Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με τον ήχο

salamandran2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σε όλους. Έχω ένα πρόβλημα με τον ήχο του υπολογιστή μου. Είναι σταθερός, έχω 2.1 ηχεία και το πρόβλημα που έχω είναι ότι τα βίντεο του youtube δεν έχουν ήχο. Τα βλέπω κανονικά όμως χωρίς ήχο. Το μεγάφωνο δεν έχει χ όταν τα βλέπω και δεν παίζει ήχος ούτε στο firefox ούτε και στο internet explorer. Ξέρει κάποιος τί πρέπει να κάνω? Μπορεί κανείς να βοηθήσει?

Δημοσ.

δεν ξέρω... ο υπολογιστής είναι του πατέρα μου και δεν τον έχω μπροστά μου. Πάντως στις ρυθμίσεις της κάρτας ήχου που κοίταξα τα έχω όλα σωστά απ' ότι μου φαίνεται.

Δημοσ.

Ναι.

Αν πέρασες K-Lite codecs άνοιξε τις ρυθμίσεις του AC3 Filter. [K-lite=>Configuration=>AC3 Filter]

Στην καρτέλα Mixer επέλεξε το auto matrix και ότι έχει από κάτω του.

Τις υπόλοιπες ρυθμίσεις τις θες default.

/sc

Δημοσ.

Tο έκανα αυτό που μου είπες madsc αλλά και πάλι τίποτα. Να σας πω και κάτι που μπορεί να είναι σχετικό με το πρόβλημα... Εδώ και καιρό έχει εξαφανιστεί απ' την γραμμή εργασιών το εικονίδιο του ήχου. Έτσι την ένταση του ήχου την αλλάζω απ' τις ρυθμίσεις τις κάρτας ήχου (όπου υπάρχει εικονίδιο στην γραμμή εργασιών). Και επίσης είναι τσεκαρισμένο στον Πίνακα ελέγχου-Ιδιότητες ήχου το κουτάκι που λέει να υπάρχει το εικονίδιο στην γραμμή εργασιών.

Καμία άλλη πρόταση, λύση για το θέμα

Δημοσ.

Αν στο κάνει μόνο σε you tube videos και έχεις stereo ήχο κανονικά σε mp3 είναι θέμα δρομολόγησης καναλιών.

Το utube φορτώνει ήχο μόνο στο κανάλι του κεντρικού ηχείου

. Πρέπει να στείλεις τον ήχο από το

στα front left/right από ότι φίλτρο ήχου χρησιμοποιείς.

Όπως τα λες, προφανώς κάτι έχει μπερδευτεί στο σύστημα σου.

Κάνε απεγκατάσταση ότι codecs/φίλτρα/codec packs υπάρχουν στο λειτουργικό σου. Restart.

Κατέβασε το K-Lite Mega Codec Pack. Κάντο default εγκατάσταση και μετά restart.

Στο Configuration του πήγαινε στην καρτέλα System και στο [use AC3 Filter for:] επέλεξε τα όλα. Στο filter merit => prefer AC3 Filter, και στο Interface option => show tray icon, για να βλέπεις πότε φορτώνει. Στο default audio renderer => Direct sound.

Στην καρτέλα main στο output format επιλέγεις το σύστημα των ηχείων σου (2.1- surround για σένα), επιλέγεις PCM 16 bit από κάτω, και δεν επιλέγεις το SPDIF για αναλογική σύνδεση με τα ενεργά σου ηχεία.

Στην καρτέλα mixer επιλέγεις το auto matrix και ότι έχει από κάτω της.

OK για να κλείσει το παράθυρο ρυθμίσεων. Για να ενεργοποιηθούν οι ρυθμίσεις πρέπει να κλείσεις και να ξαναανοίξεις τον όποιο player χρησιμοποιείς αν τον είχες ανοικτό.

Δοκίμασε τα videos σου με αυτές τις ρυθμίσεις και αν για κάποιο λόγο δεν δουλέψει και πάλι τότε πάμε σε ρυθμίσεις των drivers της κάρτας ήχου σου.

/sc

Δημοσ.

ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!! Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ αυτό το site για να πάρω βοήθεια σε σχέση με κάτι που με απασχολεί για τον υπολογιστή και οφείλω να πω ότι σας εμπιστεύομαι πλήρως από εδώ και πέρα γιατί ήσασταν πολύ κατατοπιστικοί και κυρίως ο madsc.

Σημειωτέων έχω πολύ καλύτερο ήχο γενικότερα αλλά και στο windows media player. Βλέπεις ο πατέρας μου σκαλίζει πολύ τις ρυθμίσεις και δημιουργεί προβλήματα.

Ευχαριστώ για όλα... Μακάρι να μην υπάρξουν άλλα προβλήματα στην συνέχεια όμως θα χαρώ να επικοινωνήσω ξανά μαζί σας!

Δημοσ.

και κάτι τελευταίο! Εμφανίστηκε πάλι επιτέλους το εικονίδιο του ήχου στην γραμμή εργασιών! Είμαι πολύ ενθουσιασμένη... Ευχαριστώ για άλλη μία φορά!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...