Προς το περιεχόμενο

MacBook / MacBook Pro και μειωση θερμοκρασιων

haHa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χρησιμοποιώντας το fan control ουσιαστικά δεν μειώνουμε τη ζωή των fans ?

Οχι βεβαια ρε παιδια...

Απλα ρυθμιζετε ποτε θα ανοιγουν και στις ποσες στροφες..

Αυτο το αλλαζει και η apple πολυ συχνα με τα διαφορα efi updates.

Μπορειτε να βρειτε εσεις μια ρυθμιση που σας βολευει..

Πολλες φορες δινεις χαμηλοτερες στροφες, για να μην σε ενοχλει ο θορυβος...

Ή δινεις στο κατω οριο λιγο πιο υψηλες στροφες (2200 αντι για 2000) που και παλι δεν ακουγεται, ωστε να φθανει πιο αργα στο επομενο σκαλοπατι που ανεβαζει στροφες και σου περνει τα αυτια...

Υ.Γ.: Η διαρκεια ζωης των fans εξαρταται κυριως απο τις ωρες που ειναι ανοιχτοι,οχι τοσο απο την ταχυτητα περιστροφης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 124
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

το smc το μόνο που κάνει είναι να βάζει νέα τιμή στο min των στροφών? το εγκατέστησα αλλά δεν είδα κάτι άλλο....

Αν θυμαμαι καλα, ναι μονο αυτο κανει!

Στα windows , αν ενδιαφερεται κανεις, υπαρχουν προγραμματα που ελεγχεις πληρως τους ανεμιστηρες (πχ τους λες: στους 60 βαθμους να ανεβαζετε στροφες, στους 70 να ανεβαζετε λιγο ακομα στροφες και στους 50 να κλεινετε)

ωραία το air θα την πληρώσει! θα πέσει πάνω του και coolbook και smc!

πάντως με το 10.5.3 update έπεσε πολύ η θερμοκρασία στο air! 7-10 βαθμούς!

Ωραιο το air!! Γενικο ρεκτιφιε!

Πριν το 10.5.3, το coolbook εμφανιζε αυτο το air το προβλημα με το core shutdown??

Αν δηλαδη σε full load ( yes >/dev/null στο terminal 2 φορες) ,εσβηνε ο ενας πυρηνας για προστασια..

Το εμφανιζουν πολλα air.

δεν του έχω κάνει και πολλά test άρα δεν το έχω προσέξει! Έχω διαβάσει πάντως σε πολλά forums / blogs ότι κλείνει ο ένας πυρήνας!

πρώτα θα του περνάω το smc να τσιτώσω λίγο τα fans και μετά θα κατεβάζω σιγά σιγά το ρεύμα με το cool book, από Παρασκευή θα postarw τα αποτελέσματά

πρώτα θα του περνάω το smc να τσιτώσω λίγο τα fans και μετά θα κατεβάζω σιγά σιγά το ρεύμα με το cool book, από Παρασκευή θα postarw τα αποτελέσματά

Περιμενουμε!!

πάμε!

macbook air (1.8) full load για 20 λεπτά και αποτέλεσμα 75-77 με στροφές 6200!

έφτασε στην αρχή μέχρι και 87 αλλα έμεινε σταθερό στα 75-77. κανένας πυρήνας δεν έκλεισε!!!

πολύ περίεργο, με ένα σεμνό undervolt φτάνω του 103-105 full load! μου κάνει εντύπωση που δε κλείνει κανένα πυρήνα! και γενικά ούτε κολάει αλλά μένει ανοιχτό σε τέτοια θερμοκρασία!

πολύ περίεργο, με ένα σεμνό undervolt φτάνω του 103-105 full load! μου κάνει εντύπωση που δε κλείνει κανένα πυρήνα! και γενικά ούτε κολάει αλλά μένει ανοιχτό σε τέτοια θερμοκρασία!

Νομιζω πως οι core πανω απο 100 βαθμους ειναι κανονικα ρυθμισμενοι να ριχνουν συχνοτητα..

Μηπως πεφτει απο τα 1.6GHz στο 1.0GHz ,οταν χτυπαει 105??

Επισης πως εφθασε 105? Πιο πριν 85 δεν ειπες οτι ειδες??

Τελος ,οταν ειναι σε full load(ή απλα ο ενας πυρηνα σε full load) βαλτου να παιξει ενα video.(αν γινεται απαιτητικο video)

Το λεω αυτο ,γιατι πολλες φορες εχει αναφερθει το core shutdown οταν παρακολουθουν video ,γιατι τοτε ζοριζεται η καρτα γραφικων..

Δηλαδη εχει παρατηρηθει core shutdown ακομα και με 60 βαθμους στην cpu,απλα λογω οτι υπερθερμανθηκε η καρτα γραφικων..

σταδιακά ανέβηκε στους 105 και μου έκανε τρομερή εντύπωση! Σκέφτηκα για μια στιγμή μήπως δεν είναι συμβατό με το 1.8 μοντέλο…

έβαλα smc fan είδα μεγάλη διαφορά σε idle θερμοκρασίες, αλλά δεν είχα το κουράγιο να ασχοληθώ άλλο με το coolbook.

• 5 μήνες μετά...

Αυτό αναφέρεται στης προηγούμενης γενιάς (Santa Rosa) που παρουσιάζουν ένα πρόβλημα μεγαλύτερης κατανάλωσης όταν είναι σε μπαταρία, και κατ' επέκταση μικρότερη αυτονομία.

Πάντως, για κάθε ενδιαφερόμενο, το Coolbook δεν είναι ακόμα συμβατό με της τελευταίας γενιάς MB/MBP.

• 1 μήνα μετά...

τελικα αρχιδα και εγω τις δοκιμες αλλα μαλλον κατι δεν δουλευει σωστα.

εγκατεστησα το coolbook εβαλα τις τιμες που θελω.. βλακιες εβαλα βασικα για να δω αν δουλευει και σιγουρα θα επρεπε να μου βγαλει kernel panic αλλα τποτα. πατησα και save... εκανα restart...

post-28963-129062978717_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...