Προς το περιεχόμενο

Μεγάλοι Έλληνες

Erwdios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω απ την αλλη χάρηκα που ο Καραθοδωρής ειναι μεσα στην πρώτη 20άδα...αργησε πολυ ν'αναγνωριστεί το έργο του,αλλά τ'αξίζει!!!!

• Απαντ. 332
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

καραμανλής στη 10 hands down

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

αν και περίμενα mega κωνσταντίνο στη δεκάδα

Δημοσ.
έτσι :

θα τα καταφέρεις πιστεύω.

Καποια στιγμη να βρεθουμε να μου δειξεις, γιατι δεν τα παω καλα με τις γραπτες οδηγιες χρησεως ;)

Δημοσ.

Η τελική δεκάδα σε τυχαία σειρά...

1) Ιωάννης Καποδίστριας

2) Κωνσταντίνος Καραμανλής

3) Περικλής (απο το fame) Γελάσαμε πάλι...

4) Πλάτωνας

5) Ελευθέριος Βενιζέλος

6) Θεώδορος Κολοκοτρώνης

7) Σωκράτης

8) Αριστοτέλης

9) Γεώργιος Παπανικολάου

και το φαβορί Μέγας Αλέξανδρος...

Δημοσ.

Θέλω να πω οτι στην λίστα βρίσκονται ο Μ. Κωνσταντίνος και ο Κωνσταντίνος ο Βουλγαροκτόνος που δεν είναι καν Έλληνες! Ηταν Ρωμαίοι..

Δημοσ.
Θέλω να πω οτι στην λίστα βρίσκονται ο Μ. Κωνσταντίνος και ο Κωνσταντίνος ο Βουλγαροκτόνος που δεν είναι καν Έλληνες! Ηταν Ρωμαίοι..

Μάλιστα. Υποθέτω οτι αυτό το συμπέρασμα, προφανώς, είναι αποκρυσταλλωμένο αποτέλεσμα μακροχρόνιας ιστορικής και εθνολογικής μελέτης.

Αχέμ...τελείως μπακαλίστικα, ο Βασίλειος Β' Βουλγαροκτόνος ήταν αυτοκράτορας μιας αυτοκρατορίας που τότε περιελάμβανε και τον ελλαδικό χώρο, του οποίου όμως οι κάτοικοι αυτοαποκαλούνταν Ρωμαίοι, εις ανάμνησην περισσότερο μιας μακρινής πραγματικότητας και παράδοσης, παρά εθνικής συνείδησης. Η έδρα του ήταν η Κωνσταντινούπολη, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του το πέρασε πολεμώντας σε διάφορες περιοχές της αυτοκρατορίας, από τη Συρία έως την Αθήνα, και από τη Σικελία ως τη Μικρά Ασία. Ηταν ο τελευταίος της Μακεδονικής δυναστείας, τα μέλη της οποίας κατάγονταν από την Ανδριανούπολη, η οποία βρισκόταν στη Μακεδονία, ιδρύθηκε από Θράκες, ανακαινίστηκε από Ρωμαίους, κατελήφθη από Γότθους, Σλάβους, Αβάρους, Βούλγαρους, σταυροφόρους, Οθωμανούς (μάλιστα την έκαναν και πρωτεύουσά τους μέχρι το 1453), δόθηκε για 2 χρόνια στους Ελληνες με τη συνθήκη των Σεβρών το 1920, και ξαναδόθηκε στην Τουρκία με τη συνθήκη της Λωζάνης, η οποία την κατέχει μέχρι σήμερα.

Τώρα το αν από όλα αυτά προκύπτει τι εθνικότητας ήταν ο Βασίλειος Β' , αν έχει σημασία μια τέτοια ταμπέλα τελικά, τι είναι η εθνικότητα και αν χρειάζεται να συζητιούνται τέτοια θέματα στην τελική, εγώ πάω πάσο, παθαίνω κατάθλιψη, και αυτοπυρπολούμαι μπροστά στη φιλοσοφική.

Δημοσ.

Εχει καμια σημασια?

Μπορει να ηταν μπορει να μην ηταν... αλλα ειναι πολυ dυσκολο να αντιληφθει καποιος τη χρησιμοτητα του να ελληνοποιουμε- σλαβοποιουμε-τουρκοποιουμε διαφορους

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...