georgeadams Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2008 Οι Core 2 Duo έχουν μια δικλείδα ασφαλείας που, όταν η θερμοκρασία τους ανέβει πάνω από ένα σημείο, "σβήνουν" τον ένα από τους 2 πυρήνες τους. Στο MacBook Air, επειδή ο επεξεργαστής μοιράζεται την ίδια ψύκτρα με τη GPU (κάρτα γραφικών), παρουσιάζεται συχνά το φαινόμενο να σβήνει ο ένας από τους δύο πυρήνες του επεξεργαστή όταν ζορίζεται η κάρτα γραφικών. Αυτό συμβαίνει ακόμα κι αν η θερμοκρασία του ίδιου του επεξεργαστή δεν δικαιολογεί κανονικά το σβήσιμο αυτό. Όπως διαβάζω στο blog του Paul Stamatiou που αντιμετωπίζει κι αυτός το ίδιο πρόβλημα, το undervolting της CPU μέσω του CoolBook φαίνεται να δίνει λύση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekbaby Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Δηλαδη υπαρχει coolbook για Windows??? Και αν γιατι δεν μπορω να το βρω???Ευχαριστω πολυ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Δηλαδη υπαρχει coolbook για Windows??? Και αν γιατι δεν μπορω να το βρω???Ευχαριστω πολυ. Υπαρχει αντιστοιχα προγραμματα με το coolbook για windows: RMClock Notebook Hardware Control τα οποια μαλιστα ειναι με περισσοτερες δυνατοτητες και το σημαντικοτερο : ειναι τελειως ΔΩΡΕΑΝ . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darklordvader77 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Haha λοιπόν το δοκίμασα στο Laptop μου (Ενα HP με Core Duo) και από 71C σε Full Load, τώρα έχω 57C! (Είναι σε 11x Multiplier 0.9750V να ανησυχώ που φτασε τοσο χαμηλα?? 3η σκαλα?? Δηλ. να υποθέσω πως μου τυχε κελεπούρι...) Edit: Ξεχασα να πω πως δεν εμφάνισε καμία μπλέ οθόνη, απλά χτύπαγε το ενσωματωμένο ηχείο και το ORTHOS μου βγαζε Errors και ειχε κοκκινισει.. Με το που μου συνέβη αυτο, ξανανεβηκα 1 σκαλα πιο πανω κ παρεμεινα εκει αλλα 25 λεπτα χωρις κανενα προβλημα.. Να ανησυχώ που δε μου συνεβη BSOD??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Haha λοιπόν το δοκίμασα στο Laptop μου (Ενα HP με Core Duo) και από 71C σε Full Load, τώρα έχω 57C! (Είναι σε 11x Multiplier 0.9750V να ανησυχώ που φτασε τοσο χαμηλα?? 3η σκαλα?? Δηλ. να υποθέσω πως μου τυχε κελεπούρι...) Edit: Ξεχασα να πω πως δεν εμφάνισε καμία μπλέ οθόνη, απλά χτύπαγε το ενσωματωμένο ηχείο και το ORTHOS μου βγαζε Errors και ειχε κοκκινισει.. Με το που μου συνέβη αυτο, ξανανεβηκα 1 σκαλα πιο πανω κ παρεμεινα εκει αλλα 25 λεπτα χωρις κανενα προβλημα.. Να ανησυχώ που δε μου συνεβη BSOD??? Οχι να μην ανησυχεις... Για σιγουρια ,για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο και αφου δεν εχει νοημα να εισαι στο οριο, ανεβασε 1-2 σκαλες ακομα το voltage. Ειμαστε ομως λιγο offtopic... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xalia Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Λοιπόν ξεκίνησα και με το macbook air και το σκότωσα! Έριξα τόσο πολύ το ρεύμα που τώρα ούτε που ανοίγει, ξεκινά δηλαδή αλλά μου βγάζει το μήνυμα «you need to restart your computer hold down the power button….»… τι να κάνω πριν σκοτώσουν και εμένα…? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iced Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Και να σου χαλασει το air to πολυ πολυ το κρατας για να κοβεις ψωμι! lol lol lol. Ηθελα να κανουμε λιγο πλακα... Στο θεμα: Σε λιγο θα σου απαπντησει ο haHA και θα σου δωσει λυση στανταρ. Σκευτομαι και εγω να το κανω σιγα σιγα και ν σου πω την αληθεια ειχα σκευτει μηπως το παθω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xalia Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 okay, έκανα boot σε safe mode έκανα και disable το coolbook και άνοιξε κανονικά...ουφ!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
charoui Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 γώ πάντως δεν θα έπαιζα ποτε με το ρεύμα του mac μου,χαράς το κουράγιο σας. δεν είχα και ποτε πρόβλημα με θερμοκρασίες να πω την αλήθεια.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Λοιπόν ξεκίνησα και με το macbook air και το σκότωσα! Έριξα τόσο πολύ το ρεύμα που τώρα ούτε που ανοίγει, ξεκινά δηλαδή αλλά μου βγάζει το μήνυμα «you need to restart your computer hold down the power button….»… τι να κάνω πριν σκοτώσουν και εμένα…? Ε kernel panic ειχες!! Προφανως εριξες πολυ το ρευμα.. Ειναι αυτο που λεγαμε , η μονη "ζημια"(software)που μπορεις να προκαλεσεις. Μπαινεις σε safe mode(οπως εκανες) και εισαι κομπλε μετα.. Ριξτο αισθητα λιγοτερο και πες μας αποτελεσματα... Τα macbook air χρειαζονται πολυ συχνα undervolting για να μπορεσουν να λειτουργησουν σωστα.. Γιατι συχνα ανεβαζουν θερμοκρασια και για προστασια κλεινει ο ενας πυρηνας. macbook air core shutdown Και να σου χαλασει το air to πολυ πολυ το κρατας για να κοβεις ψωμι! lol lol lol. Ηθελα να κανουμε λιγο πλακα... lol!! Στο θεμα: Σε λιγο θα σου απαπντησει ο haHA και θα σου δωσει λυση στανταρ. Σκευτομαι και εγω να το κανω σιγα σιγα και ν σου πω την αληθεια ειχα σκευτει μηπως το παθω Απαντησα! λολ Λοιπον να κανεις και εσυ undervolting, ειναι οτι καλυτερο για την μακροζωια του φορητου σου, ενω θα εχεις λιγοτερο θορυβο και χαμηλοτερες θερμοκρασιες στο αγγιγμα και οριακα μεγαλυτερη αυτονομια. γώ πάντως δεν θα έπαιζα ποτε με το ρεύμα του mac μου,χαράς το κουράγιο σας.δεν είχα και ποτε πρόβλημα με θερμοκρασίες να πω την αλήθεια.. Με undervolting (δινοντας λιγοτερο ρευμα απο το αρχικο) ειναι αδυνατο να προκαλεσεις hardware ζημια. Aντιθετα με τις υψηλες θερμοκρασιες που μπορουν να αναπτυσσουν τα λαπτοπ , μπορουν να προκαλεσουν και hardware ζημια. Πχ δες για παραδειγμα τα macbook air με το γνωστο προβλημα core shutdown που εχουν, που αναγκαζονται να κλεινουν τον εναν πυρηνα για να μην παθουν ζημια..(που και παλι δεν ειναι οτι καλυτερο να φθανει στα ορια του και να δουλευει σε τοσες υψηλες θερμοκρασιες) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
30fill Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Καλησπέρα σας. Εβαλα το coolbook & Smc Fan control καο το αποτέλεσμα ειναι φοβερο!!!! 54 βαθμούς το πολύ!.Απο 64-66. Macbook pro 2.4, 4 giga ram, 250 giga hdd Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Καλησπέρα σας. Εβαλα το coolbook & Smc Fan control καο το αποτέλεσμα ειναι φοβερο!!!! 54 βαθμούς το πολύ!.Απο 64-66. Macbook pro 2.4, 4 giga ram, 250 giga hdd Ωραιος!! Αυτα ειναι! Και το σημαντικοτερο ειναι οτι δεν υπαρχει κανενας κινδυνος για hardware ζημια, αντιθετα αυξανεις την μακροζωια του υπολογιστη σου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Να ρωτησω: δεν υπαρχουν στανταρντ ρυθμισεις για 'ιδια' μηχανηματα? Δηλαδη, για ολα τα macbook pro 2ης(C2D) γενιας ας πουμε, δεν υπαρχουν βελτιστες ρυθμισεις δημοσιευμενες, να τις εφαρμοσουν οι χρηστες αφοβα? Ειναι δυνατον ο ενας να το ρυθμισει α, και ο αλλος β, και οι δυο να μην εχουν προβληματα? Δεν υπαρχουν καπου οι 'σωστες' ρυθμισεις ανα μοντελο, ωστε να αποφευχθουν προβληματα, kernel panics κλπ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Να ρωτησω:δεν υπαρχουν στανταρντ ρυθμισεις για 'ιδια' μηχανηματα? Δηλαδη, για ολα τα macbook pro 2ης(C2D) γενιας ας πουμε, δεν υπαρχουν βελτιστες ρυθμισεις δημοσιευμενες, να τις εφαρμοσουν οι χρηστες αφοβα? Ειναι δυνατον ο ενας να το ρυθμισει α, και ο αλλος β, και οι δυο να μην εχουν προβληματα? Δεν υπαρχουν καπου οι 'σωστες' ρυθμισεις ανα μοντελο, ωστε να αποφευχθουν προβληματα, kernel panics κλπ? Οχι , γιατι καθε κομματι επεξεργαστη (ακομα και το ιδιο μοντελο) εχει τα δικα του ορια... Αλλα αν καποιος το ριξει 5-6 σκαλες ,λογικα δεν θα εχει προβλημα και αυτο κατα πασα πιθανοτητα ισχυει για ολους τους επεξεργαστες. Για να το ριξεις πιο πολυ,θελει δοκιμη και σφαλμα για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xalia Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Χρησιμοποιώντας το fan control ουσιαστικά δεν μειώνουμε τη ζωή των fans ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα