγαίνει ένα τυχαίο πρόσωπο τώρα και λέει οτι είναι γελείο που προσθέθηκαν στην λίστα κάποια ονόματα και μάλιστα την ανέφερε,ομόματα όπως ο Δημήτρης Χόρν που πρόσφεραν πολλά στον πολιτισμό μας. Εσύ που τα θεωρείς γελοία βιάβαζε πρώτα την ιστορία του καθένα και μετά να μιλάς..........που αμφιβάλλω δηλαδή να ξέρεις καν τι ήταν ο Χόρν. Δεν είπα ότι είναι γελοία σαν πρόσωπα, παρανόησις. Εννοούσα ότι είναι γελοίο να είναι σε αυτή την λίστα. Γελοίοι είναι αυτοί που τους πρότειναν. Ναι ρε μαγκες εγω ψηφιζω λαζοπουλο, γιατι ετσι γουρταρω... Και επειδη γουσταρω ψηφιζω και τους Παπαπαδοπουλους, και τον Γεωργιο και τον Σπυρο... και ξανα Υ.Γ 1 Ο Μεγας Αλεξανδρος ηταν διδακτορας, αν και τοτε λεγοταν αυτοκρατορας. Μην ξεχναμε οτι αυτος καταστρεψε την αθηναικη δημοκρατια... δεν προσπαθω να αποδειξω τιποτα. 1.Ξέχασες τον κατέλη. 2.Ήταν αναμφισβήτητα δικτάτορας. Ήταν και απολυταρχικός. Ήταν και ψωνάρα. ΑΛΛΑ Ο Μ. Αλέξανδρος στα 20κάτι του κυβερνούσε την μισή Ασία. Οι περισσότεροι μας σε αυτή την ηλικιά δεν μπορούμε να κυβερνήσουμε ούτε τον ευατό μας. Ο Μ.Αλέξανδρος διέδωσε τον ελληνικό πολιτσμό μέχρι την Ινδία. Ίδρυσε 70κάτι πόλεις, έκανε την ελληνική γλώσσα την lingua franca της εποχής. Προώθησε την πρώτη παγκοσμιοποίηση. Ήταν τεράστιο στρατηγικό ταλέντο. Μέγιστη προσωπικότητα. Για Λαζόπουλους θα μιλάμε τώρα? Ναι αναφερόμουν σε συγκεκριμένο άτομο. Σε αυτό που είπε πως όλα αυτά τα άτομα που αναφέρονται στην λίστα είναι γελία..........για την λίστα συμφωνώ βλακεία σε όποιον σκέφτηκε να την κάνει γιατί σίγουρα δεν είναι μόνο αυτοί οι 5, 100 Έλληνες που πρόσφεραν είναι πολλοί περισσότεροι..........το γελοία όμως για αυτούς που γράφτηκαν με πείραξε πολύ........ Ρε δεν το καταλάβες σωστά ή δεν το είπα καλά. Δεν εννοούσα ότι είναι γελοίοι όλοι αυτοί. Γελοίο είναι να βρίσκονται σε αυτή την λίστα και γελοίοι είναι αυτοί που τους ψήφισαν.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Μ. Αλέξανδρος στα 20κάτι του κυβερνούσε την μισή Ασία. Οι περισσότεροι μας σε αυτή την ηλικιά δεν μπορούμε να κυβερνήσουμε ούτε τον ευατό μας. Ο Μ.Αλέξανδρος διέδωσε τον ελληνικό πολιτσμό μέχρι την Ινδία. Ίδρυσε 10κάτι πόλεις, έκανε την ελληνική γλώσσα την lingua franca της εποχής. Προώθησε την πρώτη παγκοσμιοποίηση. Ήταν τεράστιο στρατηγικό ταλέντο. Μέγιστη προσωπικότητα. Μια χαρα κυβερναω τον εαυτο μου εγω.... και τον σκυλο μου as well Η λεξη παγκοσμιοποιηση ηταν λιγο λαθος που την χρησιμοποιησες. Εχει αλλες πιο "σκοτεινες" ενοιες..
katerina_a_86 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Η λεξη παγκοσμιοποιηση ηταν λιγο λαθος που την χρησιμοποιησες. Εχει αλλες πιο "σκοτεινες" ενοιες.. Για εξήγησέ μας τι εννοείς. Είσαι υπέρ του διαχωρισμού των ανθρώπων σε έθνη και φιλές?
BaLsAmoMenos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Για εξήγησέ μας τι εννοείς. Εννοω οτι η παγκοσμιοποιηση ειναι μια συγχρονη λεξη με αλλες σημασιες που με τιποτα δεν μοιαζει με την τοτε "εξωτερικη πολιτικη":p του Μεγα Αλεξανδρου. -----Προστέθηκε 27/12/2008 στις 09 : 16 : 24----- Είσαι υπέρ του διαχωρισμού των ανθρώπων σε έθνη και φιλές? Μου βγαζεις και αλλα ....? Τελοσπαντων, η ερωτηση σου δεν σηκωνει μια απαντηση του ναι η οχι. Ειναι πολυπλοκη και σηκωνει πολυ συζητηση. Παρε ενα ξερο ναι ομως για να μην φουντωσεις....
DeathBoy Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Ο Ωνάσης πέτυχε κάτι πολύ μεγάλο στον τομέα της επιχειρηματικότητας.Κανείς άλλος Έλληνας δεν ήταν τόσο πετυχημένος σε αυτό τον τομέα. Ο διαγωνισμός δεν προϋποθέτει πως πρέπει να αφήσει κάτι πίσω του. Ήταν όμως σίγουρα πολύ μεγάλη προσωπικότητα. Άρα του αξίζει μια θέση στην 100άνταδα. +10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 ΟΧΙ. Δεν το είπα τυχαία. Το είπα γιατί ο Λαζόπουλος έχει ήδη ψηφιστεί για την 100αντάδα. Δηλαδή το όνομά του φιγουράρει δίπλα στου Αριστοτέλη, του Σωκράτη, του Αρχιμήδη και του Μ.Αλεξάνδρου. Ιεροσυλία το λιγότερο... Δεν είπα ότι είναι γελοία σαν πρόσωπα, παρανόησις. Εννοούσα ότι είναι γελοίο να είναι σε αυτή την λίστα. Γελοίοι είναι αυτοί που τους πρότειναν. 1.Ξέχασες τον κατέλη. 2.Ήταν αναμφισβήτητα δικτάτορας. Ήταν και απολυταρχικός. Ήταν και ψωνάρα. ΑΛΛΑ Ο Μ. Αλέξανδρος στα 20κάτι του κυβερνούσε την μισή Ασία. Οι περισσότεροι μας σε αυτή την ηλικιά δεν μπορούμε να κυβερνήσουμε ούτε τον ευατό μας. Ο Μ.Αλέξανδρος διέδωσε τον ελληνικό πολιτσμό μέχρι την Ινδία. Ίδρυσε 70κάτι πόλεις, έκανε την ελληνική γλώσσα την lingua franca της εποχής. Προώθησε την πρώτη παγκοσμιοποίηση. Ήταν τεράστιο στρατηγικό ταλέντο. Μέγιστη προσωπικότητα. Για Λαζόπουλους θα μιλάμε τώρα? Ρε δεν το καταλάβες σωστά ή δεν το είπα καλά. Δεν εννοούσα ότι είναι γελοίοι όλοι αυτοί. Γελοίο είναι να βρίσκονται σε αυτή την λίστα και γελοίοι είναι αυτοί που τους ψήφισαν. Εντάξει,συγνώμη μάλλον εγώ δεν το κατάλαβα καλά,σε αυτά που λες τώρα συμφωνώ πάντως..........
katerina_a_86 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Εννοω οτι η παγκοσμιοποιηση ειναι μια συγχρονη λεξη με αλλες σημασιες που με τιποτα δεν μοιαζει με την τοτε "εξωτερικη πολιτικη":p του Μεγα Αλεξανδρου. Η διαθήκη του Αλεξάνδρου : The building of a road in northern Africa as far as the Pillars of Heracles, with ports and shipyards along it. The establishment of cities and the "transplant of populations from Asia to Europe and in the opposite direction from Europe to Asia, in order to bring the largest continent to common unity and to friendship by means of intermarriage and family ties." (Diodorus Siculus, Bibliotheca historia, XVIII) The completion of a pyre to Hephaestion The building of "a thousand warships, larger than triremes, in Phoenicia, Syria, Cilicia, and Cyprus for the campaign against the Carthaginians and the other who live along the coast of Libya and Iberia and the adjoining coastal regions as far as Sicily" The erection of great temples in Delos, Delphi, Dodona, Dium, Amphipolis, Cyrnus and Ilium. The construction of a monumental tomb for his father Philip, "to match the greatest of the pyramids of Egypt" Ήταν ο πρώτος που οραματίστηκε έναν κόσμο χωρίς φυλές και έθνη και χωρίς διαχωρισμούς. Πήγε κόντρα στον μέχρι τότε τρόπο σκέψης. Αλλά οι περισσότεροι από μας δεν γνωρίζουν για τα μεγάλα πράγματα που έγιναν εκείνη την εποχή. Ο κόσμος άλλαξε δραματικά και θα άλλαζε πολύ περισσότερο αν ο Αλέξανδρός προλάβαινε να υλοποιήσει τις σκέψεις του. Ο Αλέξανδρος εκτός από μέγας στρατηγός ήταν και μέγας πολιτικός. Αιώνες μπροστά από την εποχή του. Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΟ 324 π.Χ. ΣΤΗΝ ΩΠΗ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ << Σας εύχομαι, τώρα που τελειώνουν οι πόλεμοι, να ευτυχήσετε με την Ειρήνη. Όλοι οι θνητοί, απ'εδώ και πέρα να ζήσουν σαν ένας λαός, μονοιασμένοι για την κοινή προκοπή. Να θεωρείτε την Οικουμένη Πατρίδα σας, με Κοινούς Νόμους, όπου θα κυβερνούν οι άριστοι, ανεξαρτήτως φυλής. Δεν χωρίζω τους ανθρώπους, όπως κάνουν οι στενόμυαλοι, σε Έλληνες και Βαρβάρους. Δεν με ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών, ούτε η ράτσα που γεννήθηκαν. Τους καταμερίζω μ'ένα μόνο κριτήριο, την Αρετή. Για μένα, κάθε καλός Ξένος, είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας, είναι χειρότερος από Βάρβαρο. Αν ποτέ σας παρουσιαστούν διαφορές, δεν θα καταφύγετε στα όπλα, παρά θα τις λύσετε ειρηνικά. Στην ανάγκη θα σταθώ εγώ διαιτητής σας. Τον ΘΕΟ, δεν πρέπει να τον νομίζετε ως αυταρχικό κυβερνήτη, αλλά ως κοινό ΠΑΤΕΡΑ όλων, ώστε η διαγωγή σας να μοιάζει με τη ζωή που κάνουν τ'αδέλφια στην οικογένεια. Από μέρους μου, θεωρώ όλους, ΙΣΟΥΣ, λευκούς και μελαμψούς. Και θα ήθελα να μην είστε μόνο υπήκοοι της κοινοπολιτείας μου, αλλά μέτοχοι, όλοι συνέταιροι. Όσο περνάει από το χέρι μου, θα προσπαθήσω να συντελεσθούν αυτά που υπόσχομαι >>. Για Λαζόπουλους θα μιλάμε τώρα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.