Προς το περιεχόμενο

Μεγάλοι Έλληνες

Erwdios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 332
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κανεις δεν ειπε να κανουμε πολεμο με κανεναν και να παρουμε την Πολιν.Αλλα δεν μπορουμε να ξεχναμε οτι ιστορικα κ πολιτιστικα ειναι δικο μας .

Εξηγησε μου γιατι ειναι δικη μας πολιτισμικα και ιστορικα. Με την λογικη σου τοτε και καποιες περιοχες της Γαλλιας ειναι δικες μας αφου ανηκαν στην Ρωμαικη Αυτοκρατορια αλλα και περιοχες της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας. Για να το πω πιο απλα, την εποχη της Ανατολικης Ρωμαικης Αυτοκρατοριας (για το σχολικα βιβλια Βυζαντινη Αυτοκρατορια) ειμασταν ΚΑΤΕΚΤΗΜΕΝΟΙ και τιποτα αλλο. Δεν ηταν δικια μας η Πολη αλλα των "Πατερων" και της Ρωμιοσυνης τους.

Δημοσ.

Σε ΜΑΣ τους ΕΛΛΗΝΕΣ,όλοι ΓΝΗΣΙΟΙ 100% απόγονοι του Αριστοτέλη,Πλάτωνα,Περικλή,Αλέξανδρου,Κωνσταντίνου,Βασίλειου,Γεμιστού,Κοσμά Τ.Α(τα έγραψα δίπλα δίπλα για δείξω την ιστορική συνέχεια)

Δημοσ.
Για τρία πρόσωπα χαίρομαι τη συμμετοχή μου στα δρώμενα:omni,21cent.

Α, είσαι κι εσύ της άποψης ότι ο omni δεν είναι ένας. Είμαστε πολλοί τελικά.

Δημοσ.

Απλα θα σε παραπεμψω στις γνωμες που εχουν οι κατεκτημενοι λαοι για τον Μ.Αλέξανδρο.

Ολοι θεωρουν τιμη τους το οτι περασε ο Μ.Αλεξανδρος απο τα μερη τους . Πολλοι δε εξ αυτων θελουν να θεωρουνται απογονοι του .

Μπορω να εχω μια αποδειξη (λινκ, βιβλιο η οτι αλλο), επ' αυτου;

Δημοσ.
Εξηγησε μου γιατι ειναι δικη μας πολιτισμικα και ιστορικα. Με την λογικη σου τοτε και καποιες περιοχες της Γαλλιας ειναι δικες μας αφου ανηκαν στην Ρωμαικη Αυτοκρατορια αλλα και περιοχες της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας. Για να το πω πιο απλα, την εποχη της Ανατολικης Ρωμαικης Αυτοκρατοριας (για το σχολικα βιβλια Βυζαντινη Αυτοκρατορια) ειμασταν ΚΑΤΕΚΤΗΜΕΝΟΙ και τιποτα αλλο. Δεν ηταν δικια μας η Πολη αλλα των "Πατερων" και της Ρωμιοσυνης τους.

Γιατι ολα τα παραλια της λεγομενης σημερα Μικρας Ασιας , εκατοικουντω απο Ελληνικα φυλα απο τα παναρχαια χρονια .Ο πολιτισμος που ανεπτυχθει εκει , ειναι καθ' ολοκληριαν Ελληνικος .Πολλα απο τα φιλοσοφικα ρευματα ξεκινησαν απο εκει και για να μην μακρυγορω η περιοχη αυτη μεχρι και το 1922 ειχε Ελληνες κατοικους οι οποιοι εκδιωχθηκαν και σφαγιαστηκαν ..

Δεν μιλαμε δηλαδη για μια περιοχη , οπως λες την Γαλατια , στην οποια ειμασταν "περαστικοι" (αν και ψαξε λιγο για τους Γαλατες κ τον Ηρακλη και θα εκπλαγεις).

Δεν νομιζω να χρειαζονται κ αλλες αποδειξεις .

Σε ΜΑΣ τους ΕΛΛΗΝΕΣ,όλοι ΓΝΗΣΙΟΙ 100% απόγονοι του Αριστοτέλη,Πλάτωνα,Περικλή,Αλέξανδρου,Κωνσταντίνου,Βασίλειου,Γεμιστού,Κοσμά Τ.Α(τα έγραψα δίπλα δίπλα για δείξω την ιστορική συνέχεια)

Και πολυ καλα εκανες ..

Αν εσυ δεν θεωρεις τον εαυτο σου απογονο των παραπανω, ειναι δικαιωμα σου .

Θα ειχε ομως ενδιαφερον να μας πεις ποιους θεωρεις προγονους σου ?

Ειναι κριμα , εμεις οι Ελληνες να αποποιουμαστε της ιστοριας μας , λογω αγνοιας ή οποιασδηποτε αλλης χειροτερης αιτιας ,ενω την ιδια στιγμη ,καποιοι αλλοι (Σκοπια,Αλβανοι ,Βουλγαροι) την ιδια ωρα να την επικαλουνται και να την σφετεριζονται στηριζοντας ολη την υπαρξη τους σε αυτην.

Δημοσ.

Νομίζω εσύ έγραψες για την Πόλη,όπου ιδρύθηκε απο Ρωμαίο σαν πρωτεύουσα της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας και απο το 1453 ή και πιο πριν οι Έλληνες κάτοικοι ήταν μειοψηφία.

Οπότε γιατί μας ανήκει δεν κατάλαβα

Δημοσ.
Μπορω να εχω μια αποδειξη (λινκ, βιβλιο η οτι αλλο), επ' αυτου;

Ενα μικρο δειγμα ..

Οι Προφήται του Ισραήλ προφήτευσαν για τον Αλέξανδρο.

Πολλά κείμενα Ταλμουδικά αποκαλούν εβραϊστί «Αλέξανδρος ο Μακεδών Βασιλεύς των Ελλήνων».

Όταν ο Δαρείος πληροφορήθηκε από τον Θαλαμηπόλο ότι ο Μακεδών Βασιλεύς τίμησε την οικογένεια του και ότι ο Αλέξανδρος διέταξε και ετάφη με κάθε πολυτέλεια η νεκρή βασίλισσα και ότι με δάκρυα τίμησε την μνήμη της, ο Δαρείος σήκωσε τα χέρια του στον ουρανό και ευχήθηκε: «Αν γυρίσει νικητής ν’ αξιωθεί να ξεπληρώσει όσα έκανε ο Αλέξανδρος στους αγαπημένους του όταν δυστύχησε και ότι αν πάψουμε να κυβερνάμε κάντε λοιπόν θεοί, άλλος από τον Αλέξανδρο να μην καθήσει στου Κύρου τον θρόνο».

Επηρέασε βαθύτατα τους Άραβας, ώστε η συνάντηση Ελληνισμού και Αράβων να αποτελέσει σημαντικό γεγονός στην Ιστορία, έγραψε ο Dennis Overbye εις τους Τάιμς της Νέας Υόρκης. Οι Άραβες μετέφρασαν την Ελληνική γραμματείαν, η οποία πέρασε στην Ευρώπη και μεταφράστηκε τον 12ο αιώνα στα Λατινικά για να αποτελέσει την βάσιν της Αναγεννήσεως.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Ρωμανός, εις το ενδιαφέρον βιβλίο του «Το Ελληνιστικό Ισλάμ», χαρακτηρίζει ως «ελείποντα κρίκον της Ιστορίας του Πολιτισμού την Ελληνική κληρονομιά του Ισλάμ», γεγονός που δεν έχει ερευνηθεί στην Ελλάδα με μόνη αξιέπαινη εξαίρεση, αναφέρει ο Κων. Ρωμανός το έργον του Μητροπολίτου πρώην Μεγάλης Βρετανίας και Θυατείρων, Μεθόδιον Φούγια.

Το επιστημονικό έργο των Αράβων φιλοσόφων, που ήτο συνέπεια του έργου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έγραψε ο D. Overbye εις τους New York Times (Καθημερινή 4/11/2001), ανεκόπη από τις σταυροφορίες τους Μογγόλους, και τους Οθωμανούς με την επικράτηση των οποίων επί πέντε αιώνες δεν υπήρξε ούτε ένας πνευματικός άνθρωπος.

«Οι Οθωμανοί, γράφει ο Overbye, δεν ενδιαφέροντο για επιστήμες και δεν ταυτίζονται, αναφέρει ο Καθηγητής Ρωμανός, με το Ισλάμ».

Όχι τυχαία, συνεπώς, ο Μωάμεθ εις το Κοράνιο αναφέρεται εις τον Δικέρατον Βασιλέα (τον Αλέξανδρον) ως είδος προφήτου που έχει την δύναμιν να τιμωρήσει όσους αδικούν και να δώσει εξαιρετικές αμοιβές εις όσους πιστεύουν και κάνουν έργα αγαθά.

Οι Βουδισταί τον τιμούν ως Ισόθεον.

Οι Πακιστανοί και σήμερα τον θεωρούν ως εθνικό των ήρωα.

Οι Εβραίοι ανά τους αιώνες και σήμερα έχουν το όνομα Αλέξανδρος, ως συνέπεια της αποφάσεως του Αρχιερέα των Εβραίων «να μείνει στην αιωνιότητα το όνομα Αλέξανδρος» δια τον σεβασμόν εις τον Αρχιερέα και στους τρόπους λατρείας των Εβραίων που έδειξε ο Αλέξανδρος κατά την επίσκεψη του στα Ιεροσόλυμα.

Ο Αλέξανδρος τιμάται και θα τιμάται αιωνίως από τις μεγάλες θρησκείες.

Τελος να αναφερω οτι αν δεν κανω λαθος , πρωτοι που ονομασαν τον Μεγα Αλεξανδρο "Μεγα" , ηταν οι Ρωμαιοι .

Μπορεις εσυ να μου αναφερεις καποιο εθνος απο το οποιο περασε ο Μ.Αλεξανδρος και στις παραδοσεις του φαιρεται ως κατακτητης ή ακομη χειροτερα ως σφαγεας .?

Δημοσ.

Αν εσυ δεν θεωρεις τον εαυτο σου απογονο των παραπανω, ειναι δικαιωμα σου .

Θα ειχε ομως ενδιαφερον να μας πεις ποιους θεωρεις προγονους σου ?

Ειναι κριμα , εμεις οι Ελληνες να αποποιουμαστε της ιστοριας μας , λογω αγνοιας ή οποιασδηποτε αλλης χειροτερης αιτιας ,ενω την ιδια στιγμη ,καποιοι αλλοι (Σκοπια,Αλβανοι ,Βουλγαροι) την ιδια ωρα να την επικαλουνται και να την σφετεριζονται στηριζοντας ολη την υπαρξη τους σε αυτην.

Βασικά,πιστεύω ότι όλοι είναι ένα κράμα λαών,δεν υπάρχουν απευθείας απόγονοι αρχαίων φυλών ειδικά σε ένα χωνευτήρι όπως τα Βαλκάνια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκτός Βαλκανίων βέβαια οι Αιγύπτιοι που είναι κατα πλειοψηφία Άραβες και όχι απόγονοι των αρχαίων Αιγυπτίων.

Σε αυτό μπορείς να μου απαντήσεις;

Νομίζω εσύ έγραψες για την Πόλη,όπου ιδρύθηκε απο Ρωμαίο σαν πρωτεύουσα της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας και απο το 1453 ή και πιο πριν οι Έλληνες κάτοικοι ήταν μειοψηφία.

Δημοσ.

Δεν εγραψα εγω τιποτα τετοιο .

Πολη υπηρχε στο σημειο αυτο απο το 654π.χ και μαλιστα με την ονομασια Βυζαντιο .Ιδρυθηκε απο Μεγαρεις αποικους με επικεφαλης τον Βυζαντα.

Στην πορεια τωρα της Ρωμαικης αυτοκρατοριας φαινεται ξεκαθαρα ποιος κατεκτησε ποιον αν δεις τον πολιτισμο την παιδεια που ελαμβαναν κ τους Θεους των Ρωμαιων .

Δημοσ.
Πολη υπηρχε στο σημειο αυτο απο το 654π.χ και μαλιστα με την ονομασια Βυζαντιο .Ιδρυθηκε απο Μεγαρεις αποικους με επικεφαλης τον Βυζαντα.

Στην πορεια τωρα της Ρωμαικης αυτοκρατοριας φαινεται ξεκαθαρα ποιος κατεκτησε ποιον αν δεις τον πολιτισμο την παιδεια που ελαμβαναν κ τους Θεους των Ρωμαιων .

Σόρρυ αλλά άσχετα και τα δύο με το θέμα μας.

Και πριν απο τους Έλληνες στη Μ. Ασία ζούσαν άλλοι και οι πόλεις των Ελλήνων χτίστηκαν πάνω σε άλλες.

Οι Χετταίοι νομίζω δεν ήταν εκεί πριν;

Αν ψάξω πιστεύω θα βρω κι άλλους λαούς που υπήρχαν στην περιοχή.

Αυτό δεν σημαίνει ότι τους ανήκουν ιστορικά οι πόλεις των Ελλήνων.

Αν δεις τους Θεούς,τον τρόπο ζωής των αρχαίων Ελλήνων και τον Θεό,τρόπο ζωής των Ρωμαίων aka Βυζαντινών θα καταλάβεις και πόση σχέση έχουν μεταξύ τους

Δεν εγραψα εγω τιποτα τετοιο .

Κανεις δεν ειπε να κανουμε πολεμο με κανεναν και να παρουμε την Πολιν.Αλλα δεν μπορουμε να ξεχναμε οτι ιστορικα κ πολιτιστικα ειναι δικο μας .

Αναφέρομαι σε αυτό και ξαναρωτάω γιατί είναι ιστορικά και πολιτιστικά δική μας.

Ούτε Έλληνες την ίδρυσαν,ούτε πόλη Ελληνικού κράτους ήταν.

Δημοσ.
Σόρρυ αλλά άσχετα και τα δύο με το θέμα μας.

Και πριν απο τους Έλληνες στη Μ. Ασία ζούσαν άλλοι και οι πόλεις των Ελλήνων χτίστηκαν πάνω σε άλλες.

Οι Χετταίοι νομίζω δεν ήταν εκεί πριν;

Αν ψάξω πιστεύω θα βρω κι άλλους λαούς που υπήρχαν στην περιοχή.

Αυτό δεν σημαίνει ότι τους ανήκουν ιστορικά οι πόλεις των Ελλήνων.

Μιας και εφθασες μεχρι τους Χεταιους κ θελεις να ψαξει κ αλλο , κανε μια ερευνα και για τους Λούβιος ή Λουίτες που ειναι αρχαιοτεροι των Χεταιων και φαιρονται συγγενεις προς τους Χεταιους .

Ελληνικα φυλα ηταν οι πρωτοι κατοικοι της περιοχης γυρω απο το Αιγαιο .

Ευχαριστω για τον συνδεσμο.

Πολυ ενδιαφερουσα συζητηση,την οποια δυστυχως δεν εγνωριζα και δεν ειχα λαβει μερος ..:-(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...