Προς το περιεχόμενο

overclocking E6700

hristos 22

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορειται να μου δωσεται να καταλαβω πως μπορω να κανω overckloking τον επεξεργαστη μου αλλα KAI πoιους κινδυνους διατρεχω σε περιπτωση καποιας πατατας?Εχω τον Ε6700 m/b gigabyteGA965P-DS4 DDR2 2GB CORCAIR 800...

Δημοσ.
Μπορειται να μου δωσεται να καταλαβω πως μπορω να κανω overckloking τον επεξεργαστη μου αλλα KAI πoιους κινδυνους διατρεχω σε περιπτωση καποιας πατατας?Εχω τον Ε6700 m/b gigabyteGA965P-DS4 DDR2 2GB CORCAIR 800...

προφανώς έχεις τον Core 2 Duo E6700 @ 2.66 ,

αν έχεις το rev.3 στο m/b που λες και μία ψύκτρα άλλη όχι της Intel μπορείς να το ανεβάσεις χαλαρά το συστημά σου.

όλα γίνονται από το bios του m/b σου και αν έχεις ξαναπειράξει κάτι εκεί "μέσα" θα καταλαβαίνεις τι σου λέω αλλιώς αν σου λένε τα βήματα δεν είναι τόσο δύσκολο ,θέλει λίγο προσοχή όμως ,

επειδή ρωτάς για κινδύνους , το καλύτερο είναι να μην κάνει boot το σύστημα και με ένα clear reset bios και από την αρχή , να είναι Ok , ενώ το χειρότερο να πας για rma , αλλά αυτό θέλει αρκετή προσπάθεια κυρίως με τα ρεύματα...

στο bios πρέπει να πας στο: MB Intelligent Tweaker(M.I.T.)

άνοιξε το manual σελ. 45.

μια δοκιμή που θα έκανα εγώ θα ήταν να πάει στα 3,33Ghz !

ο cpu σου έχει multiplier x10 και default fsb 266.5

άρα ανεβάζεις το fsb στο 333 και το voltage 1.4 όμως .

CPU Clock Ratio (Note 1) [10X]

x CPU Host Frequency(Mhz) 333

PCI Express Frequency(Mhz) [100]

System Memory Multiplier (SPD) [Auto]

Memory Frequency (Mhz) 800 800

επίσης πολύ μεγάλη ιστορία γίνεται και με τις μνήμες , ποιες ακριβώς corsair έχεις ?

στην αρχή άστες όπως είναι , αν και ο πιο σωστός τρόπος είναι πρώτα να "παίξουμε" με το που πάνε οι μνήμες και μετά τον επεξεργαστή.

αν και τα έγραψα λίγο μπακαλίστικα ελπίζω να πήρες μια ιδέα .

Δημοσ.

ναι εχω τον intelcore E6700 2,66 και αυτες τις ram: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=935557

Η μητρικη νομιζω ειναι rev.1 και απο ψυκτρα εχω:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805015

Aλλα για να σου πω την αληθεια δεν καταλαβα πως ακριβως γινεται το overclocking ....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...