klog Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δεν είναι εγκληματίας ο Μπους. Εγκληματίες είναι οι στρατιωτικοί που έχουν στόχους νοσοκομεία, σχολεία , καταφύγια κτλ, και όπως φάνηκε από την επίθεση το 2003 στην αγορά της Βαγδάτης ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν.Όι πόλεμοι του Μπους είναι προς χώρες με ηγέτη πολύ χειρότερο. Μήπως ξέρουμε πόσες δολοφονίες γίνονται τον χρόνο από το πολιτικό καθεστώς της χωρας της οποίας δώσαμε την ολυμπιακή φλόγα ή τι εγκλήματα γίνονται από το ανθρωπόμορφο κτήνος της Β.Κορέας Κιμ Γιονγκ Λι ή πόσοι βασανίστηκαν μέχρι θανάτου από τον Σαντάμ και τους Ταλιμπαν ? Σε γενικές γραμμές καλά τα λές. Θα ήθελα να με βοηθήσεις σε μερικές απορίες που έχω. 1ον.:Υπάρχει κανένας στρατιωτικός που βομβάρδισε άμαχο πλυθησμό χωρίς την υπογραφή του πολιτικού του προισταμένου(Να σου θυμίσω την θεωρία των παραπλέυτων απωλειών) Ο κάθε κος Μπους και ο κάθε Κος Ράμσφελντ είναι το ίδο υπέυθυνοι (ίσως και περισσότερο)με αυτόν που πατά το κουμπι 2ον:Την ίδια ευαισθησία θα επιθυμούσα να δείξουν και στις περιπτώσεις της Κύπρου,των Σέρβων του Κοσυφοπεδίου και όχι μόνο των Αλβανών και γενικώς σε κάθε σημείο όπου δεν έχει πετρέλαια ή υφιστάμενους και σχεδιαζόμενους αγωγούς. Την ίδια διπλωματική ευαισθησία θα επιθυμούσα οι 'ανιστόριτοι? ,ως επι το πλείστον ηγέτες κατα καιρούς των ΗΠΑ, να δείξουν όταν ένα τσουρμο Σλάβοι αποφασίζουν με το έτσι θέλω να ονομαστούν απόγονοι των Μακεδόνων. Αλλά είπαμε εκεί θα περάσουν οι αγωγοί που θα παρακάπτουν αυτούς που σχεδιάζουν οι Ρώσοι (για τα δικά τους βέβαια συμφέροντα) 3ον:Σύμφωνοι και στην Κίνα και στην Β.Κορέα και σε αρκετά μέρη του κόσμου γίνονται απράδεκτα πράγματα. Προφανώς δεν έχεις ακόύσει για το Γκουανταναμο και τις πτήσεις της AIR CIA. Άραγε πότε θα επιτεθούν στην Ινδονησία που πετροβολούν τις γυναίκες για μοιχεία? Α ξέχασα εκει δεν έχει πετρέλαιο ούτε αγωγούς(νησί γαρ αν δε κάνω λάθος) 4ον:Όταν το αμερικανοθρεμένο κίνημα των Ταλιμπάν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των ΗΠΑ έναντι στην τότε ΕΣΣΔ κυρίως τότε κάναμε τον κινέζο και κοιτούσαμε αλλού έ? Τα ίδια και τώρα που ο ΜΟυσάραφ στο Πακιστάν έγινε το ''σκυλάκι μας''. Ακόμη ακόμη καιο ίδιος ο Σαντάμ μας βόλευε που 8 χρόνια πολεμούσε με την βοήθεια των ΗΠΑ τους κακούς Χομεινι γιατι οι τελευταίοι μας πετάξαν στην θάλασσα με τις κλωτσές τον αγαπημένο μας Σαχη. 5ον:Μήπως θές να συζητήσουμε την μακρά και ''ένδοξη'' ιστορία των ΗΠΑ σε υποκίνηση πραξικοπημάτων,στήριξη απολυταρχικών καθεστώτων και ανατροπών δημοκρατικών κυβερνήσεων? Οι ΗΠΑ έχουν μακρά και ένδοξη ιστορία προσφοράς στην ανθρωπότητα. Έχουν χυθεί ποτάμια αίματος απο τους αμερικανούς πολίτες για την ελευθερία και την δημοκρατία(Π.χ Β.ΠΠ) Έχει ξοδευτεί πακτωλός δολαρίων για την στήριξη και την ευημερία κυρίως της Ευρώπης(Σχέδιο Μάρσαλ). Για όλα αυτά ΠΡΕΠΕΙ να την ευγνωμονούμε Αλλά τα τελευταία κυρίως 15 έτη κάτι δεν πάει καλά και είναι προφανές. Ίσως πρέπει κάποιοι εκεί να αναπροσαρμόσουν τις πολιτικές τους.... Συγνώμη για το μακροσκελές μηνυμα Φιλικά klog Υγ: Ελπίζω να μην αποφασίσουν για χάριν της Δημοκρατίας να αποφασίσουν να επιτεθούν στην Κίνα!!
Sellers Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Πολύ απολυτότητα όμως. Πόσοι απο εμάς δεν χαρακτηριζόμαστε ηλίθιοι που ψηφίσαμε και πάλι Καραμανλή ή Παπανδρέου? Και όταν μας ρωτάνε καταφεύγουμε στο κλασσικό ''Ε και τι να ψηφίσω?'' Μπορεί και εκεί να παίζεται κάτι τέτοιο. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι γίνεται με τις υπόλοιπες ιδεολογίες και τα κόμματα που τις υποστηρίζουν. Πόσοι απο εμάς δηλαδή θεωρούμε τον Κλίντον καλύτερο? Αφού και οι δύο τα ίδια σκατά ήταν...
Humphrey Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Νομίζω αυτοί είναι ακόμα μεγαλύτεροι ηλίθιοι. Τουλάχιστον οι άλλοι που τον ψήφισαν, ξέρεις ρε παιδί μου ότι είναι μόνο για σκοποβολή και κονσέρβες, τόσο τους παίρνει, τι να κάνουμε τώρα. Οι άλλοι που έχουν άποψη; Οι άλλοι που βαριούνται; Πόσα κιλά είναι; Καταλαβαίνω τι λες. Και εμένα με έχει απασχολήσει το γιατί, αλλά απο συζητήσεις που κάνω και με βάση την εμπειρία που έχω εδώ που είμαι (και εδώ υπάρχει αρκετή αποχή), νομίζω ότι είναι είτε θέμα νοοτροπίας (με ενδιαφέρει μόνο η δουλειά μου, to steak με πατάτες και κέτσαπ και το 18χρονο του γείτονα, οπότε θα ψηφίσω μόνο αν κάτι θίγει ευθέως τα συμφέροντα μου), είτε θέμα πολιτικής επιστήμης-οικονομίας (οι θέσεις των δύο βασικών κομμάτων είναι βασικά ίδιες,-για εμένα- οπότε δεν έχει και τόση διαφορά εκτός αν είμαι "βαμμένος'').
jimarass Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Οι αμερικάνοι στο θέμα με τα σκόπια είναι η πρώτη φορά που ηττήθηκαν πολιτικά σε διεθνές επίπεδο και κάνανε και μόκο!! Για πρώτη φορά η Ευρώπη αντιτάχθηκε σθεναρά, η Ρωσία γαυγίζει και η Αγγλία ούτε μια λέξη!! Το δολάριο κατρακυλά, τα χρέη των αμερικανών βουνό , το πετρέλαιο τους τρώει και το αντίπαλο νόμισμα έχει υψηλότερα επιτόκια. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό που μαγειρεύεται διεθνώς είναι πόσο "μαλακά" θα σκάσει η μπόμπα, για να μην μας πάρουν τα σκάγια!!! Αμέρικα τέλος, πρωτοπορεί σε τεχνολογία μεν αλλά η αρχή έγινε και ποια η μονοφωνία τελείωσε. Το θέμα είναι να μάθουμε ως Ευρώπη από τα λάθη της Αμερικής και κυρίως να συνειδητοποιήσουμε ότι η δύναμη της Ευρώπης δεν είναι τόσο το χρήμα αλλά η κοινωνία και η ιστορική εμπειρία. Αυτά πρέπει να διατηρηθούν. Δε πρέπει να γίνουμε mixer λαών.
washcloud Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Είναι πραγματικά μισος η ότι δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια? Προσωπικά θα έλεγα ότι κάτι τέτοιες ερωτήσεις είναι που με προδιαθέτουν να δω με μισό μάτι έναν Αμερικάνο, "χειροτερεύοντας τη θέση του απέναντί μου", την ήδη "επιβαρύμένη" λόγω των όσων προειπώθηκαν από τους προηγούμενους. Αν αυτό απαντάει στην ερώτησή σου. Και δεν νομίζω ότι ο Έλληνας τόσο άστοχα πια δίνει χαρακτηρισμούς. Τον Γερμανό θα τον πει μηχανή και χοντροκομμένο, τον Ιάπωνα θα τον πει ρομπότ, τον Μεξικάνο θα τον πει τεμπέλη, τον Τούρκο θα τον πει απολίτιστο, τον Ρώσο θα τον πει μέθυσο, τον Αμερικάνο θα τον πει "αμερικανάκι". Τον Σουηδό δεν θα τον πει "σουηδάκι". Όχι γιατί δεν τον ξέρει, ούτε γιατί τυχαία δεν του βγάζει κόμπλεξ και μίσος. Αλλά μάλλον γιατί συν τοις άλλοις, ο Σουηδός δεν θα του θέσει τέτοιες ερωτήσεις.
papahlamidas Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Προσωπικά θα έλεγα ότι κάτι τέτοιες ερωτήσεις είναι που με προδιαθέτουν να δω με μισό μάτι έναν Αμερικάνο, "χειροτερεύοντας τη θέση του απέναντί μου", την ήδη "επιβαρύμένη" λόγω των όσων προειπώθηκαν από τους προηγούμενους. Αν αυτό απαντάει στην ερώτησή σου. Και δεν νομίζω ότι ο Έλληνας τόσο άστοχα πια δίνει χαρακτηρισμούς. Τον Γερμανό θα τον πει μηχανή και χοντροκομμένο, τον Ιάπωνα θα τον πει ρομπότ, τον Μεξικάνο θα τον πει τεμπέλη, τον Τούρκο θα τον πει απολίτιστο, τον Ρώσο θα τον πει μέθυσο, τον Αμερικάνο θα τον πει "αμερικανάκι". Τον Σουηδό δεν θα τον πει "σουηδάκι". Όχι γιατί δεν τον ξέρει, ούτε γιατί τυχαία δεν του βγάζει κόμπλεξ και μίσος. Αλλά μάλλον γιατί συν τοις άλλοις, ο Σουηδός δεν θα του θέσει τέτοιες ερωτήσεις. O washcloud με κάλυψε απόλυτα στο παραπάνω θέμα...
klog Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Οι αμερικάνοι στο θέμα με τα σκόπια είναι η πρώτη φορά που ηττήθηκαν πολιτικά σε διεθνές επίπεδο και κάνανε και μόκο!! Για πρώτη φορά η Ευρώπη αντιτάχθηκε σθεναρά, η Ρωσία γαυγίζει και η Αγγλία ούτε μια λέξη!! Το δολάριο κατρακυλά, τα χρέη των αμερικανών βουνό , το πετρέλαιο τους τρώει και το αντίπαλο νόμισμα έχει υψηλότερα επιτόκια. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό που μαγειρεύεται διεθνώς είναι πόσο "μαλακά" θα σκάσει η μπόμπα, για να μην μας πάρουν τα σκάγια!!! Αμέρικα τέλος, πρωτοπορεί σε τεχνολογία μεν αλλά η αρχή έγινε και ποια η μονοφωνία τελείωσε. Το θέμα είναι να μάθουμε ως Ευρώπη από τα λάθη της Αμερικής και κυρίως να συνειδητοποιήσουμε ότι η δύναμη της Ευρώπης δεν είναι τόσο το χρήμα αλλά η κοινωνία και η ιστορική εμπειρία. Αυτά πρέπει να διατηρηθούν. Δε πρέπει να γίνουμε mixer λαών. Σχετικά με το πετρέλαιο ,έχε στο μυαλό σου πως οι ΗΠΑ αγοράζουν πετρελαιο μόνο και μόνο γιατί το 100% ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ πάει στα στρατηγικά αποθέματα τους. Επίσης μην θεωρείς άσχετη την τιμή του πετρελαίου (110$) με το αδύναμο? δολάριο.
Houston Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 @klog οι ΗΠΑ δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα , ούτε πίστεψε κανείς ότι ήρθε σε τούτον εδώ τον κόσμο για να λύσει τα προβλήματα απανταχού και να αποδώσει παγκόσμια αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Φυσικά και θα κοιτάξει το συμφέρον της , όπως το κοιτάμε και μεις. Αυτούς όμως που επιτέθηκε δεν ήταν παναγίτσες
balux13 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Το αναποδο δηλαδη, πως μας βλεπουν (σαν χωρα και οχι σαν προορισμο διακοπων) οι ξενοι που 'χαρακτηριζουμε΄ το εχετε σκεφτει?
BLISS Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Ανα την ιστορία, οι πολίτες μιας χώρας που αισθανόταν δυνατή σε κάποια περίοδο, "έβγαζαν" και έναν σχετικό "αέρα υπεροχής". Και ανα την ιστορια, ολοι τους ηταν αντιπαθεις, αν οχι μισητοι, απο τους υπολοιπους. Αυτο που κανει τη διαφορα ειναι οτι καποιοι ηταν εκλεγμενοι και καποιοι οχι. Δεν ειναι μονο 'ηλιθιοι, ψηφιζοντας τον βλακα'. Ειναι κατι πολυ χειροτερο! Του εδωσαν το πρασινο φως να συνεχισει τον πολεμο. Οσο για τους αδιαφορους, εχουν το ιδιο μεριδιο ευθυνης και μεγαλυτερο γιατι θα μπορουσαν να κανουν τη διαφορα, αλλα... χεστηκαν. Η flower power λογικη, αγαπω τους παντες, συγχωρω τους παντες, σαν θεωρια καλη ειναι, αλλα δε μπορεσε ποτε να γινει πραξη και ουτε προκειται. Πρακτικα, στο πρωτο χαστουκι, το πολυ στο δευτερο...'There Will Be Blood'! Απαξ και εχεις την ικανοτητα να αγαπας, τοτε αυτοματως μπορεις και να να αντιπαθεις και να μισεις. Καταπιεζοντας ενα απο αυτα (ή μετονομαζοντας το σε 'διαφωνια') κοροιδευεις τον ευατο σου. Ή καλυτερα, τον θεοποιεις. Σοφο το ρητο: "ο θεος συγχωρει, εγω οχι"
washcloud Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 ...Βιντεάρα. Και καλά τα υπόλοιπα κουλά. Αλλά η μεγάλη ζημιά ήταν ο σικέ χάρτης, και το ότι "δεχόντουσαν" την Αυστραλία ως France.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 και επειδή μια εικόνα είναι 1000 λέξεις...
Houston Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 1ον.:Υπάρχει κανένας στρατιωτικός που βομβάρδισε άμαχο πλυθησμό χωρίς την υπογραφή του πολιτικού του προισταμένου(Να σου θυμίσω την θεωρία των παραπλέυτων απωλειών) Ο κάθε κος Μπους και ο κάθε Κος Ράμσφελντ είναι το ίδο υπέυθυνοι (ίσως και περισσότερο)με αυτόν που πατά το κουμπι Δε μιλάμε για παράπλευρες απώλειες αλλά για εγκλήματα. Να σου θυμίσω δηλώσεις ανωτάτου στελέχους του Αμερικανικού στρατού ότι ''έχει πλάκα να σκοτώνεις''. Τον εδιωξαν άραγε, δε θυμάμαι ,αλλά σε παρόμοιες περιστάσεις εδώ στην Ελλαδάρα υπάρχει απόλυτη συγκάλυψη κ αλληλουποστήριξη. ΕΛΑΣ , ξύλο σε φοιτητές , πτώση σε ζαρτινιέρα και άλλα προκλητικά βίντεο με ξυλοδαρμούς αλλοδαπών κα. και η απόλυτη σιωπή ---βρωμάμε χούντα , τουρκίλα, βλαχοσυντηρητισμό. τε θέλω να πω... αυτοί όλοι είναι ψυχικά άρωστοι δεν ευθύνονται οι πολιτικές εξουσίες για ανώμαλες πράξεις σωμάτων ασφαλείας κ στρατού
Lucifer Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Λοιπόν. Κρατάμε τη Florida γιατί ξέρουν να παίζουν σωστό death metal. Κρατάμε την Νέα Υόρκη για τον ίδιο λόγο. Την υπόλοιπη χώρα την κάνουμε λίπασμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.