Προς το περιεχόμενο

Μεγάλοι Έλληνες

Erwdios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
και καυλιάρης σαν τον Πάνα

oh wait!

αφου ηταν προστατης των γενετικων οργανων .....captain obvious :P

• Απαντ. 332
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Πάντως ήταν σίγουρα ηρωικός σαν τον Βελλεροφόντη και δυνατός σαν τον Μινώταυρο.

Οι άλλοι 2 ανήκουν στην μυθιστορία. Δλδ την ιστορία πεπλεγμένη με μυθολογικά στοιχεία (κάτι σαν το εξκαλιμπουρ). Ο Αχιλλέας, ανήκει στην ιστορία (αχίλλειος πτέρνα). Ο Τρωικός Πόλεμος είναι ιστορικό γεγονός. Μπορεί να μην λεγόταν αχιλλέας, άλλά μάρκος, μπορεί να μην τον είχε αναθρέψει η θέτιδα, αλλά σίγουρα υπήρχε ένα ιστορικό πρόσωπο, που να είχε αυτά τα χαρακτηριστικά.

Δημοσ.
Ο Αχιλλέας, ανήκει στην ιστορία (αχίλλειος πτέρνα)
Η αχίλλειος πτέρνα στην παρένθεση δικαιολογεί την ιστορική υπαρκτότητα του Αχιλλέα?
Δημοσ.
Η αχίλλειος πτέρνα στην παρένθεση δικαιολογεί την ιστορική υπαρκτότητα του Αχιλλέα?

Είναι μια λέξη που χρησιμοποιείται ως τις μέρες μας, και που καταλαβαίνουμε το νόημα της. Οπως και ο Εφιάλτης. Δες τον Αχιλλέα όπως τον παρουσιάζει ο ομηρος σαν τον Κόκκινο Βαρώνο στην ομώνυμ τσέχικη ταινία.

Δημοσ.
Είναι μια λέξη που χρησιμοποιείται ως τις μέρες μας, και που καταλαβαίνουμε το νόημα της. Οπως και ο Εφιάλτης. Δες τον Αχιλλέα όπως τον παρουσιάζει ο ομηρος σαν τον Κόκκινο Βαρώνο στην ομώνυμ τσέχικη ταινία.
599371

Κάτι πάει στραβά στους συνειρμούς σου.

Δημοσ.
599371

Κάτι πάει στραβά στους συνειρμούς σου.

Δες την ταινία. Διάβασε μετά για τον κόκκινο βαρώνο

Ε κάπως έτσι παρουσιάζει ο όμηρος τον αχιλλέα

Επίσης άλλες 3 ταινίες που εξωραίζουν κάπως τα υπαρκτά πρόσωπα κακοποιων (αριστουργηματα για μένα δε)

είναι ο butch cassidy and the sundance kid (αν δεις το 3*12 πρισον μπρεικ το αναφέρει ο χοντρουλιακας στο φιχτερ) παίζουν ρεντφορντ νιουμαν

bonnie and clyde (παίζουν μπητυ, νταναγουει)

και τέλος το μαεστρικό "η δολοφονία του τζεσσε τζαιημς από το δειλό ρομπερτ ρεντφορντ)

Ολες αυτές τις ταινίες δεν μπορείς να τις χαρακτηρισεις ιστορικές. Αλλά παίρνεις μια ιδεα.

Δημοσ.
Απλα θα σου ξαναπω να κανεις μια ερευνα σχετικα με την εννοια του διαλογου και της ανταλλαγης αποψεων .

Οπως προηγουμενως ειπα , προφανως αγνοεις την βασικη αρχη ενος διαλογου η οποια ειναι σεβασμος στον συνομιλητη και εγραψες δυο μυνηματα ,επιθετικα γεματα εξυπναδες κ ειρωνικα σχολια.

Εξυπναδες ειναι ευκολο να λεμε ολοι μας ,για αλλους βεβαια ισως ειναι ευκολοτερο.

Κανε μια αρχη διαβαζοντας καποιον διαλογο του Σωκρατη απο τον Πλατωνα.

Ειλικρινα σε θεωρω εξυπνο συνομιλητη,προσπαθησε ομως αυτη την εξυπναδα να την χρησιμοποιησεις θετικα, γιατι καμια φορα η υπερβολικη αυτοπεποιθηση , μας τυφλωνει.

...γενικά δεν την βρίσκω να προσβάλλω τον κόσμο. Όταν όμως είτε οι απόψεις του με προκαλούν, τότε το λιγότερο που ΜΟΥ προκαλούν είναι ειρωνικά σχόλια. Κάτι σαν δράση-αντίδραση. Στο πλαίσιο των (καλοπροαίρετων) συμβουλών λοιπόν, παράκαμψε και 'συ τις ειρωνείες μου, και δες το "ζουμί" από πίσω. Έχει ζουμί το ζουμί.

Μα ακόμα και σήμερα, υπάρχουν προβλήματα σε χώρες που δεν έχουν ομογενή πληθυσμό. Μην τα ξαναλέω. ira, eta...για τον ιρα, φαντάζομαι θα χεις δει την ταινία. Τους Ελληνες της Τουρκιας ξέχασες πάντως. Μακεδονικό κρατος στη Β. Ελλάδα, δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει, πρώτον γιατί ο ΕΛΑΣ μείωσε τις δυνάμεις του, όταν κάποιοι δεν καλοβλεπαν το σνοφ, και 2ον διότι οι ελληνες προχωρούσαν σε διωγμούς των μπασταρδοβούλγαρων. Α εαμικοί μπάιναν στην Κοστούρ και στις γύρω περιοχές και κάνανε εκκαθαρίσεις.

Οσον αφορά τον Αλέξανδρο και γω έχω τις ενστάσεις μου, για το αν ήταν πατριώτης(σαν τον Κίμωνα ρε παιδί μου) ή αν ήταν απλά εγωίσταρος σαν τον Αχιλλέα. Αλλά άλλο το ένα και άλλο να τον λες υποτιμητικά αλέκο. εχει διαφορά. Μια ολόκληρη εποχή, ελληνιστική είχε τη σφραγίδα του. Και καλά μετατοπιστηκε το βάρος των τεχνων και των γραμμάτων προς την ανατολή. Διάβασε το Μονάη του Καβάφη να δεις.

...φίλε οδηγέ. Φίλε προκλητικέ7. Όχι, καμμιά ταινία δεν έχω δει με τον IRA. Δεν έχει και σημασία βέβαια. Προβλήματα υπήρχαν, υπάρχουν, και θα υπάρχουν με τους "ανομοιογενείς" πληθυσμούς. Εσύ όμως γενικά είσαι του "πονάει κεφάλι-κόψει κεφάλι". Δε νομίζεις πως ΑΡΚΕΤΑ κεφάλια έχουν κοπεί ; Γι' αυτό και εξοργίζονται κάποιοι "εδώ μέσα" με την πάρτη σου. Κλάιν μάλλον για 'σενα βέβαια, όχι ότι δεν το ξέρεις, αλλά να το πω. Με λίγα λόγια δηλαδή, θες-δε θες, στηρίζεις με τον τρόπο σου ένα από τα ζόρια του ανθρώπινου γένους, το ότι καταφέρνουν να μας βάζουνε να σφαχνόμαστε μεταξύ μας (γιατί το κακό δεν αρχίζει από τη βάση. Το ψάρι απ' το κεφάλι βρωμάει).

...Επίσης, δεν ξέρω τί ακριβώς εννοείς με τους Έλληνες της Τουρκίας που ξέχασα. Αν εννοείς αυτούς που σφάξανε και κυνηγήσανε, όχι. Αν εννοείς τους μια χούφτα που απομείνανε, επίσης όχι - αλλά αυτό μάλλον εγώ θα έπρεπε να το έχω πει.

Anyway.

...To αν θα μπορούσε ή όχι να γίνει Μακεδονικό κράτος, κατ' αρχάς να μη σου περάσει καμμιά ιδέα ότι θα το επιθυμούσα. Η κουβέντα το έφερε και το είπα. Όσο για το αν και όχι, μάλλον όχι, όπως και δεν έγινε, ΟΧΙ όμως για τους λόγους που ΘΕΛΕΙΣ εσύ - αλλά κυρίως γιατί όπως είπαμε τα κουκιά ήταν μετρημένα. Αν είχαν μετρήσει με άλλο σύστημα τα κουκιά όμως, ουουουου, όρεξη να ΄χεις, και ό,τι κράτος θέλεις σου φτιάχνανε, ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΤΕ. Αλλά μην το κουράσουμε άλλο με αυτό.

...Για τον Αλέκο τώρα :

Κατ' αρχάς, Αλέκο τον λέω, όχι υποτιμητικά για την "αξία" του γι' αυτό που ήταν, αλλά για να την πω έμμεσα σ' αυτούς που σήμερα έχουν ονειρώξεις με αυτόν.

Για να κρατούνται οι ισορροπίες βρ' αδερφέ.

Γιατί πολύ μακρυά την πάνε κάποιοι την βαλίτσα, και του αποδίδουν χαρακτηριστικά όπως έβγαζε καπέλα από λαγούς, κατέθετε θετικούς προϋπολογισμούς, αυτόν να στείλουμε στη Γιουροβίζιον, κτλ κτλ.

Κι αυτό γενικά μου τη σπάει.

Και το ξαναλέω : όποιος καθίσει και το δει στεγνά, ας ΕΙΝΑΙ "περήφανος" που κάποιος στα βάθη της αρχαιότητας ήταν σούπερ στρατηλάτης, και γενικώς η φάση του και των περί αυτού είχε πολύ βαριά αποτέτοια, γι' αυτό και εξαπλώθηκαν τόσο πολύ, ΑΛΛΑ, καμμία "αναγέννηση" δεν έφερε στον τότε κόσμο. Σημάδια παρουσίας άφησε, αλλά σημάδια ΠΡΟΟΔΟΥ, ΟΧΙ. κόρπισαν όλα σε λίγα χρόνια. Ούτε στις επιστήμες, ούτε στον "πολιτσμό". Και δε μιλάμε να αρχίσουν πάλι διάφοροι να σκαλίζουν αγαλματα που βρέθηκαν από εδώ κι από 'κει στην Ασία, που μαρτυρούν το πέρασμα και κάποια επιρροή στα ντόπια πράγματα, μιλάμε να ΕΠΗΡΡΕΑΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ τον ρου της Ιστορίας σε διάφορα επίπεδα. Οπότε, αν θέλει "περηφάνια" για 'μένα, ας καθήσει και να μιλήσει για όσους έθεσαν τις βάσεις των σημερινών επιστημών καλύτερα, κι ας μην την εξαντλεί στον Μεγαλέκο.

Επίσης, ΤΙ κουλό ήταν αυτό το περί "πατριωτισμού" ; !

Δεν το 'πιασα καθόλου...

Και η σύγκριση με τον Ακίλις, πολύ ατυχής ( ;! ) (...άλλη φάση ο ένας...άλλη ο άλλος...)

...Πολύ μανία (γενικώς) με τις ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ διακρίνω...και ΟΧΙ με την συνολική τους προσφορά....τι 'ν' αυτά..........(ρε τί σταδιάλα θαμπώνεστε; !)

...Όσο για την "επιρροή προς την Ανατολή" : ...μάλλον η Ανατολή έχει επηρρεάσει ιστορικά τη Δύση ("Γράμματα").

...Καβάφη έχω διαβάσει, και προσωπικά πολύ ψώνιο μου κάνει. Και τα ψώνια δεν τα μπορώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...