zoumpikos Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Καλημέρα, γνωρίζει κάποιος να μ δώσει κάποια βιβλιογραφία που να λέει με λεπτομέρειες τι περιλαμβάνει μια κάρτα γραφικών και πώς δουλεύει? Επίσης ψάχνω να βρώ διάφορα προγράμματα που αξιοποιούν τις δυνατότητες μιας καλής κάρτας γραφικών.. για τα παιχνίδια ξέρω τι να γράψω αλλά υπάρχουν και αρχιτεκτονικά - σχεδιαστικά προγράμματα που δυστυχώς δεν κατάφερα να βρώ μέσω νετ ώστε να αναφέρω και αυτά! Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!
pusher Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Καλημέρα, γνωρίζει κάποιος να μ δώσει κάποια βιβλιογραφία που να λέει με λεπτομέρειες τι περιλαμβάνει μια κάρτα γραφικών και πώς δουλεύει?Επίσης ψάχνω να βρώ διάφορα προγράμματα που αξιοποιούν τις δυνατότητες μιας καλής κάρτας γραφικών.. για τα παιχνίδια ξέρω τι να γράψω αλλά υπάρχουν και αρχιτεκτονικά - σχεδιαστικά προγράμματα που δυστυχώς δεν κατάφερα να βρώ μέσω νετ ώστε να αναφέρω και αυτά! Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά! Το τι περιλαμβάνει θα το δεις εδώ --> http://en.wikipedia.org/wiki/Graphic_card#Components. Διάβασε και το υπόλοιπο άρθρο βέβαια. Έχει χρήσιμες πληροφορίες. Για την GPU υπάρχει ξεχωριστό άρθρο με περαιτέρω ανάλυση εδώ --> http://en.wikipedia.org/wiki/Graphics_processing_unit Δε ξέρω γιατί εργασία πρόκειται, αλλά όλ' αυτά αποτελούν μια καλή αρχή. Μη ξεχάσεις να συμβουλευτείς και τα links της Wikpedia που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι εξαιρετικά.
unre@l Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Το καλύτερο παράδειγμα για αυτό που θες είναι τα video Games. Τα σχεδιαστικά προγράμματα βασίζονται πολύ σε raytracers κλπ. Οι οποίοι φυσικά δεν είναι hardware accelerated. Αν θές πάντως να δείς τι πεζει και με αυτα... άρχισε ψάχνοντας τις διαφορές που έχουν οι επαγγκελματικές καρτες απο τις απλές. δηλαδή nVidia 8800 απο την αντίστοιχη nVidia Quadro κτλ. επίσης μπορείς να γράψεις περί GPGPU το οποίο άρχισε να γίνεται τις μόδας(και έχει τους λόγους του) αυτα..
liopyr Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Kάπου στο section των PCgames, είχε δημοσιεύσει ο John2gr την πτυχιακή του με θέμα τις κάρτες γραφικών. Από εκεί μπορείς να αντλήσεις αρκετές πληροφορίες.
zoumpikos Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Ευχαριστώ παιδιά... -Aπό το wikipedia τα έχω βρει και τα έχω γράψει αυτά που μου προτείνατε.. ελπίζω να θεωρηθούν αρκετά πάνω στα σημεία που καλύπτουν. -Όσον αφορά την πτυχιακή του παιδιού, την είχα δει, αλλά δυστυχώς έχει μέσα πάρα πολύ λίγα πράγματα που να αφορούν την δική μ εργασία. -Θα κοιτάξω και αυτά που μου είπες unre@l και ελπίζω να καταφέρω να βγάλω άκρη!
oneofthem Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 μία κλασσική πηγή πληροφόρησης είναι αυτή εδώ: http://www.howstuffworks.com/ απλά ρίξε πρώτα μια γενική ματιά σε όλα για να δεις ποιο κολλάει ακριβώς σε αυτό που θες για να μην χάσεις το χρόνο σου σε άχρηστες πληροφορίες
Sadman Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 επεισης αν θες γραψε και τον τροπο μερτησης επιδοσεων μιας καρτας με μεταπρογραμματα(3dmark,aquamark κλπ)(δεν ξερω αν σου χρειαζετε για την εργασια σου,αλλα νομιζω τεριαζει)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.