haHa Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 το test που έκανα ήταν επεισόδιο southpark από το official site! όταν έβλεπα μου χτύπαγε 65-67-68 έριξα το voltage σχεδόν τέρμα (απορώ που δεν κόλλησε το μηχάνημα) έβαλα southpark και είχα πάλι ίδιες θερμοκρασίες! μα πως???? όταν βρω χρόνο θα δοκιμάσω και αυτό που λες... Μηπως τελικα δεν σου εριξε το voltage λογω της πιθανης ασυμβατοτητας που ειχες διαβασει? Επισης μηπως εχεις θερμοκρασιες ιδιες , αλλα με λιγοτερες στροφες ανεμιστηρα?? Τελος,αν εριξες το voltage μονο για την μεγιστη συχνοτητα του επεξεργαστη(πχ 2.16ghz) , τοτε πολυ πιθανον παιζοντας απλα ενα video να μην φουλαρει σε ταχυτητα-συχνοτητα ο επεξεργαστης και να δουλευει πχ στα 1.0ghz ή 1.6ghz και για αυτες τις συχνοτητες να μην εχεις ριξει το voltage. Πρεπει να ριξεις αναλογικα το voltage για ολες τις πιθανες συχνοτητες .. Και φυσικα για αξιοπιστες μετρησεις ,κανε το τεστ που ειπα πιο πανω για να δεις πραγματικες θερμοκρασιες σε full load. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xalia Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 Τα voltage τα κατέβασα μόνο στη μέγιστη συχνότητα. Εξάλλου στην πιο χαμηλή δε με αφήνει να τα κατεβάσω! Μίλησα με το τύπο που είχε βρει το bug και ήταν στην έκδοση 2.6 και είχε σχέση με το thortling. Ακόμα δε βρήκα χρόνο να το testarw και άλλο θα το κάνω όμως και θα γράψω τα αποτελέσματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xalia Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 λοιπόν χωρίς το coolbook το καημένο macbook φτάνει στους 70-71-72, παίζει σε αυτές τις τιμές! για να δούμε με coolbook τι θα γίνει... update τα νεύρα μου!! τώρα με το coolbook και όλες τις cpu undervolt παίζω με 73-74!!! παραπάνω από ότι πριν! αναλυτικά έκανα undervolt 2171 --> 1.0000v 2004 --> 0.9875v 1837 --> 0.9750v και πάει λέγοντας! είναι δυνατόν να έχω τώρα παραπάνω? προφανώς το coolbook δεν λειτουργεί, τουλάχιστον στο δικό μου! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xalia Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Αρχίζω και πιστεύω ότι το πρόγραμμα coolbook είναι μαϊμού! Έστειλα στον developer e-mail ότι δεν λειτουργεί ανταλλάξαμε 2-3 mail με το τι έκανα και μπλα μπλα μπλα και δείτε το τελευταίο του e-mail! So you are trying to measure the temp at full load.First of all don't use yes, use CPUTest. Then look at what frequency and voltage the CPU is using, the throttling might be turned off. The heat will accumulate, it will keep rising for a long time, so you can't compare it the way you do. Then use an application to monitor the fan, the RPM value might be lower. Best regards, Magnus Lundholm CoolBook developer (sent from my iPod) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Λοιπον ελεγξες φανταζομαι με τον ιδιο τροπο τις θερμοκρασιες ε? Δοκιμασε να κανεις πρωτα τις δοκιμες με ενεργοποιημενο το coolbook ,σημειωσε θερμοκρασιες και μετα δοκιμασε και σημειωσε θερμοκρασιες με απενεργοποιημενο το coolbook (παντα για full load μιλαμε με την εντολη απο terminal) Φυσικα οπως λεει και στο αρθρο κοιτας οχι την απολυτως μεγιστη θερμοκρασια,αλλα την θερμοκρασια που σταθεροποιειται ο επεξεργαστης μετα απο λιγο. Επισης ,φανταζομαι κοιτας τις στροφες του ανεμιστηρα και εισαι σιγουρος οτι ειναι και στις 2 περιπτωσεις ιδιες. Αν παρολα αυτα, δεν εχουν πεσει οι θερμοκρασιες,τοτε δεν δουλευει το coolbook. Ειναι βασει φυσικης αδυνατο να εχεις υψηλοτερες θερμοκρασιες,αν πραγματι εχεις ριξει το voltage. (για σιγουρια ελεγξε με καποιο αλλο προγραμμα οτι εχει πεσει το voltage στο οριο που εχεις θεσει με το coolbook) Οποτε προφανως δεν δουλευει σε εσενα το coolbook. Αν εχεις windows(που λογικα σε windows το macbook θα δουλευει σε ακομα υψηλοτερες θερμοκρασιες) στο macbook,δοκιμασε εκει καποια απο τα δωρεαν προγραμματα για windows για να δεις τι αποτελεσματα θα ειχες αν δουλευε το undervolting και στο mac os x. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xalia Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 κατέβασα και εγκατέστησα τη νέα έκδοση 2.9 του coolbook και ξεκινάω ξανά δοκιμές! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 κατέβασα και εγκατέστησα τη νέα έκδοση 2.9 του coolbook και ξεκινάω ξανά δοκιμές! Καλη επιτυχια,περιμενουμε αποτελεσματα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xalia Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 λοιπόν το πρώτο test που έκανα είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα! έκανα cpu load μέσα από το coolbook και undervolt = 65 περίπου χωρίς undervolt = 72 περίπου! πολύ καλά δηλαδή τώρα όπως το έχω undervolt τρέχω το yes και στους δύο πυρήνες και... έχει κολλήσει στους 67-68 τώρα δεν ξέρω αν πρέπει να το θεωρήσω επιτυχία η να κάνω και άλλες δοκιμές...σε σχέση με το μεγάλο Σάββατο σήμερα είναι πιο κρύα η πιο ζεστή μέρα??? παίζει και αυτό το ρόλο του... update: windows xp έχω περασμένα μέσα από vmware Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Σημερα ειναι λογικα πιο ζεστη μερα.. Αλλα για να ειναι σωστες-δικαιες οι μετρησεις, κανε δοκιμες ξανα σημερα μεσα απο το terminal με την εντολη yes(και για τους 2 πυρηνες για κανα 10λεπτο) και για τις 2 περιπτωσεις (με ή χωρις undervolting). Παντα βεβαια να κοιτας και τις στροφες του ανεμιστηρα να ειναι ιδιες. Αν τωρα δεν εχεις ριξει αρκετα το voltage,τοτε μπορεις να το ριξεις και αλλο για ακομα μεγαλυτερη μειωση θερμοκρασιων. Παντως 7 βαθμοι κατω στην θερμοκρασια ειναι εξαιρετικο αποτελεσμα! Μπραβο! Ισως ουτε με βαση με ανεμιστηρες που παιρνουν μερικοι δεν θα ειχες τετοια αποτελεσματα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xalia Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δεν είχα χρόνο για άλλες δοκιμές αλλά έχεις δίκιο. Θα το δοκιμάσω ξανά εκτενέστερα για να είμαι σίγουρος για τα αποτελέσματα. Για undervolt με παίρνει ακόμα μία σκάλα να το ρίξω, και θα το ρίξω! Απορώ πάντως που ενώ το έχω ρίξει τόσο λειτουργεί κανονικότατα, ενώ διάβαζα σε κάποια forums ότι είναι δύσκολο να βρεις ακριβώς πόσο σε παίρνει. Τι να πω… τώρα το έχω στα 0,9625 και πάει μέχρι 0,9500 αλλά δε νομίζω ότι θα έχει αισθητή διαφορά μία τόσο μικρή απόκλιση. Παρόλα αυτά θα το δοκιμάσω… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δεν είχα χρόνο για άλλες δοκιμές αλλά έχεις δίκιο. Θα το δοκιμάσω ξανά εκτενέστερα για να είμαι σίγουρος για τα αποτελέσματα. Για undervolt με παίρνει ακόμα μία σκάλα να το ρίξω, και θα το ρίξω! Απορώ πάντως που ενώ το έχω ρίξει τόσο λειτουργεί κανονικότατα, ενώ διάβαζα σε κάποια forums ότι είναι δύσκολο να βρεις ακριβώς πόσο σε παίρνει. Τι να πω… τώρα το έχω στα 0,9625 και πάει μέχρι 0,9500 αλλά δε νομίζω ότι θα έχει αισθητή διαφορά μία τόσο μικρή απόκλιση. Παρόλα αυτά θα το δοκιμάσω… Δεν ειναι αναγκη να το ριξεις κι αλλο,δεν θα δεις διαφορα στην θερμοκρασια.(το λεω επειδη ειναι πολυ μικρη η διαφορα μεταξυ 0,9625-0,9500) Παντως πραγματι το εχεις ριξει αισθητα,επεσες φαινεται σε καλο κομματι επεξεργαστη. Φυσικα να το ριξεις αναλογικα και για τις υπολοιπες συχνοτητες... Καπως ετσι δηλαδη: http://yenjinc.info/wp-content/uploads/2007/09/coolbook-1.jpg Χαιρομαι παντως που ειχες αποτελεσματα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xalia Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 στα γρήγορα χωρίς undervolt 75-77 με undervolt 67-68 σε λίγο θα ακολουθήσει ανάλυση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 7-10 βαθμοι μειωση θερμοκρασιων!! Αυτα ειναι! Ταυτοχρονα εχεις και λιγο πιο αθορυβο συστημα,με λιγο μεγαλυτερη διαρκεια μπαταριας και αυξημενη μακροζωια.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xalia Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 λοιπόν το test ήταν 17 λεπτά σε δύο terminal yes > /dev/null , με ανοιχτά wifi και bluetooth και πάνω στο ρεύμα το macbook. στο undervolt έβαλα τιμή σε όλες τις πιθανές ταχύτητες. Έβαλα παντού .9500 εκτός από τα 2, που είναι πάνω από 2 gh όπου και έβαλα .9625. Και στις 2 περιπτώσεις οι ανεμιστήρες ήταν full στις τελικές θερμοκρασίες. η αλήθεια είναι ότι πήγα να κάνω μία δοκιμή με 9500 αλλά μόλις έτρεξα yes μου κόλλησε το macbook και μετά δεν άνοιγε καν! Με τα πολλά άνοιξε άλλαξα τη τιμή και όλα okay τώρα... δεν είναι και άσχημα να έχεις ένα φορητό που δεν αγγίζει τους 70 ότι και αν κάνεις!!! Άντε haHa θα πάμε και για τον δίσκο σε λίγο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 η αλήθεια είναι ότι πήγα να κάνω μία δοκιμή με 9500 αλλά μόλις έτρεξα yes μου κόλλησε το macbook και μετά δεν άνοιγε καν! Με τα πολλά άνοιξε άλλαξα τη τιμή και όλα okay τώρα... δεν είναι και άσχημα να έχεις ένα φορητό που δεν αγγίζει τους 70 ότι και αν κάνεις!!! Άντε haHa θα πάμε και για τον δίσκο σε λίγο... Ωραιος! Ισως για σιγουρια να θελεις να ανεβασεις ενα κλικ ακομα το voltage στις 2 μεγιστες συχνοτητες... Και φυσικα να παρεις τον 7200 δισκο.Αλλη αισθηση! Τιμη για τον Seagate 200GB Momentus 7200.2 SATA 7200rpm 16MB 2.5'' , μονο 110 ευρω !! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα