Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση Ram σε dual channel

ostvarivanje

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω 2Χ512 Corsair σε dual channel και σκέφτομαι να βάλω άλλες 2 των 512 και να έχω 2 giga. Επειδή δεν είμαι στο σπίτι μου και δε θυμάμαι, οι corsair είναι ή στα 667 ή στα 833. Οι άλλες δύο που θα πάρω, θα πρέπει να έχουν τη συχνότητα των ήδη υπαρχουσών μνημών ή απλά μεταξύ τους θα πρέπει να έχουν την ίδια συχνότητα; Κάπου έχω διαβάσει ότι αν βάλεις μεγαλύτερη μνήμη, λειτουργούν με τη συχνότητα των υπαρχουσών μνημών. Αληθεύει; Αν ναι, τότε να πάρω 2Χ512 με τη συχνότητα των μνημών που έχω.

Εννοείται ότι 4 slots υπάρχουν για τις μνήμες και τώρα καταλαμβάνεται το πρώτο και το τρίτο slot. Όταν πάρω τις μνήμες, τις βάζω στο δεύτερο και στο τέταρτο και δεν κάνω κάτι άλλο, έτσι δεν είναι;

Σε περίπτωση που χρειαστεί, η μητρική μου είναι η asus m2n-sli deluxe.

Στον υπολογιστή μου έχω Vista Ultimate και δύο διανομές Linux. Θα αναγνωριστούν κανονικά οι μνήμες, δε νομίζω να έχω κάποιο πρόβλημα, έτσι δεν είναι;

Και τέλος, τι μνήμες μου προτείνεται;

• Moderators
Δημοσ.

Ειτε παρεις τις ιδιες (σε χωρητικοτητα) ειτε μεγαλυτερες, να ξερεις οτι θα περιοριστουν στην ηδη υπαρχουσα συχνοτητα, αρα δεν αξιζει να παρεις πιο γρηγορες.

Ναι τις βαζεις στα σλοτς 2 και 4 και τπτ αλλο δε κανεις :-)

Εαν το λειτουργικο σου ειναι 32bit και βαλεις πανω απο 3GB, θα αναγνωριστουν μονο τα 3,25 περιπου, απο όλα τα 32bit λειτουργικα.

Δημοσ.

Επειδή μάλλον οι μνήμες είναι 800άρες (δεν είμαι σπίτι για να δω), άρα 800άρες θα πάρω. Με την τελευταία σου πρόταση καταλαβαίνω ότι μπορώ να βάλω μέχρι 2Χ1gb και με το άλλο ένα που έχω (2Χ512) να έχω σύνολο 3gb. Τα 3 gb τα αναγνωρίζουν και τα vista και το Linux, έτσι δεν είναι;

Δημοσ.

Προς το παρόν δε σκέφτομαι για 64bit λειτουργικό. Αργότερα βλέπουμε. Αλήθεια, τα 32μπιτα λειτουργικά δε θα υποστηρίξουν κάποτε 4 giga RAM;

• Moderators
Δημοσ.

Μα 4GB υποστηριζουν αλλα τα υπολοιπα δεσμευονται απο το συστημα.

(ειναι και τα ΜΒ της καρτας γραφικων και κατι άλλα ψιλα που μετρανε...)

Δημοσ.

Οκ, μάλλον θα πάρω 2Χ1gb και με αυτές που έχω, θα έχω σύνολο 3 και να τελειώνει το ζήτημα εδώ. Γιατί σε κάποιο άλλο forum μου είπαν ότι καλύτερα να βάλω τις 2Χ1gb και να τις βγάλω τις παλιές για να μην έχω πρόβλημα ασυμβατότητας.

Δημοσ.

Ok, μάλλον έτσι θα κάνω. Θα βάλω και τις άλλες μέσα και θα δω τι γίνεται. Για παράδειγμα αν έχω ασυμβατότητα με τις μνήμες, πώς θα το καταλάβω αυτό; Θα φανεί στο bios; Δε θα αναγνωρίζει κάποια; Πάντως αν έχω ασυμβατότητα, θα βάλω μόνο τις καινούριες και τέλος. Έτσι και αλλιώς, δε βάζω τις επιπλέον μνήμες επειδή έχω κάποιο πρόβλημα με τη μνήμη που έχω, αλλά τις βάζω για καλύτερα.

• Moderators
Δημοσ.

Ειτε δε θα σου βλεπει ολη τη μνημη (ειπαμε ως 3,25 εαν βαλεις πανω απο 3,25GB σε 32bit λειτουργικο), ειτε θα ζοριζεται ο controller της AMD και θα αρνειται να τις δουλεψει στα 800MHz.

Δημοσ.

Το πρώτο που μου λες δε θα γίνει γιατί δε θα έχω πάνω από 3 giga. Για το δεύτερο που λες, γιατί να ζορίζεται ο controller από τη στιμή που (αν θυμάμαι καλά) ήδη οι μνήμες που έχω είναι στα 800 mhz;

• Moderators
Δημοσ.

Γιατι επειδη ειναι AMD, ο controller βρισκεται μεσα στον επεξεργαστη, και εχουν αναφερθει πολλες περιπτωσεις-ενδειξεις πως ο controller ζοριζεται (τα συμπτωματα τα ειπα παραπανω).

Αλλα η πιθανοτητα να σου συμβει ειναι κατω του ενος%.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...