doupiaki_ole Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Γειά σας παλικάρια Λοιπόν είμαι ένας άσχετος με τα δίκτυα και το διαδίκτυο. Πριν απο καιρο ειχα κανει μια συνδεση στο internet (δεν θελω να πω ποια εταιρια γιατι δεν γνωριζω αν επιτρεπεται). Αυτη τη συνδεση την εκανα στο μαγαζι μου. Ηρθαν λοιπον και μου την συνδεσαν. Το modem/router που μου εβαλαν ειναι fritz το οποιο δεν διαθετει ασυρματη συνδεση. Ετσι λοιπον για να εχω και internet στο σπιτι που βρισκεται στον επανω οροφο αγορασα ενα καινουριο modem/router ovislink airlive (δεν θυμαμαι τα υπολοιπα στοιχεια του) και ενα δεκτη για ασυρματη συνδεση. Συνδεω το modem στην πριζα του τηλεφωνου και το καλωδιο ethernet στο pc. Στο manual του modem μου λεει να μπω μεσω του explorer στο 192,168,1,1. Μπαινο και εγω και μου ζηταει το username το password και κατι αλλα στοιχεια. Επειδη δεν τα ειχα ομως σκεφτηκα να τηλεφωνησω στην εταιρια. Η εξυπηρετηση τους ηταν αψογη. Επειδη η συνδεση ηταν στο ονομα του πατερα μου και εκεινο τον καιρο ελειπε εξωτερικο, δεν μου τα εδιναν με τιποτα και ας τηλεφωνουσα απο τον αριθμο που ειχα κανει τη συνδεση.Τελος παντων μετα απο 3 ωρες συνεχων τηλεφωνηματων, γιατι μου ελεγαν ξαναπαρε και στειλε με φαξ την ταυτοτητα σου και την τελικη δεν εγινε τιποτα, αποφασισα να κανω την δουλεια μου αλλιως. Πηρα το ip και τα λοιπα στοιχεια που εγραφε ο υπολογιστης του μαγαζιου, οταν ηταν συνδεδεμενος στο internet, και συνδεσα το ovislink αναμεσα απο τον υπολογιστη και to fritz. Εβαλα αυτα τα στοιχεια και συνδεθηκα κανονικα. Στους επανω υπολογιστες αλλαξα μονο τα τελευταια νουμερα του ip και συνδεομαι και εκει κανονικα. Ομως του ασυρματο δικτυο μου ειναι ελευθερο και μπαινει οποιος θελει. Πως γινεται να το κλειδωσω; παιδευομαι καποιους μηνες. Σας παρακαλω HELP ME!!! ΥΣ:Ο Σταθερος υπολογιστης μου πανω, με τον δεκτη usb καποιες φορες εχει ελαχιστο σημα και τις περισσοτερες καθολου τι να κανω;;; Οποιος με βοηθησει με εσωσε. Ευχαριστω πολυ
tsakonas Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Χαχαχαχα, καταπληκτικος! Ειναι να απορεις με την εξυπηρετηση πελατων....Φυσικα και επιτρεπεται να πεις ποια ειναι....αλοιμονο...που να δεις ποσα θεματα υπαρχουν για τους ISP's . Τωρα στο θεμα σου....για να καταλαβεις οτι οσο ασχετος εισαι εσυ (no offence) αφου δεν ασχολεισαι και καλα κανεις....αλλο τοσο ειναι αυτοι που τηλεφωνησες και πληρωνονται για αυτο....τα στοιχεια που τους ζητουσες ειναι για να παρεις ιντερνετ απο τον κομβο τους ( DSLAM) . Αυτα ειναι ηδη μεσα στο fritz. Τα εβαλε ο μαστορας οταν ηρθε να στα συνδεσει. Ψαξε στα χαρτια της συνδεσης σου , η του συμβολαιου σου για username και password για να βαλεις κατευθειαν το καινουριο ασυρματο που πηρες. Αλλιως μενεις ετσι. Τωρα για το κλειδωμα , αυτο ειναι αρκετα απλο. Πρεπει να βρεις στο manual τα default στοιχεια tou ovislink και οχι του fritz.Δλδ αυτα που τηλεφωνησες να μαθεις και δεν τα εχουν αυτοι.... Οσο για το σημα, ισως εισαι μακρια ,ισως χοντρα ντουβαρια... αφου ειναι στον επανω οροφο τα pc δοκιμασε σηκωσε το ovislink σε κανα ντουλαπι επανω κανα 2 μετρα ισως βοηθησει. Μα καλα και συ, μηνες? Μια ερωτηση δεν εβλαψε...κυριως πριν αγορασεις το ovislink.
doupiaki_ole Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Ευχαριστω πολυ φιλαρακι. Πολυ χρησιμες οι συμβουλες σου. Τωρα ομως εχω χασει το συμβολαιο της συνδεσης μου. Παρεπιπτοντως η εταιρια ειναι η hellas online. Τα παλικαρια ειναι παντελως ασχετα με το αντικειμενο. Χειροτεροι και απο εμενα. Τα στοιχεια της συνδεσης μου ειπες οτι ειναι μεσα στο fritzz. Υπαρχει περιπτωση να τα παρω απο εκει και να τα βαλω στο ovislink??? Κατι τελευταιο (σας επρηξα), οταν λες manual εννοεις το 192,168,1,1 που βαζεις στον internet explorer? ΥΓ: Ειμαι τελειως ασχετος με το θεμα. Σε σημειο που σπαω νευρα.
tsakonas Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Μεσα στο fritzz λεει το ονομα χρηστη, αλλα αποκλειεται να λεει τον κωδικο....manual εννοω το εγχειριδιο χρησης του ovislink...αν δεν το χεις το βρισκεις online. To 192.168.1.1ειναι η ΙΡ της gateway δλδ το ovislink η το fritzz, οποιο εχεις εκεινη την ωρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.