Nikoss_3 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Γεια σας ηθελα να ρωτησω, εχο στον υπολογιστη μου και windows και ubuntu. αν θελησω να κανω φορματ το partition με τα windows θα επηρεασει αυτο λειτουργειες του linux οπως πχ το wine; επισης, θα μου εμφανιζεται στην εκκινιση η επιλογη λογισμικου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
edhunter Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 στο ubuntu δεν θα εχεις κανενα προβλημα (ουτε στο wine ουτε και σε αλλο προγραμμα) αλλα οταν κανεις reinstall windows τα win θα σβησουν τον grub απο το mbr και θα πρεπει να τον ξαναβαλεις για να μπεις στο ubuntu Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nikoss_3 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 επειδη ειμαι λιγο καινουριος στα ubuntu... τι ειναι το grub και το mbr; και τι ακριβως πρεπει να κανω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Technology fan Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Το grub ειναι η οθονη που σου βγαζει που σου λεει να διαλεξεις ποιο θελεις απ τα λογισμικα που χεις! κατι τετοιο δηλαδη http://img150.imageshack.us/img150/1682/grub4kt.jpg όσο για το mbr δες εδω http://en.wikipedia.org/wiki/Master_boot_record Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
edhunter Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 grub = grand unified boot loader , mbr = master boot record o grub βασικα ειναι το προγραμμα που κανει load τον kernel και βρισκεται σε ενα ειδικο μερος μεσα στον σκληρο δισκο (το mbr). αυτα που γραφω εδω δεν ειναι 100% σωστα απλα τα εγραψα ετσι για να καταλαβεις τι κανει ο grub. οταν βαλεις τα win θα πρεπει να κανεις reinstall τον grub (αν θυμαμαι καλα μπορεις να κανεις reinstall απο το cd του ubuntu) πιθανων ομως να πρεπει να κανεις edit το configuration file του grub για να δει και τα win. ριξε μια ματια εδω για περισσοτερες πληροφοριες (ισως να μη χρειαζονται ολα τα βηματα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.