Felix_The_Cat Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ: (προσοχη στο καλωδιο μεταφορας) 1) Personal Computer 2) DVD Player (divx xvid ktl compatible) (προκρινεται λογω ελαχιστου κοστους) 3) Negt Gen κονσολες 4) Εξωτερικοι δισκοι με δυνατοτητα αυτονομης παραγωγης ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ: 1) Projector LCD 720p 2) Projector DLP 720p (ειναι πιο ακριβοι απο τους LCD) 3) Projector 480p (Low budget) ΟΘΟΝΗ 1) Τοιχος (Το κοστος του τον κανει ασυναγωνιστο) 2) Οποιοδηποτε πανι η λεια επιφανεια ΗΧΟΣ (με βαση το κοστος) 1) Χρησιμοποιω ως ενισχυτη την καρτα ηχου Συνδυαζεται με ηχεια 5.1 προορισμενα για υπολογιστη 2) Ετοιμο συστημα Ενισχυτη Ηχειων (καλο ειναι να εχει και woofer) 3) Αυτονομη επιλογη Ενισχυτη και Ηχειων Ξεκιναω αυτο το θεμα υπο τις εξεις προυποθεσεις. 1. Ωραιες οι τηλεορασεις, μεγαλες γυαλιστερες, αλλα το πραγματικο home cinema στηνεται μονο με βιντεοπροβολεα. αλλο πραγμα οι 100+ ιντσες 2. στην εποχη των 700 ευρω ειναι ενα πολυ ακριβο σπορ, και μονο για αυτουτς που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να δουν ταινια στο λαπτοπ (παρα μονο σε ταξιδι) καθε ευρω μετραει Πηγη εικονας: Τα DVD player ειναι εκτος παιχνιδιου κατα την ταπεινη μου αποψη. αυτα που εχουν ποιοτικη εικονα εινα πολυ ακριβα. Δεν μπορω να παραγνωρισω οτι ειναι η πιο ΦΤΗΝΗ λυση. (ας υποστηριζουν τουλαχιστον divx xvid κτλ) Πολυ καλη πηγη εικονας κατα τη γνωμη μου αποτελει καθε ειδους υπολογιστης μιας και υποστηριζουν ολα τα φορματ βιντεο και υποτιτλους. Οσο νεοτερος και οσο καλυτερη η καρτα γραφικων του, τοσο καλυτερη η εικονα (οχι εντυπωσιακα ωστοσο. περισσοτερο αλλαζει η δυνατοτητα να παιζει υψηλης αναλυσης αρχεια υψηλου Bitrate). Μολις προσφατα δημιουργησα ενα HTPC με βλεμμα στο value for money και χρειαστηκα 500ευρω για να εχω οτι ονειρευομουν - χρειαζομουν. Πριν απο αυτο, χρησιμοποιουσα το laptop Μου το οποιο εκανε αριστα τη δουλεια. Αριστη πηγη σηματος αποτελουν οι next gen κονσολες PS3, XBOX360, με τους περιορισμους τους οσον αφορα την αναπαραγωγη συγκεκριμενων αρχειων (αλλωστε ειναι πολυ πολυ δυνατοι κλειδωμενοι υπολογιστες πλεον) αλλες λυσεις AppleTV, σκληροι δισκοι με δυνατοτητες αναπαραγωγης ειναι μπελαλιδικες με την αναπαραγωγη διαφορων φορματ και κυριως υποτιτλων που μας ενδιαφερει... Σημαντικοτατο ρολο παιζει και το καλωδιο μεταφορας εικονας απο το χειροτερο Video (το κιτρινο μοναχο) S-Video (αυτο το περιεργο βυσμα για αναλυση crt τηλεορασης) SCART (ηταν ο κυριρχος, πλεον ειναι πολυ λιγο) YPB (τιμια λυση. υποστηριζει εως 720p) VGA (εξισου καλη με YPB) DVI (Ψηφιακη μεταδοση. Η καλυτερη λυση) HDMI (Ψηφιακη μεταδοση. Η καλυτερη λυση) (αλλωστε η διαφορα του με το dvi-d ειναι οτι μεταφερει και ηχο) Απεικονιση:Οσο και αν εκτιμω τις τηλεορασεις, θα προτιμουσα το 100+ ιντσων πανελ μου απο το βιντεοπροβολεα μου. ασχοληθηκα πολυ με την αγορα και κατεληξα οτι το value ειναι ακομα στους LCD 1280x720. εχω τον πανασονικ, εχω δει τον epson, δεν εχω δει τον sanyo (που λογιζεται ως πιο sharp) Με αυτη τη στιγμη τον epson TW700 σε λιγοτερο απο 900 ευρω (εχω δει το TW600 και ειναι αρτιοτατος) δεν νομιζω οτι το Value ειναι αλλου. Μια πιο φτηνη λυση δικαιολογειται ΜΟΝΟ σε πολυ σφιχτα Budget, αλλα νομιζω δεν αξιζει, ενω η 720p προσφερει ποιοτητα. Οσο για την 1080p νομιζω οτι ακομα ειναι πολυ ακριβη, μεγαλωνουν υπερβολικα τα αρχεια που πρεπει να κατεβασεις, και δεν ειναι ακομα η ωρα της. Οι βιντεοπροβολεις εχουν μια native αναλυση στην οποια μετατρεπουν το σημα που δεχονται πριν το παιξουν. Οποτε εχει σημασια ποιος θα κανει το Upscaling (filling the gaps) in lower signal σημα. Νομιζω οτι μια καρτα γραφικων με αντιστοιχο player σε HTPC δινει την καλυτερη λυση, δινοντας στον προβολεα ετοιμη την native αναλυση, ακυρωνοντας τον παραγοντα του ποσο καλου upscaler εχει ο βιντεοπροβολεας. Οθονη Προβολης: ΟΛΟΙ οι ειδημονες θα σου πουνε για οθονες προβολης που εχουν για 100 ιντσες τουλαχιτσον 500ευρω. ενα μεγαλο Χ. Ενας ωραιος Λειος τοιχος κανει τη δουλεια αψογα. (εχω ριξει εικονα ακομα και σε σαγρε τοιχο χωρις προβλημα!!) Οταν ωστοσο δεν υπηρχε τοιχος ειχα χρησιμοποιησει μια τιμια οθονη του πλαισιου στις 90 ιντσες χωρις προβλημα. Και καβαλετο ζωγραφικης. Οποιαδηπτε λεια επιφανεια ενδεικνυται. Και αν γουσταρεις βαφεις και με ειδικη μπογια που βοηθα το Gain. ΗΧΟΣ Νομιζω οτι μπορει να αρκει η στερεοφωνικη αποδοση, και ισως καποιος μεινει εκει για αρχη με σκεψη για αναβαθμιση αργοτερα, αλλα το 5.1 εχει τη χαρη του και τη μαγεια του. Η πιο φτηνη λυση ειναι τα συστηματα που κυκλοφορουν για υπολογιστες. ειναι ακριβως οτι πληρωνεις παιρνεις, οσο πιο πολλα τοσο πιο καλα αλλα και το φτηνοτερο θα δωσει μια επαρκεια. (ενα τετοιο ειχα ως φοιτητης οποτε τωρα αναβαθμιστηκα) Η επομενη λυση ειναι να παρεις ενα απο τα ετοιμα συστηματα ενισχυτων και ηχεια. Για ολα τα βαλαντια. και παλι και το φτηνοτερο θα κανει καλα τη δουλεια. Οσο πιο πολλα τοσο πιο καλα. τελος μπορεις να επιλεξεις ενισχτυτη και ηχεια της αρεσκειας σου. Απολυτη ρυθμιση του κοστους και της αποδοσης. ενω ομως εινα πολυ ευκολο να φτασεις σε μια αποδοση ηχου 6/10 η και 7/10 χρειαζονται πολυ περισσοτερα χρηματα για να ανεβεις ψηλοτερα. αξιζει? τα Watt δεν παιζουν κανενα ρολο. σε ενα φυσιολογικο δωματιο δε θα τα χρειαστεις ποτε. Bottom line: Οτι και να παρεις να ειναι κατι που σε ικανοποιει. Αλλωστε οτι και να παρεις δε θα συγκριθει ποτε αμεσα, διπλα διπλα με κατι αντιστοιχο, οποτε δε θα σε απογοητευσει (ειδικα για μικρες λεπτομερειες) Που κατεληξα εγω και νομιζω οτι ολοκληρωθηκα? projector Panasonic PTAE-900 (LCD 1280x720) (16 μηνες) Denon 1906 (7.1) (20 μηνες) Ηχεια 3 Yamaha και 2 Koda (extremely low budget) (6 μηνες) Oθονη 140" ...o γαπημενος μου τοιχος στα 5μ (4 μηνες) HTPC (Core 2 duo 2220 2.4, 2gb Μνημη, ATI 3650 512MB, Ψηφιακος ηχος απο spdif coaxial στον denon (5.1), Ψηφιακη εικονα με HDMI στον βιντεοπροβολεα. (6 μερες) Αφου τελειωσε η ταινια, εκατσα και εβλεπα χωρις να χορταινω τα σηματα που προηγουνται των ταινιων του Dolby Digital. Μπορω να πω οτι εχω καλυτερη εικονα και ηχο απο πολλες αιθουσες των αθηνων!! Τι θα αλλαζα? ισως τα ηχεια. Ισως τον προτζεκτορα. Αλλα σιγουρα στην παρουσα φαση, τιποτα... Εγραψα ολο αυτο γιατι ηθελα να μοιραστω τη χαρα μου και και την εμπειρια μου. και αν θελει και κανεις να το δει... μπορει να μου στειλει μηνυμα και να το κανονισουμε.
Felix_The_Cat Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 γιατι πιστευω οτι κανεις δεν το διαβασε ως το τελος?
Felix_The_Cat Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Γιατι πιστευω οτι κανεις δεν το διαβασε μεχρι το τελος?
panosvlass Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Καλες προβολες σου ευχομαι. Ηρθε η ωρα να κατεβασεις λοιπον HD υλικο να απολαυσεις εικονα και ηχο. Μια αλλαγη που μπορεις να κανεις στο μελλον ειναι να βαλεις και μια καρτα ηχου.Εκτος αν εισαι καλυμενος απο την ηδη υπαρχον onboard. Εγω το διαβασα ολο παντως!!!!
vagpap Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Από τη στιγμή που η κάρτα ήχου στέλνει σήμα στον Denon ψηφιακά, δε νομίζω ότι θα υπάρχει καμία φοβερή διαφορά σε ποιότητα ήχου με το να πάει σε κάποια καλύτερη. Subwoofer παίζει? Αν όχι χρειάζεται ;-) Με γειές και καλές προβολές!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.