Προς το περιεχόμενο

Forthnet Adsl - Ρυθμίσεις Router

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, θέλω να ρωτήσω ποιες είναι οι καταλληλότερες ρυθμίσεις για Linksys WAG200G router. Εχω σύνδεση Forthnet στα Ιωάννινα μέσω του ιδιόκτητου δικτύου της. Παρατηρώ ότι με τις δικές τους ρυθμίσεις και DSL Modulation G.dmt όπως προτείνουν, το downstream rate της σύνδεσης είναι μόνιμα 11552Κbps με δική μου ταχύτητα όχι πάνω από 9,5Mbps στην καλύτερη περίπτωση, όπως το μετράει το speedtest της Forthnet. Αν αλλάξω το DSL Modulation σε multimode ή ADSL2+ προκύπτει downstream rate γύρω στα 20Mbps με δικό μου download γύρω στα 11Mbps με αρκετές όμως απώλειες. Έχει αντιμετωπίσει κανείς κατι παρόμοιο; Η Forthnet το ψάχνει λέει και μου δίνει διάφορες εξηγήσεις περί προβλημάτων γραμμής ή απόστασης από κέντρο OTE.

Δημοσ.

Και εγώ με forthnet στα Γιάννενα, αλλά με router Siemens CL110, για μέγιστη απόδοση το DSL Modulation το έχω ADSL2+ και όπως και σε εσένα πιάνω 22Mbit

και για του λόγου το αληθές εδώ . Έτσι να δοκιμάζεις και εσύ την ταχύτητα σου, με download manager (π.χ. ο "Free Download manager") κατεβάζοντας αρχείο απο καλό server. (πάρε για παράδειγμα το link για το SP των Vista. Δες πρώτα έτσι τί πιάνεις με ADSL2+ και γράψε και τα χαρακτηριστικά της γραμμής σου [attenuation + Noise Margin (SNR)] μήπως είσαι μακριά απο το DSLAM οπότε θα ήταν λογικό ένα 11'αρι στη γραμμή σου και δεν είναι θέμα ρυθμίσεων.

Και εγώ με DSL Modulation G.dmt κάπου εκεί κλειδώνω όπως εσύ, αλλά δεν προτείνουν αυτό ποτέ. (εκτός αν το πρόβλημα είναι στο router, δεν ξέρω.)

Δημοσ.

Επειδή δεν ξερω να ερμηνεύσω τα χαρακτηριστικά της γραμμής τα γράφω εδώ:

DSL Modulation Mode: ADSL+

DSl Path Mode: Interleaved

Downstream Rate: 19542Kbps

Upstream Rate: 1021Kbps

Downstream margin: 6db

Upstream Margin : 10db

Downstream line Attenuation: 17db

Upstream line Attenuation: 3.5db

Downstream Transmit Power: 12db

Upstream transmit Power: 20db

Επίσης Encapsulation: RFC 2516PPPoE

Multiplexing: LLC

Qos: ubr

VPt: 8

VCt: 35

Αν μπορείτε να καταλάβετε αν είμαι μακρυά από το DSLAM πείτε μου να ξέρω. Επισημαίνω ότι η μόνη αλλαγή στις ρυθμίσεις του Router είναι το ADSL2+ Αντί του G.dmt της Forthnet.

Δημοσ.

Θεωρητικά και σε ιδανικές συνθήκες, με βάση το Downstream Attenuation (17db) που έχεις -και είσαι μια χαρά- απέχει περί τα 1200+ μέτρα απο το dslam (σε γραμμή καλωδίου) και θα πρέπει να συγχρονίζεις περίπου στα 21 Mbps, που έτσι και συμβαίνει μιας και κλειδώνεις στα 19,5 Mbps. Άρα είσαι μια χαρά.

Πόσα kb/sec έπιασες με download manager όπως σου έγραψα πιο πάνω? Ιδανικά βάζεις ένα - δυο αρχεία,

βάλε π.χ στον download manager αυτό το αρχειο

και αυτό.

Γράψε πόσα πιάνεις.

Δημοσ.

Καταρχην σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Ο FDM εδειξε για μεν το πρώτο αρχείο 2042Kb/s και για το δευτερο 2037Kb/s. Επομένως, εγώ θα κρατήσω τις ρυθμίσεις που έχω κάνει και βλέπουμε.

Δημοσ.

Πείτε λίγο ρε παιδιά σε ποιες περιοχές είστε στα Γιάννενα, γιατί οι ταχύτητες στις οποίες αναφέρεστε μου φαίνονται "διαστημικές". Είμαι στην περιοχή των Αμπελοκήπων, εν αναμονή της ενεργοποίησης double play και το Downstream line Attenuation είναι στα 34db που σημαίνει θεωρητικά κάτι σε 14Mbps max.

Δημοσ.
Παιδιά, θέλω να ρωτήσω ποιες είναι οι καταλληλότερες ρυθμίσεις για Linksys WAG200G router. Εχω σύνδεση Forthnet στα Ιωάννινα μέσω του ιδιόκτητου δικτύου της. Παρατηρώ ότι με τις δικές τους ρυθμίσεις και DSL Modulation G.dmt όπως προτείνουν, το downstream rate της σύνδεσης είναι μόνιμα 11552Κbps με δική μου ταχύτητα όχι πάνω από 9,5Mbps στην καλύτερη περίπτωση, όπως το μετράει το speedtest της Forthnet. Αν αλλάξω το DSL Modulation σε multimode ή ADSL2+ προκύπτει downstream rate γύρω στα 20Mbps με δικό μου download γύρω στα 11Mbps με αρκετές όμως απώλειες. Έχει αντιμετωπίσει κανείς κατι παρόμοιο; Η Forthnet το ψάχνει λέει και μου δίνει διάφορες εξηγήσεις περί προβλημάτων γραμμής ή απόστασης από κέντρο OTE.

adsl2+ θα το βαλεις .απλα με το λινκσυς υπαρχουν κατι θεματακια που θα λυθουν συντομα με αλλο firmware απο linksyς.ως τοτε η κανεις υπομονη η κανεις κατι αλλο.βαζεις το σιεμενς σαν ρουτερ και το linksys σαν access point.

Δημοσ.
Καταρχην σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Ο FDM εδειξε για μεν το πρώτο αρχείο 2042Kb/s και για το δευτερο 2037Kb/s. Επομένως, εγώ θα κρατήσω τις ρυθμίσεις που έχω κάνει και βλέπουμε.

Προφανέστατα είσαι μια χαρά... Δεν τίθεται θέμα, με 2+ Mb/sec ... :-)

Πείτε λίγο ρε παιδιά σε ποιες περιοχές είστε στα Γιάννενα, γιατί οι ταχύτητες στις οποίες αναφέρεστε μου φαίνονται "διαστημικές". Είμαι στην περιοχή των Αμπελοκήπων, εν αναμονή της ενεργοποίησης double play και το Downstream line Attenuation είναι στα 34db που σημαίνει θεωρητικά κάτι σε 14Mbps max.

Εγώ είμαι στο DSLAM Περιβλέπτου και αρκετά κοντά σε αυτό. Χαλαρό DSLAM φαντάζομαι σε σχέση με αυτό της 28ης Οκτωβρίου, όπου θα βρεθείς εσύ και τα υπόλοιπα μισά+ Γιάννενα. Και μάλλον λίγο μακριά... (στα θεωρητικά ακριβώς διπλάσια απόσταση). Αλλά, αν πιάνεις full ότι υπόσχεται μια σύνδεση στα 14Mbps, δεν είναι και χάλια ;)

Δημοσ.

παιδια δειτε λιγο το νουμερο που ειναι bold και πειτε μου τι γινετε?

γιατι εγω δεν κλειδωνω καλα καλα ουτε στα 8mbps

DSL Status: Connected

DSL Modulation Mode: G.dmt

DSL Path Mode: Interleaved

Downstream Rate: 8480 kbps

Upstream Rate: 1024 kbps

Downstream Margin: 2147483647 db

Upstream Margin: 12 db

Downstream Line Attenuation: 38 db

Upstream Line Attenuation: 10.5 db

Downstream Transmit Power: 12 db

Upstream Transmit Power: 19 db

Encapsulation: RFC 2364 PPPoA

Multiplexing: VC

Qos: UBR

Pcr Rate: 0

Scr Rate: 0

Autodetect: Disable

VPI: 8

VCI: 35

Enable: Yes

PVC Status: Up

Δημοσ.

καταρχην εισαι με g.dmt για αυτο κλειδωνεις εκει.β.με 38 attenuation θα παιξεις το πολυ 13 mbit

b.αυτο με το margin bold απλα το λινκσυς εχει μερικες παραξενιες και εχει την ταση

να μηδενιζει το margin και αυτο που βλεπεις απλα ειναι αρνητικο που στην πραξη δεν υπαρχει.

μολις βγει το firmware 1.01.07 θα διορθωθει αυτο το προβλημα.το ειχα και εγω με Linksys

β.βαλε pppoe οχι pppoa.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα και απο εμένα! Εγώ κάνοντας ότι λέει εδώ η forthnet :

http://www.forthnet.gr/templates/supportPosting.aspx?c=10009447

κατεβάζω με γύρω στα 800kb/sec και συνδέομαι με περίπου 8500kbps

Βάζοντας όμως αυτές τις ρυθμίσεις :

Encapsulation: RFC 2516 PPPoE

Multiplexing: LLC

Qos Type: UBR

VPI: 8, VCI: 35

DSL Modulation: ADSL2+

MTU(manual): 1492

και χωρίς να βάλω στο "My Network Places" τις ρυθμίσεις του παραπάνω link έχω σαν αποτέλεσμα να κατεβάζω με περίπου 1,6mb/sec μπορώ να πώ σταθερά και να έχω σαν αποτελέσματα αυτά:

DSL Status: Connected

DSL Modulation Mode: ADSL2+

DSL Path Mode: Fast

Downstream Rate: 15752 kbps

Upstream Rate: 1020 kbps

Downstream Margin: 6 db

Upstream Margin: 10 db

Downstream Line Attenuation: 15 db

Upstream Line Attenuation: 2.5 db

Downstream Transmit Power: 12 db

Upstream Transmit Power: 23 db

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι τι και αν μπορώ να κάνω για να έχω ακόμα μεγαλύτερς ταχύτητες μιάς και είδα ότι αλλάζοντας ρυθμίσεις αλλάζουν και τρομακτικά οι ταχύτητες. Όχι πως δεν είαμι ευαριστημένος με την τώρα ταχύτητα αλλά αν μπορώ να πάρω ακόμα μεγαλύτερς γιατί όχι...

Το modem που έχω είναι το Linksys WAG200G και firmware το 1.01.08 της Forthnet και η σύνδεση είναι στο Χαλάνδρι. Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

δεν μπορεις να κανεις τιποτα παραπανω .ι συνδεση σου τελειωνει εκει.απλα την πρωτη φορα εβαλες g.dmt πρωτοκολλο που τερματιζει στα 8 mbit μπορει να δεις και 10 καμια φορα ενω την δευτερη φορα που το εβαλες adsl2+ το ιδιο ειναι αμα το βαλεις και multimode απλα αφησες την συνδεση σου να παει πιο ψηλα.φιλτρακια παντου ακομα και στο συναγερμο αμα υπαρχει.ο χαλκος δεν παυει να ειναι χαλκος και να χανει οσο χανει λογο αποστασης και ποιοτητας.απλα βεβεωσου για φιλτρακια παντου

Δημοσ.

Φιλτράκια έχω βάλει παντού εκτός απο εκεί που έχω το modem router. Εκεί φαντάζομαι δεν βάζω σωστά? Επίσης έχω παρατηρήσει ότι και φιλτράκια που δεν έιχα καποιο διάστημα μέχρι που αγόρασα ότι θόρυβο δεν είχα καθόλου στο τηλέφωνο και ούτε διακοπές.Πώς γίνεται αυτό δεν καταλαβα ποτέ. Επίσης με τις ρυθμίσεις της Forthnet γιατί αλλάζοντας και το gdmt σε ADSL2+ έχω πάλι χαμηλές ταχύτητες? Γιατί η forthnet δίνει ρυθμίσεις για χαμηλές ταχύτητες?

Δημοσ.
Φιλτράκια έχω βάλει παντού εκτός απο εκεί που έχω το modem router. Εκεί φαντάζομαι δεν βάζω σωστά? Επίσης έχω παρατηρήσει ότι και φιλτράκια που δεν έιχα καποιο διάστημα μέχρι που αγόρασα ότι θόρυβο δεν είχα καθόλου στο τηλέφωνο και ούτε διακοπές.Πώς γίνεται αυτό δεν καταλαβα ποτέ. Επίσης με τις ρυθμίσεις της Forthnet γιατί αλλάζοντας και το gdmt σε ADSL2+ έχω πάλι χαμηλές ταχύτητες? Γιατί η forthnet δίνει ρυθμίσεις για χαμηλές ταχύτητες?

παμε απο την αρχη.α.οχι φιλτρο στο adsl .μονο στα τηλεφωνα.β.πολλες φορες και χωρις φιλτρο μπορει να μην εχεις θορυβο.εξαρτατε καλωδιωση και συσκευη τηλεφωνου.οτι δεν εχεις θορυΒΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΙΛΤΡΟ.ΦΙΛΤΡΑ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΩ κατι κουφα οτι με οτε δεν ειχα φιλτρο και μου πεφτουν τα μαλλια.oi ryumiseis g.dmt ειναι για dslam marak του οτε σε arys συνδεση 1,2 mbit για αυτο εχουν μεινει εκει.σε ιδιοκτιτα βαζεις multimode η adsl2+.το ιδιο πραγμα ειναι.και δεν εχεις χαμηλες ταχυτητες.16 mbit ειναι μικρη ταχυτητα?επισης περνα το firmware 1.01.08 απο το site της forthnet.gia na deis ταχυτητα κατεβαζεις απο http://www.apple.com http://www.microsoft.com με καποιο download manager.θα κατεβαζεις max 1600+

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...