Προς το περιεχόμενο

Δυσκολίες κατα τη μεταβαση απο PC σε mac

yanniskb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

το cut δεν υπάρχει για ένα απλό λόγο.

όταν κανεις στα γουίντοους για παράδειγμα cut ένα φιλε και το ξεχάσεις και κανεις cut άλλο φιλε τότε το πρώτο χάνεται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το cut δεν υπάρχει για ένα απλό λόγο.

όταν κανεις στα γουίντοους για παράδειγμα cut ένα φιλε και το ξεχάσεις και κανεις cut άλλο φιλε τότε το πρώτο χάνεται

Όχι, δεν χάνεται.

πως δεν χάνεται ρε φιλε αφού κάνει cut το επόμενο και το κρατάει μέσα στο clipboard.

τουλάχιστο σε εμενα έτσι θυμάμαι να γινόταν.an κάνω λάθος συγγνώμη

Όταν κάνουμε κάποιο αρχείο Cut το περνάει στο clipboard, την ώρα που θα το κάνουμε Paste το σβήνει από την αρχική του θέση και το μετακινεί στο καινούργιο μέρος. Οπότε αν κάνουμε κάτι Cut και ξανά μετά κάτι άλλο Cut απλά περνάμε τα καινούργια στοιχεία στο Clipboard...αν ήταν να χάνουμε έτσι αρχεία θα υπήρχε τεράστιο πρόβλημα στους αρχάριους χρήστες.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Εμένα να πώ τι πράγματα με ενοχλούνε...

shift home, shift end...ειδικά όταν γράφω κώδικα με βολεύει πάρα πολύ...

Πατώντας το enter στο finder κάνει rename αντί να μπεί στο φάκελο

Επίσης με το ntfs-3g και το macfuse όταν μεταφέρω ένα φάκελο σε έναν άλλο και υπάρχει αυτός ο φάκελος, τότε δεν κάνει merge αλλά σβήνει τελείως τον destination φάκελο

κατα τη γνωμη μοθ στην αρχη θα φρικαρεισ λιγο μετα απο λιγο θα νοιωσεισ καλυτερα ομως.κοιτα εξαρταται τι θεσ να κανεις.αν θες να παιζεις παιχνιδια μην τον παιρνεις,αν θες να παιζεισ κανενα παιχνιδι που και που κατι κανει.ενδεικτικα αναφερο οτι ο i-mac 20'' 2600 pro παιζει assasin's creed σε πολυ μετρια γραφικα.δεν υπαρχει msn η μαλλον υπαρχει μια εκδοση για mac η οποια ομως δεν εχει cam voice και οτι εχει το msn που ξερεις και αγαπας και αυτο δε προκειται να το λυσεισ με κανενα προγραμμα αλλο.ειναι ποιο στατηεροσ αλλα και αυτος κολλαει.οταν θα κανεισ αναζητηση στο google θα γραφεισ παντα mac στο τελοσ,και γεικως θα νοιωσεις μερικη μοναξια.τα xp μοιαζουν με φωτογραφια του 60 μπροστα στα MACos,δε ξερω τα vista.θα εχεισ το ιδιο hardware(πλυν μνημη ram) για τα επομενα 3-5 χρονια μεχρι να αλλαξεις pc.θα ξεχασεις οτι υπαρχει anti virus(εμενα μου πηρε ενα λεπτο να το θυμηθω,παρ'οτι υπαρχουν ιοι και για μαψ και κανουν ζημια.καποια πραγματα απλα ειναι ποιο ωραια στα mac ,ποιο δυνατα και ποιο απλα.μη φανταστεις οτι θα παρεισ τον μαψ και θα πεις ''οοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο τωρα καταλαβα τι ειναι υπολογιστης!!!!''.επισης δεν υπαρχει autocad.κοιτα σου παρεχει πολλα καλα πραγματα ενας mac,φι'αυτο κι ολασ κανει 1500 ευρω περιπου ειναι τακτοποιημενοσ ετοιμοσ στημενοσ,πατας ενα κουμπι και σου δεινει τον καιρο για(για πρωτη φορα θα σου φανει καπως.γενικα ειναι πολυ καλος ,πολυ ευχρηστος.αν μαγειρευεις θα σου ελεγα οτι οταν εχεις εναν mac ειναι σα να εχεισ τα υλικα στο παγκο τη κοθζινα ετοιμη και ασχολεισαι με το τι θα μαγειρεψεις, δοκιμαζεις και δημιουργεις, στα windows θα μαγειρψεις αλλα μπορει να εχει χαλασει η κουζινα η να σου σβησει ενδιαμεσα,καμια κουταλα να χρειαζεται καμια επιδιορθοσουλα να εχει ληξει κανενα αυγο και γενικα ολο και κατι που θα επρεπε να λειτουρφει να εχει προβλημα.το μεγαλο υπερ ομωw των windows ειναι οτι τη κουζινα τη πετας μια αναβαθμιση και ψηνει και ελεφαντα ενο ο mac ειναι παντα ο ιδιος.και επισης στα windows οι βιβλιοθηκες προγραμματων ειναι πολυ αρκετους τονουσ βαρυτερες απο τα mac.καποια στιγμη θα το νοιωσεισ και αυτο.

αυτα καλη επιλογη, οτι και να παρεις καινουργιο pc θα ειναι,καλο θα ειναι!!

Πατώντας το enter στο finder κάνει rename αντί να μπεί στο φάκελο

Για να μπεις στο φάκελο, αντί για Enter πάτα Command + Down Arrow.

Επίσης με το ntfs-3g και το macfuse όταν μεταφέρω ένα φάκελο σε έναν άλλο και υπάρχει αυτός ο φάκελος, τότε δεν κάνει merge αλλά σβήνει τελείως τον destination φάκελο

Δεν φταίει το ntfs-3g/macfuse. Αυτό το κάνει ο Finder έτσι κι αλλιώς. :cry:

• 5 εβδομάδες αργότερα...

Στον finder και σχετικά με την ταξινόμηση, έχω το εξής πρόβλημα. Όταν είμαι σε "view as Columns" δεν μπορώ να κάνω ταξινόμηση καθόλου. Υπάρχει κάποιος τρόπος? Βασικά αυτό που θέλω είναι να μου δείχνει πρώτα τους φακέλους, και μετά τα υπόλοιπα αρχεία.

Αν είμαι σε "as list" ή "as icons" υπάρχει η ταξινόμηση.

Χρησημοποιώ iMac 24", leopard 10.5.3.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Ρε παιδια θελω να κανω μια απλη ερωτησουλα. Εχω εναν υπολογιστη που τρεχει τα windows xp. Γινεται να εγκαταστησω τα mac os; Ας γινει και φορματ δε με πειραζει. Θα ειναι συμβατα με το hardware που εχω;

Ρε παιδια θελω να κανω μια απλη ερωτησουλα. Εχω εναν υπολογιστη που τρεχει τα windows xp. Γινεται να εγκαταστησω τα mac os; Ας γινει και φορματ δε με πειραζει. Θα ειναι συμβατα με το hardware που εχω;

Ρώτα καλύτερα στο σωστό thread :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...