mistral Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Προσωπικά δεν έχω κανένα απολύτως μίσος ενάντια στον αμερικανικό λαό. Το αντίθετο μάλιστα έχω μαι μεγάλη συμπάθεια και γνωρίζω ότι είναι ένας λαός με πολλές αρετές. Το πρόβλημα με την αμερική δεν εστιάζεται στους αμερικάνους - εννοούμε προφανώς τις ΗΠΑ και τους πολίτες της και έπρεπε να είναι ο τίτλος του θέματος πιο αυστηρά προσδιορισμένος - αλλά με την πολιτική των ΗΠΑ σε όλον τον κόσμο. Και αυτή η εχθρικότητα δεν προσωποποιείτα απο μένα τουλάχιστον στους πολίτες των ΗΠΑ. Προσωποποιείται στους δημιουργούς και εκτελεστές αυτής της στρατηγικής παρέμβασης για την υπεράσπιση των συμφερόντων της παντού στον κόσμο και με οποιοδήποτε μέσον. Και η εχθρικότητα των περισσότερων λαών ενάντια στις ΗΠΑ - όσοι δεν την εχθρεύονται ακόμα είναι μέχρι να σταματήσει η χώρα τους να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ - ξεκινάει ακριβώς απ αυτήν την ετσιθελική επέμβαση και επιβολή των δικών της στρατηγικών πάνω σε άλλες μικρότερες χώρες
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Το πρόβλημα με την αμερική δεν εστιάζεται στους αμερικάνους - εννοούμε προφανώς τις ΗΠΑ και τους πολίτες της και έπρεπε να είναι ο τίτλος του θέματος πιο αυστηρά προσδιορισμένος - αλλά με την πολιτική των ΗΠΑ σε όλον τον κόσμο. Και αυτή η εχθρικότητα δεν προσωποποιείτα απο μένα τουλάχιστον στους πολίτες των ΗΠΑ. Προσωποποιείται στους δημιουργούς και εκτελεστές αυτής της στρατηγικής παρέμβασης για την υπεράσπιση των συμφερόντων της παντού στον κόσμο και με οποιοδήποτε μέσον. Πάνε πες του παππού μου πως δεν έφταιγαν οι Γερμανοί, ο Χίτλερ έφταιγε. Αλλά φόρα και κανένα κράνος καλού-κακού.
livewire Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Λοιπόν.Κρατάμε τη Florida γιατί ξέρουν να παίζουν σωστό death metal. Κρατάμε την Νέα Υόρκη για τον ίδιο λόγο. Την υπόλοιπη χώρα την κάνουμε λίπασμα. Ψιτ, μίστερ! Κράτα μια πισινή, γιατί όταν μεγαλώσεις και θελήσεις να ξεμπουκώσεις τα ταλαιπωρημένα σου ηχεία με λίγη southern blues βαρβατίλα, τότε θα το μετανιώνεις - και ακόμα χειρότερα, θα σου έχει μείνει μόνο το sex and the city και το spring break. Και τότε τον μοντ.:Ρ
Lucifer Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Έχω κρατήσει αρκετά γκίγκα μπλουγκρας ώστε να θυμάμαι πως η απώλεια του νότου αποτελεί μεγαλύτερο κέρδος από την διατήρησή του.
frenzy Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Από συλλογή με συνθήματα-graffiti: Οι τεξανοί είναι ζωντανή απόδειξη πως οι ινδιάνοι πηδούσαν βουβάλια...
Hellaslover Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Παιδιά να σας πω πως το βλέπω το θέμα...Καταρχήν έχουμε μάθει να μισούμε (έστω, αντιπαθούμε) τους ανθρώπους που προέρχονται από χώρες-εχθρούς. Όπως με τους τούρκους, γερμανούς κτλ έτσι και με τους αμερικανους. Δε νομίζω ότι οι τούρκοι για παράδειγμα είναι κακοί άνθρωποι και ότι λέμε εμείς για αυτούς λένε και αυτοί για μας. Επίσης μεγάλο ρολο (και ίσως το μονο ρολο) παίζουν τα ΜΜΕ και την πλύσh εγκεφαλου που μας κάνουν και όσο να λέτε δε σας αγγίζουν κάνετε λάθος! Είμαι εναντίων του πολεμου στο Iraq και γενικότερα τις κυβέρνησης εδώ και έβλεπα ένα βιντεάκι πριν κάτι χρονια και έδειχνε διαφορες εικόνες από το Iraq και τους αμερικανους φαντάρους να παίζουν με παιδακια εκεί και μια γριούλα να κρατάει το χέρι αμερικανου φαντάρου σα να έβλεπε τον θεό έκανε..και εκεί που πήγα να δακρύσω λέω τι κάνω ρε αμερικανος τι γύρισε αυτή τι ταινία! Λοιπόν μην ακούτε τι λένε στη τηλεόραση για την Αμερική. Ότι υπάρχουν συμφέροντα υπάρχουν αλλα το τόσο το κάνουν τοοόσο και τουλάχιστον εδώ στη California σπανια συναντάς άνθρωπο που να μην είναι κατά του Bush δε ξέρω τι γίνεται στα αλλα states αλλα ο Bush από τι california δε πήρε ψήφους. Μου τι σπάει που υπάρχει τέτοια αντιμετώπιση κατά των αμερικανων λες και όλοι στηρίζουν τον Bush. Έχω γίνει θύμα λόγο του ότι μένω Αμερική άπειρες φορες όταν έρχομαι Ελλάδα έχω ακούσει μπάτσο να με σταματάει χωρίς κράνος και να λέει "τι γίνεται φιλε έρχεσαι από Αμερική και νομίζεις μπορείς να κανεις ότι θέλεις"???? η επειδή κάπνιζα πουράκια στη καφετερια το θεωρούσαν ότι πουλάω μαγκιά και το παίζω πλούσιος (5euro τα χα πάρει από το περίπτερο!) δηλαδή ακούγονται τρελα πράγματα και από ανθρώπους πou αρμέγουν πρόβατα μια ζωή και δεν έχουν πάει ούτε Αθηνα! Και μετά σου λένε οι αμερικανοι είναι απολίτιστοι γιατί δε ξέρουν που είναι η βαγδάτη...Και στο κάτω κάτω τις γραφής η Αμερική προστατεύει τους πολίτες τις- η Ελλάδα τι κάνει? Που με τους πολιτικούς που έχουμε στην Ελλάδα αν είχαν τι δύναμη τις Αμερικής θα είχαμε κατακτήσει όλη τι κύπρο, τουρκια, αλβανία και τα γύρο βαλκάνια...και ακόμα δε θα χάμε ψωμί να φάμε οι πολίτες
The_Judas Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Δεν είναι ο Αμερικάνος σαν άνθρωπος που ενοχλεί τον Έλληνα, αλλά η Αμερικάνικη κουλτούρα. Τον ενοχλούν οι ταινίες τους που πλέον είναι προπαγάνδες απροκάλυπτες. Ο με το ζόρι πατριώτισμος τους. Η κυβέρνηση τους που τους θεωρεί χαζούς και τους πλασάρει ψεύτικες δικαιολογίες για ότι κάνει την στιγμή που είναι απόλυτα φανερό το τι όντως θέλει να κάνει. Επίσης μας ενοχλεί που σε ότι πρόβλημα και αν έχουμε ΠΡΕΠΕι σαν λαός να σκύψουμε να μας τον φορέσουνε. Και είναι λογικό αφού είναι απο πάνω. Τέλος προσωπικά με ενοχλεί πολύ το Γκοντ μπλεσ αμέρικα γιατί δεν μπορώ νακαταλάβω απο που προέκυψε αυτό το συμπέρασμα. Η αμερικάνικη κουλτούρα είναι νο1 σε πωλήσεις εισητηρίων στην Ελλάδα. Τις λεγόμενες "εμπορικές χαζοαμερικάνικες" ταινίες τις βλέπουμε κατα βούληση σε αντίθεση με τις ανεξάρτητες παραγωγές των ΗΠΑ που είναι πράγματι πιο ποιοτικές ή και τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές-ασιατικές κλπ. αυτοι ψηφιζουν κυβερνηση,αυτοι επισης στις τελευταιες εκλογες εδωσαν την ψηφο τους για ακομα μια τετραετια στον εγκληματια μπους.ευχομαι τα χειροτερα για ολους.οχι οτι και εμεις παμε πισω....τα ιδια σκατα μυαλα με αυτους εχουμε και εμεις.τι εχει κανει ο αμερικανικος λαος,για την κατασταση που επικρατει στο ιρακ,στο αφγανισταν?αντε κανα χειροκροτημα στον σβαρτζενεκερ και στον σταλονε,που μιλανε για την κακη πολιτικη και τον αδικο πολεμο του μπους στο ιρακ για το πετρελαιο,και αυτο ολως τυχαιος σε κατι βραβεια και κατι τετοιες παπαριες,και οχι σε καποια αντιπολεμικη συγκεντρωση. Οταν έβγαιναν σε διαδηλώσεις το '60-70 τους λέγαμε παλιοχίπηδες... τώρα τους λέμε χαζοαμερικάνους. Μήπως ο Ελληνικός λαός είναι καλύτερος? Μια ζωη ίδιους ψηφίζουμε... και μετά τους γιους τους και τα ανήψια τους.
frenzy Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Τα μεγάλα λόγια είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του λαού μας. Αφού δεν τους πάτε τους αμερικάνους -και προφανώς είστε πλειοψηφία-γιατί δεν έχει βγει η Παπαρήγα πρωθυπουργός(ρητορική ερώτηση, μην το πάμε στα πολιτικά)? Όπως είπα και στην αρχή μισούμε εξ'ίσου όλους τους λαούς. Πάμε να το δούμε στην πράξη: Κινέζοι παντοδύναμοι θα μας καταστρέψουν εμπορικά, τούρκοι φυσικοί εχθροί, Σκοπιανοί το ίδιο, Αλβανοί έξω, Βούλγαροι (βρισιά από μόνο του), Ρωσίδες-Ουκρανέζες πουτάνες, Πολωνοί αλκοολικοί, Ρουμάνοι κλεφτοκοτάδες, Ελβετοί φλώροι, Γερμαναράδες (βρισιά από μόνο του), Άγγλοι βρωμιάρηδες αδερφές βρωμοτουρίστες, Γάλλοι πούστηδες, Ιταλοί φωνακλάδες μακαρονάδες, Ολλανδοί ναρκομανείς, Πακιστανοί βρωμιάρηδες, Αφρικανοί αραπάδες, φιλλιπινέζοι δούλοι ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ WTF??? Μήπως είμαστε ο πιο κομπλεξικός λαός του κόσμου? Ever?
The_Judas Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Όπως είπα και στην αρχή μισούμε εξ'ίσου όλους τους λαούς. Πάμε να το δούμε στην πράξη: Κινέζοι παντοδύναμοι θα μας καταστρέψουν εμπορικά, τούρκοι φυσικοί εχθροί, Σκοπιανοί το ίδιο, Αλβανοί έξω, Βούλγαροι (βρισιά από μόνο του), Ρωσίδες-Ουκρανέζες πουτάνες, Πολωνοί αλκοολικοί, Ρουμάνοι κλεφτοκοτάδες, Ελβετοί φλώροι, Γερμαναράδες (βρισιά από μόνο του), Άγγλοι βρωμιάρηδες αδερφές βρωμοτουρίστες, Γάλλοι πούστηδες, Ιταλοί φωνακλάδες μακαρονάδες, Ολλανδοί ναρκομανείς, Πακιστανοί βρωμιάρηδες, Αφρικανοί αραπάδες, φιλλιπινέζοι δούλοι ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ WTF??? Μήπως είμαστε ο πιο κομπλεξικός λαός του κόσμου? Ever? Τα είπες όλα φίλε. Οι moderators να κλειδώσουν το θέμα
mistral Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Πάνε πες του παππού μου πως δεν έφταιγαν οι Γερμανοί, ο Χίτλερ έφταιγε. Αλλά φόρα και κανένα κράνος καλού-κακού. Eντάξει.. κατανοώ το πώς σκέφτεται ο παππούς σου Όμως νομίζω ότι σήμερα έχουμε λίγο διαφορετικότερο τρόπο σκέψης και αντίληψης του τί συμβαίνει στον κόσμο απ ότι είχαν την εποχή του παππού σου.. Με απόλυτο σεβασμό σε όλους τους ηλικιωμένους και μεγαλύτερους απο μένα στην ηλικία πάντα...
Lucifer Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Παιδιά να σας πω πως το βλέπω το θέμα...Καταρχήν έχουμε μάθει να μισούμε (έστω, αντιπαθούμε) τους ανθρώπους που προέρχονται από χώρες-εχθρούς. Όπως με τους τούρκους, γερμανούς κτλ έτσι και με τους αμερικανους. Δε νομίζω ότι οι τούρκοι για παράδειγμα είναι κακοί άνθρωποι και ότι λέμε εμείς για αυτούς λένε και αυτοί για μας. Επίσης μεγάλο ρολο (και ίσως το μονο ρολο) παίζουν τα ΜΜΕ και την πλύσh εγκεφαλου που μας κάνουν και όσο να λέτε δε σας αγγίζουν κάνετε λάθος! Είμαι εναντίων του πολεμου στο Iraq και γενικότερα τις κυβέρνησης εδώ και έβλεπα ένα βιντεάκι πριν κάτι χρονια και έδειχνε διαφορες εικόνες από το Iraq και τους αμερικανους φαντάρους να παίζουν με παιδακια εκεί και μια γριούλα να κρατάει το χέρι αμερικανου φαντάρου σα να έβλεπε τον θεό έκανε..και εκεί που πήγα να δακρύσω λέω τι κάνω ρε αμερικανος τι γύρισε αυτή τι ταινία! Λοιπόν μην ακούτε τι λένε στη τηλεόραση για την Αμερική. Ότι υπάρχουν συμφέροντα υπάρχουν αλλα το τόσο το κάνουν τοοόσο και τουλάχιστον εδώ στη California σπανια συναντάς άνθρωπο που να μην είναι κατά του Bush δε ξέρω τι γίνεται στα αλλα states αλλα ο Bush από τι california δε πήρε ψήφους. Μου τι σπάει που υπάρχει τέτοια αντιμετώπιση κατά των αμερικανων λες και όλοι στηρίζουν τον Bush. Έχω γίνει θύμα λόγο του ότι μένω Αμερική άπειρες φορες όταν έρχομαι Ελλάδα έχω ακούσει μπάτσο να με σταματάει χωρίς κράνος και να λέει "τι γίνεται φιλε έρχεσαι από Αμερική και νομίζεις μπορείς να κανεις ότι θέλεις"???? η επειδή κάπνιζα πουράκια στη καφετερια το θεωρούσαν ότι πουλάω μαγκιά και το παίζω πλούσιος (5euro τα χα πάρει από το περίπτερο!) δηλαδή ακούγονται τρελα πράγματα και από ανθρώπους πou αρμέγουν πρόβατα μια ζωή και δεν έχουν πάει ούτε Αθηνα! Και μετά σου λένε οι αμερικανοι είναι απολίτιστοι γιατί δε ξέρουν που είναι η βαγδάτη...Και στο κάτω κάτω τις γραφής η Αμερική προστατεύει τους πολίτες τις- η Ελλάδα τι κάνει? Που με τους πολιτικούς που έχουμε στην Ελλάδα αν είχαν τι δύναμη τις Αμερικής θα είχαμε κατακτήσει όλη τι κύπρο, τουρκια, αλβανία και τα γύρο βαλκάνια...και ακόμα δε θα χάμε ψωμί να φάμε οι πολίτες Τη μέρα που θα πάρω στα σοβαρά κάτοικο αμερικής να μου λέει πως τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης μου κάνουν πλύση εγκεφάλου, δε θα έκανα μπολντ αυτά που έκανα μπολντ.
Critter Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Hellaslover, όταν λεμε φονιαδες των λαων Αμερικανοι, δεν εννοουμε τους πολιτες...εννοουμε την πολιτικη ηγεσια την οποια βεβαια υποστηριζουν εμμεσως οι πολιτες. Και για την ακριβεια ουτε την πολιτικη ηγεσια αλλα αυτους που ειναι πίσω απο την πολιτικη ηγεσια. Ειναι γνωστο αλλωστε οτι ο Bush ειναι απλα ένα πιονι αυτων που θετους τους ορους την πασκοσμιας διοικησης. Το ζητημα ειναι οτι οι Αμερικανοι πολιτες δεν σκεφτονται καθως τα εχουν ολα ετοιμα και καθοδηγουνται απο τα ΜΜΕ. Γενικα ξερω πολλα για τους λογους που υφισταται η μη υπαρξη σκεψης μιας και εχω τον ξαδερφο μου στην Ατλαντα και εχουμε κανει τρελες συζητησεις. Εχει τυχει να πιασω κουβεντα και με κανα 2 Αμερικανους και το εχω νιωσει οτι εχουν το CNN στο πετσι τους. Κανενα ιχνος ελευθερης σκεψης. Οποτε προσωπικα δεν μισω τους Αμερικανους πολιτες, ισα ισα που τους λυπαμε για το οτι ειναι αρνακια στη στανη του αφεντικου τους. Δικο τους προβλημα και φυσικα δεν εχω κανενα λογω να μην τους γουσταρω οταν τους βλεπω στην Ελλαδα. Απο την αλλη ο Μπους και ολα τα κατακαθια πιονια μακαρι να τους καταπινε η Γη μόλις πάταγα submit σε αυτο το post.
livewire Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Έχω κρατήσει αρκετά γκίγκα μπλουγκρας ώστε να θυμάμαι πως η απώλεια του νότου αποτελεί μεγαλύτερο κέρδος από την διατήρησή του. i like. (10 little indians)
afentiko7 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 . Δε νομίζω ότι οι τούρκοι για παράδειγμα είναι κακοί άνθρωποι και ότι λέμε εμείς για Μπα όχι. Δυσφήμιση τους κάνουμε. Αν μου βρεις πολίτες(τώρα Τούρκοι κ πολίτες λίγο δύσκολο) (εκτός Αφρικής) που να συμμετέχει σε γενοκτονίες και βανδαλισμούς εις βάρος γειτόνων του διαφορετικής εθνικότητας σε παραδέχομαι. πως τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης μου κάνουν πλύση εγκεφάλου Η αστυνομία δε σου μιλάει μέσα από τα δελτία ειδήσεων? Αν πεις έξω οι μετανάστες και καμιά υποχώρηση για το όνομα στη Βαρδαρία δε χαρακτηρίζεσαι ακραίος? WTF??? Μήπως είμαστε ο πιο κομπλεξικός λαός του κόσμου? Ever? Λες μπούρδες. Κανένας λαός δν πηγαίνει κανέναν.Δλδ το βλέπει σωβινιστικά.Πχ Ο Γερμανός δε γουστάρει τον Άγγλο αλλά ο Πολωνός δε θέλει να βλέπει τον άγγλο που δε θέλει να το βλέπει ο Ισπανός που δε θέλει να βλέπει εμάς κοκ. Οχι ότι δε μιλάνε απλά πως οι Λαρισαίοι δεν πάνε τους Βολιώτες ένα τέτοιο πράγμα
frenzy Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Λες μπούρδες. Κανένας λαός δν πηγαίνει κανέναν.Δλδ το βλέπει σωβινιστικά.Πχ Ο Γερμανός δε γουστάρει τον Άγγλο αλλά ο Πολωνός δε θέλει να βλέπει τον άγγλο που δε θέλει να το βλέπει ο Ισπανός που δε θέλει να βλέπει εμάς κοκ. Οχι ότι δε μιλάνε απλά πως οι Λαρισαίοι δεν πάνε τους Βολιώτες ένα τέτοιο πράγμα Ιντρεστινγκ τσοϊς οβ γουερντς φορ γιορ ραντινγκ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.