Προς το περιεχόμενο

MacBook / MacBook Pro και μειωση θερμοκρασιων

haHa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

επαναφέρω αυτό το θέμα μιας και σκέφτομαι να αγοράσω και γω το coolbook,θέλω να ρωτήσω πως ακριβώς θα το κάνω.

θα το αγοράσω μέσω paypal και θα μου έρθει το activation στο mail που έχω δηλώσει στο paypal?

Ναι, έτσι θα γίνει! Επειδή είναι πάνω από ένα χρόνο που το έχω αγοράσει, δεν ξέρω αν εν τω μεταξύ έχει αλλάξει ο deveoloper το σύστημα καταχώρησης username και password... Εμένα μου έδωσε userneme το όνομα που είχα δηλώσει στο paypal και password το e-mail που ήταν καταχωρημένο στο paypal.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 124
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

έψαξα λίγο τις τιμές του ρεύματος κτλ,όταν κάνω restart πρέπει να ανοίγω το coolbook εγώ η τρέχει απο μόνο του?

πρέπει μήπως να το βάλω στα login items?

έψαξα λίγο τις τιμές του ρεύματος κτλ,όταν κάνω restart πρέπει να ανοίγω το coolbook εγώ η τρέχει απο μόνο του?

Ναι, πρέπει να το βάλεις!

ρε παίδες ποιες είναι οι φυσιολογικές θερμοκρασίες δλδ και χρειάζεται το coolbook?

Το bottom λέει 36 και η CPU πάει 46-50

Άμα είναι αυτές οι θερμοκρασίες δεν έχεις πρόβλημα. Εμείς μιλάμε για θερμοκρασίες των 70-80°C.... Βέβαια οι θερμοκρασίες εξαρτώνται από την χρήση του υπολογιστή, τα προγράμματα που τρέχουν, το load του επεξεργαστή... Κι εγώ με απλό surfάρισμα, mp3, ταινιούλα απλή, επεξεργασία αρχείων office, εκεί έχω, γύρω στους 50.... Άμα όμως η ταινία γίνει 720p ή 1080p, αρχίσουν να παίζουν τα βίντεο στο youtube, αρχίζουν να τρέχουν παιχνίδια, γίνει επεξεργασία βίντεο κτλ., τότε ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες.

υπάρχει τρόπος να τρέχει μεν στο start up αλλά να μη φαίνεται πουθενά γιατί με εκνευρίζει??

Τσεκάρισες το hide στο login items. Έτσι μένει μόνο το εικονίδιο στο dock.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οκ κομπλε αν και μου πετάει ακόμη το παραθυράκι για επιβεβαίωση κωδικού χρήστη,μικρό το κακό..μια απορία ακόμη,πάνω στη μπάρα των μενού μου δείχνει μια θερμοκρασία,η οποία λέει τιμές απο 40-51 ενώ στο istat λέει τιμές απο 50-61,ποια είναι η πραγματική?

επίσης δίπλα λέει τη συχνότητα που τρέχει,τώρα πχ μόνο με safari είναι στα 700mhz,είναι δυνατόν να τρέχει τόσο λίγο??

Επεξ/σία από ravend

Ναι, πρέπει να το βάλεις!

Πήγες να με τρελάνεις έτσι? Το χω αγορασμένο τόσο καιρό και λέω WTF δε το έχω ενεργοποιημένο? Quoting the manual

You only have to use the CoolBookController to change settings, and to monitor the current values.

The driver will start at boot, and apply the saved settings automatically.

Δεν χρειάζεται να το έχεις στα startup items.

οκ κομπλε αν και μου πετάει ακόμη το παραθυράκι για επιβεβαίωση κωδικού χρήστη,μικρό το κακό..μια απορία ακόμη,πάνω στη μπάρα των μενού μου δείχνει μια θερμοκρασία,η οποία λέει τιμές απο 40-51 ενώ στο istat λέει τιμές απο 50-61,ποια είναι η πραγματική?

επίσης δίπλα λέει τη συχνότητα που τρέχει,τώρα πχ μόνο με safari είναι στα 700mhz,είναι δυνατόν να τρέχει τόσο λίγο??

Εμένα δεν μου ζητάει ούτε τον κωδικό χρήστη! Μάλλον δεν έχεις ενεργοποιήσει το keychain στο Coolbook controller -> preferences

Το θέμα απόκλισης των θερμοκρασιών μεταξύ coolbook και istatmenus το είχαμε συζητήσει και στο παρελθόν σε άλλο thread. Καταλήξαμε ως πιο έμπιστες εκείνες του coolbook γιατί συμπίπτουν απόλυτα με εκείνες που δείχνει το smcFan!

Όσο για τα 700 Mhz, αν αυτό είναι το πρώτο step στις συχνότητες του επεξεργαστή σου και τον έχεις σε ελαφριά χρήση, είναι δυνατόν. Μόλις τον ζορίσεις όμως, θα δεις αμέσως πως ανεβάζει συχνότητα!

Πήγες να με τρελάνεις έτσι? Το χω αγορασμένο τόσο καιρό και λέω WTF δε το έχω ενεργοποιημένο? Quoting the manual

Δεν χρειάζεται να το έχεις στα startup items.

Έχεις δίκιο αλλά έτσι δεν έχεις την οπτική ένδειξη στο menu bar για συχνότητα και voltage! Για να έχεις την ένδειξη στο menu bar, μόνο από login items.

Μου είχε τύχει σε μία αναβάθμιση να μην κάτσει καλά το driver του coolbook με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί! Και το κατάλαβα από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον ασυνήθιστο θόρυβο από τα ανεμιστηράκια! Κι από τότε προτιμώ να έχω την οπτική ένδειξη!

τι γίνεται όμως όταν συμπίπτουν με το istat οι θερμοκρασίες του fan control..τέλος πάντων αυτα είναι αμελητέα,διαφορά μεγάλη ειλικρινά δεν ξεχωρίζω,ένα 5-6c.αλλά πλέον είμαι και πιο ήσυχος ΄λογω του placebo που δημιουργεί!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...