Προς το περιεχόμενο

Μεγάλοι Έλληνες

Erwdios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπράβο ρε filewalker,πότε θα γίνει μια αναθεώρηση να ησυχάσουμε και να βρούμε μια ισσοροπία για την εθνική ταυτότητα του κράτους και την ιστορία του επιτέλους;

Αυτή η συνέχεια μπάζει απο παντού

• Απαντ. 332
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Προφανως....και ηταν Χριστιανος.Απλα με τις πραξεις του νομιζω δεν αξίζει τέτοιους τιτλους.Αλλα όπως ο Στάλιν παραλίγο να αγιοποιηθεί ,εχοντας σκοτωσει εκατομμυρια κοσμο,κατι αντίστοιχο έγινε και τοτε και τον γιορτάζουμε καθε χρονο.Τουλαχιστον τωρα στο 2009,ειμαστε πιο σκεπτομενοι και κυριως ελευθεροι νομιζω,για να κρινουμε ποτε καποιος ειναι αγιος (οχι παντως αυτος που σκοτωνει) και στην συγκεκριμενη περιπτωση , αν πρεπει να μπει στους πιο σημαντικους Ελληνες.

Ναι αλλά στο παρόν τόπικ, νομίζω, η προσφορά κάποιου δεν είναι το μοναδικό κριτήριο, αλλά και η γενικότερη επιρροή του στην ελληνική ιστορία, είτε είναι θετική είτε είναι αρνητική.

Πάντως η ταύτιση Βυζαντινής αυτοκρατορίας και Ελλάδας είναι λάθος.

Συμφωνώ με αυτό, όπως και η ταύτιση με την αρχαία Ελλάδα (ή πιο σωστά με τις πόλεις-κράτη της και με τη μακεδονική αυτοκρατορία).

Όμως απ τη στιγμή που υπάρχουν κοινά στοιχεία με σημαντικότερο τη γλώσσα, βρίσκω σωστό να θεωρούμε Έλληνες τον Αρχιμήδη και το Βασίλεο το Β' όπως θεωρούμε Έλληνες το Κολοκοτρώνη και το Βενιζέλο.

Δημοσ.
Αν δε κανω λαθος ο Μεγας Κωνσταντινος δεν σκοτωσε την γυναικα του και τον αδερφο του?

Και ποιός μεγάλος αυτοκράτορας εκείνα τα χρόνια δέν έμεινε στην θέση του χωρίς να κάνει φόνους, και ο Μέγας Αλέξανδρος που είναι ο πιό πιθανός υποψήφιος για την πρωτιά λίγους φόνους έκανε? Ο Κωνσταντίνος δέν έπρεπε να βρίσκεται στην λίστα όχι γιατί σκότωσε τον γιό του αλλά γιατί δέν ήταν Έλληνας.

Δημοσ.

Ο Καραμανλής τι το σημαντικό έκανε και πήγε στη 10άδα? Δλδ άντε επί σημίτη, έγιναν ριο-αντίρριο, πήραμε ολυμπιακούς, μετρά, αεροδρόμια, εγνατίες, αττικές...

Δημοσ.
Ο Καραμανλής τι το σημαντικό έκανε και πήγε στη 10άδα? Δλδ άντε επί σημίτη, έγιναν ριο-αντίρριο, πήραμε ολυμπιακούς, μετρά, αεροδρόμια, εγνατίες, αττικές...

Γιατι ο Παπανικολαου?

Σιγα τον μπασκετμπολιστα...

να σαι καλα ρε omni, μου εφτιαξες την διαθεση παλι, πα να δωσω το νοικι... :-D

Δημοσ.

Δυο λέξεις αρκούν: Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΟΚ τότε).

Δημοσ.

Toν μακαρίτη τον θείο εννοεί νομίζω, δέν φαντάζομαι να εννοεί ούτε για αστείο αυτόν που πάει το μυαλό σου.

Δημοσ.
Γιατι ο Παπανικολαου?

Σιγα τον μπασκετμπολιστα...

Βγάλανε και αυτόν στη δεκάδα? Από που κι ως που, ως έναν λινεκερ ή καλύτερα λεντίνι του μπάσκετ? (και καλά μεγάλο ταλέντο, που δεν έπιασε). Κάτσε μήπως είναι ο γιατρός του τεστ παπ, και έκανες λάθος? Χλωμό το κόβω

Ποια εόκ και κουραφέξαλα? Εγώ ξέρω ότι εξ αιτίας του πληρώνω υπέρογκα ποσά για τους κυπραίους, που δε νομίζω να συγκρίνονται με αυτά που μας δίνει η εε, χώρια που συνέχισε τη διαφθορά (πελατειακές σχέσεις) η οποία επί επατετίας είχε σταματήσει. Οπως και οι ζωοκλοπές στο σαρακόνησο. Ούτε κουκουλοφόροι υπήρχαν, ούτε τρελαμμένοι ράμπο να βαράνε αυτοκινητα.

Aλήθεια, ο μεταξάς τι θέση πήρε?

Δημοσ.
Βγάλανε και αυτόν στη δεκάδα? Από που κι ως που, ως έναν λινεκερ ή καλύτερα λεντίνι του μπάσκετ? (και καλά μεγάλο ταλέντο, που δεν έπιασε). Κάτσε μήπως είναι ο γιατρός του τεστ παπ, και έκανες λάθος? Χλωμό το κόβω

omni εμαθες πως εχω πυρετο και θες να με πεθανεις ετσι?

Δεν γινεται να μην το κανεις επιτηδες.

ελεοστ.

Δημοσ.

αφήστε που ήταν και φουστης συν τοις άλλοις. Επίσης το 60 σε μια μαθητοφοιτητική πορεία για την κύπρο έδωσε εντολή να σκοτώσουν 6 και να τραυματίσουν 190. Η πιο αιματοβαμμένη πορεία στα χρονικά. Αλλά βέβαια θυμόμαστε τον Πέτρουλα και το Λαμπράκη, που οι αριστεροί τους καπηλεύονται. Συν του ότι έδωσε γενική αμνηστία και κατήντησε τη δημοσιογραφία όργανο της αριστεράς. Μπάτε σκύλοι αλέστε δλδ. Και βγαίνουν τιμητές, ποιοι αυτοί που μπαίναν με τα τανκ σε Τσεχοσλοβακία και Ουγγαρία για να καταπνίξουν πραγματικές λαικές επανάστασεις.

Και αφού ήταν τόσο μεγάλος πολιτικός και έβλεπε μπροστά, γιατί 10 χρόνια μετά το ίδιο του το κόμμα, που υπήρξε ιδρυτής αναιρεί τις θέσεις του περί της ονομασίας των γιυτοσκοπιανών?

Δημοσ.

Ποια εόκ και κουραφέξαλα? Εγώ ξέρω ότι εξ αιτίας του πληρώνω υπέρογκα ποσά για τους κυπραίους, που δε νομίζω να συγκρίνονται με αυτά που μας δίνει η εε, χώρια που συνέχισε τη διαφθορά (πελατειακές σχέσεις) η οποία επί επατετίας είχε σταματήσει. Οπως και οι ζωοκλοπές στο σαρακόνησο. Ούτε κουκουλοφόροι υπήρχαν, ούτε τρελαμμένοι ράμπο να βαράνε αυτοκινητα.

Aν και ντρέπομαι που το λέω..... Συμφωνώ 1000% για τους Κυπραίους!

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι, οι ομογενείς του εξωτερικού μπορούν να ψηφίσουν από τα εθνικά δίκτυα των χωρών τους και αν ναι πότε, πριν ή μετά τον ημιτελικό;

• Super Moderators
Δημοσ.
αφήστε που ήταν και φουστης συν τοις άλλοις. Επίσης το 60 σε μια μαθητοφοιτητική πορεία για την κύπρο έδωσε εντολή να σκοτώσουν 6 και να τραυματίσουν 190. Η πιο αιματοβαμμένη πορεία στα χρονικά.

Έλεος με τις αποκλειστικότητες!

Αυτές τις "πληροφορίες" τις γνωρίζεις προσωπικά; Ή από κάποια ιστορική πηγή; Έδωσε προσωπικά εντολή να σκοτώσουν έξι; Ή έδωσε εντολή να σκοτώσουν δέκα και οι άχρηστοι σκότωσαν μόνο έξι; Ποιά πορεία ήταν αυτή, μήπως μπορείς να μας θυμίσεις; Το όνομα "Αμαλία Μεγαπάνου" σου λέει τίποτα;

Αλλά βέβαια θυμόμαστε τον Πέτρουλα και το Λαμπράκη, που οι αριστεροί τους καπηλεύονται.

Τι θυμάσαι εσύ, 21 χρονών τώρα, από αυτούς; Για πες μας για να μάθουμε κι εμείς οι άσχετοι...

Και για πες μου, τον Λαμπράκη που ήταν βουλευτής της ΕΔΑ πώς ακριβώς τον "καπηλεύτηκε" ο πολιτικός χώρος στον οποίο ανήκε;

Συν του ότι έδωσε γενική αμνηστία και κατήντησε τη δημοσιογραφία όργανο της αριστεράς. Μπάτε σκύλοι αλέστε δλδ. Και βγαίνουν τιμητές, ποιοι αυτοί που μπαίναν με τα τανκ σε Τσεχοσλοβακία και Ουγγαρία για να καταπνίξουν πραγματικές λαικές επανάστασεις.

Όπως πάντα, τρικυμία εν κρανίω, μπούρδες και γεγονότα ατάκτως ερριμένα. Ποιά γενική αμνηστεία έδωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, τι σχέση έχει η δημοσιογραφία και τι σχέση έχουν οι στρατιωτικές επεμβάσεις στην Άνοιξη της Πράγας και στην Ουγγαρία;

Και αφού ήταν τόσο μεγάλος πολιτικός και έβλεπε μπροστά, γιατί 10 χρόνια μετά το ίδιο του το κόμμα, που υπήρξε ιδρυτής αναιρεί τις θέσεις του περί της ονομασίας των γιυτοσκοπιανών?

Από γεωπολιτική και ιστορικές συγκυρίες δεν πρέπει να έχεις και πολλά υπ' όψιν σου ε; Μήπως αντιλαμβάνεσαι ότι οι καιροί αλλάζουν και η πολιτική προσαρμόζεται και πρέπει να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα; Ή έχεις μείνει μονολιθικά στο παρελθόν, παρέα με αυτούς που αρέσκεσαι να καθυβρίζεις εκ του ασφαλούς;

Τέλος, δεν μπορώ παρά να σχολιάσω την εξαιρετικά βρωμερή και ρατσιστική θέση σου "αφού ήταν ομοφυλόφιλος δεν μπορεί να είναι στους μεγάλους Έλληνες". :mad:

Επειδή είναι τακτική σου να απαντάς αποσπασματικά και με "άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε", θα αγνοήσω οποιοδήποτε μήνυμά σου δεν μου δώσει απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα που έχω θέσει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...