Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για θερμοκρασίες

dr lag

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να ρωτήσω για το εύρος θερμοκρασιών στο οποίο μπορούν να λειτουργούν απρόσκοπτα τα διάφορα υποσυστήματα (CPU, HDD, PSU) ενός υπολογιστή.

Πειραματίστηκα με ένα παλιό σύστημα (P4 2.4Gh, 1.5 Gb RAM, HDD 120 Gb 7200rpm, PSU 350W), αλλά επειδή το έχω στριμώξει αρκετά σε μια ιδιοκατασκευή, με απασχολούν οι θερμοκρασίες που ανεβάζει.

Δημοσ.

Εξαρτάται. Οι ποιο ''καυτοί'' επεξεργαστές δουλεύουν και πάνω από 50c και θεωρούνται normal.

Oι σκληροί καλό είναι να μην τους υπερβαίνουν τους 50c.

Στις κάρτες γραφικών πάλι εξαρτάται...

Η 8800 σειρά φτάνει και τους 90c σε full load, και πάλι θεωρείται φυσιολογικό.

Μπακαλίστικα, αν τα parts σου δεν υπερβαίνουν τις παραπάνω θερμοκρασίες, είναι οκ.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση.

Δεν ξεπερνάω τους 50c αν και δεν το έχω ζορίσει ακόμα ιδιαίτερα.

Θα ήθελα να ρωτήσω ακόμα τι θεωρείται πιο αξιόπιστο, ο έλεγχος μέσω software (π/χ. everest) ή οι τιμές που δίνουν οι αισθητήρες ενός controller που τοποθέτησα;

• Moderators
Δημοσ.

Ο ελεγχος μεσω software γιατι οι αισθητηρες ειναι στην εξωτερικη επιφανεια του τσιπ, οποτε μεχρι εκεινο το σημειο εχει πεσει η θερμοκρασια.

Δημοσ.

Αν δεν ξεπερνάει τους 50 βαθμούς κελσίου η cpu σου είσαι ΟΚ,βεβαία όπως είπαν και πιο πάνω για τίς κάρτες γραφικών οι 8800 χτυπάν και 90αρια! εγώ είχα δεί σε έναν φίλο μου μια 8800Ultra που έφτανε στούς 78-82 βάθμους κέλσιου!

• Moderators
Δημοσ.

H Ultra εχει βελτιωμενη ψυξη σε σχεση με την GTX.

Μεχρι τους 85-90 ηταν φυσιολογικη.

Ενας επεξεργαστης ετσι και παει 90 το πιο πιθανον ειναι να καει...(αν δεν κανει auto shut down το pc)

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες.

[...]

Ενας επεξεργαστης ετσι και παει 90 το πιο πιθανον ειναι να καει...(αν δεν κανει auto shut down το pc)

Τις προάλλες, μη έχοντας λειτουργήσει τον υπολογιστή μου για καμιά 20αριά μέρες, με το που έτρεξα ένα 3D παιχνίδι, κι αφού ο υπολογιστής ήταν ήδη ανοιχτός για κανα μισάωρο, παρατήρησα ότι η CPU (E6600 @ 3GHz) ήταν στους 90C (να ναι καλά το OSD του rivatuner).

Τελικά είχε ξεκολλήσει το αυτοκόλλητο του fan της cpu και είχε μπλοκάρει τα πτερύγια της με αποτέλεσμα να κάει τόσο, που με δυσκολία μπορούσες να την αγγίξεις. Το "ωραίο" είναι πως είχα βάλει να κάνει "beep" η μητρική (Abit AB9Pro) όταν περάσει του 70C και shutdown στους 75C :/

• Moderators
Δημοσ.

Τοτε δεν πρεπει να ειχε φτασει στο hardware power off.

Απο τους CeleronD και μετα ΟΛΟΙ οι Intel επεξεργαστες απο καποια θερμοκρασια και μετα ειτε επιβραδυνονται ειτε κλεινουν άμεσα για να μην καουν..

Εγω ειχα ξεχασει να βαλω τη ψυκτρα (ελεος?) στο Celeron D και εκλεισε πριν καν μπει windows απο θερμοκρασια...

Δημοσ.

Κάρτα γραφικών, μέχρι να σιγουρευτώ με τις θερμοκρασίες του συστήματος, δεν έχω βάλει και το δουλεύω με την onboard προς το παρόν. Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο (όσο κι αν ακούγεται παράξενο) είναι το τροφοδοτικό (350W Chieftec) που του έχω βάλει μικρότερο ανεμιστήρα λόγω χωροταξικών αναγκών (8άρη Coolermaster) με αποτέλεσμα να μη καλύπτει πλήρως την επιφάνεια και ανεβάζει γρήγορα στους 45c, οπότε και αναγκάζομαι να ανοίξω λίγο το καπάκι. Επειδή δεν έχω εμπειρία με τις θερμοκρασίες των PSU, θεωρείται φυσιολογικό ή πρέπει να κοιτάξω κάτι πιο δραστικό;

Δημοσ.

Εγώ απλά να πω ότι >40 για case = αρχίζουν να ζορίζουν τα πράγματα,το ίδιο και για hdd (cpu έχει ούτως ή άλλως δικό της ανεμιστήρα) (και τα 350 psu ούτως ή άλλως βγαίναν και με 8άρηδες )

Δημοσ.

Οι θερμοκρασίες των επεξεργαστών ισχύουν το ιδιο και στα laptop?? Επειδη είμαι μονιμα κοντα στους 55 (έλεγχος μέσω everest ultimate edition)!

Δημοσ.
Οι θερμοκρασίες των επεξεργαστών ισχύουν το ιδιο και στα laptop?? Επειδη είμαι μονιμα κοντα στους 55 (έλεγχος μέσω everest ultimate edition)!

Συνήθως τα laptop ανεβάζουν υψηλότερες θερμοκρασίες. Ο T7500 σε full load για κάμποση ώρα φτάνει τους 80C. Δε λέω ότι είναι καλό αλλά αντέχει (για την ώρα)...

Δημοσ.

Στο Everest έχει μια ένδειξη θερμοκρασιας AUX. Τι ακριβώς μετράει;

Και κάτι ακόμα. Η ταχύτητα του CPU Fan παραμένει ουσιαστικά σταθερή (2130-2200 rpm) ανεξάρτητα της θερμοκρασίας. Δεν θα έπρεπε να μεταβάλλεται κανονικά;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...