Προς το περιεχόμενο

Προβλήματα hardware ή μήπως όχι;

caddboss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα forum,

Είμαι νέος στο forum, όχι όμως στους υπολογιστές. Σχετικά πρόσφατα αγόρασα νέο μηχάνημα (λίγο πριν από τα Χριστούγεννα) - για την ακρίβεια πήρα ξεχωριστά κομμάτια και τα συναρμολόγησα μόνος μου. Το μηχανάκι λοιπόν αποτελείται από:

Mo-bo Link.png Site: ASUS M2N-E SLI , Link.png Site: AMD64X2 5600+ επεξεργαστή, Link.png Site: 2X1GB Corsair DDR2 pair dual channel 800MHz RAM , δύο σκληρούς δίσκους που τους είχα από το προηγούμενο μηχάνημα - είναι και οι δύο ΑΤΑ, Seagate, 250 και 350 GB αντίστοιχα, ένα DVD recorder της Asus, κάρτα γραφικών NVIDIA Gforce 7600 GS με 256MB μνήμη και τροφοδοτικό Link.png Site: 650W Thermaltake . Το μηχάνημα κάνει dual-boot με Windows XP Pro SP2 και Ubuntu.

Τώρα ποιο είναι το πρόβλημα; Αυτά αφορούν αποκλειστικά τα Windows, καθώς μόνο εκεί εργάζομαι επαγγελματικά (το Ubuntu το εγκατέστησα για να το ψάχνω που και που και να δοκιμάζω πάνω του διάφορα free προγράμματα 3D και rendering). Όπως θα περίμενε κανείς από τέτοιο configuration, έπρεπε όλες οι συνηθισμένες εφαρμογές να τρέχουν πολύ γρήγορα. Εδώ όμως είναι το πρόβλημα. Τα σχετικά πιο απλά προγράμματα όπως το MS-Office 2003 εκτελούνται αισθητά πιο αργά απ' ότι στο άλλο μηχάνημά μου στο γραφείο, που είναι πάλι AMD αλλά στα 4200+ και με κατώτερη μνήμη. Όλα σαν να κολλάνε στιγμιαία (καμιά φορά και όχι τόσο - δηλαδή και για 5 με 10 sec.), στο Excel για παράδειγμα αν κάνω μία μετακίνηση στήλης ή γραμμής το πρόγραμμα παγώνει για 5 με 10 δευτερόλεπτα μέχρι να κάνει τη δουλειά που του ζήτησα. Άλλα προγράμματα πάλι (π.χ. το Paint Shop Pro 11) αργούν απελπιστικά να ξεκινήσουν. Αντίθετα με πιο βαριές εφαρμογές (CAD και rendering- είμαι μηχανικός) το μηχανάκι "πετάει", πράγμα που το καταλαβαίνω κυρίως στο rendering, αφού ο χρόνος που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί μία εικόνα μειώθηκε σχεδόν στο μισό.

Ελπίζω να μην σας κούρασα και ελπίζω να βρεθεί κάποια λύση - φταίει το hardware ή είναι το software υπεύθυνο;

Ευχαριστώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...