Προς το περιεχόμενο

βοήθεια για RAID

gary..

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μητρική ASUS P5K και σκέφτομαι να κάνω RAID 0. Αλλά από ότι έχω καταλάβει μάλλον δύσκολο σ αυτή τη μητρική. Εγώ πάντως δεν έχω βγάλει άκρη για το πως γίνεται. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει.:o

Επίσης για πιο εύκολο σκέφτομαι να βάλω ένα controller sata.Ίσως αυτό. Αλλά δεν ξέρω αν θα είναι αρκετά γρήγορο και αν αξίζει. Μιλάω πιθανών για 2 δίσκους 250GB με 16MB buffer.

Ακόμη θέλω να μάθω αν αξιζει καλύτερα ένας seagate 500 32MB buffer. ;)

Δημοσ.

γεια χαρα φιλε μου....η p5k δεν κανει raid με εσωτερικους δισκους μονο με εξωτερικο δισκο....επομενος αλλαζουν τα πλανα σου ητε για εξωτερικο δισκο η για αλλο m/b(?)...

γενικοτερα το raid για ποιο λογο το θες? 0 η 1?

sorry ειδα οτι θες raid 0....

Δημοσ.

Θέλω raid 0 για λίγο καλύτερες επιδόσεις.

Το έχω καταλάβει ότι είναι δύσκολο για την p5k. Αλλά με pci controller κάτι σαν αυτο που έχω δείξει και πιο πάνω αξίζει?

Δημοσ.

δεν ξερω αν αξιζει ειδικα επιδη το θεσ για ταχυτητα το raid...η καρτυλα πιθανοτατα να "τρωει" κοψιμο απο την μ/β και απο οτι ειδα εχει ταχυτητα 1,5gb/s ενω ενας κλασσικος ελενκτης sata ths m/b εχι 3gb/s bandwith....ψαχτo λιγο παντος ισως υπαρχει καλητερη καρτα raid...

Δημοσ.

Θα παρεις ενα καλωδιο esata to sata και θα συνδεσεις εναν εσωτερικο σκληρο με την εξωτερικη esata θυρα (πρεπει φυσικα να υπαρχει ενα ανοιγμα στο πισω μερος του κουτιου). Απο το bios θα ενεργοποιησεις τον jmicron controller, θα περασεις τους αναλογους drivers στην εγκατασταση των windows και εισαι ετοιμος. Το εχω δοκιμασει και δουλευει αψογα.

Δημοσ.
Θα παρεις ενα καλωδιο esata to sata και θα συνδεσεις εναν εσωτερικο σκληρο με την εξωτερικη esata θυρα (πρεπει φυσικα να υπαρχει ενα ανοιγμα στο πισω μερος του κουτιου). Απο το bios θα ενεργοποιησεις τον jmicron controller, θα περασεις τους αναλογους drivers στην εγκατασταση των windows και εισαι ετοιμος. Το εχω δοκιμασει και δουλευει αψογα.

Το έχεις δοκιμάσει με P5K? Λογικά θα μιλάς για δύο ιδιους SATA δίσκους.

Αφού το εχεις δοκιμάσει από επιδόσεις λέει τίποτα? Γιατί και το esata είναι με 1,5Gbps. Αλλιώς αν δεν αξίζει θα πάω σε 500αρη με 32 buffer..

Ευχαριστώ πάντως..

Δημοσ.

Το εχω δοκιμασει και με 2 διαφορετικους δισκους και η ταχυτητα ειναι περιπου η ιδια που θα περιμενε κανεις με τον ich9r controller.

Δημοσ.

Η ταχύτητα σου ΌΣΟ αφορά το read/write σχεδόν θα διπλασιαστεί με RAID 0(stripping), ΔΕΝ σε ενδιαφέρει το SATA1 έτσι kia αλλιώς ΔΕΝ πρόκεται να ξεπεράσεις τα 150MB/sec αν δίαυλο SATA και ανά HDD!

ΌΜΩΣ Η ταχύτητα διπλασιάζεται ΜΟΝΟ αν οι 2 HDD είναι ίδιοι, δηλαδή αν έχεις έναν HDD με 50MB read/write και έναν 80MB read/write τότε ΔΕΝ ισχύει 50+80=130MB/sec αλλα 50+50=100MB/sec. Τα ΊΔΙΑ ισχύουν και με την χωρητικότητα...

Τα specifications του χειρότερου HDD σου θα ισχύσουν και για τις περιπτώσεις access time και latency + 0.1/0.2 sec περισσότερο

Όσο αφορά τον controler, ΑΝ πας εκεί, και δεν χρησιμοποιήσεις του mobo σου.. Όπως σωστά λέει ο mkpk το tranfer rate μιας PCI/32bit προς το mobo είναι 133MB/sec MAX. οποτε ΝΑΙ εκεί θα έχεις μάλλον πρόβλημα αν το RAID σου ξεπερνά αυτό το tranfer rate..

Αν έχεις 64bita ΧP/Vista τότε αυτό το tranfer rate διπλασιάζεται στα 266MB/sec οποτε και no problem..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...