Προς το περιεχόμενο

Φόρτιση φορητού

1234

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει κάποια διαδικασία κατά τις πρώτες φορτίσεις, όπως τα κινητά π.χ. που τα αφήνουμε αρκετές ώρες να φορτίσουν πριν τα ανοίξουμε;

Αυτό που θέλω να πω, είναι με το μόλις μου έρθει να το βάλω στην πρίζα να φορτίζει χωρίς να το ανοίξω;

Δημοσ.

η δικη μου αποψη ειναι οτι δεν χρειαζεται μπορει να ειναι και σχεδον φορτισμενη η μπαταρια, ουτε καν στα κινητα δε χρειαζεται, για αυτα τα θεματα ομως συμβουλευομαστε το manual και την εξυπηρετηση πελατων της κατασκευαστριας εταιρειας

Δημοσ.

Η μπαταρία δεν ήταν πλήρως φορτισμένη, ήταν κάτω από τη μέση.

Τώρα το έχω χωρίς μπαταρία, στην πρίζα, ή μήπως πρέπει να του βάλω και την μπαταρία;

Όταν το φορτίσω πρέπει απαραιτήτως να είναι κλειστό ή μπορώ να το έχω ανοιχτό και να το "πειράζω";

Δημοσ.

Πρώτα κάνε όλες τις διαδιακασίες για τη δημιουργία των recovery disks. (θα χρειαστείς 1-2 κενά dvd για αυτό)

Εφόσων τελειώσεις τη διαδηκασία κράτα και ένα αντίγραφο των δίσκων σε έναν άλλο σληρό (πχ στο στεθρό σου).

Τοποθέτησε τη μπαταρία και άσε τη να φορτίζει κανονικά...και οταν φτάσει στο 95% την αφαιρείς.

Για να φτάσεις τη μπαταρία στις μέγιστες δυνατότητές της (καλιμπράρισμα) θα πρέπει στην αρχή να την αφήνεις μία φορά ανά 15 ημέρες να αποφορτίζεται ως το 10% και να τη φορτίζεις μετά ώς το 95% τουλάχιστον για 5 φορές. Αν μπορείς να το κάνεις περισσότερο ακόμα καλύτερα.

Η μπαταρία δεν θα πρέπει να αποθηκεύεται ποτέ φορτισμένη λιγότερο από 40%. Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλέψου το manual του κατασκευαστή.

Δημοσ.
Πρώτα κάνε όλες τις διαδιακασίες για τη δημιουργία των recovery disks. (θα χρειαστείς 1-2 κενά dvd για αυτό)

Εφόσων τελειώσεις τη διαδηκασία κράτα και ένα αντίγραφο των δίσκων σε έναν άλλο σληρό (πχ στο στεθρό σου).

Τοποθέτησε τη μπαταρία και άσε τη να φορτίζει κανονικά...και οταν φτάσει στο 95% την αφαιρείς.

Για να φτάσεις τη μπαταρία στις μέγιστες δυνατότητές της (καλιμπράρισμα) θα πρέπει στην αρχή να την αφήνεις μία φορά ανά 15 ημέρες να αποφορτίζεται ως το 10% και να τη φορτίζεις μετά ώς το 95% τουλάχιστον για 5 φορές. Αν μπορείς να το κάνεις περισσότερο ακόμα καλύτερα.

Η μπαταρία δεν θα πρέπει να αποθηκεύεται ποτέ φορτισμένη λιγότερο από 40%. Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλέψου το manual του κατασκευαστή.

Recovery disks?? Τι είναι αυτό; Δεν έχω κάνει τίποτα και τον έχω ανοίξει κιόλας. Dvd έχω, αλλά τι ακριβώς πρέπει να κάνω;

Το manual είναι μόνο στα αγγλικά και με δυσκολεύει πολύ.

Τώρα αυτό με την μπαταρία νομίζω ότι μπορώ να το κάνω αλλά όταν π.χ. τον έχω στην πρίζα, την μπαταρία πρέπει να τη "φοράει" ή όχι; Ή αν είναι κλειστό και τον έχω π.χ. στην τσάντα του, πρέπει να έχω αφαιρέσει την μπαταρία ή την αφήνω πάνω; Επίσης όταν φορτίζει μπορώ να τον έχω ανοιχτό και να τον "πειράζω";

Δημοσ.

Recovery disk ειναι αντίγραφο του λειτουργικού & των προγραμματων που ειναι εγκαταστημενα στο σκληρό δίσκο σε δισκακι, συνήθως σε DVD το κανουμε, ώστε να μπορούμε να επαναφέρουμε το PC στην αρχικη του κατασταση αν τυχον κατι παει στραβα και δε μπορει καποια στιγμη να γίνεται εκκίνηση των windows. To κάνουμε με κάποιο προγραμμα που υπαρχει στο φορητό συνηθως λέγεται recovery manager ή καπως έτσι.

Όταν εχεις το laptop στην πριζα πολλες ωρες καλο ειναι να αφαιρουμε την μπαταρια για να μη υπερθερμαινεται. Κλειστό δε πειράζει αν ειναι η μπαταρια επανω αρκει παλι να μην ειναι στο ρευμα. Ναι μπορει να φορτιζει ανοιχτο, εγώ συνηθως ανοιχτο το φορτιζω.

Δημοσ.
Recovery disks?? Τι είναι αυτό; Δεν έχω κάνει τίποτα και τον έχω ανοίξει κιόλας. Dvd έχω, αλλά τι ακριβώς πρέπει να κάνω;

Εάν η συσκευασία δεν είχε μέσα 1-2 cd-dvd με την ονομασία recovery disks τότε θα πρέπει να τα φτιάξεις ο ίδιος. Τα recovery disks σου επιτρέπουν να επαναφέρεις το σύστημα στην εργαστασιακή του κατάσταση (όπως όταν τον άνοιξες) από άποψη λειτουρικού-λογιστμικού-οδηγών). Φορτώνουν τα πάντα χωρίς να χρειαστείς να κάνεις τίποτα άλλο παρά μόνο μερικά κλικ.

Στα Προγράμματά σου θα δεις κάπου την επολογή Backup & Recovery -> Recovery Disks.

Ακολούθησε τα βήματα και θα τα καταφέρεις, δεν είναι τίποτα.

τον έχω στην πρίζα, την μπαταρία πρέπει να τη "φοράει" ή όχι; Ή αν είναι κλειστό και τον έχω π.χ. στην τσάντα του, πρέπει να έχω αφαιρέσει την μπαταρία ή την αφήνω πάνω; Επίσης όταν φορτίζει μπορώ να τον έχω ανοιχτό και να τον "πειράζω";

Η μπαταρία στους φορητούς χρησημεύει όπως το UPS στους σταθερούς. Παλαιότερα η μπαταρία ταλαιπωρούνταν όταν ήταν μονίμως συνδεδεμένη, πλέον όμως στους όταν επιτευχθεί πλήρης φόρτιση κόβεται το κύκλωμα και δεν επιρεάζεται.

Εάν όμως την αφαιρέσεις σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ο φορητός όπως είναι φυσικό σβήνει αμέσως. Θα πρότεινα τις πρώτες φορές τουλάχιστον να κάνεις το καλιμπράρισμα (10% -95 %) όσο πιο τυπικά μπορείς και μετά κράτα την επάνω.

Απλά για να μην σου πάρει 2-3 μήνες η διαδικασία, όταν φτάνει στο 95% συνέχιζε να δουλεύεις μόνο με τη μπαταρία και μετά στο 10% συνέδεέ το στη πρίζα. Επανέλαβέ το 8-10 φορές και είσαι οκ.

αν είναι κλειστό και τον έχω π.χ. στην τσάντα του, πρέπει να έχω αφαιρέσει την μπαταρία ή την αφήνω πάνω;

Φαντάζομαι ότι δεν θα το βρεις αν κοιτάξεις το manual ακόμη και αν είναι στα αγγλικά. Δεν έχω εύκαιρο το δικό μου, αλλά νομιζω ότι συστήνουν να αφαιρείται.

Επίσης όταν φορτίζει μπορώ να τον έχω ανοιχτό και να τον "πειράζω";

Οταν φορτίζει μπορείς να το έχεις ανοιχτό και να κάνεις ότι θέλεις. Απλά η φόρτιση θα διαρκέσει περισσότερο χρόνο.

Δημοσ.

ρε παιδια ρωτηστε πρωτα τι laptop εχει (δε νομιζω οτι εχει αναφερθει) και μετα του λεμε για recovery discs. Αν εχει παρει DELL ουτε recovery disc χρειαζονται ουτε τπτ

Ας πει πρωτα τι εχει και μετα καποιος που εχει ηδη laptop απο τη συγκεκριμενη εταιρεια λεει στο παληκαρι

Δημοσ.
Η μπαταρία στους φορητούς χρησημεύει όπως το UPS στους σταθερούς. Παλαιότερα η μπαταρία ταλαιπωρούνταν όταν ήταν μονίμως συνδεδεμένη, πλέον όμως στους όταν επιτευχθεί πλήρης φόρτιση κόβεται το κύκλωμα και δεν επιρεάζεται.

Εάν όμως την αφαιρέσεις σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ο φορητός όπως είναι φυσικό σβήνει αμέσως. Θα πρότεινα τις πρώτες φορές τουλάχιστον να κάνεις το καλιμπράρισμα (10% -95 %) όσο πιο τυπικά μπορείς και μετά κράτα την επάνω.

Απλά για να μην σου πάρει 2-3 μήνες η διαδικασία, όταν φτάνει στο 95% συνέχιζε να δουλεύεις μόνο με τη μπαταρία και μετά στο 10% συνέδεέ το στη πρίζα. Επανέλαβέ το 8-10 φορές και είσαι οκ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά, τι να πω; Να 'στε καλά!

Μιχάλη εντάξει, νομίζω καταντάω γραφικός, αλλά πραγματικά αν δεν είχα και τις συμβουλές σου, θα τα έκανα μαντάρα.

Τώρα, βέβαια, η μια απορία γεννάει την άλλη και θα σε ζαλίσω πάλι :o

Είναι μέχρι να τον συνηθίσω κάπως, είναι η πρώτη φορά με φορητό και για μένα είναι όλος μια απορία... :-)

Όσον αφορά τα recovery disks, εντάξει θα το ψάξω και θα τα καταφέρω.

1) Για την μπαταρία, βρήκα αυτό. Για ρίξτου μια ματιά ρε Μιχάλη. Λέει κάποιος ότι πρέπει να βγαίνει όταν είναι στο ρεύμα "γιατί ξεφορτίζεται με τη θερμοκρασία και την ξαναφορτίζει συνέχεια το λαπτοπ και χάνει κύκλους φόρτισης".

Αν δεν χαλάει η μπαταρία με το να είναι πάνω στο λαπτοπ όταν είναι στην πρίζα, θα ήθελα να γλιτώσω τα λεφτά από το ups, όχι ότι είναι πολλά, απλά λίγα από 'δω, λίγα από 'κει μαζεύονται και ήδη έχουμε ξεφύγει... Τώρα αν όντως είναι αναγκαίο, ε τι να κάνουμε; Θα το πάρουμε κι αυτό.

2) Επίσης αυτό που μου είπες για το καλιμπράρισμα, καταλαβαίνω ότι πρέπει να κάνω τους κύκλους φόρτισης - αποφόρτισης, είναι πολύ κατανοητό, αλλά όταν τον έχω στην πρίζα στην συγκεκριμένη περίοδο (του καλιμπραρίσματος), θα πρέπει να βγάζω την μπαταρία; Αυτό κατάλαβα σε αυτά που μου είπες, πες μου αν κάνω λάθος. Επίσης, αν είναι όντως έτσι, όσο διαρκέσει το καλιμπράρισμα, το μόνο που θα έχω να φοβάμαι θα είναι οι διακοπές ρεύματος, έτσι δεν είναι; Μπορεί να πάθω μεγάλη ζημιά (τουλάχιστον όσο δε θα "φοράει" την μπαταρία;

3) Και κάτι άλλο. Στην περιοχή που μένω παρατηρώ αρκετά έως πολλά σκαμπανεβάσματα της τάσης του ρεύματος. Παλιότερα είχα πάθει ζημιά απ' αυτό (τουλάχιστον έτσι μου είπαν) στον desktop μιας και μου είχε "κάψει" τον σκληρό.Δεν ξέρω τι ρόλο παίζει, αλλά στο λέω μπας και έχεις να προτείνεις κάτι.

Δημοσ.

προσωπικη μου αποψη, μην σκας για την μπαταρια, αν η μπαταρια βγαινει απο το φορητο χανει τη φορητοτητα του. Η αποψη οτι δεν πρεπει να εχεις τη μπαταρια πανω οταν ειναι στην πριζα ειναι λαθος. Αν θες να την προσεχεις τοσο πολυ τοτε βγαζε την

Μην καθεσαι και ασχολεισαι με την μπαταρια γιατι δε θα χαρεις το μηχανημα σου. Η καλυτερη λυση ειναι να παρεις 2η μπαταρια. Απλα μη χρησιμοποιεις τη μπαταρια οταν εχεις τη δυνατοτητα να τον εχεις στην πριζα

Δημοσ.

1) Για την μπαταρία, βρήκα αυτό. Για ρίξτου μια ματιά ρε Μιχάλη. Λέει κάποιος ότι πρέπει να βγαίνει όταν είναι στο ρεύμα "γιατί ξεφορτίζεται με τη θερμοκρασία και την ξαναφορτίζει συνέχεια το λαπτοπ και χάνει κύκλους φόρτισης".

Αν δεν χαλάει η μπαταρία με το να είναι πάνω στο λαπτοπ όταν είναι στην πρίζα, θα ήθελα να γλιτώσω τα λεφτά από το ups, όχι ότι είναι πολλά, απλά λίγα από 'δω, λίγα από 'κει μαζεύονται και ήδη έχουμε ξεφύγει... Τώρα αν όντως είναι αναγκαίο, ε τι να κάνουμε; Θα το πάρουμε κι αυτό.

Το θυμάμαι το θέμα. O Powerfull έχει δίκιο σε γενικές γραμμές. Ομως έχει άδικο στο θέμα UPS. Το UPS κοστίζει 70 ευρώ ενώ μια νέα μπαταρία για το φορητό 100. Οπότε διαλέγεις και παίρνεις. Είτε αγοράζεις UPS και κρατάς αθικτη τη μπαταρία σου (όμως μετά από 3-4 χρόνια αγοράζεις καινουρια μπαταρία και για το UPS και για το φορητό) είτε χρησημοποιείς κανονικά τη μπαταρία του φορητού με τις συνήθεις φθορές που θα υποστεί και μετά από 2 χρονάκια αν έχει πέσει τόσο η απόδοση πας και πέρνεις μια καινούρια και τελειώνει η ιστορία. Μια ή άλλη...

Γνώμη μου είναι να μείνεις ως έχεις και να μην αγοράσεις τίποτε άλλο. Αν θέλεις κάτι ακόμα για προστασία, αγόρασε ένα πολύμπριζο προστασίας της APC (ακόμα και με μία schuko μόνο για το φορητό σου).

2) Επίσης αυτό που μου είπες για το καλιμπράρισμα, καταλαβαίνω ότι πρέπει να κάνω τους κύκλους φόρτισης - αποφόρτισης, είναι πολύ κατανοητό, αλλά όταν τον έχω στην πρίζα στην συγκεκριμένη περίοδο (του καλιμπραρίσματος), θα πρέπει να βγάζω την μπαταρία; Αυτό κατάλαβα σε αυτά που μου είπες, πες μου αν κάνω λάθος. Επίσης, αν είναι όντως έτσι, όσο διαρκέσει το καλιμπράρισμα, το μόνο που θα έχω να φοβάμαι θα είναι οι διακοπές ρεύματος, έτσι δεν είναι; Μπορεί να πάθω μεγάλη ζημιά (τουλάχιστον όσο δε θα "φοράει" την μπαταρία;

Κάτι κατάλαβες λάθος νομίζω. Το καλιμπράρισμα το κάνεις για τη μπαταρία. Οχι για το φορητό! "Στρώσιμο" της μπαταρίας κάνεις όπως στα αυτοκίνητα "στρώνεις" τη μηχανή. Αυτό λέμε καλιμπράρισμα. Οταν το κάνεις φυσικά και την έχεις πάνω.

Το ξαναγράφω για να είμαστε σίγουροι. Τη μπαταρία τις πρώτες φορές της λειτουργίας της για να φτάσει τη μέγιστη απόδοση θα πρέπει να τη γυμνάσεις. Το γύμνασμα γίνεται αφήνοντάς τη να φορτίσει μέχρι το 95% και φροντίζοντας να μην αποφορτιστεί λιγότερο από το 10%. Αυτό θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον 5 φορές. Θα σου έλεγα καλύτερα να το κάνεις περίπου 10.

Μετά από αυτές τις 10 φορές αρκεί να γίνεται μια φορά ανά 15 ημέρες για συστήριση.

3) Και κάτι άλλο. Στην περιοχή που μένω παρατηρώ αρκετά έως πολλά σκαμπανεβάσματα της τάσης του ρεύματος. Παλιότερα είχα πάθει ζημιά απ' αυτό (τουλάχιστον έτσι μου είπαν) στον desktop μιας και μου είχε "κάψει" τον σκληρό.Δεν ξέρω τι ρόλο παίζει, αλλά στο λέω μπας και έχεις να προτείνεις κάτι.

Αυτό το πρόβλημα για το σταθερό θα το έλυνες με ένα UPS (μπαταρία+σταθεροποιητής τάσης) που λέγαμε νωρίτερα ή με έναν απλό σταθεροποιητή τάσης (για περισσοτερες λεπτομέρειες του τι είναι το UPS διάβασε στην ενότητα Hardware ή ψάξε στο νετ).

Οι φορητοί επειδή τροφοδοτούνται από μετασχηματιστή που φιλτράρει ουσιαστικά τη τάση κατά την είσοδο (πρίζα ΔΕΗ) και δίνει σταθερή τάση στην έξοδο (φορητός) δεν έχει πρόβλημα. Οταν η τάση είναι χαμηλή ή διακοπεί τελείως τότε η μπαταρία εμπλέκεται στο κύκλωμα και τροφοδοτεί με ρεύμα το φορητό, οπότε εκείνος συνεχίζει να λειτουργεί αδιάκοπα. Εκεί όμως που υπάρχει πρόβλημα είναι όταν η τάση είναι πολύ υψηλή (τα λεγόμενα spikes-καρφιά). Αυτό συμβαίνει στιγμιαία πολλές φορές α) πριν διακοπεί το ρεύμα β) Οταν επανέρχεται γ) Σε περίπτωση κεραυνού

Για αυτό το λόγο αγοράσεις ένα πολύπριζο προστασίας (surge protector) και είσαι ήσυχος (αν και από κεραυνό δε σε σώζει τίποτα).

Ορίστε ένα με 8 και ένα με 1 πρίζα.

Δημοσ.

Ωραία, άρα παιρνώ ένα ups ή έναν σταθεροποιητή τάσης για τον σταθερό και ένα πολύμπριζο προστασίας για το φορητό.

Για το σταθερό: να αρκεστώ στον σταθεροποιητή τάσης λές; Είναι και πιο φτηνό απ' ότι βλέπω... Γενικά πάντως αν έχεις κάποιες προτάσεις, πες :)

Πάλι έξοδα, αλλά αν είναι να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, καλύτερα.

Όσον αφορά το καλιμπράρισμα, τώρα το κατάλαβα 100%

Τελικά 3 recovery disks έφτιαξα, δηλαδή τόσα μου ζήτησε τελικά.

Όλα κομπλέ ως τώρα, το έχω και φορτίζει (ανοιχτό).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...